prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgnieszkaH wrote:U mnie w przeciągu dwóch tygodni z 35,07 ng/ml do 7,49 ng/ml:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:50
AgnieszkaH lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jak kiedyś brałam bromergon to mi lekarz powiedział, że jeśli dawka leku jest dobrze dobrana to już po dwóch tygodniach jest efekt. Lek ten jest skuteczny, tylko potem trzeba brać dawkę podtrzymującą - bo po odstawieniu - prolaktyna może szybko wzrosnąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstatnio byłam na wizycie i ginekolog po obejrzeniu wyniku również zmniejszył dawkę do 1/2 tabletki na noc codziennie, czyli pewnie to ta dawka podtrzymująca, bo ostatnim razem, kiedy właśnie zmniejszył dawkę na jedną tabletkę, co tydzień, to prolaktyna podskoczyła.
Luzia myślę, że ginekolog poradzi sobie z za wysoką prolaktyną u Ciebie, ale jeżeli będziesz spokojniejsza, to można też zapisać się do endokrynologa. -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny,
jestem nowa ale chetnie dołączę się do wątku.
Mój wynik prolaktyny był blisko 39 przy normie 24. Po zażywaniu Dostinex raz w tygodniu ( czyli po 3 tabletkach ) prolaktyna spadła mi poniżej normy- 3,5 przy normie 5. Przez kolejne trzy tyg. brałam pół tabl. raz w tygodniu i teraz jest już w normie. Dodam że jestem po trzech poronieniach i mam wielką nadzieję że to właśnie podwyższona prolaktyna była przyczyną...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, ja mam podwyższoną prolaktynę,ale mam brać tylko castagnus lub mastodynon. swoją drogą jestem ciekawa jakie objawy u was daje podwyższona prl? czy to może być przyczyną skąpych miesiączek, lub opóźniania się okresu? szkoda że po odstawieniu tabletek jej poziom szybko wzrasta. trudny przeciwnik z tej prl...
monika9966 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
asioczek86 wrote:hej dziewczyny, ja mam podwyższoną prolaktynę,ale mam brać tylko castagnus lub mastodynon. swoją drogą jestem ciekawa jakie objawy u was daje podwyższona prl? czy to może być przyczyną skąpych miesiączek, lub opóźniania się okresu? szkoda że po odstawieniu tabletek jej poziom szybko wzrasta. trudny przeciwnik z tej prl...
Skąpe okresy, cykle po około 50 dni, ostatnio 91... no i 1,5 roku starań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny za odpowiedzi ! od kiedy zaczęliśmy się starać to mam dosłownie tak samo. organizm odmówił posłuszeństwa. mam nadzieję, że damy wszystkie radę i rozliczymy się tą prolaktyną !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny