X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dzięki ☺️ Urodził się 2kg, karmiony tylko piersią więc chyba faktycznie dobrze sobie radzi.

Nadrabia ta niska wagę urodzeniowa 🙂 dobrze go tam poisz ;)

mała lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Nadrabia ta niska wagę urodzeniowa 🙂 dobrze go tam poisz ;)
    Tak szczerze to jest raczej niejadkiem, szczególnie w dzień nie chce jeść bo wszystko jest ważniejsze niż jedzenie i spanie. Ale w nocy tankuje do pełna więc widocznie tyle mu wystarcza.
    Tak w ogóle to ile wasze dzieci śpią w dzień? Mój jak mamy dobry dzień z długim spacerem to dobija do 2.5h z czego większość właśnie podczas spaceru.
    I czy macie już na oku jakieś konkretne modele spacerówek?

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Tak szczerze to jest raczej niejadkiem, szczególnie w dzień nie chce jeść bo wszystko jest ważniejsze niż jedzenie i spanie. Ale w nocy tankuje do pełna więc widocznie tyle mu wystarcza.
    Tak w ogóle to ile wasze dzieci śpią w dzień? Mój jak mamy dobry dzień z długim spacerem to dobija do 2.5h z czego większość właśnie podczas spaceru.

Powiem Ci ze u nas w dzień tez bez rewelacji z jedzeniem wiec ta waga faktycznie jest jakimś wyczynem 🤷‍♀️
    Odnośnie spania to u nas zazwyczaj max 2/3h w trakcie dnia choć zdarzają się pojedyncze dni ze śpi dłużej. Ostatnio żeby więcej pospal chodzę na spacer 3 razy dziennie 😅 większość w nosidle bo tam o dziwo lepiej śpi niż w wózku. Po wsadzeniu 10 min i odpływ 😉 wiec wtedy uda nam się zebrać 4h snu.
    Ze spacerówkami nie pomogę- użytkuje po córach siostry zarówno gondole jak i spacerowe.

mała lubi tę wiadomość

age.png

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

Moja to zalezy od dnia ale ostatni tydzien tez malo je w dzien. Nie dojada butli do konca, ogolnie sie mocno szarpie, poplakuje przy jedzeniu, jakby sie na cos zalila 🤷 myslalam ze moze smoczek za wolno leci wiec kupilam z szybszym przeplywem ale nadal sa takie karmienia ze nie da rady.
    Spi w dzien zazwyczaj 3/4 razy, kazda drzemka trwa ok 20/30 minut wiec rewelacji nie ma. Dodatkowo musze ja bujac wiec nic nie jestem w stanie zrobic kiedy ma drzemke. Obojetnie czy to na spacerze czy w domu, bardzo malo kiedy dobije do godziny snu. Ogolnie mielismy niedawno bunt na spacery. Byl totalny krzyk jak tylko kladlam ja do wozka, pare dni i znowu lepiej ale widze ze tylko czeka aby zalaczyc alarm na nowo bo wozek to nie jest jej ulubione miejsce 🤣
    Co do spacerowek to mam ta z wozka 2w1 gdzie uzytkujemy gondole, a mala kompaktowa mam jeszcze po corce mutsy nexo. Moze cos tam po drodze sie jeszcze dokupi kiedys, zobaczymy 😄

mała lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że wszystkie Reprofitowe dzieci takie niejadki i mało śpiące a rosną jak szalone 😉 Widocznie tyle im wystarcza.

Co do spacerówki to tak naprawdę szukam czegoś lekkiego co się łatwo składa bo planuję trochę podróżować ale jednocześnie musi się rozkładać do pozycji leżącej.
    Muszę dobrze poszukać ale ciągle brakuje czasu

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylysmy dzis na szczepieniu, mala wazy ok 6800. Do wszystkich sie smiala, nawet do pielegniarki co jej szczepienie robila, oczywiscie placz tez byl ale szybko przeszlo. Chwalili ja ze fajna dziewczyna, silna, kontaktowa. Dodatkowo ze taka sliczna (wiadomo ze dla kazdej matki jej dziecko jest najpiekniejsze) no ale ma cos w sobie faktycznie. Urodziwa malenka 😄🥰 Maz sie smieje ze dwie corki nadzorowac to niedlugo bedzie miec co robic 🤣
    Teraz aby sie modlic zeby wszystko bylo ok bo oczywiscie starsza wrocila do domu ze szkoly chora 🤷 Ja juz wysiadam na te chorobska w tym roku. Szalenstwo totalne. Mamy okresy nie zdrowia i chorob a chorob wiekszych i mniejszych 🙈

Mala- teraz jest niesamowity wybor spacerowek, tylko dobrac jaki teren, jaka waga wozka mniej wiecej ma byc i do wyboru do koloru najrozniejsze przedzialy cenowe. Tylko tak jak mowisz, trzeba miec chwile czasu i przysiasc na spokojnie zeby poszukac.

Dziewczyny a wybieracie sie z dzieciakami na wakacje ? W Polsce czy za granice ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 14:24

aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wiesz może Twoja królewna nie będzie się tak wierciła jak ten mój wiercipupek 🤣
    Aniu też tak tak mam że zsnem, bardzo czujny 🙈 super że nosidło się sprawdza ♥️ no i T pięknie rośnie 😀
    Mysza masz dużą dziewczynę ciekawe jak to będzie dalej , a jak starsza z siostrą ? Zaczepia młodsza ? Próbuje się z nią bawić ?
    Mała królewicz pięknie nadrabia ♥️
    A mój wstaje sam przy wszystkim co możliwe, łącznie z siostrą. Jest tak uparty w tym, że cały dzień tylko wstaje i wstaje. Robi się mega zazdrosny, nie mogę córy nakarmić bo krzyczy na mnie , rzuca zabawkami z krzesełka 🙈 jak mąż jest i chce go zająć z bym ją miała chwilę spokoju od niego lub zjadła to nic z tego, na czworakach wychodzi z pokoju i mnie szuka 🤣 a jak widzi światło w łazience to czeka pod drzwiami na mnie 🙈🤣 taki mamusiny jest.

Ewa3bit, aaaania87, Magra3, mlia, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to czekanie pod łazienka Aleksa mnie rozwaliło. Ale super z niego chłopaczek 🥰

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Monia to czekanie pod łazienka Aleksa mnie rozwaliło. Ale super z niego chłopaczek 🥰
    🤣 A obok mąż który go wola a on ma tatusia w nosie 🤣 bo jak jestem z nim lub z dwójką sama to drzwi mam otwarte i wtedy wchodzi do mnie i siedzi ze mną . Ostatnio dałam mu lakiery do paznokci to miał mega frajdę 🤣

mlia, mała, Ewa3bit, aaaania87, Mysza123 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia padłam 🤣🤣🤣
    Wyobrażam sobie jaki z niego gagatek 🥰

Monika29 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja planuję wylot za granicę ale jeżeli mój szef mi pozwoli to po Polsce też trochę może pojeździmy

Mysza123 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza my standardowo PL, ze względu na siersciuchy, ale tak bym się pokusiła o jakiś wyjazd za granice

My dziś dziewczyny robimy próbny wypad na basen 🏊🏻‍♂️ mam nadzieje ze T się spodoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2024, 07:05

Magra3, Mysza123, mała, mlia lubią tę wiadomość

age.png

• mała Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak wrażenia po basenie? Podobało się Tobiaszkowi?

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu napisz koniecznie jak po basenie,
    Mysza my mamy zarezerwowany pobyt nad morzem pod koniec czerwca ale zaczynają mnie dopadać wątpliwości czy damy radę. Najbardziej boję się podróży.
    Monia twój chłopak to taki mały ancymonek :)
    My mamy za sobą pierwsze próby rd, kaszka jest ble ale dynia całkiem całkiem. Niestety chyba chłopak nie polubił się z krzesełkiem więc karmię na kolanach.

mała, The_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeżyliśmy :) chyba bardziej matka się nastresowala cała organizacja i logistyka niż to było warte 😉 w każdym razie już zakupilam przewijak turystyczny bo u nas na basenie dostępny był 1 i non stop oblegany. Wiec wszystko robiłam na kolanach.
    T był w szoku bo tyle tam ludzi i dzieci i duzzooo wody 😊 był zafascynowany tym wszystkim. Obyło się bez płaczu. Trochę poplywalismy w dziecięcym brodziku bo tak cieplutka woda. Cały czas obserwował dzieciaczki na zjeżdżalni i fontannę. Myśle ze T dobrze rokuje na zajęcia - jest już zapisany od mca tylko jesteśmy na liście rezerwowej - może w kwietniu coś się wyklaruje i wskoczymy na miejsce

Po basenie ubierałam go juz w kombinezon na śpiocha, zasnął jak kamień

mlia, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia kciuki za rd. A jaka kaszkę dziewczyny podajcie ? Bo mam z helpy które sama sobie robię.
    My będziemy myśle ze mc coś próbować smakować, Młody przyzwyczajony do łyżeczki - wszystkie krople tam podajemy - w ostatnim czasie już nie wypycha językiem. Ostatnio ciagnie mi głowę do siadu - nie wiem kurczę czy to nie za wcześnie. Może coś się uda z warzywek pociumkać.

mała, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kaszki czary mamy. My na basenie byliśmy ze 4 razy, pierwszy raz jak mial 3 miesiace bo właśnie chcielismy sprawdzic czy bedzie mu się podobać. Od czwartku idzie na zajęcia zorganizowane dla bobasów. Jak jechaliśmy pierwszy raz nad morze też się bardzo stresowałam bo miał 1,5 miesiąca potem byliśmy drugi raz na sylwestra w taką niby podróż poślubną i w międzyczasie tydzień w górach na feriach i ostatnio na weekend w Wieliczce. Tylko ten pierwszy raz się stresowałam bo to jednak 7h w samochodzie.
    Mlia u nas dynia też smakowała, a brokuł w słoiczku to według mnie tak śmierdział że aż było mi małego szkoda, że mu to daje ale on był zachwycony tym smakiem nawet bardziej niż jabłuszkiem.

mlia, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ja daje kaszki czary mamy. My na basenie byliśmy ze 4 razy, pierwszy raz jak mial 3 miesiace bo właśnie chcielismy sprawdzic czy bedzie mu się podobać. Od czwartku idzie na zajęcia zorganizowane dla bobasów. Jak jechaliśmy pierwszy raz nad morze też się bardzo stresowałam bo miał 1,5 miesiąca potem byliśmy drugi raz na sylwestra w taką niby podróż poślubną i w międzyczasie tydzień w górach na feriach i ostatnio na weekend w Wieliczce. Tylko ten pierwszy raz się stresowałam bo to jednak 7h w samochodzie.
    Mlia u nas dynia też smakowała, a brokuł w słoiczku to według mnie tak śmierdział że aż było mi małego szkoda, że mu to daje ale on był zachwycony tym smakiem nawet bardziej niż jabłuszkiem.

Czyli kaszki helpy 😉 a podajesz sama czy z tymi rozdzkami smakowymi ? Chętnie Ci je je ? Bo one takie trochę bez smaku - sama je wcinam tylko na wodzie

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Czyli kaszki helpy 😉 a podajesz sama czy z tymi rozdzkami smakowymi ? Chętnie Ci je je ? Bo one takie trochę bez smaku - sama je wcinam tylko na wodzie
    A patrz nawet nie wiedziałem...Tak helpa😀 właśnie zobaczyłam kto produkuje. Ja dodaje mleka modyfikowanego żeby mu go więcej przemycić. Te różdżki smaku jeszcze nie dawałam bo się bałam że za dużo wszystkiego będzie. Mojemu bardzo smakuje kaszka jaglana i wczoraj dostał pierwszy raz owsianą to też bardzo wcinał a najmniej chyba mu podeszła manna ale też zje.

aaaania87 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia kciuki za rd. Oby wszystko Maksiowi smakowało ☺️✊

Aniu super że Tobiaszkowi podobało się na basenie ☺️. Mój też uwielbia wodę więc też muszę go zabrać żeby się popluskał.

U nas też niedługo powinniśmy zacząć rd ale mały nie wykazuje jeszcze zainteresowania jedzeniem. Na razie tylko cycki go rajcują 😉 Śmieję się że jeszcze nikt nigdy nie cieszył się tak bardzo na widok moich cycków 🤣

Magra3, mlia, Ewa3bit, aaaania87, The_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