X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną progesteron po owulacji
Odpowiedz

progesteron po owulacji

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet
    Postów: 1182 954

    Wysłany: 17 listopada 2015, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Czy zawsze mierzysz temp o tej samej porze i w tym samym miejscu?
    Na moje oko była dwa dni później niż masz zaznaczone. Jak długo robiłaś testy owu?
    Progesteron powinno się badać 7-8 dni po owulacji, więc w tym cyklu jeśli zbadałaś 33 dnia, to jest za późno i nie sądzę, żeby wynik był miarodajny.
    Może duphaston nie działa na Ciebie? ja tak mam-nie mogę doustnie progesteronu przyjmować, bo nie ma efektów, tylko dopochwowo i podjezykowo.
    no ja badałam cały czas tym samym termometrem w tym samym miejscu ale nie zawsze o stałej porze,przewaznie o stałej,Zbadałam progesteron aby zobaczyc jaki wynik.Mysle ze dupek nie działa na mnie bo pomomo brania go cykle mam długie.

    km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 listopada 2015, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Robię badania na swój koszt ponieważ żaden lekarz po przebytych poronieniach nie pokierował mnie co zrobić aby znaleźć przyczynę.
    U mnie tkwi problem z nieutrzymaniem ciąży umiera 3-5 tc zachodzę na pstryknięcie
    Proszę o weryfikację progesteronu.
    Robiłam w 22 dc wynik 13,67 ng/ml
    f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    f.owulacyjna 0,8-3,0
    f.lutealna 1,7-27
    po przekwitaniu 0,1-0,8

    Już nic nie rozumiem w moim organizmie.
    Kiedyś czytałam że jak wynik jest powyżej 5 to była owulacja. Tylko że ja jej nie widziałam a jajniki bardzo słabo mnie bolały. No chyba że po hsg (2.11.2015) taki wynik.?

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 28 listopada 2015, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co myślicie o moich wynikach?
    prolaktyna 12,93 norma 4.79-23.30 ; progesteron 32.81ng/ml F.pecherzykowa 0.2-1.5; f.owulacyjna 0.8-3.0; f.lutealna 1.7-27; fsh 1.7ml U/ml f.pecherzykowa 3.5-12.5; f. owulacyjny 4.7-21.5; f lutealna 1.7-7.7 ; estradiol 284.70 pg/ml f pęcherzykowa 12.4 -233; f owulacyjna 41-398; f lutealna 22.3-341 I trymestr 154-3243

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Lottie Przyjaciółka
    Postów: 175 34

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, proszę o poradę, bo wizytę mam dopiero 22 grudnia. 13 listopada straciłam ciążę. Lekarz kazał się starać od razu. Brałam Clo, temperatura nie wskazywała na owulację, ale test ciążowy wyszedł pozytywny. Beta przyrasta bardzo mało i już pogodziłam się z tym, że tą ciążę również stracę. Dla własnej wiadomości zrobiłam badanie poziomu progesteronu i wynik to 0,76. Z tego co czytam to wskazuje na to, że nie było owulacji. Zgłupiałam już i boję się, że ta beta nie jest nową ciążą tylko pozostałością po poprzedniej. Nie miałam żadnych bóli brzucha, plamień.

    Starania od maja 2013

    Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie bardzo mi przykro ze stracilas ciąże

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Werix Autorytet
    Postów: 1218 958

    Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo słabe wyniki progesteronu. Ostatni wynik to 1,72, 7 dni po skoku temperatury. Czy to znaczy, że nie owulowałam mimo skoku? Czy znacie jakieś sposoby na naturalne podwyższenie progesteronu? Oczywiście biorę duphaston, ale czy będę musiała brać go "już do końca życia"? Czy można się z tego "wyleczyć"?

    17u9ha00otchcgqb.png
  • gogo19 Ekspertka
    Postów: 159 95

    Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie progesteron z 21dc 81ng/ml.

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo 19 jakie masz normy przy wynikach? Może to też wskazywać na ciąże ☺

    Ewcia 85 :) lubi tę wiadomość

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • kowieczka Ekspertka
    Postów: 122 72

    Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaj normy ale i tak gigant także też obstawiam ciąże :)

    relgdf9hrp5i882w.png
  • gogo19 Ekspertka
    Postów: 159 95

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to nie ciąża. Test robiłam w 14dpo. Oczywiście miałam nadzieję. Dziś jest mój 30dc a miesiączki ni ma:) Wczoraj byłam u lekarza i niby wszystko ok. Dostałam Luteinę "setkę" na wywołanie, bo 02.02. mam laparo. Ciekawe czy się wyrobię:))Gin twierdzi, że na styk.

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo 19 może warto zrobić badanie krwi zamiast testu niekiedy testy wychodzą po tygodniu od momentu kiedy powinna byc@ ☺

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • gogo19 Ekspertka
    Postów: 159 95

    Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie,że nigdy już nie pojde na Bete☺. Będe cierpliwie czekać. Do poniedziałku mam brać Luteinę w dawce 100mg 2 x dziennie. Po dwóch dniach powinna przyjść miesiączka. Jak nie przyjdzie to zobaczymy co doktorek wtedy wymyśli

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo 19 dlaczego obiecalas sobie że nie pójdziesz nigdy na bete?

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • gogo19 Ekspertka
    Postów: 159 95

    Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie to za bardzo stresuje. Jestem regularnie u lekarza, więc się dowiem w swoim czasie. Poza tym jak miesiączka nie przychodzi to robię test.
    Tyle lat już się stresuje wszystkimi starankami, więc wszystkie stresiki staram się ograniczać do minimum.

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik 7dpo : 12,20

    - faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml

    Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

    Czy myślicie, że warto wziać duphaston w razie gdyby sie udało i była ciąża?

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co sądzicie o progesteronie w 7dpo który wynosi 16.30 a tsh wynosi 0.517? Myślicie że jest szansa na ciąże przy takim progesteronie ?

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Asia_08 Autorytet
    Postów: 385 477

    Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 8dpo progesteron 48,13 ng/ml
    (normy: 1 trymestr: 16,42 – 48,56
    2 trymestr: 19,73 – 51,74
    3 trymestr: 25,27 – 93,42f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    f.owulacyjna 0,8-3,0
    f.lutealna 1,7-27)

    Owulacja prawdopodobnie była z dwóch pęcherzyków. Do tego biore luteine 2xdziennie. Czy luteina podwyzsza progesteron?

    uwo93e3kacedpezy.png
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Hej, 8dpo progesteron 48,13 ng/ml
    (normy: 1 trymestr: 16,42 – 48,56
    2 trymestr: 19,73 – 51,74
    3 trymestr: 25,27 – 93,42f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    f.owulacyjna 0,8-3,0
    f.lutealna 1,7-27)

    Owulacja prawdopodobnie była z dwóch pęcherzyków. Do tego biore luteine 2xdziennie. Czy luteina podwyzsza progesteron?

    Tak luteinę podwyższa poziom progesteronu. Sama jak brałam 2 miesiące temu to 7 dpo miałam wynik 32.☺

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2016, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam wam pytanie, może głupie ale muszę ;)
    Czy poziom progesteronu może świadczyc o ciąży??

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 823 137

    Wysłany: 4 lutego 2016, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:
    Zadam wam pytanie, może głupie ale muszę ;)
    Czy poziom progesteronu może świadczyc o ciąży??
    Tak progesteron może świadczyć o ciąży ale najlepiej zrobić bete lub test ciążowy ☺ Jaki masz wynik progesteronu?

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