Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam za rady co do spania. Póki co sprawdza nam się otulenie w pieluszkę plus w rożek i na boczku z zabezpieczeniem plecków. Wypożyczyliśmy też monitor oddechu dla naszego spokoju, bo pierwsze noce bez niego były ciężkie.
Super, że w podobnym czasie wracacie po rodzeństwo 😊 Niesamowite jak ten czas leci, dopiero co pamiętam Wasze ciąże 😁
U nas minęły już dwa tygodnie i z każdym dniem jest coraz piękniej. Córeczka dosłownie zmienia się w oczach i aż się łezka w oku kręci, że już nigdy nie będzie taka jak dzisiaj 🥹 Jesteśmy w niej absolutnie i po uszy zakochani 🥰
Z trudności, to pojawiły się bóle brzuszka 😢 Macie jakieś rady?
Pręży się, krzywi, popłakuje, podgina nóżki i lecą pierdki - to jest pozytywny przebieg. Niestety nie zawsze może te gazy oddać i wczoraj wieczorem tak krzyczała i płakała, że ja razem z nią z bezsilności. Obawiam się, że je zbyt łapczywie z piersi (początkowo często się krztusi i musi przerwać i mleczko wypływa z buzi) i przez to się zagazowuje 😟 To są te sławne kolki czy nie ma czegoś takiego? Z różnymi opiniami i informacjami się spotkałam. Miałam nadzieję, że przy kp nas to ominie, bo butelka mi się kojarzyła z ryzykiem połykania powietrza 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 12:20
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Milvaaa wrote:Dziękuję Wam za rady co do spania. Póki co sprawdza nam się otulenie w pieluszkę plus w rożek i na boczku z zabezpieczeniem plecków. Wypożyczyliśmy też monitor oddechu dla naszego spokoju, bo pierwsze noce bez niego były ciężkie.
Super, że w podobnym czasie wracacie po rodzeństwo 😊 Niesamowite jak ten czas leci, dopiero co pamiętam Wasze ciąże 😁
U nas minęły już dwa tygodnie i z każdym dniem jest coraz piękniej. Córeczka dosłownie zmienia się w oczach i aż się łezka w oku kręci, że już nigdy nie będzie taka jak dzisiaj 🥹 Jesteśmy w niej absolutnie i po uszy zakochani 🥰
Z trudności, to pojawiły się bóle brzuszka 😢 Macie jakieś rady?
Pręży się, krzywi, popłakuje, podgina nóżki i lecą pierdki - to jest pozytywny przebieg. Niestety nie zawsze może te gazy oddać i wczoraj wieczorem tak krzyczała i płakała, że ja razem z nią z bezsilności. Obawiam się, że je zbyt łapczywie z piersi (początkowo często się krztusi i musi przerwać i mleczko wypływa z buzi) i przez to się zagazowuje 😟 To są te sławne kolki czy nie ma czegoś takiego? Z różnymi opiniami i informacjami się spotkałam. Miałam nadzieję, że przy kp nas to ominie, bo butelka mi się kojarzyła z ryzykiem połykania powietrza 😕
Jeśli problem bedzie tak duży jak mowisz zastosuj espumisan dla niemowląt, pomaga.26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Jeżóweczka wrote:Milvaa niestety kolki zdarzają się i przy kp i przy butelce. Nasza Mała byla zasadzie tylko na butli i nigdy w życiu nie miala kolki ani bólu brzuszka, wiec nie ma reguły.
Jeśli problem bedzie tak duży jak mowisz zastosuj espumisan dla niemowląt, pomaga.A karmiłaś mm czy kpi?
