Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Podpowiedzcie mi proszę jakie "dodatki" do transferu proponowali Wam w Reproficie? Mam na myśli, embrioglue i itp. Jakie to są dodatkowe koszty i czy większość z Was z tego korzystała, czy też nie? Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale w sumie dopiero teraz uświadomiłam sobie, że za zarodek noeprzebadany jest 1350 euro, ale co z resztą? Nie wiem w sumie, czego się spodziewać. Może napisze maila do Anety 🤣🤣🤣
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Podpowiedzcie mi proszę jakie "dodatki" do transferu proponowali Wam w Reproficie? Mam na myśli, embrioglue i itp. Jakie to są dodatkowe koszty i czy większość z Was z tego korzystała, czy też nie? Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale w sumie dopiero teraz uświadomiłam sobie, że za zarodek noeprzebadany jest 1350 euro, ale co z resztą? Nie wiem w sumie, czego się spodziewać. Może napisze maila do Anety 🤣🤣🤣
Nie bralismy nic i teraz troche mysle ze moglam embrioglue wziac- niestety to sa spore koszty, sporo drozej niz w polskich klinikach. Jest jeszcze to nacinanie otoczki zarodka ? Ale o tym chyba embriolog decyduje bo jak juz wychodzi albo jest rozprezony to wtedy tego nie robia.
Oni ogolnie robia takie "gole" transfery zauwazylam, w Posce to dokladaja co tylko a tam maja takie podejscie ze podaja zarodek i heja 🤣. Nie wierza jakos bardzo chyba w te dodatki. -
Mysza123 wrote:Nie bralismy nic i teraz troche mysle ze moglam embrioglue wziac- niestety to sa spore koszty, sporo drozej niz w polskich klinikach. Jest jeszcze to nacinanie otoczki zarodka ? Ale o tym chyba embriolog decyduje bo jak juz wychodzi albo jest rozprezony to wtedy tego nie robia.
Oni ogolnie robia takie "gole" transfery zauwazylam, w Posce to dokladaja co tylko a tam maja takie podejscie ze podaja zarodek i heja 🤣. Nie wierza jakos bardzo chyba w te dodatki.
To prawda. Ja pytałam o atosiban, to mi lekarka i Renata odradzały. A przecież klinika na tym zarabia. Ale skuteczność mają wysoką mimo braku dodatków i tego się trzymajmyEwa3bit lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
I gave up wrote:Podpowiedzcie mi proszę jakie "dodatki" do transferu proponowali Wam w Reproficie? Mam na myśli, embrioglue i itp. Jakie to są dodatkowe koszty i czy większość z Was z tego korzystała, czy też nie? Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale w sumie dopiero teraz uświadomiłam sobie, że za zarodek noeprzebadany jest 1350 euro, ale co z resztą? Nie wiem w sumie, czego się spodziewać. Może napisze maila do Anety 🤣🤣🤣26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt mamy ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm Maleństwa ❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
-
Emily0723 wrote:Dziewczyny dostalam dziś okres w 19 dniu cyklu na estrofemie. Masakra nie wiem co się zadziało.
Chcislsm też napisać że bardzo mi przykro z powodu przykrych doświadczeń z kd, które tu ostatnio opisujecie. Ja też bardzo liczyłam na kd choć yo była trudna decyzja. Myślałam sobie, że skoro zaszlam w ciaze że swoich komórek przy amh 0,2 i wszystko było super aż do 20 tygodnia to kd tym bardziej się uda. W Eurofertil obiecywali złote góry. Mówili że wyniki męża dobra choć nie chcieli przesłać jakie konkretnie. Pomimo to prosiłam o procedurę macs. 4 miesiace dopytywałam o zarodki i nic że nadal czekamy. Wiecie jak się dowiedzialsm że mamy dwa?? Przesłali mi fakturę do zapłaty!!oczywiście nie fostalam żadnego raportu z hodowli więc pytam skąd mam mieć pewność czy np. Nie dali mi tylko 3 czy 2 komórek? Na wizycie przed transferem poprosiłam o wydruk badań męża i wiecie co to nie są żadne badania tylko info o zamrożonej próbce bo objętość jest wskazana jako 0,5 mln a koncentracja 16. Nie ma infk o morfologii. Mam rozumieć że komuś się nie chciało i tylko na oko po pobraniu zerknął że naduenie ok? Pierwszy transfer nieudany. Wcześniej miałam histeroskopie oraz byłam obstawiona lekami immunologicznymi.
