Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do spiworka ja mam cottonmoose i nie narzekam, kupiłam go w całkiem dobrej cenę bo coś ok 200zl , mam taki że pasuje też do fotelika.
Co do chrzcin też robimy okolice marca kwietnia jak będzie cieplej bo u nas w kościele straszny ziąb.
Magra3 ogromne gratulacje i mnóstwo radości i pomyślności dla Was❤️🍾
U nas co do regularności to staram się żeby kąpiel była o tej samej godzinie czyli ok 20, butla ostatnia ok 22 i próba usłania. Mi też budzi się rano jak jeszcze jest ciemno ale jak ja wezmę do siebie do łóżka to śpi do 8-9. Tak też jest pierwsze jedzenie potem ok 111-12, 15-16, 19-20 i na sen 22-23 a w nocy raz je ok 3-4Magra3, aaaania87, mlia, Stefania, mała lubią tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
Mlia, U nas tez trudno o regularność - sa rożnej długości drzemki i wieczorne usypianki. Po doświadczeniu z bólami brzuszka, które nie pozwalały jej spać w ciagu dnia nie oczekuje regularności a cieszę sie, ze zaczęła sypiać 🙂 zreszta dla naszych maluchów to jeszcze trochę za wcześnie na regularność. Melatonina w ich główkach zaczyna sie produkować po 3 miesiącu a układ nerwowy wciąż sie uczy rzeczywistości. Moja córka wiec to wciąż przybysz z innej planety i podążam za jej rytmem choć czasami łatwe to nie jest.
Ma mamy chrzest 26.12. Jakbym miała wcześniej dzieci i wiedziała to co teraz wiem to w życiu nie zrobiłabym tego w pierwszym kwartale życia dziecka. Niedojrzałe układy wewnętrzne, krótkie okna aktywności, etc. Bardzo ciekawe jak brzuszek Lilki będzie sie miewał i czy nie skończy sie tym ze goście sami sie bedą zabawiać.
Magra gratulacje dla Was! ♥️ Zadbaj o jakaś empatyczna ciocię, która ogarnie maluszka w razie czegoMagra3, mlia, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Chyba za dużo wymagam od maluszka ale to pewnie z myślą o świętach, chciałabym coś zrobić żeby odciążyć mamę a tak to nie wiem czy cokolwiek mi się uda. Dziś np mały je co trzy godziny jak w zegarku. No każdy dzień jest inny. Co do chrztu to też myślałam o grudniu bo jeszcze maluszki są na tyle małe że więcej śpią i prześpią mszę ale musiałam ustalić termin z moim bratem. No i chcemy zrobić w domu (z cateringiem) a jeszcze nie wszystko jest urządzone.
-
Magra3 wrote:U nas niestety też wszystko w rozsypce. Jedno co się powtarza codziennie to poranne wstawanie zawsze ok 7:30 muszę opuścić sypialnie na "rozkaz mojego szefa"😉 a spanie i jedzenie to jakaś masakra od 3 dni. Zje ze 30 ml i się bawi butelką, rozgląda i to samo ze spaniem normalnie 15 min i po spaniu i tak walczymy w kółko. Liczyłam na to że trochę się unormuje do Świąt bo robimy chrzciny, a przy okazji weźmiemy ślub 😊 i teraz tylko się martwię jak to będzie z małym w tym dniu.
Magra3 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mila każdego dziecko jest inne, może Tobie będzie łatwiej złapać mu rytm i stałe pory. U nas jest jeszcze córa, ktora często przez napady padaczki jest w domu i to już burzy małemu dzień. Jak ona chodzi do szkoły to on zdecydowanie częściej chodzi o podobnych porach spać. Wiesz z tym lekiem też chyba może być różnie, ja póki co siku mogę chodzić 🤣 kładę go do łóżeczka zostawiam mu karuzele która on uwielbia i jest ok. Przyzwyczaił się do tego, ja też co chwilę zaglądam do niego i on wie że jestem. Ja też w tym roku na święta nic nie robię, oprócz piernika. Co roku robiłam pierniczki ale nie dam rady. Są rzeczy ważne i ważniejsze, wiem że za rok będą pierniczki ❤
Do chrztu macie jeszcze czas, może uda się coś znaleźć ładnego dla Maksia 😘
mlia, mała lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
mlia wrote:Chyba za dużo wymagam od maluszka ale to pewnie z myślą o świętach, chciałabym coś zrobić żeby odciążyć mamę a tak to nie wiem czy cokolwiek mi się uda. Dziś np mały je co trzy godziny jak w zegarku. No każdy dzień jest inny. Co do chrztu to też myślałam o grudniu bo jeszcze maluszki są na tyle małe że więcej śpią i prześpią mszę ale musiałam ustalić termin z moim bratem. No i chcemy zrobić w domu (z cateringiem) a jeszcze nie wszystko jest urządzone.
