X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za rady co do spania. Póki co sprawdza nam się otulenie w pieluszkę plus w rożek i na boczku z zabezpieczeniem plecków. Wypożyczyliśmy też monitor oddechu dla naszego spokoju, bo pierwsze noce bez niego były ciężkie.

Super, że w podobnym czasie wracacie po rodzeństwo 😊 Niesamowite jak ten czas leci, dopiero co pamiętam Wasze ciąże 😁

U nas minęły już dwa tygodnie i z każdym dniem jest coraz piękniej. Córeczka dosłownie zmienia się w oczach i aż się łezka w oku kręci, że już nigdy nie będzie taka jak dzisiaj 🥹 Jesteśmy w niej absolutnie i po uszy zakochani 🥰
    Z trudności, to pojawiły się bóle brzuszka 😢 Macie jakieś rady?
    Pręży się, krzywi, popłakuje, podgina nóżki i lecą pierdki - to jest pozytywny przebieg. Niestety nie zawsze może te gazy oddać i wczoraj wieczorem tak krzyczała i płakała, że ja razem z nią z bezsilności. Obawiam się, że je zbyt łapczywie z piersi (początkowo często się krztusi i musi przerwać i mleczko wypływa z buzi) i przez to się zagazowuje 😟 To są te sławne kolki czy nie ma czegoś takiego? Z różnymi opiniami i informacjami się spotkałam. Miałam nadzieję, że przy kp nas to ominie, bo butelka mi się kojarzyła z ryzykiem połykania powietrza 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:20

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziękuję Wam za rady co do spania. Póki co sprawdza nam się otulenie w pieluszkę plus w rożek i na boczku z zabezpieczeniem plecków. Wypożyczyliśmy też monitor oddechu dla naszego spokoju, bo pierwsze noce bez niego były ciężkie.

Super, że w podobnym czasie wracacie po rodzeństwo 😊 Niesamowite jak ten czas leci, dopiero co pamiętam Wasze ciąże 😁

U nas minęły już dwa tygodnie i z każdym dniem jest coraz piękniej. Córeczka dosłownie zmienia się w oczach i aż się łezka w oku kręci, że już nigdy nie będzie taka jak dzisiaj 🥹 Jesteśmy w niej absolutnie i po uszy zakochani 🥰
    Z trudności, to pojawiły się bóle brzuszka 😢 Macie jakieś rady?
    Pręży się, krzywi, popłakuje, podgina nóżki i lecą pierdki - to jest pozytywny przebieg. Niestety nie zawsze może te gazy oddać i wczoraj wieczorem tak krzyczała i płakała, że ja razem z nią z bezsilności. Obawiam się, że je zbyt łapczywie z piersi (początkowo często się krztusi i musi przerwać i mleczko wypływa z buzi) i przez to się zagazowuje 😟 To są te sławne kolki czy nie ma czegoś takiego? Z różnymi opiniami i informacjami się spotkałam. Miałam nadzieję, że przy kp nas to ominie, bo butelka mi się kojarzyła z ryzykiem połykania powietrza 😕
    Milvaa niestety kolki zdarzają się i przy kp i przy butelce. Nasza Mała byla zasadzie tylko na butli i nigdy w życiu nie miala kolki ani bólu brzuszka, wiec nie ma reguły.
    Jeśli problem bedzie tak duży jak mowisz zastosuj espumisan dla niemowląt, pomaga.

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Milvaa niestety kolki zdarzają się i przy kp i przy butelce. Nasza Mała byla zasadzie tylko na butli i nigdy w życiu nie miala kolki ani bólu brzuszka, wiec nie ma reguły.
    Jeśli problem bedzie tak duży jak mowisz zastosuj espumisan dla niemowląt, pomaga.
    Najgorsze, że człowiek taki bezsilny wobec tego :( A karmiłaś mm czy kpi?

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
‹‹ 99 100 101 102 103
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