progesteron po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsia_08 wrote:U mnie progesteron 48 zwiastował ciążę. Udało się, beta przyrasta. Oby tak dalej. Życzę wszystkim Wam widoku 2 kresek na tescie.
Super! Gratuluję i trzymam kciuki za fasolinkę
A sobie (i wszystkim potrzebującym;)) życzę również progesteronu ciążowego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia nie pomogę bo sama nie wiem jak interpretować wyniki.
W 22dc 18,40ng/ml
normy
faza lutealna 1,2-15-9 ng/ml (czyli mam powyżej normy)
ciąża I trymestr 2,8-147,3ng/ml
I czym ja mam się sugerować??
Nie wiem czy jestem w ciązy (mam nadzieję że tak )
Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat??
Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Sylwia_80 wrote:Dziewczyny
Prośba o szybką poradę- odebrałam wyniki progesteronu w 23 dc- 6,56 nmol/l. / to 12dpo/. Generalnie wynik mieści się w normach labo: faza lutealna- od 5,3 nmol/l, ale zastanawiam się nad tym, dlaczego jest tak niski, mimo suplementacji duphastonem?
Generalnie miał byc cykl bezowulacyjny, bo lekarz stwierdził ze jest torbiel, temperatura tez wskazuje na coś innego, tak, jakby owulacja sie odbyła.
Możecie poradzic coś na szybko, bo do wizyty jeszcze chwila. Czy duphaston jest wykrywany przy badaniu progesteronu? Dodam, ze moje endometrium tez mieści się w normach, nawet w tym cyklu było ok.Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI jeszcze jedno, progesteron spada tez przed @ a ja teoretycznie jutro powinnam miec @, czy taki wynik moze byc efektem zblizajacego sie okresu?
Rozumiem, ze miarodajnie jest robic prog 7dpo, ale czy potem go jeszcze powtarzać? Czy ten jeden wynik bedzie wiarygodny? Jesli powtarzac, to kiedy? -
Sylwia_80 wrote:I jeszcze jedno, progesteron spada tez przed @ a ja teoretycznie jutro powinnam miec @, czy taki wynik moze byc efektem zblizajacego sie okresu?
Rozumiem, ze miarodajnie jest robic prog 7dpo, ale czy potem go jeszcze powtarzać? Czy ten jeden wynik bedzie wiarygodny? Jesli powtarzac, to kiedy?
Tak progesteron spada przed samym @ niestety Najlepiej zrobić progesteron 7-8 dpo ewentualnie na początku cyklu między 3-5dcSylwia_80 lubi tę wiadomość
-
AgacizdA wrote:Sylwia nie pomogę bo sama nie wiem jak interpretować wyniki.
W 22dc 18,40ng/ml
normy
faza lutealna 1,2-15-9 ng/ml (czyli mam powyżej normy)
ciąża I trymestr 2,8-147,3ng/ml
I czym ja mam się sugerować??
Nie wiem czy jestem w ciązy (mam nadzieję że tak )
Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat??
Możliwe że jesteś w ciaży Kiedy masz termin @ ??Może zrób test lub badanie krwi beta hcg -
nick nieaktualny
-
AgacizdA wrote:Sugerując się of to termin jutro, natomiast według mnie to środa-czwartek.
Niepokoi mnie że nie mam objawów Zadnych
Nie musisz mieć objawów ciąży Ja w 1 ciąży też nie miałam objawów ciąży a w ciąży byłam Teraz w styczniu i lutym było podobnie ponieważ testy wychodziły pozytywnie ale niestety nie udało mi się utrzymać ciąży a w tym miesiącu po zrobionym w 10dpo pozytywnym teście beta hcg w 13dpo była negatywna jakim cudem nie wiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgacizdA wrote:a BYŁ TAKI PRZYPADEK
Oczywiście że może świadczyć, ale to nic pewnego. A Właściwie to dlaczego badałaś progesteron 7dpo??Szafirkowa lubi tę wiadomość