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Milvaaa ja byłam kp i niestety przeszliśmy przez te niedogodności w pierwszych chyba 4 miesiącach. Zabawne ze już tyle uciekło mi z głowy
ze już nawet nie pamietam dokładnie ile to trwało. Posiłkowałam się sab simplex - akurat miałam możliwość sprowadzenia z de, ale można tez próbować z espumisanem - dziewczyny z edycji 2 pomogą w zakresie dawkowania - bo trzeba brać tego więcej niż w zaleceniach z ulotki. U mojej siostry córy z mega kołkami pomagał sab simplex w dużo większych dawkach niż standard - uzgadniała te dawki z lekarzem. Możesz wspierać się tez masażami brzuszka, ćwiczeniami, termoforkami i chustonoszeniem. My akurat chodziliśmy do osteo, dostaliśmy tez jakieś ćwiczenia na brzuszek które robiliśmy kilkanaście razy dziennie, czasami ratowały rurki windi przy braku bączków, często nosiłam tez w chuście Młodego - miałam wrażenie ze sie wyciszał wtedy i przynosiło mu to jakaś ulgę. Choć nie ma co sie oszukiwać najlepszym lekarstwem jest czas, im dalej tym będzie lepiej w tej kwestii.
Milvaaa lubi tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:Najgorsze, że człowiek taki bezsilny wobec tego
A karmiłaś mm czy kpi?
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Milvaaa, moja córka też miała kolki. U nas trwały prawie dwa miesiące. Używałam sabsimplex, Lefax oraz czopków Carum Carvi (nie wiem czy te preparaty są dostępne w Polsce, ja mieszkam w Niemczech) oraz probiotyku bigaia.
Ale najbardziej chyba pomogła wizyta u osteopatki, bo noc po tej wizycie była pierwszą bez tych przerażających płaczów. Też zdarzało mi się wtedy płakać razem z córką - z bezsilności i przemęczenia (miała te ataki zawsze między 2 i 4 w nocy). Osteopatka nauczyła mnie robić masaże brzuszka i bardzo długo je robiłam, bo bałam się powrotu tego nocnego koszmaru. Poleciła mi też dawać jej probiotyk omni biotic panda, ale jadła wtedy jedynie z piersi, więc nie wiedziałam jak jej go podać (to rozpuszczalna zawiesina, bigaia to krople). Stosowałam go na wszelki wypadek później, gdy zaczęła pić też z butelki.
Osobiście żałuję, że tak późno zaczęłam dawać jej probiotyk (parę dni przed wizytą u osteopatki) i jeśli będę jeszcze w ciąży, to zacznę przyjmować go też sama przed porodem (ten Omni biotic panda jest przeznaczony dla niemowląt oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią).
Słyszałam, że problemy brzuszkowe są częstym problemem u dzieci urodzonych poprzez cc. Wynika to z brakiem styczności z mikrobiomem matki.
Edit: Także podsumowując, to na problemy
brzuszkowe polecam probiotyk i wizytę u osteopaty 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 03:11
Milvaaa lubi tę wiadomość
-
Mały update u mnie 😊
Dostałam odpowiedź od Renaty. Dokładnie tak jak pisałaś aaaania87, muszę zrobić usg blizny oraz TSH i prolaktynę.
Dowiedziałam się też, że karmienie piersią powinno zakończyć się na 3 miesiące przed transferem 🫣
Z racji, że karmię już tylko wieczorem i w nocy oraz na to, że od paru miesięcy mam już regularne cykle, to może mogłabym podejść do transferu wcześniej. Mam zbadać poziom prolaktyny miesiąc po zakończenia kp i wtedy lekarz zdecyduje.
Także jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem (co zależy od współpracy mojej księżniczki), to jest szansa na transfer w kwietniu ☺️
-
Giosiek wrote:Mały update u mnie 😊
Dostałam odpowiedź od Renaty. Dokładnie tak jak pisałaś aaaania87, muszę zrobić usg blizny oraz TSH i prolaktynę.
Dowiedziałam się też, że karmienie piersią powinno zakończyć się na 3 miesiące przed transferem 🫣
Z racji, że karmię już tylko wieczorem i w nocy oraz na to, że od paru miesięcy mam już regularne cykle, to może mogłabym podejść do transferu wcześniej. Mam zbadać poziom prolaktyny miesiąc po zakończenia kp i wtedy lekarz zdecyduje.
