X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spiworka ja mam cottonmoose i nie narzekam, kupiłam go w całkiem dobrej cenę bo coś ok 200zl , mam taki że pasuje też do fotelika.

Co do chrzcin też robimy okolice marca kwietnia jak będzie cieplej bo u nas w kościele straszny ziąb.

Magra3 ogromne gratulacje i mnóstwo radości i pomyślności dla Was❤️🍾

U nas co do regularności to staram się żeby kąpiel była o tej samej godzinie czyli ok 20, butla ostatnia ok 22 i próba usłania. Mi też budzi się rano jak jeszcze jest ciemno ale jak ja wezmę do siebie do łóżka to śpi do 8-9. Tak też jest pierwsze jedzenie potem ok 111-12, 15-16, 19-20 i na sen 22-23 a w nocy raz je ok 3-4

Magra3, aaaania87, mlia, Stefania, mała lubią tę wiadomość

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia, U nas tez trudno o regularność - sa rożnej długości drzemki i wieczorne usypianki. Po doświadczeniu z bólami brzuszka, które nie pozwalały jej spać w ciagu dnia nie oczekuje regularności a cieszę sie, ze zaczęła sypiać 🙂 zreszta dla naszych maluchów to jeszcze trochę za wcześnie na regularność. Melatonina w ich główkach zaczyna sie produkować po 3 miesiącu a układ nerwowy wciąż sie uczy rzeczywistości. Moja córka wiec to wciąż przybysz z innej planety i podążam za jej rytmem choć czasami łatwe to nie jest.

Ma mamy chrzest 26.12. Jakbym miała wcześniej dzieci i wiedziała to co teraz wiem to w życiu nie zrobiłabym tego w pierwszym kwartale życia dziecka. Niedojrzałe układy wewnętrzne, krótkie okna aktywności, etc. Bardzo ciekawe jak brzuszek Lilki będzie sie miewał i czy nie skończy sie tym ze goście sami sie bedą zabawiać.

Magra gratulacje dla Was! ♥️ Zadbaj o jakaś empatyczna ciocię, która ogarnie maluszka w razie czego

Magra3, mlia, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za dużo wymagam od maluszka ale to pewnie z myślą o świętach, chciałabym coś zrobić żeby odciążyć mamę a tak to nie wiem czy cokolwiek mi się uda. Dziś np mały je co trzy godziny jak w zegarku. No każdy dzień jest inny. Co do chrztu to też myślałam o grudniu bo jeszcze maluszki są na tyle małe że więcej śpią i prześpią mszę ale musiałam ustalić termin z moim bratem. No i chcemy zrobić w domu (z cateringiem) a jeszcze nie wszystko jest urządzone.

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    U nas niestety też wszystko w rozsypce. Jedno co się powtarza codziennie to poranne wstawanie zawsze ok 7:30 muszę opuścić sypialnie na "rozkaz mojego szefa"😉 a spanie i jedzenie to jakaś masakra od 3 dni. Zje ze 30 ml i się bawi butelką, rozgląda i to samo ze spaniem normalnie 15 min i po spaniu i tak walczymy w kółko. Liczyłam na to że trochę się unormuje do Świąt bo robimy chrzciny, a przy okazji weźmiemy ślub 😊 i teraz tylko się martwię jak to będzie z małym w tym dniu.
    Magra już teraz serdecznie gratuluję i mam nadzieję, że wszystko się ładnie unormuje i będziecie mieli cudowny dzień ❤️

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila każdego dziecko jest inne, może Tobie będzie łatwiej złapać mu rytm i stałe pory. U nas jest jeszcze córa, ktora często przez napady padaczki jest w domu i to już burzy małemu dzień. Jak ona chodzi do szkoły to on zdecydowanie częściej chodzi o podobnych porach spać. Wiesz z tym lekiem też chyba może być różnie, ja póki co siku mogę chodzić 🤣 kładę go do łóżeczka zostawiam mu karuzele która on uwielbia i jest ok. Przyzwyczaił się do tego, ja też co chwilę zaglądam do niego i on wie że jestem. Ja też w tym roku na święta nic nie robię, oprócz piernika. Co roku robiłam pierniczki ale nie dam rady. Są rzeczy ważne i ważniejsze, wiem że za rok będą pierniczki ❤
    Do chrztu macie jeszcze czas, może uda się coś znaleźć ładnego dla Maksia 😘

mlia, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png

Wysłany: 19 grudnia 2023, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Chyba za dużo wymagam od maluszka ale to pewnie z myślą o świętach, chciałabym coś zrobić żeby odciążyć mamę a tak to nie wiem czy cokolwiek mi się uda. Dziś np mały je co trzy godziny jak w zegarku. No każdy dzień jest inny. Co do chrztu to też myślałam o grudniu bo jeszcze maluszki są na tyle małe że więcej śpią i prześpią mszę ale musiałam ustalić termin z moim bratem. No i chcemy zrobić w domu (z cateringiem) a jeszcze nie wszystko jest urządzone.

