X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Waga tez piękna 👍

My delicol tez już podajemy jakiś czas, dicoflor tez bierzemy 😁

Tylko się cieszyć ze Młody chce siedzieć na cycu 😉 nie no dobrze Ci położna poradziła z ta butla na wieczór, co ciekawe mi mąż zaproponował kilka dni temu żebym ściągała mu 1 butle i tez jedziemy w tym trybie. O północy on wstaje i mam chociaż 3/4h snu. To dla mnie ogromna pomoc bo mój synek w nocy co 1,5/2 h stęka, widzę ze często związane to z dolegliwościami brzuszkowymi

No właśnie też bym tak chciała, ale nawet nie miałam kiedy się za to odciąganie zabrać. Z tym że ja mam podawać odciągniete mleko nie w nocy, tylko przed snem. I mam ściągać między 4 a 6, bo wtedy największy wyrzut prolaktyny. To już się aż tak wysypiać nie będę;)

aaaania87 lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Salome a co ile je ?

Różnie, ale na wieczór to bywało tak, że skończyłam karmić i po pół godzinie znów na cycu. A za dnia to co godzinę, chyba że mu się włączyła drzemka 2 godzinna. Wiem, że w tym okresie ciągłe wiszenie na cycku jest normą, bo pobudza to też laktację itd, ale u nas być może przez to te strzelające kupki, refluks i czerwona pupka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 20:36

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    No właśnie też bym tak chciała, ale nawet nie miałam kiedy się za to odciąganie zabrać. Z tym że ja mam podawać odciągniete mleko nie w nocy, tylko przed snem. I mam ściągać między 4 a 6, bo wtedy największy wyrzut prolaktyny. To już się aż tak wysypiać nie będę;)

Trzymam kciuki żeby się udalo, żebyś mogła chwile odetchnąć bez dziecia przy cycu 👍🙂

Salome lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    U nas espumisan nic nie dawał, a po sab simplex jest gorzej. Mam wrażenie ze cos ze składu sab simplex jest drażniące i juz po raz kolejny w drugiej dobie dawania go zaczyna sie ostra jazda - w pierwszej dobie jest pięknie, a w drugiej silne bole, zero gazów, problemy z kupa…
    Trzymam sie tylko myśli, ze do 18 tych kolej miec nie będzie. Oby..,

Ja próbowałam odstawić kropelki i skonczylo się u mnie 3h ciągłym płaczem wiec u mnie dają radę. Położna tez stwierdziła ze Młody ma problem z gazami po szybkim obmacaniu brzuszka.

Kochana mam nadzieje ze te kolki zaraz u Ciebie przejdą same. U mojej siostry odeszły w 3 mcu a tez była niezła jazda od 2 tyg.

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png

• mlia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Maks od dwóch czy trzech dni strasznie bawi się jedzeniem. Macha rączkami, wytrąca sobie butelkę, śmieje się, wkłada i wypluwa smoczek. Co to może być? Zjada większość ale trwa to trzy razy dłużej a tak ładnie jadł...

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wydala rota po szczepieniu tylko w kupce czy w siusiu tez ? Podobno nalezy uwazac przy zmianie pieluszki i dokladnie myc rece ale po wszystkim czy najwieksze szanse na zarazenie sa w 💩 ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny, Maks od dwóch czy trzech dni strasznie bawi się jedzeniem. Macha rączkami, wytrąca sobie butelkę, śmieje się, wkłada i wypluwa smoczek. Co to może być? Zjada większość ale trwa to trzy razy dłużej a tak ładnie jadł...

Moze to efekt skoku rozwojowego? Lila tez zabawia sie piersią, odrywa sie, zagaduje ulubione obrazki, patrzy w okno.A świeżo odkryte rączki tez służą do zabawy. Widac ze swiat sie rozszerzył i interesują ja tez inne rzeczy niz jedzenie.

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    U nas to samo

mlia lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    U nas to samo
    Dobrze że was mam dziewczyny , bo czasem to już nie wiem co jest normalne a o co powinnam się martwić :) 😙

The_sleeping_beauty, Magra3, Salome lubią tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Dziecko wydala rota po szczepieniu tylko w kupce czy w siusiu tez ? Podobno nalezy uwazac przy zmianie pieluszki i dokladnie myc rece ale po wszystkim czy najwieksze szanse na zarazenie sa w 💩 ?
    Kupa, i przez jakiś czas buzia - bo dostaje doustnie. O siku nic nie mówili.
    Mila normalny etap rozwoju, dziecko zaczyna się rozglądać, interesować innymi rzeczami 😄
    Salome oby młodemu coś pomogło na te dolegliwości, a czy prze refluksie u tak małego dziecka można coś podać na to ?
    U nas za to chyba zaczyna się lęk separacyjny. Dziś też skosztował dyni 🙂

mlia lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Stefania Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, proszę o pomoc, chce kupic śpiworek do wózka i dylemat czy zaffiro wełniany czy cottonmoose combi?

