Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiek u nas niestety klapa - także ciąży na Tobie brzemię rozpoczęcia pozytywnego flow na tym wątku.
Zobaczymy jakie będą zalecenia z kliniki, jeżeli nie będą chcieli zadnej diagnostyki tez raczej podejdziemy w kolejnym mcu. -
aaaania87 wrote:Gosiek u nas niestety klapa - także ciąży na Tobie brzemię rozpoczęcia pozytywnego flow na tym wątku.
Zobaczymy jakie będą zalecenia z kliniki, jeżeli nie będą chcieli zadnej diagnostyki tez raczej podejdziemy w kolejnym mcu. -
Gosiek no mi tez ☹️
Robiłam test, ale w 6dpt już cokolwiek powinno być - choć cień cienia - przy dobrze rokujacej ciąży wiec myślami już muszę być dalej - bo w tym mcu skumulowało się wiele nieszczęśliwych rzeczy u mnie- inaczej bym zwariowała 🤯 -
aaaania87 wrote:Gosiek no mi tez ☹️
Robiłam test, ale w 6dpt już cokolwiek powinno być - choć cień cienia - przy dobrze rokujacej ciąży wiec myślami już muszę być dalej - bo w tym mcu skumulowało się wiele nieszczęśliwych rzeczy u mnie- inaczej bym zwariowała 🤯
Ania, tule mocno!
Mam nadzieje, ze kolejny transfer będzie udany, a maluszek chce być grudniowo/styczniowym bobaskiem ♥️aaaania87 lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
aaaania87 wrote:Gosiek no mi tez ☹️
Robiłam test, ale w 6dpt już cokolwiek powinno być - choć cień cienia - przy dobrze rokujacej ciąży wiec myślami już muszę być dalej - bo w tym mcu skumulowało się wiele nieszczęśliwych rzeczy u mnie- inaczej bym zwariowała 🤯
Jaki macie teraz plan? Macie jeszcze zarodki?aaaania87 lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Bardzo mi przykro! Z powodu niepowodzenia transferu, choroby Tobiasza i innych Twoich nieszczęść 😔
Jaki macie teraz plan? Macie jeszcze zarodki?
Tak, mamy jeszcze 2. W czw uzgodnilam z Marcela ze zrobię betę i żeby nie przedłużać bez sensu tych lekow - po potwierdzeniu odstawimy je. Nie rekomendują badań dodatkowych twierdząc ze przypadek 🤷♀️ okaże się po 2. -
aaaania87 wrote:Tak, mamy jeszcze 2. W czw uzgodnilam z Marcela ze zrobię betę i żeby nie przedłużać bez sensu tych lekow - po potwierdzeniu odstawimy je. Nie rekomendują badań dodatkowych twierdząc ze przypadek 🤷♀️ okaże się po 2.
Co do ponownego transferu, to ja na Twoim miejscu, spróbowałabym jeszcze raz bez dodatkowych badań. Gdyby kolejny raz się nie udało, to wtedy poszerzyłabym diagnostykę przed ostatnim podejściem.
U nas pierwszy transfer się nie udał (biochem) i miałam po nim konsultację u Paśnika. Byłam wtedy przebadana wzdłuż i wszerz prócz immunologii, bo mój mąż nie chciał w niej “grzebać”. Na pierwszej wizycie dostaliśmy całą listę badań do zrobienia i odrazu umówiliśmy termin na ich wykonanie oraz późniejszą konsultację wyników.
Parę dni po tej wizycie dostaliśmy wyniki badań genetycznych zarodków i okazało się, że wszystkie trzy przebadane zarodki są zdrowe. Postanowiliśmy zaryzykować i podejść do kolejnego transferu bez badań. W razie niepowodzenia, mieliśmy zrobić przerwę i wrócić po kolejny zarodek już z obstawą immuno.
Na szczęście kolejny transfer się udał, więc zaoszczędziliśmy sporo kasy na badania i wizyty 😉
Teraz też podchodzimy bez szczególnej obstawy. Jedynie z tym samym kompletem leków, co przy udanym transferze.
