Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tez się nie mogę doczekać aż T będzie jadł coś innego niż mleko. Może będzie dłużej spał ? 🤭
Ale tez widzę u niego zainteresowanie jedzonkiem jak coś wcinam. W ogóle teraz taki ciekawski jest 🙂Magra3, mała, Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość
-
Moja mala tez je w nocy co 3h, czasami jak ma jakis kryzys to nawet i co 2. Zazwyczaj wlasnie nie krzyczy tylko kreci sie, rzuca rekami, nogami, jeczy i juz wiem ze musi butla wleciec. Jak sie budzi z placzem to cos jej dolega. Pamietajac poczatki jak latalismy doslownie cale noce a ona spala po pare minut, to teraz ciagiem przespac 3h to dla mnie luksus 🤣. Wychodzi ok litr mleka dziennie.
Ciekawa jestem ile wazy bo w piatek mamy szczepienie, to sprawdzimy ale ja juz swoje w rekach czuje 🙈
Moja glowe trzyma juz bardzo sztywno tak wiec mysle ze pyknie te 5 miesiecy i delikatnie cos tam zaczniemy podawac, bo juz nam w talerzach chce grzebac kiedy trzymamy ja na rekach siedzac przy stole 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 07:21
Ewa3bit, Magra3, mała, aaaania87, mlia lubią tę wiadomość
-
Moja Pyzunia ma szczepienie w czwartek i też jestem bardzo ciekawa ile waży. Mój kręgosłup mówi, że duuużo 😉 ostatnio chodzę jak połamana a moja fizjo się pochorowała i czekam na wizytę.
Czy Wasze maluchy też tak wiercą się w nocy? U nas jest okropne machanie rączkami, nóżkami i kręcenie głową, a przez to mała jest ciągle podrapana na buzi i główce. Ostatnio założyłam jej nawet niedrapki ale utrzymały się jakieś 5 min. 🙈
Zastanawiam się kiedy jej to przejdzie i czy to normalne, że jest taka ruchliwa w nocy.
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa3bit wrote:Moja Pyzunia ma szczepienie w czwartek i też jestem bardzo ciekawa ile waży. Mój kręgosłup mówi, że duuużo 😉 ostatnio chodzę jak połamana a moja fizjo się pochorowała i czekam na wizytę.
Czy Wasze maluchy też tak wiercą się w nocy? U nas jest okropne machanie rączkami, nóżkami i kręcenie głową, a przez to mała jest ciągle podrapana na buzi i główce. Ostatnio założyłam jej nawet niedrapki ale utrzymały się jakieś 5 min. 🙈
Zastanawiam się kiedy jej to przejdzie i czy to normalne, że jest taka ruchliwa w nocy.
Tez tak chodzę 🤭 ledwo, ledwo. Moje ręce odpadają jak muszę nosic T dłużej niż 20 min - a to bardzo częste 😉 tak się wybieram sama ze sobą do fizjo ale dojść nie mogę
Mój się wiercił do niedawna bardzo długo w nocy - myśle ze to przez dolegliwości brzuszkowe - teraz jest znacznie lepiej. Szamocze sie tylko jak jest głodny i przed kupskiem - robi zazwyczaj koło 3 nad ranem.
-
Magra3 wrote:Głowę trzyma sztywno, już mu jej nie potrzymujemy. Mój jak dostanie jakieś jedzono inne niż mleko to piszczy, ślini się, a rączki i nóżki to z radości nie mogą nadążyć za Witkiem 🤣 chlebek smakował?
Chlebek smakował bardzo, ale bałam się podać więcej.Magra3, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:No oglądam mu te dziąsełka od paru dni i żądnych zmian tam nie widzę.
Mila brawo za nockę 😁
Ewa tak Aleks też tak robił a teraz jest jeszcze gorzej 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣kręci się od lewej str do prawej, a może na brzuchu będzie wygodniej ? Nie jednak na bok, a może plecy ? Nie, to może z pupą w górze .... I tak ok 30 min zanim na dobre zaśnie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 11:51
Ewa3bit, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Dziewczyny co Wasze dzieciaczki dostały na chrzest ?
Siostra jako chrzestna pyta czy wole kasę czy ma coś kupić - tak żeby się przydało i szczerze mówiąc jestem na etapie tu i teraz i nie mam pojęcia co może się przydać później - a wole żeby dostał coś niż kasę.
Myślałam ze o takiej przyczepce do roweru bo lubimy jeździć hmmm ale sama nie wiem.
Może macie jakieś fajne gadżety/wynalazki które są później przydatne ?
-
aaaania87 wrote:Dziewczyny co Wasze dzieciaczki dostały na chrzest ?
Siostra jako chrzestna pyta czy wole kasę czy ma coś kupić - tak żeby się przydało i szczerze mówiąc jestem na etapie tu i teraz i nie mam pojęcia co może się przydać później - a wole żeby dostał coś niż kasę.
Myślałam ze o takiej przyczepce do roweru bo lubimy jeździć hmmm ale sama nie wiem.
Może macie jakieś fajne gadżety/wynalazki które są później przydatne ?aaaania87 lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Tez tak chodzę 🤭 ledwo, ledwo. Moje ręce odpadają jak muszę nosic T dłużej niż 20 min - a to bardzo częste 😉 tak się wybieram sama ze sobą do fizjo ale dojść nie mogę
Mój się wiercił do niedawna bardzo długo w nocy - myśle ze to przez dolegliwości brzuszkowe - teraz jest znacznie lepiej. Szamocze sie tylko jak jest głodny i przed kupskiem - robi zazwyczaj koło 3 nad ranem.
Współczuję bólu pleców i trzymam kciuki żebyś w końcu wybrała się do fizjo 😉✊
U nas to szamotanie jest cały czas, drapie się po głowie i buźce, a jak przytrzymamy ręce to uruchamia machanie nóżkami 🙈
Na jedzenie to kręcenie jest inne a z brzuszkiem odpukać nie mamy większych problemów.aaaania87 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Monika29 wrote:Ja też nie widziałam acwyszly mu dwie dolne jedynki, a nieda no dwójki 🤣
Mila brawo za nockę 😁
Ewa tak Aleks też tak robił a teraz jest jeszcze gorzej 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣kręci się od lewej str do prawej, a może na brzuchu będzie wygodniej ? Nie jednak na bok, a może plecy ? Nie, to może z pupą w górze .... I tak ok 30 min zanim na dobre zaśnie 🤣
Monia, nie pocieszyłaś mnie 🙈 Liczyłam, że to minie. Ucałuj swojego wędrowniczka 😘Monika29 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Monika29 wrote:Ja też nie widziałam acwyszly mu dwie dolne jedynki, a nieda no dwójki 🤣
Mila brawo za nockę 😁
Ewa tak Aleks też tak robił a teraz jest jeszcze gorzej 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣kręci się od lewej str do prawej, a może na brzuchu będzie wygodniej ? Nie jednak na bok, a może plecy ? Nie, to może z pupą w górze .... I tak ok 30 min zanim na dobre zaśnie 🤣
Od 21 do 6. Ale to chyba dlatego że wczoraj nie byliśmy na spacerze i Maks miał tylko trzy króciutkie drzemki.aaaania87, Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Współczuję bólu pleców i trzymam kciuki żebyś w końcu wybrała się do fizjo 😉✊
U nas to szamotanie jest cały czas, drapie się po głowie i buźce, a jak przytrzymamy ręce to uruchamia machanie nóżkami 🙈
Na jedzenie to kręcenie jest inne a z brzuszkiem odpukać nie mamy większych problemów.
To widocznie taki aktywny tryb nocny choć ja przy takich szamotaninach spać nie mogę bo zaraz dumam ze wszystko ok 😉
My wczoraj weszliśmy na wagę i 6,8kg. Przybrał 300g gdzie ostatnio po 150g przebieraliśmy 🙈 jednak coś tam dziubie. Takiego klocka już czuć na rękach i tez w nosidle. Boje się trochę tego przyszłego ciężaru - bo już ledwo daje radę 🙈 ostatnio była u mnie koleżanka z roczna córa - ona wstająca ale jeszcze nie chodząca i cały czas ręce trzyma w gorze 😅 jak jąnpodniosłam to myślałam ze zaraz sie przewrócimy 🤭 13 kg i weź dźwigaj 🫣mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:To widocznie taki aktywny tryb nocny choć ja przy takich szamotaninach spać nie mogę bo zaraz dumam ze wszystko ok 😉
My wczoraj weszliśmy na wagę i 6,8kg. Przybrał 300g gdzie ostatnio po 150g przebieraliśmy 🙈 jednak coś tam dziubie. Takiego klocka już czuć na rękach i tez w nosidle. Boje się trochę tego przyszłego ciężaru - bo już ledwo daje radę 🙈 ostatnio była u mnie koleżanka z roczna córa - ona wstająca ale jeszcze nie chodząca i cały czas ręce trzyma w gorze 😅 jak jąnpodniosłam to myślałam ze zaraz sie przewrócimy 🤭 13 kg i weź dźwigaj 🫣
Moja tez ma takie skoki w wadze. Raz bedzie przybierac 100 tygodniowo a potem bum i nagle 300. Ogolnie nasze maluchy podobne wymiary maja 🙂 wiec wiem jak to jest bo tez w rekach czuje juz jak ponosze. Nie jestem zwyczajna bo starsza byla drobina bardzo dlugo, nadal jest- na roczek wazyla raptem 9kg a tu Niunia 4 miesiace i ma ok 7 😄. Jakas odmiana 🥰aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Mysza rzeczywiscie jestesmy podobni wagowo i wymiarowo tez 😉
To faktycznie starsza córcia drobniutka
Dziewczyny kiedyś było tu zapytanie o nosidła : z całego serca polecam lenny lamb up grade, wcześniej użytkowałam tansze nosidło żeby tylko sprawdzić czy nie wydam niepotrzebnie dużej kasy w miarę gdyby T nie chciał siedzieć, ale od tyg użytkujemy lenny lamb i jestem zachwycona wykonaniem, możliwościami regulacji, pięknymi kolorami. Młody siedzi stabilnie, głowa mu nie lata i bardzo dobrze mu się w nim śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 20:05
mała lubi tę wiadomość
-
Aniu, Mysza pięknie rosną wasze dzieciaczki. To mój jednak kurczaczek w porównaniu do waszych bo tylko 6.4 kg a jest starszy. Ale też już go czuję w plecach 😉
Ewa3bit lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
aaaania87 wrote:Mysza rzeczywiscie jestesmy podobni wagowo i wymiarowo tez 😉
To faktycznie starsza córcia drobniutka
Dziewczyny kiedyś było tu zapytanie o nosidła : z całego serca polecam lenny lamb up growth, wcześniej użytkowałam tansze nosidło żeby tylko sprawdzić czy nie wydam niepotrzebnie dużej kasy w miarę gdyby T nie chciał siedzieć, ale od tyg użytkujemy lenny lamb i jestem zachwycona wykonaniem, możliwościami regulacji, pięknymi kolorami. Młody siedzi stabilnie, głowa mu nie lata i bardzo dobrze mu się w nim śpi
Ja mam baby bjorn mini które jest niby do 11kg ale moim zdaniem jest jakieś takie ciasne już terazStarania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Aniu a do jakiej wagi jest to nosidełko? Jak myślisz na jak długo ci starczy?
Ja mam baby bjorn mini które jest niby do 11kg ale moim zdaniem jest jakieś takie ciasne już teraz
Malutka podmieniłam nazwę bo złe wpisałam. Do rozmiaru 98 (2-3 lata) choć myśle ze jak T będzie chodził nie będę musiała go zbyt często dźwigać 😉 to jest o tyle fajne ze można je dopasować do wielkości dziecka- specjalne taśmy do tego
Ale są tez nosidła na dłużej https://pl.lennylamb.com/webpage/lennylamb_com_what_baby_wrap_or_carriermała lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Aniu, Mysza pięknie rosną wasze dzieciaczki. To mój jednak kurczaczek w porównaniu do waszych bo tylko 6.4 kg a jest starszy. Ale też już go czuję w plecach 😉
To i tak piekna waga, miesci sie w normach, wcale nie duzo mniejszy od naszych maluchow a jednak sie urodzil malutki. Moje znajome 4 miesieczniaki maja jeszcze mniejsze wiec super sobie chlopak radzi i extra rosnie ! 😄mała lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Malutka podmieniłam nazwę bo złe wpisałam. Do rozmiaru 98 (2-3 lata) choć myśle ze jak T będzie chodził nie będę musiała go zbyt często dźwigać 😉 to jest o tyle fajne ze można je dopasować do wielkości dziecka- specjalne taśmy do tego
Ale są tez nosidła na dłużej https://pl.lennylamb.com/webpage/lennylamb_com_what_baby_wrap_or_carrierStarania 10 lat
[/url] -
Mysza123 wrote:To i tak piekna waga, miesci sie w normach, wcale nie duzo mniejszy od naszych maluchow a jednak sie urodzil malutki. Moje znajome 4 miesieczniaki maja jeszcze mniejsze wiec super sobie chlopak radzi i extra rosnie ! 😄
Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]