Pocieszcie mnie proszę, że w reorofit mnie tak nie potrakuja bo serio mam dosyć. Czuję się oszukana tymi wszystkimi pięknymi historiami o lence i lachcinie które są opisywane w internecie. Dla mnie sciema na maksa. Zupełny brak jakiejkolwiek transparetnosci.
Sorki za taki wywód ake brak mi sil po prostu już nie mówiąc o kasie. Eurofertil to był Wielki błąd.Emily0723 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt mamy ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Megi-x wrote:Hej Dziewczyny,
Wiecie może kto zastapił Martine? Która koordynatorke polecacie w tej chwili? Z która jest dobry kontakt itd
Emily w Reproficie mają inne podejście, my podeszliśmy do az, ale cudownie nas potraktowali.
Milvaaa dasz radę z zastrzykami, ja codziennie sobie robię w brzuch. Wiadomo że czasem zrobi się siniak 😉
I give up mi nic nie proponowali i póki co jest jestem już 10tc 😊Emily0723 lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:Ja miała Renatę i jest fantastyczna.
Emily w Reproficie mają inne podejście, my podeszliśmy do az, ale cudownie nas potraktowali.
Milvaaa dasz radę z zastrzykami, ja codziennie sobie robię w brzuch. Wiadomo że czasem zrobi się siniak 😉
I give up mi nic nie proponowali i póki co jest jestem już 10tc 😊
Ja robie neoparin ale taka mi sie seria fatalna trafila ze dramat. Igla to sie kloci ze mna zanim sie wbije 🤣. Kiedys latwiej mi szlo.Monika29 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za słowa otuchy A jak to w praktyce dokładnie wygląda?
Od 1dc do punkcji zastrzyki w brzuch, tak? Ile razy dziennie?
I przy transferze na cyklu naturalnym bierze się po transferze także zastrzyki domięśniowe czy jest to indywidualna kwestia albo dotyczy tylko na cyklu sztucznym?
Jak będę wszystko dokładnie wiedzieć to zdążę się może oswoić z tym wszystkimJeżóweczka, Monika29 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Milvaaa wrote:Dziękuję za słowa otuchy A jak to w praktyce dokładnie wygląda?
Od 1dc do punkcji zastrzyki w brzuch, tak? Ile razy dziennie?
I przy transferze na cyklu naturalnym bierze się po transferze także zastrzyki domięśniowe czy jest to indywidualna kwestia albo dotyczy tylko na cyklu sztucznym?
Jak będę wszystko dokładnie wiedzieć to zdążę się może oswoić z tym wszystkim26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt mamy ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Mysza123 wrote:Nie bralismy nic i teraz troche mysle ze moglam embrioglue wziac- niestety to sa spore koszty, sporo drozej niz w polskich klinikach. Jest jeszcze to nacinanie otoczki zarodka ? Ale o tym chyba embriolog decyduje bo jak juz wychodzi albo jest rozprezony to wtedy tego nie robia.
Oni ogolnie robia takie "gole" transfery zauwazylam, w Posce to dokladaja co tylko a tam maja takie podejscie ze podaja zarodek i heja 🤣. Nie wierza jakos bardzo chyba w te dodatki.