45 lat
    2021 r. ciąża naturalna strata w 20 tyg.
    2022 r. decyzja o adopcji zarodka
    Klinika Gyncentrum Ostrava- cykl sztuczny
    - 06.22 transfer nieudany (embryoglue) beta < 2,3
    progesteron 9,52
    09.22 r. podejrzenie wodniaków jajowodu - laparoskopia - wykluczenie wodniaków
    zmiana kliniki
    - 11.22 r. Klinika Reprofit - cykl naturalny
    - 12.22 r. zbyt wczesna owulacja
    - 01.23 r. brak owulacji
    11.03.23 r. TRANSFER
    6dpt prog 44,44
    7dpt beta 52,60
    9 dpt beta 122,10
    11 dpt beta 281,70 prog 44,56
    14 dpt beta 1152,90 prog 35,50
    16 dpt prog 32,87
    18 dpt beta 7227,30 prog 32,49
    23 dpt beta 25902,80 prog 30,77
    25 dpt ❤️ CRL 6 mm
    Polówkowe: dziewczynka
    event.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:
    Cześć dziewczyny, proszę o pomoc, chce kupic śpiworek do wózka i dylemat czy zaffiro wełniany czy cottonmoose combi?

Cottonmoose sa śliczne. Zdecydowałam sie jednak na zaffiro bo jest z naturalnych materiałów. Cottonmoose to poliester i bałam sie ze mala sie bedzie pocić. Może niesłusznie. Trzeba byłoby popytać dziewczyn, ktore użytkują cottonmoose

Salome, Stefania lubią tę wiadomość

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Kupa, i przez jakiś czas buzia - bo dostaje doustnie. O siku nic nie mówili.
    Mila normalny etap rozwoju, dziecko zaczyna się rozglądać, interesować innymi rzeczami 😄
    Salome oby młodemu coś pomogło na te dolegliwości, a czy prze refluksie u tak małego dziecka można coś podać na to ?
    U nas za to chyba zaczyna się lęk separacyjny. Dziś też skosztował dyni 🙂

A jak się ten lęk objawia? Nie możesz go opuścić choć na chwilę?
    Dynia mniam mniam ☺️

Wydaje mi się, że po delicolu i wydłużonych przerwach w karmieniu jest trochę lepiej, kupki też są lepsze. Ale nie wiem, czemu ma taki wzdęty brzuszek, skoro bez problemu puszcza bączki (jak dorosły 😀) i robi kupki.

Stefania, ja wybrałam Zaffiro z tego samego powodu co The Sleeping Beauty. A propos tego śpiworka, wiecie może, czemu służy ten taki jakby kapturek na gumkach na górze? Bo właśnie ani to kapturek, ani nie wiem co...

Stefania, aaaania87 lubią tę wiadomość

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupić cottonmoose ale cena mnie odstraszyła. Oczywiście dopiero od was wiem o zaffiro, może kupię na przyszły rok. Teraz kupiłam babymam i jak na taką zimę jest wystarczający. W razie czego jeszcze można zapiąć osłonę wózka i dać kocyk. Czy dziecko się poci w poliestrze? Chyba musiałoby się dużo ruszać.

Magra3, Beauty - jak wygląda u was dzień? W jakich godzinach karmienie, ćwiczenia brzuszka, aktywności i sen? U nas niestety jest to płynne, dużo zależy od godziny w której zje, chyba też od ciśnienia na zewnątrz i od pogody śpi raz dłużej raz krocej. Nie mogę ustawić dokładnego rozkładu a bardzo bym już chciała. Czy może po prostu odpuścić?

Stefania lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania wrote:

Ja mam zaffiro ale z polarem w środku w foteliku i jakiś no name wełniany w wózku. Oba bez zarzutu 🙂

Salome my tez mamy wzdety brzuszek mimo baków i kupki 🤷‍♀️

Stefania lubi tę wiadomość

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Ja chciałam kupić cottonmoose ale cena mnie odstraszyła. Oczywiście dopiero od was wiem o zaffiro, może kupię na przyszły rok. Teraz kupiłam babymam i jak na taką zimę jest wystarczający. W razie czego jeszcze można zapiąć osłonę wózka i dać kocyk. Czy dziecko się poci w poliestrze? Chyba musiałoby się dużo ruszać.

