progesteron po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Progesteron w 20 dc, tj. 6 dpo wynik 23,85 ng/ml i 75,95 nmol/l czy może świadczyć o ciąży?? Ok. 5-6 dpo czułam silne kłucie jajnika, nie jednokrotie jakby ktoś szpilki wbijał i do tego ból w krzyżu. Potem przeszło. Teraz, tj. 7dpo odczuwam tylko ćmienie w jajniku. Czy to może być ciąża? Mam już za sobą dwie nieudane...w tym jedną rok temu...
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:Dziewczyny 6-7 po owulacji miałam progesteron 10,5 owulacja prawdopodobnie była. Tylko 8-9 dnia po owulacji spadł do 5,5 od 9 dni biorę duphaston 1 na noc, nie wiem czy oznacza to okres? Czy brać dalej duphaston?...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, odebrałam przed chwilą wyniki progesteronu:
2,79nmol/l
I normy:
Faza folikularna (0,6-4,7)
faza owulacji (2,4-9,4)
faza lutealna (5,3-86)
Robione 7dpo w 27dc. Od 16-25 brałam dupka po 1tabletce na wyregulowanie okresu. Ostatnią tabletkę wzięłam w sobotę.
Czy mimo wyraźnego skoku temp mogło nie dojść do owulacji? Czy dzięki branemu duphastanowi doszło? Co teraz, wziąć dziś dupka i liczyć na cud?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:09
-
Anatolka wrote:7 dpo to faza lutealna. Wynik jest poniżej normy. Myślę, że nie było owulacji. Duphaston na owulacje nie pomaga. Gdy pęcherzyki rosną, ale nie pękają (czyli nie ma owulacji) podaje się zastrzyk na pęknięcie.
strzeliłam tam byka, aktualnie jestem w 27dc.
Czyli co, nie pękł mi pęcherzyk mimo wyraźnego skoku? -
Anatolka wrote:Na to wskazuje wynik. Temperatura nie jest 100% wyznacznikiem owulacji.
Czy nawet jeżeli pęcherzyk nie pękł to po odstawieniu dupka dostanę okres?
-
Hej mój wynik progesteronu 13,8 ng/ml normy u mnie laboratorium w fazie lutealnej 1,2-15,9 ng/ml robiłam w 5 dpo czy w 7 dpo mógłby być wyższy czy te dwa dni nie mają aż takiego znaczenia dziękuję za odpowiedz.