X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The sleeping beauty - twierdzi ze jakościowo jest bardzo ok

Monia co nowego u Aleksa ? Chwile i pykna 2 latka :)

Ewa jak adaptacja w żłobku ? Młoda sobie już radzi pełny wymiar czasu ?

The_sleeping_beauty, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Hej hej 🙂❄️
    Giosiek wycałuj swoją królewnę i wszystkiego najlepszego dla niej 🥳 będę trzymała kciuki za rodzeństwo 😘
    Aniu za was też trzymam kciuki 😘
    Jeżoweczko jak ten czas leci, właśnie dopiero co miałaś transfer a tu już półmetek 😀
    Magra Ty wiesz 😘♥️
    Co do łóżeczka to też myślę nad tym co pokazała Ania lub domkiem, póki co młody śpi że mną .
    Beauty wesoło masz a jak młoda z psami ? Takie małe bąble są super, tysiąc pomysłów , nie wiadomo skąd , i z dnia na dzień coraz mądrzejsze 😁

Monia psy i mała funkcjonują jak rodzeństwo ze wszystkimi tego konsekwencjami 🫣 małą kradnie im jedzenie, a potem dokarmia ze swojej miseczki. Bruno pozwala jej głaskać się po łapach czego my nie możemy robić i biegnie do nich pierwszy jak coś się dzieje, ale dba też i równy podział uwagi jak się z nią bawimy i przypomina że jest równie ważny. Oczy musimy mieć dookoła głowy bo jednak nasze psy ważą ponad 40 kg i wystarczy machniecie ich ogona żeby małą przewrócić 🐾 bywa wesoło, ale dla nas jest ok i cieszymy się że tak właśnie wygląda to nasze stado. 🙂

aaaania87, mlia, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie komitywa jedzeniowa z psami działa tylko w jedna stronę - przy karmieniu Tobka 2 siedzą jak trusie i czekają 😋 zawsze są tego dobre strony podłoga nie będzie brudna - łapią w locie ;) Tobek tez często wyciaga rękę z krzesełka i dokarmia - a najlepsze jest to ze czasem zdarzy się potem brać jedzenie i ładować do buzi 🫣 no cóż - nie zawsze człowiek da radę zareagować. Za to to taki harpagan ze moje to uciekają jak leci - ziemia się rozstrepuje 😄 często tez grozi palcem i krzyczy Masz (na Masze) jak szczekają 😄
    Bałam się przed bardzo bo Masza jest lękowymi psem - no ale ustawił całe towarzystwo - ma rękę do psów 💪🏻😀
    Jeszcze niech trochę podrośnie - będziemy razem jeździć do schroniska 👍

The_sleeping_beauty, Ewa3bit, Jeżóweczka, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    The sleeping beauty - twierdzi ze jakościowo jest bardzo ok

Monia co nowego u Aleksa ? Chwile i pykna 2 latka :)

Ewa jak adaptacja w żłobku ? Młoda sobie już radzi pełny wymiar czasu ?

Tak Aniu, u nas już żłobek w pełnym wymiarze. Wiadomo, są lepsze i gorsze dni ale ogólnie jesteśmy zadowoleni. Mała ustawiła sobie ciocie i chyba jest jednym z dzieci najczęściej noszonych ba rękach 🙈 Energia ją rozpiera, ostatnio zaczęła sama wspinać się na kanapę i biega po niej jak szalona a ja schodzę na zawał z obawy, że zaraz spadnie.

Widziałam, że pisałyście o zwierzakach - moja królewna śmieję się w głos jak widzi kota lub psa. Aktualnie nie mamy żadnego czworonoga ale uwielbia zwierzaki sąsiadów - w sobotę prowadziła degustację kociej karmy u sąsiadki 🙃

Aniu, a jak w pracy? Ja cieszę się ostatnimi dniami urlopu bo w poniedziałek czeka mnie zderzenie z rzeczywistością i nową pracą.

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to super ze I rządzi 💪🏻😉 nawet Wam sprawnie to wszystko poszło - także super. Jedno zmartwienie choć trochę z głowy. Trzymam kciuki Ewa za nowa prace 👍 podziwiam mega. Mam nadzieje ze będziesz zadowolona. I polecam zwierzaki - życie bez nich było by bez sensu ;)

W pracy jak w pracy - zmęczona jestem, wszystko na mega obrotach. Ale jakoś ciągnę ;) z naciskiem na jakoś 😅

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png

• mlia Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było na naszym wątku, fajnie się czyta o waszych pociechach. U nas że tak powiem po staremu, żłobek, praca albo siedzenie w domu z infekcją. Na szczęście (odpukać) bez tych groźnych.
    Pozdrawiamy z Maksiem wszystkie forumowe ciocie i szkraby!

Jeżóweczka, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było na naszym wątku, fajnie się czyta o waszych pociechach. U nas że tak powiem po staremu, żłobek, praca albo siedzenie w domu z infekcją. Na szczęście (odpukać) bez tych groźnych.
    Pozdrawiamy z Maksiem wszystkie forumowe ciocie i szkraby!
    Wzajemnie! My czekamy na drugą córeczkę ❤️😁

mlia, Giosiek, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    preg.png
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Wzajemnie! My czekamy na drugą córeczkę ❤️😁
    Cudownie 😍

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka gratuluje 🥰 Ekstra tak dwie księżniczki 😊

Ja wpadam zerknąć co u Was, ale też poprosić o polecajkę podgrzewacza do butelek. Chodzi o taki zarówno dobry do grzania wody, jak i mleka odciągniętego. Mam teraz sterylizator, osuszacz i właśnie podgrzewacz w jednym, ale nie ma możliwości ustawić temp grzania mleka i średnio się to sprawdza. Najważniejszy w tym wszystkim jest też czas przygotowania, bo jak dziecko płacze, to wiadomo, że każda minuta się liczy 😉

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa neno luna np. U mnie butelka z woda w podgrzewaczu stoi praktycznie cała noc. Mleko tez można szybko podgrzać do odp temp.

