progesteron po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie też chciałabym to wiedzieć, czy musi być minimum 7dpo? ja mam jutro usg i od razu chce mieć wynik progesteronu, więc zrobię jutro rano a będzie to ok 6dpo.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnyWitam ja dzis w wielkim szoku jestem. Mam juz synka a tu sie okazalo ze mam problem z zajsciem w ciaze. ,moj progesteron to 3,8 a estradiol 25,28 na 19dc nic z tego nie rozumiem tyle tylko ze lekaz powiedzial ze moje jajniki sa wydolne a wyniki w normie ale dal do brania dophresan czy jakos tak. Po pol tabletki miedzy 11 a 21 dniem cyklu. Ktos mi to wytlumaczy na chlopski rozum o co tu chodzi.
Pozdrawiam -
Malutka29 wrote:Witam ja dzis w wielkim szoku jestem. Mam juz synka a tu sie okazalo ze mam problem z zajsciem w ciaze. ,moj progesteron to 3,8 a estradiol 25,28 na 19dc nic z tego nie rozumiem tyle tylko ze lekaz powiedzial ze moje jajniki sa wydolne a wyniki w normie ale dal do brania dophresan czy jakos tak. Po pol tabletki miedzy 11 a 21 dniem cyklu. Ktos mi to wytlumaczy na chlopski rozum o co tu chodzi.
Pozdrawiam
Ja tez mam córę, a druga ciąża to będzie cud. Biorę leki na wywolanie owu itp. Wiec to nic dziwnego... Na jakiej podstawie lekarz powiedział, ze jajniki są wydolne? Progesteron kiedy robilas? Jeśli 7dpo tak jak zalecają lekarze to bardzo nisko i świadczy o braku owulacji o ile mi wiadomo. -
Potwierdza jest nawet przyzwoity
Te 7dpo na progesteron jest umowne. Czasem lekarz przy dokladnej diagnostyce zalecaja badania 5-7-9dc. To jest takie umowne. Czasem jak nie wiadomo czy owu byla i kiedy to liczy sie 7 dni przed miesiaczka na progesteron.KathleenPL lubi tę wiadomość
-
u mnie ginka powiedziała, że owulacji nie było wynik z dziś to 8,64 ng/ml przy normach 1,7 do 27,1 hmm u mnie ciężko określić w tym cyklu który to dzień, bo jest to cykl po laparoskopii i dwa dni przed okresem miałam plamienia. Także albo 19 dzień cyklu albo 21Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
witam dziewczyny mam pytanie dziś odebrałam wyniki progesteronu i wynosi 53,21 trochę się przestraszyłam bo dość wysoki przyznam że robiłam go 4 dni po owulacji tak kazał gin (brałam clo+ oitrelle) czy ktoś może mi pomóc dlaczego on jest taki wysokiann23
-
Basia594 wrote:Witam,
Odebrałam dziś wyniki progesteronu - 16,26 ng/ml, przy normach f.lutealna 1,7-27
21dc, ok 6-7 dpo
czy taki wynik potwierdza owulację? -
Mam pytanie bo czytam czytam i już zglupialam.
zrobilam badanie progesteronu w 18dc czyli 2 dni po owulacji i wyszlo mi 3,39 ng/ml
to dobrze czy zle ?
od razu mowie ze owulacja w tym cyklu była dość dziwna nawet bol owulacyjny jakiś taki jak nigdy. Po testach wiem ze była ale to tez tylko jednego dnia mi się pokazaly dwie w miare intensywne kreski, a w następnym cyklu już była tylko jedna..I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Hej Dziewczyny,
ja mam troszke inne pytanie, od 4 cykli biore CLO+pregnyl. Wczoraj bylam na konsultacji u innego lekarza i ten po obejrzeniu wyników badań robionych przed leczeniem stwierdzl, że progesteron 24 w 20dc oznacza ze owulacja byla i to leczenie jest bez sensu. No i teraz jestem w kropce. Mozliwe zeby po samym progesteronie stanowczo stwierdzil ze bylo jajeczkowanie?