Mlia raz w życiu Maksiu ma 3 mce odpuść, mama zrozumie. U nas pierwszy raz w życiu bedą kupowane uszka i pierogi. A Jezus i tak sie urodzi tego możemy byc pewne
mlia, Monika29, mała, I gave up lubią tę wiadomość
-
Mlia zobacz sobie ubranka z mrofi https://alicjawswieciemody.pl/produkt/chlopiec/komplety/elegancki-komplet-mister/?fbclid=IwAR02v4H9Q_M8DZiWhRvlPoGy3TL4F8CQBS6Pla2dUrShSodHpP5qjdDQqMY_aem_AaKu2ZZKqrlZU7EOGm2sQax-fYIJZRER--JXaDIizPjzos2fIyaGkQlAkoJtxAWzJOtq6r9kbaJcuGW290HklAbW
Moze cos takiego pasowaloby Wam na chrzestmlia lubi tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Mlia zobacz sobie ubranka z mrofi https://alicjawswieciemody.pl/produkt/chlopiec/komplety/elegancki-komplet-mister/?fbclid=IwAR02v4H9Q_M8DZiWhRvlPoGy3TL4F8CQBS6Pla2dUrShSodHpP5qjdDQqMY_aem_AaKu2ZZKqrlZU7EOGm2sQax-fYIJZRER--JXaDIizPjzos2fIyaGkQlAkoJtxAWzJOtq6r9kbaJcuGW290HklAbW
Moze cos takiego pasowaloby Wam na chrzest
Taką fantazję ma matkaMagra3, The_sleeping_beauty, Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:A tak, oglądałam już i są do rozważenia, ale mi się marzy coś całkowicie białego dlatego ewentualnie z różnych elementów uda się skompletować. Bo chcę do białego ubranka kupić czerwone adidaski
Taką fantazję ma matka
Mlia widzę ze na stronce poniżej są białe komplety - wrzucam przykładowy
https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/Wloczkowy-5-cz-komplet-z-szelkami-na-chrzest-56-86-bialy-/3710?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=2610523593&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI-6e8gc6egwMVOQWiAx0MLAWLEAQYBiABEgLONvD_BwEmlia, mała lubią tę wiadomość
-
My bedziemy chrzcic dopiero na wiosne/ lato. Chce zeby juz bylo cieplej w kosciele. Starsza tez tak miala. Smieje sie, ze czekam az sukieneczka bedzie dobra rozmiarem po corce 🤣 Teraz ciagle chorujemy, non stop cos nam mloda ze szkoly znosi, nie czujemy magii swiat, pierwsze wspolne a tylko sie czlowiek martwi zamiast cieszyc i celebrowac 😞. Nie dosc ze kolki, ciezkie bezsenne noce to jeszcze te paskudne chorobska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 21:32
Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
Mila Maksiu będzie czadersko wyglądał 😊🥰
Mysza fajnie ze sukienka czeka na siostrę 😊
Tesciowa mi wczoraj powiedziała że znalazla jeszcze jakaś walizkę z ubrankami po córce 🙈mlia lubi tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Mysza123 wrote:My bedziemy chrzcic dopiero na wiosne/ lato. Chce zeby juz bylo cieplej w kosciele. Starsza tez tak miala. Smieje sie, ze czekam az sukieneczka bedzie dobra rozmiarem po corce 🤣 Teraz ciagle chorujemy, non stop cos nam mloda ze szkoly znosi, nie czujemy magii swiat, pierwsze wspolne a tylko sie czlowiek martwi zamiast cieszyc i celebrowac 😞. Nie dosc ze kolki, ciezkie bezsenne noce to jeszcze te paskudne chorobska.
The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co można jeszcze ćwiczyć z takim bobaskiem? Leżenie na brzuszku, chwytanie zabawek, miny, głużenie, czy jeszcze jakieś ćwiczenia, zabawy? Jak zajmujecie swoje maleństwa? Nie mówię o tym że np śpiewam a on słucha tylko żeby on coś robił.
-
mlia wrote:A tak, oglądałam już i są do rozważenia, ale mi się marzy coś całkowicie białego dlatego ewentualnie z różnych elementów uda się skompletować. Bo chcę do białego ubranka kupić czerwone adidaski
Taką fantazję ma matka
Mlia normalnie jak papież! 🤪🤪🤪mlia lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Dziewczyny co można jeszcze ćwiczyć z takim bobaskiem? Leżenie na brzuszku, chwytanie zabawek, miny, głużenie, czy jeszcze jakieś ćwiczenia, zabawy? Jak zajmujecie swoje maleństwa? Nie mówię o tym że np śpiewam a on słucha tylko żeby on coś robił.