Magra3, Beauty - jak wygląda u was dzień? W jakich godzinach karmienie, ćwiczenia brzuszka, aktywności i sen? U nas niestety jest to płynne, dużo zależy od godziny w której zje, chyba też od ciśnienia na zewnątrz i od pogody śpi raz dłużej raz krocej. Nie mogę ustawić dokładnego rozkładu a bardzo bym już chciała. Czy może po prostu odpuścić?
    U nas niestety też wszystko w rozsypce. Jedno co się powtarza codziennie to poranne wstawanie zawsze ok 7:30 muszę opuścić sypialnie na "rozkaz mojego szefa"😉 a spanie i jedzenie to jakaś masakra od 3 dni. Zje ze 30 ml i się bawi butelką, rozgląda i to samo ze spaniem normalnie 15 min i po spaniu i tak walczymy w kółko. Liczyłam na to że trochę się unormuje do Świąt bo robimy chrzciny, a przy okazji weźmiemy ślub 😊 i teraz tylko się martwię jak to będzie z małym w tym dniu.

mała lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    U nas niestety też wszystko w rozsypce. Jedno co się powtarza codziennie to poranne wstawanie zawsze ok 7:30 muszę opuścić sypialnie na "rozkaz mojego szefa"😉 a spanie i jedzenie to jakaś masakra od 3 dni. Zje ze 30 ml i się bawi butelką, rozgląda i to samo ze spaniem normalnie 15 min i po spaniu i tak walczymy w kółko. Liczyłam na to że trochę się unormuje do Świąt bo robimy chrzciny, a przy okazji weźmiemy ślub 😊 i teraz tylko się martwię jak to będzie z małym w tym dniu.
    Jejku jejku wszystkiego najlepszego!!! Niech wam się darzy!

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:

Wow, to będziecie mieć święta pełne wrażeń 🙂 gratulacje i wszystkiego co najlepsze 💙 mam nadzieje ze uda się wszystko pogodzić

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    A jak się ten lęk objawia? Nie możesz go opuścić choć na chwilę?
    Dynia mniam mniam ☺️

Wydaje mi się, że po delicolu i wydłużonych przerwach w karmieniu jest trochę lepiej, kupki też są lepsze. Ale nie wiem, czemu ma taki wzdęty brzuszek, skoro bez problemu puszcza bączki (jak dorosły 😀) i robi kupki.

Stefania, ja wybrałam Zaffiro z tego samego powodu co The Sleeping Beauty. A propos tego śpiworka, wiecie może, czemu służy ten taki jakby kapturek na gumkach na górze? Bo właśnie ani to kapturek, ani nie wiem co...
    Zostawiłam go na chwilę u sąsiadki i po 10 min byl płacz, a zna ja i lubi. I potem kiepsko spał w nocy. Mieliśmy wczoraj wychodne na 2 h z mężem, to poszedł dziadkom spać o 21, wstał jak przyszliśmy, jak go wzięłam to płakał i się wtulal do mnie , nie chciał iść do taty i zasnął po północy 🙉 do tatusia już nie idzie tak chętnie jak 2 tyg temu. Dziś jak mąż się obok niego położył to zaczął płakać a jak go wzięłam to śmiał się perfidnie tatusiowi w twarz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a esputicon lub espumisan dawałaś na te wzdęcia?
    Magra3 ale pięknie będzie 😘😘😘😘😘😘🥰🥰🥰🥰🥰 wszystkiego dobrego dla Was 😘🥰
    Mila my do tej pory mamy chaos 🙈 młody wstaje przeważnie ok 7, ale różnie bywa z drzemkami i to powoduje że każdy dzień jest inny. Są podobne do siebie, ale dziś np. Wstał o 9 i spał w sumie max 1.5h w ciągu dnia. Też nie wiem jak to będzie z Wigilia, ale pewnych rzeczy nie przeskoczne i tyle. Wieczorem też nigdy nie chodzi spać o tej samej godzinie. Często chodzi ok 21, ale wystarczy że z różnych powodów padnie ok 19 tak jak dziś, gdzie nie da rady go przeciągnąć do 21, bo zezwłok wisi na rękach i śpi.

Magra3, mlia, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli nie mam co się nastawiać na regularność :)
    Monia ten lęk separacyjny mnie trochę przeraża, teraz jest trochę luzu a czytalam że nawet na siku ciężko się wyrwać. Ale zobaczymy jak będzie.
    My chrzcimy w kwietniu ale już powoli rozglądam się za ubrankiem i ciężko znaleźć po prostu białe i nie koniecznie garniturek. Ale może coś skompletuję.

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