Mlia raz w życiu Maksiu ma 3 mce :) odpuść, mama zrozumie. U nas pierwszy raz w życiu bedą kupowane uszka i pierogi. A Jezus i tak sie urodzi :) tego możemy byc pewne :)

mlia, Monika29, mała, I gave up lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia zobacz sobie ubranka z mrofi https://alicjawswieciemody.pl/produkt/chlopiec/komplety/elegancki-komplet-mister/?fbclid=IwAR02v4H9Q_M8DZiWhRvlPoGy3TL4F8CQBS6Pla2dUrShSodHpP5qjdDQqMY_aem_AaKu2ZZKqrlZU7EOGm2sQax-fYIJZRER--JXaDIizPjzos2fIyaGkQlAkoJtxAWzJOtq6r9kbaJcuGW290HklAbW
    Moze cos takiego pasowaloby Wam na chrzest

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Mlia zobacz sobie ubranka z mrofi https://alicjawswieciemody.pl/produkt/chlopiec/komplety/elegancki-komplet-mister/?fbclid=IwAR02v4H9Q_M8DZiWhRvlPoGy3TL4F8CQBS6Pla2dUrShSodHpP5qjdDQqMY_aem_AaKu2ZZKqrlZU7EOGm2sQax-fYIJZRER--JXaDIizPjzos2fIyaGkQlAkoJtxAWzJOtq6r9kbaJcuGW290HklAbW
    Moze cos takiego pasowaloby Wam na chrzest
    A tak, oglądałam już i są do rozważenia, ale mi się marzy coś całkowicie białego dlatego ewentualnie z różnych elementów uda się skompletować. Bo chcę do białego ubranka kupić czerwone adidaski :D
    Taką fantazję ma matka :D

Magra3, The_sleeping_beauty, Monika29, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    A tak, oglądałam już i są do rozważenia, ale mi się marzy coś całkowicie białego dlatego ewentualnie z różnych elementów uda się skompletować. Bo chcę do białego ubranka kupić czerwone adidaski :D

Mlia widzę ze na stronce poniżej są białe komplety - wrzucam przykładowy
    https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/Wloczkowy-5-cz-komplet-z-szelkami-na-chrzest-56-86-bialy-/3710?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=2610523593&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI-6e8gc6egwMVOQWiAx0MLAWLEAQYBiABEgLONvD_BwE

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy chrzcic dopiero na wiosne/ lato. Chce zeby juz bylo cieplej w kosciele. Starsza tez tak miala. Smieje sie, ze czekam az sukieneczka bedzie dobra rozmiarem po corce 🤣 Teraz ciagle chorujemy, non stop cos nam mloda ze szkoly znosi, nie czujemy magii swiat, pierwsze wspolne a tylko sie czlowiek martwi zamiast cieszyc i celebrowac 😞. Nie dosc ze kolki, ciezkie bezsenne noce to jeszcze te paskudne chorobska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 21:32

Monika29, mała lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila Maksiu będzie czadersko wyglądał 😊🥰
    Mysza fajnie ze sukienka czeka na siostrę 😊
    Tesciowa mi wczoraj powiedziała że znalazla jeszcze jakaś walizkę z ubrankami po córce 🙈

mlia lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    My bedziemy chrzcic dopiero na wiosne/ lato. Chce zeby juz bylo cieplej w kosciele. Starsza tez tak miala. Smieje sie, ze czekam az sukieneczka bedzie dobra rozmiarem po corce 🤣 Teraz ciagle chorujemy, non stop cos nam mloda ze szkoly znosi, nie czujemy magii swiat, pierwsze wspolne a tylko sie czlowiek martwi zamiast cieszyc i celebrowac 😞. Nie dosc ze kolki, ciezkie bezsenne noce to jeszcze te paskudne chorobska.
    No to oby było lepiej, może teraz choróbska a potem będzie żelaznym przedszkolakiem? Ja od brata łapałam choroby a jak poszłam do przedszkola to nie opuściłam ani jednego dnia.

The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można jeszcze ćwiczyć z takim bobaskiem? Leżenie na brzuszku, chwytanie zabawek, miny, głużenie, czy jeszcze jakieś ćwiczenia, zabawy? Jak zajmujecie swoje maleństwa? Nie mówię o tym że np śpiewam a on słucha tylko żeby on coś robił.

age.png

Wysłany: 21 grudnia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:

Mlia normalnie jak papież! 🤪🤪🤪

mlia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny co można jeszcze ćwiczyć z takim bobaskiem? Leżenie na brzuszku, chwytanie zabawek, miny, głużenie, czy jeszcze jakieś ćwiczenia, zabawy? Jak zajmujecie swoje maleństwa? Nie mówię o tym że np śpiewam a on słucha tylko żeby on coś robił.

My sie jeszcze turlamy, ćwiczymy na ukos dotykanie rączka noga, wodzenie wzrokiem za kartami kontrastowymi, zaczęłam wprowadzać kolorowe zabawki a nie tylko kontrastowe ktore dodatkowo maja rożne struktury w dotyku. Przy okazji pobytu w Empiku chce kupic piłeczki i klocki sensoryczne - zarówno do dotykania ich przez Lilę jak i do dotykania i stymulowania jej (piłeczki).