Mimo wszystko nadal mam nadzieję, że jutrzejsza beta Cię zaskoczy i jednak okaże się pozytywna 🍀🍀 -
Hej, dziewczyny mam mieć transfer w CZechach ale muszę się porządnie przygotować bo mam tylko jeden przebadany zarodek.prosze napiszcie mi kto przygotuje podkarpacie bądź małopolska do transferu i biopsje i immuno.sprawdzi i to co tylko trzeba do.kogo się udać?
-
Grazka może poszukaj na ogólnych wątkach staraczek - tam jest więcej dziewczyn.
Gosiek pamietam Wasza historiei liczę ze nam się powiedzie kolejnym razem choć teraz w głowie zostaje to pytanie why 😕 bardzo bym chciała darować sobie kolejne szukanie i badania… dla mnie ten czas x lat odcisnął sie mocno w psychice.
-
Grażka1985 wrote:Hej, dziewczyny mam mieć transfer w CZechach ale muszę się porządnie przygotować bo mam tylko jeden przebadany zarodek.prosze napiszcie mi kto przygotuje podkarpacie bądź małopolska do transferu i biopsje i immuno.sprawdzi i to co tylko trzeba do.kogo się udać?
-
aaaania87 wrote:Gosiek pamietam Wasza historie
i liczę ze nam się powiedzie kolejnym razem choć teraz w głowie zostaje to pytanie why 😕 bardzo bym chciała darować sobie kolejne szukanie i badania… dla mnie ten czas x lat odcisnął sie mocno w psychice.
Chwilowo postanowiłam nie zawracać sobie tym głowy i mam wielką nadzieję, że nie będę musiała.
Tego też Tobie z całego serca życzę!!!
Podchodzisz od razu do transferu czy robisz przerwę na zebranie sił? -
Grażka1985 wrote:Niestety jestem w eurofertil tu nie ma żadnego przygotowania
Ja byłam wcześniej w Eurofertil i faktycznie nie było tam żadnej diagnostyki. Co więcej, przed transferem ostatniego zarodka zrobiłam na własną rękę dodatkowe badania, których wyniki doktor Lachcina zignorował.
Do kolejnej procedury podeszłam już w Reprofit. -
Giosiek wrote:Doskonale Cię rozumiem. Ja też mam za sobą masę klinik, lekarzy i badań. Robi mi się słabo na samą myśl, że musiałabym pogłębiać diagnostykę lub powtórzyć już wykonane badania (np ERA, które powinno powtórzyć się po porodzie).
Chwilowo postanowiłam nie zawracać sobie tym głowy i mam wielką nadzieję, że nie będę musiała.
Tego też Tobie z całego serca życzę!!!
Podchodzisz od razu do transferu czy robisz przerwę na zebranie sił?
To jak będę potrzebowała pomocy w diagnostyce uderzę do Ciebie
Jutro pewnie finalnie potwierdzę z Marcela jaki plan ale wydaje mi się z tego co już z nią wstępnie rozmawiałam ze podejdziemy w kwietniu. Jeżeli się nie uda to pewnie wstępnie histero zrobię i moze spróbuje z dipherine, w immuno nie chce się za bardzo pchać - Reprofit raczej nie rekomenduje iść w ta stronę z racji ze udawało się wcześniej zachodzić w ciąże i jedna ciąża była, muszę podpytać u nich u statystyki udanego powrotu po rodzenstwo. Narazie tak jak piszesz staram się nie myśleć 🤦🏼♀️ muszę wywalić z głowy złe myśli.Giosiek lubi tę wiadomość
-
Grażka1985 wrote:Hej, dziewczyny mam mieć transfer w CZechach ale muszę się porządnie przygotować bo mam tylko jeden przebadany zarodek.prosze napiszcie mi kto przygotuje podkarpacie bądź małopolska do transferu i biopsje i immuno.sprawdzi i to co tylko trzeba do.kogo się udać?