My sie jeszcze turlamy, ćwiczymy na ukos dotykanie rączka noga, wodzenie wzrokiem za kartami kontrastowymi, zaczęłam wprowadzać kolorowe zabawki a nie tylko kontrastowe ktore dodatkowo maja rożne struktury w dotyku. Przy okazji pobytu w Empiku chce kupic piłeczki i klocki sensoryczne - zarówno do dotykania ich przez Lilę jak i do dotykania i stymulowania jej (piłeczki).
Dzis Lila tylko leżała na brzuszku, turlalysmy sie troche, bawiła sie zawieszkami i tańczyła ze mną w nosidle w kuchni. Sa takie dni ze matka jest zajęta i edukacja słabnie 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 17:20
mlia, aaaania87, mała lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:My sie jeszcze turlamy, ćwiczymy na ukos dotykanie rączka noga, wodzenie wzrokiem za kartami kontrastowymi, zaczęłam wprowadzać kolorowe zabawki a nie tylko kontrastowe ktore dodatkowo maja rożne struktury w dotyku. Przy okazji pobytu w Empiku chce kupic piłeczki i klocki sensoryczne - zarówno do dotykania ich przez Lilę jak i do dotykania i stymulowania jej (piłeczki).
Dzis Lila tylko leżała na brzuszku, turlalysmy sie troche, bawiła sie zawieszkami i tańczyła ze mną w nosidle w kuchni. Sa takie dni ze matka jest zajęta i edukacja słabnie 🤯
O piłeczkach rozmawiałam wczoraj z sąsiadką żeby kupić bo młody ma często dłonie w piąstki i trzymanie ich pomaga.
A są też takie dni że dziecku chce się mniej. Widzę że w pochmurne dni więcej chce mu się spać.
A w nosidle jest twarzą do ciebie czy do świata? -
mlia wrote:Oo to wprowadzę jeszcze turlanie dzięki. Wodzenie wzrokiem u nas chyba już opanowane do perfekcji, mamy taką ważkę, z tych zabawek z biedry, i on ją kocha i właśnie jak nią ruszam to patrzy na wszystkie strony, a najbardziej cieszy się jak ważka leci wysoko, wysoko
O piłeczkach rozmawiałam wczoraj z sąsiadką żeby kupić bo młody ma często dłonie w piąstki i trzymanie ich pomaga.
A są też takie dni że dziecku chce się mniej. Widzę że w pochmurne dni więcej chce mu się spać.
A w nosidle jest twarzą do ciebie czy do świata?
Twarzą do mnie. Układ cialka ma podobnie jak w chuście. Swoją droga to spróbuje znow chustowania, moze sie przekona. Nosidło prościej sie jednak zapina. Mamy takie z baby bjorna, tylko szare. https://babystuff.pl/pl/products/babybjorn-mini-cotton-nosidelko-zgaszony-roz-28473.html?gclid=EAIaIQobChMI0rWUt4WjgwMVNIxoCR0XaQSpEAQYAiABEgJLZ_D_BwE
Dzis Druga noc z rzędu Lila przespała bez pobudki na jedzenie. Zamiast sie cieszyć i spać razem z nią to ja budze sie o 5.30 i sprawdzam czy z nią jest ok i sie martwię czy nie chora…mlia, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane wesołych i spokojnych świąt, niech wam się dzieci zdrowo chowają i pięknie rosną ❄🎄😘😘😘😘
The_sleeping_beauty, aaaania87, Magra3, mała, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Dziewczyny kochane wesołych i spokojnych świąt, niech wam się dzieci zdrowo chowają i pięknie rosną ❄🎄😘😘😘😘
The_sleeping_beauty, aaaania87, mała, Mysza123, Monika29 lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Twarzą do mnie. Układ cialka ma podobnie jak w chuście. Swoją droga to spróbuje znow chustowania, moze sie przekona. Nosidło prościej sie jednak zapina. Mamy takie z baby bjorna, tylko szare. https://babystuff.pl/pl/products/babybjorn-mini-cotton-nosidelko-zgaszony-roz-28473.html?gclid=EAIaIQobChMI0rWUt4WjgwMVNIxoCR0XaQSpEAQYAiABEgJLZ_D_BwE
Dzis Druga noc z rzędu Lila przespała bez pobudki na jedzenie. Zamiast sie cieszyć i spać razem z nią to ja budze sie o 5.30 i sprawdzam czy z nią jest ok i sie martwię czy nie chora…
A z tym spaniem u nas podobnie, dziś nie wytrzymałam i obudziłam gościa o 4.30
No bo jak to, bez jedzenia przez 6 godzin. A słyszałam jak mu burczy w brzuchu. Zjadł chętnie i poszedł spać 😴.The_sleeping_beauty, mała, Monika29 lubią tę wiadomość