progesteron po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Fruzia wrote:dziewczyny jest tu jeszcze ktos? zrobilam progesteron, w 23dc wyniosl 34ng/ml ni za duzo?? normy byly tylko do 20? moge na cos chorowac??
Fruzia, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Fruzia wrote:Hehe dzieki kochana, ale powaznie sie martwie. Bo jest grubo ponad norme, a na ciaze troche wczesnie bo to byl 23 dc dopiero.
-
Wlasnie gdzies na innym forum zadalam podobne pytanie,z tym ze ja mialam cos kolo 4. I tez bralam dupka Zapytalam sie czy dupek moze mi sie nie wchlaniac?! Bo np w tym miesiacu wzielam zwykla luteine(dodam ze o niebo lepiej sie czulam) i w w tym samym dniu(8dpo) bylo 16,3 No moze wynik nie powala ale roznice widac.Tez poprosze o jakis komentarz do mojej wypowiedzi
-
sandra80 wrote:Dziewczyny bo podobno dupek jest syntetyczny i nie ma wpływu na wyniki z krwi ale swoje zadanie spełnia, a luteina to naturalny progesteron, więc wpływa też na wyniki krwi.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, u mnie progesteron w 21 dc to 58 ng/ml > Strasznie dużo !!! Dlaczego tak może być ? Jakieś pomysły ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pomocy...czytam forum od miesięcy, postanowiłam dołączyć bo chyba oszaleje już. 8 miesięcy starań, progesteron 15,5ng/ml w 22 dc, lh 5, podobno ok, ale dostalam dupka. Biorę go 3 cykl i każdy cykl trwa krócej, dotąd zawsze 28, a odkąd mam dupka to cykl-33, II cykl-25 i teraz cykl III- 24 dni!, Mam przerwac lek czy brac jeszcze te dwa dni?Nie wiem już co jest nie tak, niby ok wszystko, monitoring idealnie wskazuje owulacje, a jednak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 21:29
-
Dziewczyny, a Wy jak robicie prog to tylko jednego dnia? Mi ginekolog kazała zrobić badania po peaku (czyli śluz/temp albo przy monitoringu po pęknięciu pęcherzyka) 3, 5, 7, 9 i nawet 11 dnia (jeśli się uda). Twierdzi że po jednym badaniu nic się nie da stwierdzić, bo nie wiadomo czy to jednorazowy spadek, czy prog jest po prostu za niski przez całą III fazę.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
nick nieaktualny
-
Justeck wrote:Dziewczyny, a Wy jak robicie prog to tylko jednego dnia? Mi ginekolog kazała zrobić badania po peaku (czyli śluz/temp albo przy monitoringu po pęknięciu pęcherzyka) 3, 5, 7, 9 i nawet 11 dnia (jeśli się uda). Twierdzi że po jednym badaniu nic się nie da stwierdzić, bo nie wiadomo czy to jednorazowy spadek, czy prog jest po prostu za niski przez całą III fazę.
-
Dziewczyny - nie bada się progesteronu przyjmując luteinę- niezależnie czy dopochwowo czy nie ponieważ luteina fałszuje wynik oraz wpływa na temperaturę ciała. Duphaston nie ma wpływu.
Badanie progesteronu wykonuje się kilkukrotnie podczas jednego cyklu ponieważ jest on wytwarzany pulsacyjnie !!! I jednorazowy wynik może być po prostu nierzetelny.urocza, Bogusia Bogusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy wiecie dlaczego gin kazał mi zrobić progesteron tuż po owulacji? Czytam, że macie zlecane 7-8 dpo a ja od razu po. Właściwie to nawet nie był pewien czy owulacja była i tak kombinuję, że może tym wynikiem chciał to potwierdzić, ale jeśli była to wychodziło że 1 - max.2 dni przed pobranie krwi do badania. Czy progesteron badany dzień po owulacji może już wskazywać na przebytą lub nie owulację czy służy do diagnostyki czegoś innego?
-
może wskazywać na czas poowulacyjny ale nie wskazuje na to czy pęcherzyk pękl... polecam testy owu i obserwacje sluzu ja wyliczam dzieki metodzie crejtona w klinice napro.. progesteron u mnie 22,78 ng.ml myslicie ze dobry ?
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016