Cześć, Endometrium zMaczyński, immuno Sydor. Obaj są w krakowie, w Googlu znajdziesz namiary. Powodzenia! -
Aniu, przykro mi, że tym razem się nie udało ale mocno trzymam kciuki za kwietniowy transfer ✊️✊️
Dobrze, że macie jeszcze 2 zarodki 😊
Mały przystojniak pewnie rośnie jak na drożdżach? Ucałuj T od ciotki. Moja królewna jest na etapie uwielbienia żłobka, jak tylko pytam czy idziemy do dzieci, kiwa głową że tak i przynosi buty 😉
Giosiek, a jak u Ciebie sytuacja?
Powodzenia na transferach Dziewczyny ✊️✊️aaaania87 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa nie uwierzysz ale ściągnęłam Cię myślami. Zastanawiałam się co u Was. Jak radzisz sobie w nowej pracy? Jak I w żłobie
))) właśnie tez mam w pracy koleżanki ze zlobkowymi bablami które niespecjalnie chcą wracać do domu 🤭 wiec mam wielka nadzieje ze T tez będzie w tej grupie dzieci które z chęcią będą tam chodziły - u nas za chwile rozpoczyna się rekrutacja.
Dziękujemy i tez ucałuj 😘 T rozrabiaka i kochany urwis ❤️ ostatnio trochę chorowaliśmy ale jesteśmy na prostej. Aktualnie jest cały wysypany bo mieliśmy 3dniowke.
Ja cały czas coś z pracy przynoszę 🤦🏼♀️
Jak masz kontakt z Mała, pozdrów. Może byśmy wymieniły się chociaż mailami ? Bo Wy tu teraz rzadko bywacie. Mam kontakt z paroma fajnymi osobami z tego forum
Gosiek niezmiennie ✊🏻 mam nadzieje ze odczarujesz teraz te niepowodzenia i przykrości.
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Ewa nie uwierzysz ale ściągnęłam Cię myślami. Zastanawiałam się co u Was. Jak radzisz sobie w nowej pracy? Jak I w żłobie
))) właśnie tez mam w pracy koleżanki ze zlobkowymi bablami które niespecjalnie chcą wracać do domu 🤭 wiec mam wielka nadzieje ze T tez będzie w tej grupie dzieci które z chęcią będą tam chodziły - u nas za chwile rozpoczyna się rekrutacja.
Dziękujemy i tez ucałuj 😘 T rozrabiaka i kochany urwis ❤️ ostatnio trochę chorowaliśmy ale jesteśmy na prostej. Aktualnie jest cały wysypany bo mieliśmy 3dniowke.
Ja cały czas coś z pracy przynoszę 🤦🏼♀️
Jak masz kontakt z Mała, pozdrów. Może byśmy wymieniły się chociaż mailami ? Bo Wy tu teraz rzadko bywacie. Mam kontakt z paroma fajnymi osobami z tego forum
Gosiek niezmiennie ✊🏻 mam nadzieje ze odczarujesz teraz te niepowodzenia i przykrości.
Dobrze, że już wychodzicie na prostą 💪
Mam kontakt z Malutką i zaraz przekażę Jej pozdrowienia 😊
U mnie w pracy sporo się dzieje, mnóstwo wyzwań i czasami zastanawiam się, co mnie kopnęło żeby zmienić pracę od razu po macierzyńskim 🙈 Ale na razie jeszcze nie żałuję.
Ps. Aniu, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ale się dzieje.....
Aniu bardzo mi przykro że się nie udało 😢 mam nadzieję że teraz się uda ♥️ trzymam mocno kciuki za transfer ✊✊✊✊ Cieszę się że T łagodnie przeszedł rsv, bo z tym różnie bywa. Syn koleżanki przyniósł ze żłobka i on nawet ok zniósł ale młodszy syn trochę gorzej. I teraz 3 dniówka ? 🙈 Ucałuj go i niech kropki go opuszcza Giosiek trzymam mocno kciuki za transfer ✊✊✊✊Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-