Forum Starając się z pomocą medyczną Problemy z tarczycą / wysokie TSH
Odpowiedz

Problemy z tarczycą / wysokie TSH

Oceń ten wątek:
  • Bocianivf Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 16 września 2013, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Napisze wam jak to u mnie było. Bardzo długo endo nie mógł ustawić mi dawki leku. Cały czas coś było nie tak. Wyczytałam gdzieś kiedyś w internecie o porach przyjmowania leków. Zastosowałam i był to strzał w dziesiątkę. Biorę euthyrox zawsze o tej samej porze a tsh mam między 0,8 a 1,2.

    AGA 30 lubi tę wiadomość

    Www.mela-beauty.blogspot.com
  • Veri Autorytet
    Postów: 470 443

    Wysłany: 17 września 2013, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobrą radę Bocianivf :) A jak dużą dawkę bierzesz? I z jakiego poziomu startowałaś?

    qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 września 2013, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianivf wrote:
    Cześć dziewczyny. Napisze wam jak to u mnie było. Bardzo długo endo nie mógł ustawić mi dawki leku. Cały czas coś było nie tak. Wyczytałam gdzieś kiedyś w internecie o porach przyjmowania leków. Zastosowałam i był to strzał w dziesiątkę. Biorę euthyrox zawsze o tej samej porze a tsh mam między 0,8 a 1,2.


    Ja tez zaraz biorę po obudzeniu się przed śniadaniem I u mnie też szybko spadło :-)

  • Bocianivf Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 17 września 2013, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri ja startowałam z 75 (tsh spadło z 12 na 6) później było 100 (tsh 4,6 ale nie brałam tabletek o stałej godzinie) aż doszło do 150. Jak juz brałam 150 to tsh spadło poniżej normy. Wróciłam do 100 i zaczęłam brać Euthyrox o 6 rano przed śniadaniem.

    AGA30 ja też zawsze mam nastawiony budzik na 5:50 i nawet na pół śpiąca jak wstać o tej porze nie muszę to po omacku zawsze znajdę pudełko euthyrox które leży przy łóżku i łyknę tabletkę

    Pozdrawiam was dziewczyny

    Www.mela-beauty.blogspot.com
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 września 2013, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianivf no trudno ci widać dobrac odpowiednią dawkę ale mam nadzieje ze sie unormuję u ciebie wszystko i będzie ok:-)
    Pozdrawiam :-)

  • Bocianivf Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 18 września 2013, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 30 Tsh mam już w normie właśnie od systematycznego, porannego brania euthyroxu.

    AGA 30 lubi tę wiadomość

    Www.mela-beauty.blogspot.com
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 września 2013, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianivf wrote:
    Aga 30 Tsh mam już w normie właśnie od systematycznego, porannego brania euthyroxu.

    No to coś w tym musi być żeby brać mniej więcej o tej samej porze :-)

  • Veri Autorytet
    Postów: 470 443

    Wysłany: 24 września 2013, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żeby w ciągu 2 tyg TSH spadło z 3,48 na 1,91 na Euthyroxie 25?? Czy to tylko chwilowa poprawa i mam się nie cieszyć?

    qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Lenuś Autorytet
    Postów: 636 585

    Wysłany: 24 września 2013, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH też szybko spadło z 2,93 (15 sierpnia) na 1,87 (14 września). Przyjmowałam i dalej przyjmuję Letrox 50 zawsze rano na czczo, godzinę przed wstaniem z łóżka (mam ustawiony budzik). Lek popijam minimalną ilością wody - takie wytyczne otrzymałam od endokrynologa. Następna wizyta za 2 tygodnie, wtedy dowiem się, czy mam zmienić dawkę leku.

  • Veri Autorytet
    Postów: 470 443

    Wysłany: 24 września 2013, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie przyjmuję zawsze o tej samej porze na czczo i dodatkowo łykam Jodit 100 w ciągu dnia. Być może ten mix tak szybko pomógł. A do jakiego poziomu musimy dojść? Bo mój endo właściwie nie powiedział, w necie tylko czytałam, że TSH 1-1,5 byłoby najlepsze.

    qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Lenuś Autorytet
    Postów: 636 585

    Wysłany: 24 września 2013, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyjmuję witaminy z jodem (nie mam hashimoto) Mój endokrynolog powiedział, że poniżej 2,0 jest już bardzo dobrze, idealnie między 1-1,5.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2013, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Ja też przyjmuję witaminy z jodem (nie mam hashimoto) Mój endokrynolog powiedział, że poniżej 2,0 jest już bardzo dobrze, idealnie między 1-1,5.
    Moja endo też mi powiedziała że poniżej 2.0 bedzie dobre ale lepiej jak będzie 1.5 lub mniej ciut :-)

  • Ita Autorytet
    Postów: 1052 1122

    Wysłany: 26 września 2013, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja się chwalę spadkami.
    Pod koniec lipca miałam TSH 3,92, w sierpniu (powtórka badania jeszcze bez leków) 4,25.
    Po dwóch miesiącach z Euthyroxem 25 i Jodit 100 TSH spadło do 2,3.
    Wiem, że nie jest to wynik idealny, ale i tak bardzo się cieszę.