Mysza, w Polsce dawali mu wszystko, co się da, bo mam 40+. Napisałam do p. Anety, czy są jakieś wskazania lekarza, a ona odpisala, że emvrioglue to zwiększenie szans i 1-2% 🙈 i decyzja należy do nas, czy chcemy za to płacić. Sama nie wiem. Do tej pory przy IVF niby zawsze 1 Super zarodek (4.2.2) z 7 zaplodnionych, napinania, embrio, cultiactice, icsi i inne pierdoly, a i tak beta nawet nie drgnęła... Zastanawiam się,ale chybazaryzykujebez żadnych dodatków. Czasem myślę, że im mniej tym lepiej. I tak co ma być, to będzie.Jeżóweczka, Salome, mlia, katszo lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Mysza, w Polsce dawali mu wszystko, co się da, bo mam 40+. Napisałam do p. Anety, czy są jakieś wskazania lekarza, a ona odpisala, że emvrioglue to zwiększenie szans i 1-2% 🙈 i decyzja należy do nas, czy chcemy za to płacić. Sama nie wiem. Do tej pory przy IVF niby zawsze 1 Super zarodek (4.2.2) z 7 zaplodnionych, napinania, embrio, cultiactice, icsi i inne pierdoly, a i tak beta nawet nie drgnęła... Zastanawiam się,ale chybazaryzykujebez żadnych dodatków. Czasem myślę, że im mniej tym lepiej. I tak co ma być, to będzie.
Ja podeszlam do tego tak ze najpierw startuje z marszu, bez wiekszego wnikania. Leki tylko te co mi klinika zalecila, nie draze dalej. Nic nie dodaje do transferu. Jak sie nie uda to wtedy moze sprobuje w strone immunologiczna isc i cos tam sprawdzic zeby np podejsc do transferu wtedy z Encortonem, wziac embrioglue itp.
Moze Ty tez idz tym tropem. Sprobuj tak jak oni zalecaja i zobaczysz jaki bedzie efekt. Oni maja jakies dziwne przeswiadczenie swoich umiejetnosci i uwazaja ze te dodatki to wlasnie tylko dodatki ... wierza chyba ze moc powodzenia transferu lezy gdzies indziej ☺️
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Podeszłam do tego dokładnie tak jak Mysza.
Nie pamiętam teraz, która z dziewczyn o tym pisała- miała kilkanaście transferów na swoich komorkach- bez powodzenia. A pierwsza AZ w Reprofit zaskoczyła. Dobry zarodek, mlodzi dawcy, przebadany.Monika29 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt mamy ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
A bo tak naprawdę najważniejszy jest zdrowy, jakościowy zarodek, dobre endometrium i odpowiednio unormowane hormony.
Dopiero jak się ma jakieś grubsze problemy, to rzeczywiście może się przydać obstawa poważniejszymi lekami. Albo gdy jest niepłodność idiopatyczna i chce się zrobić wszystko, co się da, żeby przybliżyć się do sukcesu.Emily0723, Monika29, mała lubią tę wiadomość
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Emily0723 wrote:Dziewczyny dostalam dziś okres w 19 dniu cyklu na estrofemie. Masakra nie wiem co się zadziało.
Chcislsm też napisać że bardzo mi przykro z powodu przykrych doświadczeń z kd, które tu ostatnio opisujecie. Ja też bardzo liczyłam na kd choć yo była trudna decyzja. Myślałam sobie, że skoro zaszlam w ciaze że swoich komórek przy amh 0,2 i wszystko było super aż do 20 tygodnia to kd tym bardziej się uda. W Eurofertil obiecywali złote góry. Mówili że wyniki męża dobra choć nie chcieli przesłać jakie konkretnie. Pomimo to prosiłam o procedurę macs. 4 miesiace dopytywałam o zarodki i nic że nadal czekamy. Wiecie jak się dowiedzialsm że mamy dwa?? Przesłali mi fakturę do zapłaty!!oczywiście nie fostalam żadnego raportu z hodowli więc pytam skąd mam mieć pewność czy np. Nie dali mi tylko 3 czy 2 komórek? Na wizycie przed transferem poprosiłam o wydruk badań męża i wiecie co to nie są żadne badania tylko info o zamrożonej próbce bo objętość jest wskazana jako 0,5 mln a koncentracja 16. Nie ma infk o morfologii. Mam rozumieć że komuś się nie chciało i tylko na oko po pobraniu zerknął że naduenie ok? Pierwszy transfer nieudany. Wcześniej miałam histeroskopie oraz byłam obstawiona lekami immunologicznymi.
