X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty napisz koniecznie jak poszło z brokułem, bo u nas porażka i w kawałku i ze słoiczka 😝

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten smoczek do owoców jest genialny :)
    Tylko matka kupiła oczywiście w jednym rozmiarze, takim dużym ale młody daje radę. Z bananem się kochają :)

Magra3, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Mlia my w śpiworku spaliśmy przez 2 mce teraz są protesty wiec poszliśmy w kocyk. Mimo ze się mota w tym łóżku to jeszcze nie zdarzyło się ze się nakrył po głowę.

Dziś miałam fatalna noc 😦 młody już pomijając karmienie co 2h jeszcze miał problemy z kupa i poplakiwal
    Aniu współczuję ☹️. Niestety też bardzo często mamy problemy brzuszkowe, mimo że jesteśmy tylko kp. Zazwyczaj puszcza bolące bączki które go wybudzają ze snu.

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zaczynałyście RD to sadzałyście dzieciaczki od razu 2 krzesełku czy na kolanach?
    Jakie krzesełko polecacie?
    I czy podawałyście najpierw kaszki czy warzywa?
    Jeszcze mam chwilę czasu ale jestem ciekawa jak było u was

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała, mam nadzieje ze dziś trochę lepiej pospimy.

My mamy niedrogie krzesełko antilop- mam je po siostrze. Jak Ci dziecko nie siedzi to można na kolanach albo obłożyć boki krzesełka jakimiś poduchami. Do tego krzesełka są tez specjalne wkłady dmuchane.

Co do rd najlepiej najpierw wyjść z warzywami. Marchewka, dynia, brokuły - wprowadzać stopniowo. U nas warzywka ładują na sliniaku wiec odpuszczamy póki co i czekamy na lepsze dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 20:38

mała, Magra3 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu.
    Spokojnej nocy bez problemów z 💩

aaaania87 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, Maksiu jeszcze nie polubił się z krzesełkiem, mamy antilopa z poduszką. Woli siedzieć na kolanach u mnie, choć przez to ja też jestem brudna po takim jedzeniu :)
    U mnie jako pierwszy wjechał chleb jak zobaczył że ja jem. Ale ze słoiczków to pierwsza była dynia. Spróbowałam kaszki to nie smakowała mu za pierwszym razem a wczoraj nawet zjadł tak z 10 łyżeczek. Tylko oczywiście część wylądowała na śliniaku :)
    W ogóle nie wiem czy dobrze robię ale mały dostaje kilka razy dziennie jedzonko, ale to na zasadzie podziubie trochę chlebka, lub tego banana w smoczku. A tak więcej to właśnie słoik na drugie śniadanie i wczoraj trochę kaszki pod wieczór. A rozszerzamy dietę tydzień dopiero. Tylko że widzę że on chce.

Magra3, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie się podziała Monia?

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy krzesełka, karmie Witusia w bujaczku ale chcemy kupić safety timba. Ja zaczełam od podawania kaszki po paru dniach dostał najpierw marchewkę potem dynie, brokuła, a w międzyczasie banana do mamlania. Teraz tak jak mlia daje mu kilka razy na dzień coś popróbować typu jogurt jak ja np. jem czy właśnie chlebek. Kaszki je na śniadanie ( tu już dodaje jakiś owoc w proszku) i na kolacje i obiad ze słoiczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 09:17

mała, mlia lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 A od jakich kaszek zaczęłyście? Te Helpa Czary Mamy wydają się fajne tylko od której zacząć 😉

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Gdzie się podziała Monia?
    No właśnie 🤔 Pewnie gania za Aleksem 😉
    Monia czekamy na relację

Monika29 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie bardzo wiem od czego zaczac 😅 nie pamietam. Wiem ze najpierw warzywa i same nie laczone, jakies owoce, kaszki. Po swietach mam plan zaczac, bedzie rowne 5 miesiecy.
    Ciekawe czy rozdzki smaku mozna juz dodawac do kaszek bo jak dla mnie te z helpy same w sobie sa niedobre 🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dzięki dziewczyny 😘 A od jakich kaszek zaczęłyście? Te Helpa Czary Mamy wydają się fajne tylko od której zacząć 😉

Kaszki mam wypróbowane wszystkie - polecam owsiana lub jaglana na początek, najmniej goryczy wg mnie

