X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną progesteron po owulacji
Odpowiedz

progesteron po owulacji

Oceń ten wątek:
  • Fruzia Nowa

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jest tu jeszcze ktos? zrobilam progesteron, w 23dc wyniosl 34ng/ml ni za duzo?? normy byly tylko do 20? moge na cos chorowac??

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia wrote:
    dziewczyny jest tu jeszcze ktos? zrobilam progesteron, w 23dc wyniosl 34ng/ml ni za duzo?? normy byly tylko do 20? moge na cos chorowac??
    możesz na ciążę;) czego Ci życzę oczywiście. Bardzo ładny progesteron:)

Fruzia, alicja_ lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Fruzia Nowa

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzieki kochana, ale powaznie sie martwie. Bo jest grubo ponad norme, a na ciaze troche wczesnie bo to byl 23 dc dopiero.

• Asiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia wrote:
    Hehe dzieki kochana, ale powaznie sie martwie. Bo jest grubo ponad norme, a na ciaze troche wczesnie bo to byl 23 dc dopiero.
    Progesteton ładny, na pewno nie świadczy o chorobie, może być sygnałem ciąży, ale lepiej się nie nakręcić, ja w zeszłym cyklu miałam wartość 54 i też myślałam że to może ciąża ale niestety nie. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

• AniaBe Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamalam sie. Usg wskazywalo na piekna owulke ale zbadalam sobie progesteron. Tydzien po usg. Wynkk 0.65 ng/ml. Menopauza:( biore dupka i myslalam ze bedzie ok. A jest masakra. O czym tk swiadcz? Jednak owulki nie bylo?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzies na innym forum zadalam podobne pytanie,z tym ze ja mialam cos kolo 4. I tez bralam dupka :( Zapytalam sie czy dupek moze mi sie nie wchlaniac?! Bo np w tym miesiacu wzielam zwykla luteine(dodam ze o niebo lepiej sie czulam) i w w tym samym dniu(8dpo) bylo 16,3 No moze wynik nie powala ale roznice widac.Tez poprosze o jakis komentarz do mojej wypowiedzi :)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo podobno dupek jest syntetyczny i nie ma wpływu na wyniki z krwi ale swoje zadanie spełnia, a luteina to naturalny progesteron, więc wpływa też na wyniki krwi.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny bo podobno dupek jest syntetyczny i nie ma wpływu na wyniki z krwi ale swoje zadanie spełnia, a luteina to naturalny progesteron, więc wpływa też na wyniki krwi.
    Też czytałam o tym, że tabletki tego typu nie wpływają na wynik krwi, ale spełniają swoje zadanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy progesteronie 9 ng ile bralyscie duphastonu?ja mam 2x1 i nie wiem czy to nie bedzie za mało?

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie progesteron w 21 dc to 58 ng/ml > Strasznie dużo !!! Dlaczego tak może być ? Jakieś pomysły ?

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ciaza?juz niejedna tak miała;) tak czy inaczej jesli jest tak duzo, to tylko sie cieszyć;)

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć jest tak że wynik powyżej 3ng/ml wskazuje że owulacja sie odbyła ale dopiero wynik powyżej 10ng/ml wskazuje na to że jajeczko było pełnowartościowe.

Anna255, Bogusia Bogusia lubią tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Iwona36 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy...czytam forum od miesięcy, postanowiłam dołączyć bo chyba oszaleje już. 8 miesięcy starań, progesteron 15,5ng/ml w 22 dc, lh 5, podobno ok, ale dostalam dupka. Biorę go 3 cykl i każdy cykl trwa krócej, dotąd zawsze 28, a odkąd mam dupka to cykl-33, II cykl-25 i teraz cykl III- 24 dni!, Mam przerwac lek czy brac jeszcze te dwa dni?Nie wiem już co jest nie tak, niby ok wszystko, monitoring idealnie wskazuje owulacje, a jednak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 21:29

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy jak robicie prog to tylko jednego dnia? Mi ginekolog kazała zrobić badania po peaku (czyli śluz/temp albo przy monitoringu po pęknięciu pęcherzyka) 3, 5, 7, 9 i nawet 11 dnia (jeśli się uda). Twierdzi że po jednym badaniu nic się nie da stwierdzić, bo nie wiadomo czy to jednorazowy spadek, czy prog jest po prostu za niski przez całą III fazę.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. :) Czy ta luteina dopochwowa ma wpływ na wynik progesteronu? Slyszałam już dużo opinii, m.in, że luteina doustna ma wpływ, a dopochwowa nie ma ; ze luteina ma a dupek nie ma. Poratujcie ;)

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck wrote:
    Dziewczyny, a Wy jak robicie prog to tylko jednego dnia? Mi ginekolog kazała zrobić badania po peaku (czyli śluz/temp albo przy monitoringu po pęknięciu pęcherzyka) 3, 5, 7, 9 i nawet 11 dnia (jeśli się uda). Twierdzi że po jednym badaniu nic się nie da stwierdzić, bo nie wiadomo czy to jednorazowy spadek, czy prog jest po prostu za niski przez całą III fazę.
    Progesteron sie rozni nawet w cagu doby wiec mysle ze dobrze badac go kilka razy.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie bada się progesteronu przyjmując luteinę- niezależnie czy dopochwowo czy nie ponieważ luteina fałszuje wynik oraz wpływa na temperaturę ciała. Duphaston nie ma wpływu.

Badanie progesteronu wykonuje się kilkukrotnie podczas jednego cyklu ponieważ jest on wytwarzany pulsacyjnie !!! I jednorazowy wynik może być po prostu nierzetelny.

urocza, Bogusia Bogusia lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Owulacja u mnie wystąpiła w sobotę, ew. w niedzielę. Chciałabym zbadać progesteron w tym cyklu, 7-8 dpo przypada znowu na weekend.. Czy mogę zbadać go jutro? Czy wynik będzie w miarę wiarygodny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy wiecie dlaczego gin kazał mi zrobić progesteron tuż po owulacji? Czytam, że macie zlecane 7-8 dpo a ja od razu po. Właściwie to nawet nie był pewien czy owulacja była i tak kombinuję, że może tym wynikiem chciał to potwierdzić, ale jeśli była to wychodziło że 1 - max.2 dni przed pobranie krwi do badania. Czy progesteron badany dzień po owulacji może już wskazywać na przebytą lub nie owulację czy służy do diagnostyki czegoś innego?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wskazywać na czas poowulacyjny ale nie wskazuje na to czy pęcherzyk pękl... polecam testy owu i obserwacje sluzu ;) ja wyliczam dzieki metodzie crejtona w klinice napro.. progesteron u mnie 22,78 ng.ml myslicie ze dobry ?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