Pocieszcie mnie proszę, że w reorofit mnie tak nie potrakuja bo serio mam dosyć. Czuję się oszukana tymi wszystkimi pięknymi historiami o lence i lachcinie które są opisywane w internecie. Dla mnie sciema na maksa. Zupełny brak jakiejkolwiek transparetnosci.
Sorki za taki wywód ake brak mi sil po prostu już nie mówiąc o kasie. Eurofertil to był Wielki błąd.
Hej, pocieszę Cię, jest transparentnie, przy naszej KD prosiłam pielęgniarki przy punkcji dawczzyni, żeby mi potem przesłały wynik morfologii męża, ale chyba mnie nie zrozumiały bo mówiły że to jest tylko dla embriologów i tego nie mogą udostępnić, ale jak byłam na wizycie o wynikach pgt to na komputerze wyniki nasienia męża dr Rakosova mi pokazała i od razu je wydrukowano gdy poprosiłam o to.
Wyniki hodowli zarodków podglądasz na bieżąco online. To dla mnie było super, bo w pl o swoich zarodkach nie wiedziałam za wiele, musiałam dopytywać i bardzo oszczędne info ustne, żadnego raportu z hodowli w pl nigdy nie dostałam. Tutaj wyniki są w dzień 0, 1, 3, 5, 6, 7, zależy jak długo trwa hodowla. osobno jest raport z mrożenia i osobny z badań pgt. Wyniki zwykle są dostępne po godz. 11 i po 18. Ale w tych dniach od 5. dnia hodowli i kolejnych kiedy kiedy może się dziać dość dynamicznie z decyzjami czy mrozić czy nie czy co i kiedy transferować, to koordynatorka dzwoni i informuje, w zasadzie o każdym kroku i etapie. Do mnie Aneta dzwoniła nawet o 7 godz. rano z informacją, bo w labie już coś było wiadomo, ale na ich portalu nie były podwieszone jeszcze wyniki. Do portalu https://my.reprofit.cz dostaniesz login i hasło na sms.
Z immunologii to wiem tylko, że intralipid dają do transferu. Chyba mają swojego immunologa też, ale czy dają np. encorton to nie wiem. Accofil wlewy trzeba ogarnąć w swoim zakresie. Do transferu możliwy jest też atosiban, jak i embryoglue.
Jeśli się coś zgłasza oni zawsze się ustosunkują, jeśli wyrazisz obawy też jakieś kroki zaradcze podejmują lub sugerują co zrobić, koordynatorzy dostępni online w dni robocze, nie wiem czy u nich można zrobić histeroskopię... Na pewno dają mało leków co by to nie było, do punkcji np. osłonowo dają 600 mg ibuprofenu, a w pl antybiotyk, najczęściej doxycykline. Punkcja na ministymulacjach u nich często bez narkozy, no bo po co jak tam jest 1-3 pęcherzyki, narkoza obciąża organizm i kosztuje, no ale jak się ktoś uprze ze strachu na narkozę to zrobią, ale mega to ich bawi i dziwi zarazem widziałam...