Także jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem (co zależy od współpracy mojej księżniczki), to jest szansa na transfer w kwietniu ☺️
To wielkie kciuki Gosiek. Zapomniałam o tym napisać bo ja już jestem daleko po karmieniu piersią 😆 znaczy wydaje mi się już wieki minęły 😉 a w sumie odstawiliśmy się w 11 mcu. Mam nadzieje ze wszystko pójdzie zgodnie z planem -
aaaania87, Giosiek dziękuję za konkretne rady. Wizytę u osteopaty zaleciła nam dodatkowo dzisiaj położna na wizycie patronażowej. Nie ma stricte wskazań, ale właśnie po cc profilaktycznie żeby posprawdzać. Z probiotyków stosujemy Bifibaby, bo taki poleciła nam nasza położna.
Zwróciła też uwagę, że ta "nieodkładalność" może być teraz związana z pierwszym skokiem rozwojowym. Faktycznie może coś w tym być, bo córeczka już skupia wzrok na nas czy różnych przedmiotach i zmieniła się bardzo porównując do tego jaka była jeszcze te 2 tygodnie temuONA: 96' ON: 94'
-
Milvaa, przede wszystkim gratulacje z okazji pojawienia się na świecie maleńkiej ❤️🙂
Nasza córeczka była dzieckiem kolkowym. U niej problemy zaczęły się w szóstym tygodniu życia i trwały przez 1,5 mca do ukończenia 3 mca życia. Była karmiona piersią. Z perspektywy czasu wydaje się że do kolek przyczyniły się problemy z wędzidełkiem, które podcięliśmy za późno bo dopiero w 3 mcy życia małej. U nas kolki to był nieustający i nieutulony płacz który zaczynał się około siedemnastej i trwał do dwudziestej trzeciej - dwudziestej czwartej. Jedyne co było w stanie ją wówczas uspokoić i uśpić to jazda samochodem. Do końca życia będziemy pamiętać te nasze wieczorne 1,5-2 godzinne wycieczki przy trwającej wówczas zimie i mrozieMasażyki, Espumisan, Ciepłe okłady – wszystko to niewiele dawało. Cechą Kolek jest ciągły nieotulony płacz trwający kilka godzin.
Potwierdzam to co dziewczyny pisały już wcześniej – warto żeby dziecko zobaczył Osteopata. My korzystaliśmy w krakowie również z pomocy fizjoterapeuty który specjalizuje się w syndromie kiss.
Magra Naprawdę bardzo mi przykro 😪, ale cieszę się że się nie poddajecie i jeszcze macie szansę na dalszą walkę o rodzeństwo. Nieustająco kciuki 👍
Aniaa i Gosiek powodzenia! Niech gromadka reprofitowa się powiększa
A u nas leci dzień za dniem. Wspólnie z mężem łączymy opiekę nad małą z pracą, bez pomocy babć i z niewielką pomocą niani studentki. byłam więc karkołomnie 😂
Nasza niemała już Dzidzia skończyła 15 miesięcy, Biega, uważa że jest absolutnie niezależna i samodzielna, aktualnie koncentruje się na odkrywaniu i powtarzaniu nowych słów, na okrągło więc wałkujemy wszystkie zwierzątka i inne odgłosy dźwiękonaśladowcze. A ulubione słowo w Repertuarze to nie, mniam oraz mama😍
I pomyśleć że rok temu o tej porze byliśmy świeżo po zakończeniu Kółek i walczyliśmy z odrzuceniem piersi oraz ćwiczyliśmy leżenie na brzuszku 🙂
Ewa3bit, Giosiek, Magra3, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty dziękuję bardzo za gratulacje 😊 Właśnie my się pospieszyliśmy z tym założeniem, że to kolki. Położna też mówiła o tych warunkach jakie muszą zostać spełnione żeby mówić o kolkach i pokrywa się to z tym co piszesz. U nas w sumie póki co jest lepiej i córeczka potrzebuje po prostu bliskości. Całą noc przespała na klacie u męża, bo każda próba odłożenia do łóżeczka to rozbudzenie i płacz. Super uspokaja ją też bujanie się na piłce jak trzymamy ją w pozycji pionowej. Ma momentami problemy z gazami, bo pręży się, podkurcza nóżki i płacze, ale to nie są powtarzalne, wielogodzinne napady.