Jak Twoja malutka ?

age.png

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Milvaa neno luna np. U mnie butelka z woda w podgrzewaczu stoi praktycznie cała noc. Mleko tez można szybko podgrzać do odp temp.

Jak Twoja malutka ?
    Wygląda fajnie, właśnie na czymś takim mi zależy :)

U córeczki wszystko dobrze. Zachwyca mnie wciąż każdego dnia i jestem po uszy w niej zakochana 🥰 Z problemami brzuszkowymi radzimy sobie całkiem nieźle masażami plus kropelkami. Jeszcze 3 tygodnie i mąż wraca do pracy, co mnie mocno stresuje, bo razem to jednak zupełnie inaczej. No ale poradzimy sobie z malutką - wyjścia nie ma 😀

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Wygląda fajnie, właśnie na czymś takim mi zależy :)

U córeczki wszystko dobrze. Zachwyca mnie wciąż każdego dnia i jestem po uszy w niej zakochana 🥰 Z problemami brzuszkowymi radzimy sobie całkiem nieźle masażami plus kropelkami. Jeszcze 3 tygodnie i mąż wraca do pracy, co mnie mocno stresuje, bo razem to jednak zupełnie inaczej. No ale poradzimy sobie z malutką - wyjścia nie ma 😀

Napewno świetnie sobie dasz radę sama :) nie ma co się stresować. Brzuszek jeszcze chwila i odpuści.

Milvaaa lubi tę wiadomość

age.png

• Tigra Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,wpadam tylko napisać, że żyjemy i już mamy się dobrze.Niestety synek mało śpi i tylko na rękach,nie mam nawet kiedy się umyć.
    Może macie do polecenia jakieś nosidło dla dwumiesięcznego dziecka bo inaczej zwariuje.

aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidło jeszcze dla takiego malucha niekoniecznie - ale możesz spróbować z chusta. Z lenny lamb albo little frog np - ja uczyłam się wiązać z neta- jest wiele dostępnych filmików, na szybkie wypady super sprawdzała się kółkowa, ale jeśli to na dłuższe chodzenie to lepiej normalna. Jeżeli nie czujesz się pewnie można wybrac się do doradcy żeby pomogla coś dobrać i nauczyła wiązać.

Tigra lubi tę wiadomość

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można nosidło ergonomiczne też - ale musisz umówić się Tigra z doradcą najlepiej - można online też - wbrew pozorom chusta jest dużo trudniejsza zeby nie było luzów. Tigra i małe to będzie pocieszenie ale u mnie synek już 9 miesięcy na rękach 😁🤷

Tigra, Monika29 lubią tę wiadomość

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester o jakim nosidełku piszesz ? Bo chętnie bym zescreenowala ;) zdecydowanie szybciej szło z nosidłem w późniejszym czasie

age.png

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Witajcie dziewczyny,wpadam tylko napisać, że żyjemy i już mamy się dobrze.Niestety synek mało śpi i tylko na rękach,nie mam nawet kiedy się umyć.
    Może macie do polecenia jakieś nosidło dla dwumiesięcznego dziecka bo inaczej zwariuje.
    Ja przy tak malutkim dziecku nie miałam zaufania do nosidła 🫣 Ale to może też dlatego, że moja córka miała dysplazję biodra i nosiła parę miesięcy ortezę odwodzącą bioderka.
    W naszym przypadku bardzo fajnie sprawdziła się chusta elastyczna. W jej przypadku nie ma mowy o żadnych luzach 😉

Tigra lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Monester o jakim nosidełku piszesz ? Bo chętnie bym zescreenowala ;) zdecydowanie szybciej szło z nosidłem w późniejszym czasie
    Najlepiej dobrać do dziecka i mamy- ergonomiczne nosidełka ma lennykamb, kavka, qusy, little frog, gattner. Jest taka grupa na FB zamotana chustomama- tam można znaleźć doradcę online albo z okolicy- jak również wypożyczyć nosidła tzn znaleźć firmy/osoby które się tym zajmują.

Tigra, aaaania87 lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja przy tak malutkim dziecku nie miałam zaufania do nosidła 🫣 Ale to może też dlatego, że moja córka miała dysplazję biodra i nosiła parę miesięcy ortezę odwodzącą bioderka.
    W naszym przypadku bardzo fajnie sprawdziła się chusta elastyczna. W jej przypadku nie ma mowy o żadnych luzach 😉
    Chusta elastyczna to tylko na pierwsze tygodnie daje radę, bo potem jest zbyt elastyczna. To nie takie nosidła jak widujesz wszędzie -tp nosidła jak chusty bardziej - są klamrowe, hybrydowe itd. te inne nosidła to tzw wisiadła i ich nie polecamy

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Chusta elastyczna to tylko na pierwsze tygodnie daje radę, bo potem jest zbyt elastyczna. To nie takie nosidła jak widujesz wszędzie -tp nosidła jak chusty bardziej - są klamrowe, hybrydowe itd. te inne nosidła to tzw wisiadła i ich nie polecamy
    Ja używałam chusty elastycznej do około 5 miesiąca życia córki (ważyła wtedy jakieś 7 kg). Przestałam, bo przyszły upały i było nam obu zbyt gorąco. Gdy upały zelżały, to była już do niej za ciężka i wtedy przeszłam na chusty tkane.

age.png
‹‹ 102 103 104 105 106
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