W eurofertilu też byłam na konsultacjach, ale jakoś mi nie podpasował styl komunikacji lekarza no i czas oczekiwania na KD, a ja jeszcze nie byłam gotowa, a gdybym była to nie chciałam czekać 6 miesięcy, wolałam dopłacić w Reproficie za ekspres, bo u nich faktycznie wszystko jakoś szybko się dzieje, ekspresowo... z tego co słyszałam to w EF komórki dawczyni są dzielone na 2 pacjentki, i na każdą przypada po ok. 6 komórek maks, no a zwykle coś odpada w hodowli, to niewiele zostaje potem do mrożenia... w Reproficie wszystkie dojrzałe komórki dawczyni są dla Ciebie...
Trzymam kciuki za Twoją procedurę!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 16:00
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:Hej, pocieszę Cię, jest transparentnie, przy naszej KD prosiłam pielęgniarki, żeby mi potem przesłały wynik morfologii męża przy punkcji, ale chyba mnie nie zrozumiały bo mówiły że to jest tylko dla embriologów i tego nie mogą udostępnić, ale jak byłam na wizycie o wynikach pgt to na komputerze wyniki nasienia męża dr Rakosova mi pokazała i od razu je wydrukowano gdy poprosiłam o to.
Wyniki hodowli zarodków podglądasz na bieżąco online. To dla mnie było super, bo w pl o swoich zarodkach nie wiedziałam za wiele, musiałam dopytywać i bardzo oszczędne info ustne, żadnego raportu z hodowli w pl nigdy nie dostałam. Tutaj wyniki są w dzień 0, 1, 3, 5, 6, 7, zależy jak długo trwa hodowla. osobno jest raport z mrożenia i osobny z badań pgt. Wyniki zwykle są dostępne po godz. 11 i po 18. Ale w tych dniach od 5. dnia hodowli i kolejnych kiedy kiedy może się dziać dość dynamicznie z decyzjami czy mrozić czy nie czy co i kiedy transferować, to koordynatorka dzwoni i informuje, w zasadzie o każdym kroku i etapie. Do mnie Aneta dzwoniła nawet o 7 godz. rano z informacją, bo w labie już coś było wiadomo, ale na ich portalu nie były podwieszone jeszcze wyniki. Do portalu https://my.reprofit.cz dostaniesz login i hasło na sms.
Z immunologii to wiem tylko, że intralipid dają do transferu. Chyba mają swojego immunologa też, ale czy dają np. encorton to nie wiem. Accofil wlewy trzeba ogarnąć w swoim zakresie. Do transferu możliwy jest też atosiban, jak i embryoglue.
Jeśli się coś zgłasza oni zawsze się ustosunkują, jeśli wyrazisz obawy też jakieś kroki zaradcze podejmują lub sugerują co zrobić, nie wiem czy u nich można zrobić histeroskopię... Na pewno dają mało leków co by to nie było, do punkcji np. osłonowo dają 600 mg ibuprofenu, a w pl antybiotyk, najczęściej doxycykline. Punkcja na ministymulacjach u nich często bez narkozy, no bo po co jak tam jest 1-3 pęcherzyki, narkoza obciąża organizm i kosztuje, no ale jak się ktoś uprze ze strachu na narkozę to zrobią, ale mega to ich bawi i dziwi zarazem widziałam...
W eurofertilu też byłam na konsultacjach, ale jakoś mi nie podpasował styl komunikacji lekarza no i czas oczekiwania na KD, a ja jeszcze nie byłam gotowa, a gdybym była to nie chciałam czekać 6 miesięcy, wolałam dopłacić w Reproficie za ekspres, bo u nich faktycznie wszystko jakoś szybko się dzieje, ekspresowo... z tego co słyszałam to w EF komórki dawczyni są dzielone na 2 pacjentki, i na każdą przypada po ok. 6 komórek maks, no a zwykle coś odpada w hodowli, to niewiele zostaje potem do mrożenia... w Reproficie wszystkie dojrzałe komórki dawczyni są dla Ciebie...
Trzymam kciuki za Twoją procedurę!!arzu lubi tę wiadomość
-
Cześć jutro mam pogląd endo 10dc 😱jak dobrze pójdzie 4-5.12 odbieramy korpusia.