Bardzo się cieszę, bo jesteśmy już na wtorek umówieni do neurologopedy w sprawie wędzidełka. Mam nadzieję, że to nam wiele pomoże jeśli chodzi o kp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 16:12
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:The_sleeping_beauty dziękuję bardzo za gratulacje 😊 Właśnie my się pospieszyliśmy z tym założeniem, że to kolki. Położna też mówiła o tych warunkach jakie muszą zostać spełnione żeby mówić o kolkach i pokrywa się to z tym co piszesz. U nas w sumie póki co jest lepiej i córeczka potrzebuje po prostu bliskości. Całą noc przespała na klacie u męża, bo każda próba odłożenia do łóżeczka to rozbudzenie i płacz. Super uspokaja ją też bujanie się na piłce jak trzymamy ją w pozycji pionowej. Ma momentami problemy z gazami, bo pręży się, podkurcza nóżki i płacze, ale to nie są powtarzalne, wielogodzinne napady.
Bardzo się cieszę, bo jesteśmy już na wtorek umówieni do neurologopedy w sprawie wędzidełka. Mam nadzieję, że to nam wiele pomoże jeśli chodzi o kp
Zobacz sobie hamak ohoboho. Uratował nasze kręgosłupy bo nasza mała też wymagała usypiania na piłce. Dla nas był absolutnym must have. Do tej pory jeszcze korzystamy z niego.
wędzidełko to ważna rzecz. żałuję że wahaliśmy się nad podcięciem go od razu pomimo tego że słyszeliśmy takie opinie że trzeba. Myślę że gdy byśmy zrobili to od razu to być może nie byłoby Kolek, a już na pewno nie byłoby problemów z karmieniem po trzecim miesiącu, które potem spowodowały że musiałam przejść na KPI w ciągu dnia i karmienie piersią w nocy -
Mamy starszaków - jakie macie łóżka dla maluchów?
Myślimy o umiejscowieniu małej już we własnym łóżku i chcemy kupić takie o normalnej już długości i szerokości tylko z barierką i pewnie łóżko-domek.
Macie jakieś sprawdzone firmy?
Większość producentów robisz z Sosny, które często Skrzypi. Inni stosują klejonki z drewna, które nie Skrzypią ale zawieraja szkodliwą chemia Używaną do klejenia drewna. I nagle okazuje się że zakup nie jest prosty -
The sleeping beauty, ja chętnie podłączę się pod pytanie - choć myśle ze trzeba by było chyba na innym wątku zaadresować
Co prawda jeszcze nie gotowa - bo mam nocnego wędrowca ale powoli tez się rozglądam.
Póki co mam na oku ta stronkę- dostałam z polecenia od koleżanki
https://lupinno.com/produkt/lozko-dzieciece-salice-mini/?attribute_pa_kolor=naturalny&attribute_pa_rozmiar=100x200&attribute_pa_barierka=barierka-1-2&gad_source=1&gbraid=0AAAAA9wUNdmjzzrZlWsI4OYYxJevUmXQL&gclid=CjwKCAiAp4O8BhAkEiwAqv2UqNpjGL5jCeKIfN49cFR3ll0jU7VgBjwboJS-iJ1z6JwOdxSqdzEgeRoCfUkQAvD_BwE
Ja akurat myśle o podłogowym z barierka -
aaaania87 wrote:The sleeping beauty, ja chętnie podłączę się pod pytanie - choć myśle ze trzeba by było chyba na innym wątku zaadresować
Co prawda jeszcze nie gotowa - bo mam nocnego wędrowca ale powoli tez się rozglądam.