Mysza różdżki można dodawać do tych kaszek - są jakieś dedykowane z helpy. Ale można tez zrobić jakiś mus z owoców i wrzucić do kaszki

mała, Mysza123, Magra3 lubią tę wiadomość

age.png

• mlia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki helpy trzeba robić na wodzie, bo trzeba chwilę gotować. Co prawda kupiłam kilka ale chyba będę z nich robić placuszki w przyszłości. Albo poczekam aż mały będzie mógł mieć ze zwykłym mlekiem. Ja zaczęłam od bobowita porcja zbóż mleczna manna. W sumie nie wiem czy dobrze.
    Maksiu ostatnio zamiast gaworzyc czy gluzyc to tak bardzo głośno kwęka, nie wiem czy po prostu to jego nowa umiejętność czy coś mu jest 🤔

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dokładnie od tych zaczęłam 🙂 na początek poszła jaglana i manna, a teraz już każdej spróbował. My jesteśmy na mleku smilk i oni mają też kaszki więc te też mu daje.

mała lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos idealnych dzieci, dziś Maksiu zmienił reguły gry, wstał przed piątą głodny i już nasz dzień wygląda inaczej. Teraz teoretycznie powinien zjeść ale zasnął po słoiczku i śpi snem spacerkowym czyli może nawet ze dwie godziny :)
    I weź tu coś zaplanuj :)

Magra3, mała, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    My mamy plan na RD wg schematu opisanego na stronie uniejewskich Bo mnie przekonal swoją logiką no i daje jakieś uporządkowanie.

Oni proponują: wpierw warzywa, potem warzywa + mięso, potem owoce i ryby, potem dopiero kaszki.
    Warzywa przed owocami żeby dzieci chciał je jeść bo ponoć jak poznają słodki smak owoców to potem nie chcą jeść warzyw. Mięso w drugiej kolejności bo od dwudziestego szóstego tygodnia życia dzieci nie mają zapasów żelaza z życia płodowego i trzeba je uzupełniać miesem.
    I te nowe smaki są podzielone na tygodnie żeby móc rozpoznać czy nowo wprowadzona rzeczy uczula czy nie uczula. Bo jak się wprowadza kilka Naraz w jednym tygodniu to nie wiadomo od czego jest uczulenie gdyby wyszło.
    O nich na stronie znajdziesz też Polecajki Kaszek, mięs etc

Co do krzesełka to Lilka jest drobna więc zginęłaby w timbie, która docelowo planujemy. teraz będzie karmiona na kolanach, w perspektywie miesiąca pomyślimy o antylopie z Ikei w poduszkami uzupełniającymi

Mlia start brokuła przesunięty bo matka musi mieć porządek w tygodniach i zaczynać od poniedziałku :)

mlia, Kasiulec, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnym torem idzie eBook z rozszerzaniediety.pl i myśle ze inne tez :) książki można przeczytać ale czasami i tak życie zweryfikuje kolejność wprowadzania poszczególnych składników. Ja napewno będę trzymała się zasady najpierw warzywa niż owoce bo to do mnie jakoś przemawia :) mam nadzieje ze w czymkolwiek T w końcu posmakuje - bo póki co na marchewkę i brokuł zrobił grymas 😉

mała, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, KateM, Magra3 lubią tę wiadomość

age.png

• mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady, jak zwykle jesteście nieocenione ☺️
    Do mnie też przemawia to że najpierw warzywa a potem owoce.
    Mam nadzieję że mój dzieć będzie cokolwiek jadł bo na razie jest strasznym niejadkiem, nadrabia tak naprawdę tylko w nocy. W dzień zamiast jeść to patrzy mi w oczy i się śmieje albo pokazuje język ( moja wina, sama go nauczyłam 🤣).

Ewa3bit, Magra3, aaaania87, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naprawdę super, że jest to forum i można dzielić się informacjami 😊 My rozszerzanie diety planujemy wstępnie od 6-go miesiąca ale czas zweryfikuje czy tak będzie.
    Powiedzcie proszę, czy te warzywa które poddajecie maluchom są w postaci gotowych słoiczków czy same gotujecie?
    Tak sobie myślę, że powinni produkować jakieś zestawy startowe na rozszerzanie diety - takie mini porcje na 2-3 łyżeczki, bo jak otworzy się słoiczek i maluch nie chce jeść to pewnie reszta ląduje w koszu albo u mamy w brzuchu 😉

aaaania87, mała, Magra3 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