    W przyszłym tyg mam endo i zobaczymy czy zmieni mi dawkę.

    atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet
    Postów: 1052 1122

    Wysłany: 3 października 2013, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u endo. I jakoś nie jestem do niego przekonana.

    Stwierdził, że wynik TSH 2,3 jest jak najbardziej w porządku do zachodzenia w ciążę.
    Dostałam Euthyrox 25 na kolejne 2 miesiące i w połowie miesiąca mam się stawić na monitoring cyklu i śluzu.
    Jodu nie wypisał - nie wiem czy celowo czy z roztargnienia.

    atdck6nlmznf5qze.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 3 października 2013, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Jestem po wizycie u endo. I jakoś nie jestem do niego przekonana.

    Stwierdził, że wynik TSH 2,3 jest jak najbardziej w porządku do zachodzenia w ciążę.
    Dostałam Euthyrox 25 na kolejne 2 miesiące i w połowie miesiąca mam się stawić na monitoring cyklu i śluzu.
    Jodu nie wypisał - nie wiem czy celowo czy z roztargnienia.

    Ja właśnie dzisiaj odebrałam wyniki TSH po 5tyg przyjmowania euthyroxu 25 i TSH spadło mi z 3,47 na 2,39. Ciesze się, ze spada choć wiem, ze nie jest idealnie. Dopiero będę konsultować to ze swoim endo i jestem ciekawa co mi powie bo wyniki mamy podobne tzn czy zwiększy mi dawke czy tez mi zostawi 25 :/
    Staranka wznowie w tym cyklu, ale jeszcze calkiem na luzie:)
    Przy okazji zbadałam prolaktynę, bo slyszalam ze może być podwyzszona przy niedoczynności. Mój wynik to 8,4 (norma 4,8-23,3) w 10 dniu cyklu, wiec chyba dobrze.
    Pozdrawiam

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Madziunka Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 7 października 2013, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie otóż od 3 lat leczę się na niedoczynność i hormony miałam w normie jeszcze miesiac temu tsh 1,2. wyszedl mi test pozytywny i od razu pobiegłam na wyniki: tsh 4,55; ft3- 3,55; ft4-1,54 i sie przeraziłam, ednokrynologa mam w srode... myslicie ze taki wynik moze miec zły wpływ na ciaże?

    aa70cc47d570d429a998ee8a1c414b1e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 8 października 2013, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunka wrote:
    Witam mam pytanie otóż od 3 lat leczę się na niedoczynność i hormony miałam w normie jeszcze miesiac temu tsh 1,2. wyszedl mi test pozytywny i od razu pobiegłam na wyniki: tsh 4,55; ft3- 3,55; ft4-1,54 i sie przeraziłam, ednokrynologa mam w srode... myslicie ze taki wynik moze miec zły wpływ na ciaże?
    a jaką dawkę obecnie przyjmujesz? na pewno wszystko będzie dobrze i daj znac jutro po wizycie co ci endo powiedział.

    Dziewczyny właśnie jestem po konsultacji ze swoim endo i mam zwiększyć dawkę 25 na 50 i 25 na zmianę. Mimo, że mój obecny wynik to 2,39 lekarz sugeruje mi, żeby się jeszcze wstrzymać ze staraniami :( A kolejne badanie dopiero za 6 tygodni...

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Madziunka Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 9 października 2013, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, wszystko dobrze, podobno tsh lubi podskoczyć na początku ciązy ale ważne że ft3 i ft4 są w normie:)Przyjmowałam dawkę 62,5 (połowa 125) od wczoraj 75 biore i tak mam brać przez 2 tygodnie, poźniej na przmian 75/88.A leczenie zaczynałam od 25, potem 37,5 ;50 i 62,5, wszystko zeby utrzymac wynik okolo 1 -łatwiej o ciąze wtedy. [email protected] mi edno też mówiła żeby starać się jak będzie wynik własnie około 1-1,5; ale my nie robilismy specjalnie przerw w staraniach nawet jak wynik mialm 3.

    aa70cc47d570d429a998ee8a1c414b1e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Madziunka Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 9 października 2013, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

    aa70cc47d570d429a998ee8a1c414b1e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lisha Znajoma
    Postów: 19 13

    Wysłany: 10 października 2013, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbadałam sobie antyTPO, wyszło mi 33IU norma jest do 34IU, czy taki wynik może stwarzać problemy z zajściem? (TSH mam na poziome 2,4)

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego