X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The sleeping beauty - twierdzi ze jakościowo jest bardzo ok

Monia co nowego u Aleksa ? Chwile i pykna 2 latka :)

Ewa jak adaptacja w żłobku ? Młoda sobie już radzi pełny wymiar czasu ?

The_sleeping_beauty, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Hej hej 🙂❄️
    Giosiek wycałuj swoją królewnę i wszystkiego najlepszego dla niej 🥳 będę trzymała kciuki za rodzeństwo 😘
    Aniu za was też trzymam kciuki 😘
    Jeżoweczko jak ten czas leci, właśnie dopiero co miałaś transfer a tu już półmetek 😀
    Magra Ty wiesz 😘♥️
    Co do łóżeczka to też myślę nad tym co pokazała Ania lub domkiem, póki co młody śpi że mną .
    Beauty wesoło masz a jak młoda z psami ? Takie małe bąble są super, tysiąc pomysłów , nie wiadomo skąd , i z dnia na dzień coraz mądrzejsze 😁

Monia psy i mała funkcjonują jak rodzeństwo ze wszystkimi tego konsekwencjami 🫣 małą kradnie im jedzenie, a potem dokarmia ze swojej miseczki. Bruno pozwala jej głaskać się po łapach czego my nie możemy robić i biegnie do nich pierwszy jak coś się dzieje, ale dba też i równy podział uwagi jak się z nią bawimy i przypomina że jest równie ważny. Oczy musimy mieć dookoła głowy bo jednak nasze psy ważą ponad 40 kg i wystarczy machniecie ich ogona żeby małą przewrócić 🐾 bywa wesoło, ale dla nas jest ok i cieszymy się że tak właśnie wygląda to nasze stado. 🙂

aaaania87 lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie komitywa jedzeniowa z psami działa tylko w jedna stronę - przy karmieniu Tobka 2 siedzą jak trusie i czekają 😋 zawsze są tego dobre strony podłoga nie będzie brudna - łapią w locie ;) Tobek tez często wyciaga rękę z krzesełka i dokarmia - a najlepsze jest to ze czasem zdarzy się potem brać jedzenie i ładować do buzi 🫣 no cóż - nie zawsze człowiek da radę zareagować. Za to to taki harpagan ze moje to uciekają jak leci - ziemia się rozstrepuje 😄 często tez grozi palcem i krzyczy Masz (na Masze) jak szczekają 😄
    Bałam się przed bardzo bo Masza jest lękowymi psem - no ale ustawił całe towarzystwo - ma rękę do psów 💪🏻😀
    Jeszcze niech trochę podrośnie - będziemy razem jeździć do schroniska 👍

The_sleeping_beauty, Ewa3bit, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

age.png

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    The sleeping beauty - twierdzi ze jakościowo jest bardzo ok

Monia co nowego u Aleksa ? Chwile i pykna 2 latka :)

Ewa jak adaptacja w żłobku ? Młoda sobie już radzi pełny wymiar czasu ?

Tak Aniu, u nas już żłobek w pełnym wymiarze. Wiadomo, są lepsze i gorsze dni ale ogólnie jesteśmy zadowoleni. Mała ustawiła sobie ciocie i chyba jest jednym z dzieci najczęściej noszonych ba rękach 🙈 Energia ją rozpiera, ostatnio zaczęła sama wspinać się na kanapę i biega po niej jak szalona a ja schodzę na zawał z obawy, że zaraz spadnie.

Widziałam, że pisałyście o zwierzakach - moja królewna śmieję się w głos jak widzi kota lub psa. Aktualnie nie mamy żadnego czworonoga ale uwielbia zwierzaki sąsiadów - w sobotę prowadziła degustację kociej karmy u sąsiadki 🙃

Aniu, a jak w pracy? Ja cieszę się ostatnimi dniami urlopu bo w poniedziałek czeka mnie zderzenie z rzeczywistością i nową pracą.

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to super ze I rządzi 💪🏻😉 nawet Wam sprawnie to wszystko poszło - także super. Jedno zmartwienie choć trochę z głowy. Trzymam kciuki Ewa za nowa prace 👍 podziwiam mega. Mam nadzieje ze będziesz zadowolona. I polecam zwierzaki - życie bez nich było by bez sensu ;)

W pracy jak w pracy - zmęczona jestem, wszystko na mega obrotach. Ale jakoś ciągnę ;) z naciskiem na jakoś 😅

age.png

‹‹ 100 101 102 103 104
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