Też pytaliśmy lekarki o dodatki- embrioglue odradzali. Mialam przy każdym z transferów i cudów nie zdziałał. AH to decyzja embiorloga, ale raczej nasz zarodek nie będzie miał, ponieważ jest wychodzący z otoczki.
Mój lekarz prowadzący w Polsce dołożył encorton 10mg, heparynę i acard. Prolutex i duphaston dodatkowo do dopochwoego progesteronu od Czechów.
Jeśli chodzi o pozostałe specyfiki na immuno jestem świeżo po dwóch biochemiach i stwierdził, ze gdyby nie doszło do implantacji Ok- accofil itd., jednak zarodki sie zagnieździły. Kierunek progesteron dużo progesteronu.
Kurde kolejna procedura a ja przeżywam jak pierwszą…zawsze…mlia, Salome, Emily0723, Jeżóweczka, Monika29, mała, Monik4991 lubią tę wiadomość
👩🏼33 l.
2012 rozpoczęcie starań
3 pełne procedury -7 naszych zarodków :2014😿😿2018😿😿2020 😿😿😿
24.04.2022 AZ PL- biochem👎
27.09.2022-AZ PL- biochem👎
03.12.2022-AZ- Reprofit👎coś drgnęło
09.01.2023- AZ Reprofit-7 dpt: beta -81,88, prog 21,26; 9 dpt: beta 168,66, prog 26,29;11 dpt: beta 302,62, prog 20,40;14 dpt: beta 978,57 prog 22,50;16 dpt: beta 2043,2 🚀;21 dpt: beta 10988,58, prog 22,94
1.02.2023 -USG- jest ❤️ 5t+6
9.03.2023- SANCO-PRAWIDŁOWY zdrowa dziewczynka 👧🏼
17.03.2023- prenatalne- 6,5 cm🥰
2.05.2023-prenatalne II-300g wad nie wykryto
14.07.2023-2400g
30.07.2023-2700g
16.09.2023, 17:17, córka 10/10 -
Dziewczyny Kochane Moje!! Serdecznie Wam dziękuję za słowa wsparcia i otuchy, ciężko nie korzystać z tego forum, uzależnia, zwłaszcza gdy wpada się w efekt utopionych kosztów i ciężko zrezygnować i ta wewnętrzna walka z samym sobą jest trudna, granice ciągle się przesuwa, ale tutaj na forum zawsze jest to miejsce na dobre słowo. Z całego serca Wam dziękuję!!!!! i wiecie, kibicuje Wam byście wygrały ten mundial!!!
Emily0723, Jeżóweczka, katszo, Monika29, Ewa3bit, Baby.baby86, AGAaa, mała lubią tę wiadomość
-
WeterankaP wrote:Cześć jutro mam pogląd endo 10dc 😱jak dobrze pójdzie 4-5.12 odbieramy korpusia.
Też pytaliśmy lekarki o dodatki- embrioglue odradzali. Mialam przy każdym z transferów i cudów nie zdziałał. AH to decyzja embiorloga, ale raczej nasz zarodek nie będzie miał, ponieważ jest wychodzący z otoczki.
Mój lekarz prowadzący w Polsce dołożył encorton 10mg, heparynę i acard. Prolutex i duphaston dodatkowo do dopochwoego progesteronu od Czechów.
Jeśli chodzi o pozostałe specyfiki na immuno jestem świeżo po dwóch biochemiach i stwierdził, ze gdyby nie doszło do implantacji Ok- accofil itd., jednak zarodki sie zagnieździły. Kierunek progesteron dużo progesteronu.
Kurde kolejna procedura a ja przeżywam jak pierwszą…zawsze…
Trzymam kciuki za dobre endometrium! Ja będę mieć transfer jakoś dwa tygodnie po TobieJeżóweczka lubi tę wiadomość
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