Dzis Lila tylko leżała na brzuszku, turlalysmy sie troche, bawiła sie zawieszkami i tańczyła ze mną w nosidle w kuchni. Sa takie dni ze matka jest zajęta i edukacja słabnie 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 17:20

mlia, aaaania87, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie jeszcze turlamy, ćwiczymy na ukos dotykanie rączka noga, wodzenie wzrokiem za kartami kontrastowymi, zaczęłam wprowadzać kolorowe zabawki a nie tylko kontrastowe ktore dodatkowo maja rożne struktury w dotyku. Przy okazji pobytu w Empiku chce kupic piłeczki i klocki sensoryczne - zarówno do dotykania ich przez Lilę jak i do dotykania i stymulowania jej (piłeczki).

Dzis Lila tylko leżała na brzuszku, turlalysmy sie troche, bawiła sie zawieszkami i tańczyła ze mną w nosidle w kuchni. Sa takie dni ze matka jest zajęta i edukacja słabnie 🤯
    Oo to wprowadzę jeszcze turlanie :) dzięki. Wodzenie wzrokiem u nas chyba już opanowane do perfekcji, mamy taką ważkę, z tych zabawek z biedry, i on ją kocha i właśnie jak nią ruszam to patrzy na wszystkie strony, a najbardziej cieszy się jak ważka leci wysoko, wysoko :)
    O piłeczkach rozmawiałam wczoraj z sąsiadką żeby kupić bo młody ma często dłonie w piąstki i trzymanie ich pomaga.

A są też takie dni że dziecku chce się mniej. Widzę że w pochmurne dni więcej chce mu się spać.

A w nosidle jest twarzą do ciebie czy do świata?

age.png

Wysłany: 22 grudnia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Oo to wprowadzę jeszcze turlanie :) dzięki. Wodzenie wzrokiem u nas chyba już opanowane do perfekcji, mamy taką ważkę, z tych zabawek z biedry, i on ją kocha i właśnie jak nią ruszam to patrzy na wszystkie strony, a najbardziej cieszy się jak ważka leci wysoko, wysoko :)
    O piłeczkach rozmawiałam wczoraj z sąsiadką żeby kupić bo młody ma często dłonie w piąstki i trzymanie ich pomaga.

A są też takie dni że dziecku chce się mniej. Widzę że w pochmurne dni więcej chce mu się spać.

A w nosidle jest twarzą do ciebie czy do świata?

Twarzą do mnie. Układ cialka ma podobnie jak w chuście. Swoją droga to spróbuje znow chustowania, moze sie przekona. Nosidło prościej sie jednak zapina. Mamy takie z baby bjorna, tylko szare. https://babystuff.pl/pl/products/babybjorn-mini-cotton-nosidelko-zgaszony-roz-28473.html?gclid=EAIaIQobChMI0rWUt4WjgwMVNIxoCR0XaQSpEAQYAiABEgJLZ_D_BwE

Dzis Druga noc z rzędu Lila przespała bez pobudki na jedzenie. Zamiast sie cieszyć i spać razem z nią to ja budze sie o 5.30 i sprawdzam czy z nią jest ok i sie martwię czy nie chora…

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane wesołych i spokojnych świąt, niech wam się dzieci zdrowo chowają i pięknie rosną ❄🎄😘😘😘😘

The_sleeping_beauty, aaaania87, Magra3, mała, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Dziewczyny kochane wesołych i spokojnych świąt, niech wam się dzieci zdrowo chowają i pięknie rosną ❄🎄😘😘😘😘
    Dzięki Monia, ja również życzę nam wszystkim wspaniałych i niezapomnianych Świąt. Jak to mój mąż stwierdził, prawdziwie rodzinnych 😘😘😘🌲🌲🌲

The_sleeping_beauty, aaaania87, mała, Mysza123, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarzą do mnie. Układ cialka ma podobnie jak w chuście. Swoją droga to spróbuje znow chustowania, moze sie przekona. Nosidło prościej sie jednak zapina. Mamy takie z baby bjorna, tylko szare. https://babystuff.pl/pl/products/babybjorn-mini-cotton-nosidelko-zgaszony-roz-28473.html?gclid=EAIaIQobChMI0rWUt4WjgwMVNIxoCR0XaQSpEAQYAiABEgJLZ_D_BwE

Dzis Druga noc z rzędu Lila przespała bez pobudki na jedzenie. Zamiast sie cieszyć i spać razem z nią to ja budze sie o 5.30 i sprawdzam czy z nią jest ok i sie martwię czy nie chora…
    Ja dostałam na babyshower nosidło z tuli, chyba już mogę używać, spróbuję w święta.
    A z tym spaniem u nas podobnie, dziś nie wytrzymałam i obudziłam gościa o 4.30 :)
    No bo jak to, bez jedzenia przez 6 godzin. A słyszałam jak mu burczy w brzuchu. Zjadł chętnie i poszedł spać 😴.

The_sleeping_beauty, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