Póki co mam na oku ta stronkę- dostałam z polecenia od koleżanki
https://lupinno.com/produkt/lozko-dzieciece-salice-mini/?attribute_pa_kolor=naturalny&attribute_pa_rozmiar=100x200&attribute_pa_barierka=barierka-1-2&gad_source=1&gbraid=0AAAAA9wUNdmjzzrZlWsI4OYYxJevUmXQL&gclid=CjwKCAiAp4O8BhAkEiwAqv2UqNpjGL5jCeKIfN49cFR3ll0jU7VgBjwboJS-iJ1z6JwOdxSqdzEgeRoCfUkQAvD_BwE
Ja akurat myśle o podłogowym z barierka
Koleżanka z lupinno zadowolona?
-
The_sleeping_beauty wrote:Koleżanka z lupinno zadowolona?26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Milvaaa wrote:The_sleeping_beauty dziękuję bardzo za gratulacje 😊 Właśnie my się pospieszyliśmy z tym założeniem, że to kolki. Położna też mówiła o tych warunkach jakie muszą zostać spełnione żeby mówić o kolkach i pokrywa się to z tym co piszesz. U nas w sumie póki co jest lepiej i córeczka potrzebuje po prostu bliskości. Całą noc przespała na klacie u męża, bo każda próba odłożenia do łóżeczka to rozbudzenie i płacz. Super uspokaja ją też bujanie się na piłce jak trzymamy ją w pozycji pionowej. Ma momentami problemy z gazami, bo pręży się, podkurcza nóżki i płacze, ale to nie są powtarzalne, wielogodzinne napady.
Milvaaa, jak wizyta u neurologopedy?Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
The_sleeping_beauty wrote:Mamy starszaków - jakie macie łóżka dla maluchów?
Myślimy o umiejscowieniu małej już we własnym łóżku i chcemy kupić takie o normalnej już długości i szerokości tylko z barierką i pewnie łóżko-domek.
Macie jakieś sprawdzone firmy?
Większość producentów robisz z Sosny, które często Skrzypi. Inni stosują klejonki z drewna, które nie Skrzypią ale zawieraja szkodliwą chemia Używaną do klejenia drewna. I nagle okazuje się że zakup nie jest prosty
My od początku mamy łóżeczko z tych większych 70x140cm, można je przekształcić w takie tylko ze szczytami i małą barierką z boku. Niestety sklep zamknął swoją stronę internetową więc nie podeślę linka. Syn przyjaciółki spał w takim do 5 lat 🙂Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa3bit wrote:Milvaaa, jak wizyta u neurologopedy?
Byliśmy dzisiaj też u osteopaty i ogólnie jest wszystko ok, ale jest zwiększone napięcie pod żuchwą. Mamy to rozluźniać i pokazać się za 3 tygodnie czy mamy poprawę. Także tutaj byłyby te dwie kwestie właściwie ze sobą powiązaneEwa3bit lubi tę wiadomość
-
Hej hej 🙂❄️
Giosiek wycałuj swoją królewnę i wszystkiego najlepszego dla niej 🥳 będę trzymała kciuki za rodzeństwo 😘
Aniu za was też trzymam kciuki 😘
Jeżoweczko jak ten czas leci, właśnie dopiero co miałaś transfer a tu już półmetek 😀
Magra Ty wiesz 😘♥️
Co do łóżeczka to też myślę nad tym co pokazała Ania lub domkiem, póki co młody śpi że mną .
Beauty wesoło masz a jak młoda z psami ? Takie małe bąble są super, tysiąc pomysłów , nie wiadomo skąd , i z dnia na dzień coraz mądrzejsze 😁Jeżóweczka, Giosiek, Magra3, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania