X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, polecane są Vivomix i Bio Gaja, mnie Vivomix odstraszył sposobem rozpakowania, tam trzeba coś przekręcić, potem proszek wsypać, nie udało mi się wszystkiego i w sumie to chyba było do wyrzucenia. Jak Maks złapał rotawirusa po szpitalu to podawałam Bio Gaję i było ok dość szybko (chodzi mi o zawartość pampersów) 😛

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza vivomix jest bardzo ok. Po połączeniu proszku bakteryjnego z olejem (to co pisała Mlia) trzeba trzymać go w lodówce

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    I u nas w koncu zabek na pokladzie 😄
    Zbieglo sie z choroba malej, tak wiec no ciekawie 😅
    Niestety dalej sie bujamy z infekcjami. Nie wiem co jest grane w tym roku, zaraz czerwiec a w szkole, wszedzie apogeum jak w listopadzie 🤦
    Malutka juz skonczyla brac antybiotyk ale dalej troche kaszle. Mam nadzieje, ze w koncu nam sie polepszy i zaczniemy zyc a nie tylko wegetowac od choroby do choroby.

Tyle miesiecy czekalam na to ciepelko ze mam w planach w koncu spozytkowac piekna pogode na spacery 😄. Odliczam dni do wakacji bo juz ani mi ani mlodej sie wstawac z rana i szykowac nie chce 🤣

Jaki probiotyk polecacie ? Daje teraz malej ale jakis wziety na szybko do leczenia a bym chciala troche lepiej jej zdrowko odbudowac po tym antybiotyku.

U nas, z polecenia pediatry, przez pierwsze 3 m-ce była biogaia, a teraz wszedł delicol baby. Probiotyki mamy stosować naprzemiennie: raz biogaia i jak się kończy to delicol baby, ponieważ każde z nich zawiera inne szczepy bakterii.

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za polecenia. Jednak widze ze biogaia vivomixx kroluja. Jutro ktorys kupie, akurat sie skonczy ten co mamy.
    Delicol z tego co sie orientuje nie jest probiotykiem- to produkt ktory pomaga trawic laktoze, dawalismy malej prawie 5 miesiecy na kolki bo jako jedyny sie sprawdzil.

Jeszcze w temacie pytan 🤣 co na te wychodzace zeby polecacie ? Jeden juz jest ale widze ze jedynka obok tez jakby w blokach startowych stoi i tylko czeka a mala sie slini na potege i wszystko do buzi az sie trzesie. Mam zel anaftin baby ale on chyba bardzo delikatny jest w dzialaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2024, 07:50

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 30 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Dzieki za polecenia. Jednak widze ze biogaia vivomixx kroluja. Jutro ktorys kupie, akurat sie skonczy ten co mamy.
    Delicol z tego co sie orientuje nie jest probiotykiem- to produkt ktory pomaga trawic laktoze, dawalismy malej prawie 5 miesiecy na kolki bo jako jedyny sie sprawdzil.

Jeszcze w temacie pytan 🤣 co na te wychodzace zeby polecacie ? Jeden juz jest ale widze ze jedynka obok tez jakby w blokach startowych stoi i tylko czeka a mala sie slini na potege i wszystko do buzi az sie trzesie. Mam zel anaftin baby ale on chyba bardzo delikatny jest w dzialaniu.

U nas smarujemy anaftinem i innymi żelami z aloesem i rumiankiem oraz dajemy camelie.
    Tyle tylko że kupiłam kulki homeopatyczne do rozpuszczania w wodzie bo gotowy roztwór jest drogi. Jak jest bardzo źle (mocne wybudzenia, dzienne marudzenie) to pedicetamol. No i gryzaki na okrągło. Mamy dentinox ale są różne opinie o lidokainie więc jeszcze nie stosowałam

Mysza123 lubi tę wiadomość

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Pomyliłam...🙈 DICOFLOR BABY

Mysza123 lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

My też używałyśmy Anaftinu i Pedicetamolu. Obowiązkowo były schłodzone gryzaki (takie wypełnione wodą). Na tym zestawie dorobiłyśmy się dwóch dolnych jedynek 🙂

mała, Mysza123 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Naszych Skarbów z okazji ich pierwszego Dnia Dziecka ❤️

The_sleeping_beauty, Nobi, mlia, Mysza123, Magra3, Ewa3bit, I gave up, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratuluję zęba, ale przykro mi z powodu choroby 😔 my zazwyczaj córce dajemy dicoflor. U u młodego już nie pamiętam jaki brał. Ale bio Gaja podobno jest bardzo dobra 🙂 koleżanka podawała dzieciom. Ja na ząbkowanie stosuje dentinox, u córy się sprawdził i teraz też się sprawdza , młody tylko widzi palca z maścią to otwiera paszczę 🤣🙈
    Mała to już 7 miesięcy jak kawaler jest z Wami ♥️
    I give up kiedy wam zleciały 4 miesiące ? Wycalowalas porządnie ksieciunia? 😘😘😘😘😘😘😘😘😘

U nas szpital , ja ból gardła dalej zawalony nos i zatoki i antybiotyk od czwartku. U Aleksandra dr wczoraj stwierdziła czerwone gardło, zrobiła test na bakterie ujemny . Wirus bostonkowaty. Biedny nie chce jeść, pije mało mleka ale na szczęście woda wchodzi i to w dużych ilościach 🙂 ale najgorsze było to że wczoraj tylko mama, mama i mama. Tata jakoś nie za specjalnie. Dziś wieczorem było już lepiej, bez gorączki cały dzień i humor lepszy. Ale ja jestem wykończona.
    Buziaki dla dzieciaczków 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Ewa3bit, I gave up lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Mysza gratuluję zęba, ale przykro mi z powodu choroby 😔 my zazwyczaj córce dajemy dicoflor. U u młodego już nie pamiętam jaki brał. Ale bio Gaja podobno jest bardzo dobra 🙂 koleżanka podawała dzieciom. Ja na ząbkowanie stosuje dentinox, u córy się sprawdził i teraz też się sprawdza , młody tylko widzi palca z maścią to otwiera paszczę 🤣🙈
    Mała to już 7 miesięcy jak kawaler jest z Wami ♥️
    I give up kiedy wam zleciały 4 miesiące ? Wycalowalas porządnie ksieciunia? 😘😘😘😘😘😘😘😘😘

U nas szpital , ja ból gardła dalej zawalony nos i zatoki i antybiotyk od czwartku. U Aleksandra dr wczoraj stwierdziła czerwone gardło, zrobiła test na bakterie ujemny . Wirus bostonkowaty. Biedny nie chce jeść, pije mało mleka ale na szczęście woda wchodzi i to w dużych ilościach 🙂 ale najgorsze było to że wczoraj tylko mama, mama i mama. Tata jakoś nie za specjalnie. Dziś wieczorem było już lepiej, bez gorączki cały dzień i humor lepszy. Ale ja jestem wykończona.
    Buziaki dla dzieciaczków 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Monia, dużo zdrówka dla Ciebie i Aleksa. Te choróbska są okropne, szkoda że nie da się ich jakoś ominąć i te maluszki tak się męczą.

Wyobrażam sobie jak jesteś umęczona tą mamozą Aleksa. U nas też wczoraj jakiś ciężki dzień - marudzenie, płacz, ciągle tylko na ręce i nawet spanie w ciągu dnia było na mamie bo próba odłożenia to taki płacz, jakby dziecko ze skóry obdzierali 😢 Nie wiem czy to kolejne zęby, problemy z brzuszkiem czy jakiś skok rozwojowy.

Ania, co słychać u T, jak w pracy?

Nobi, jak się czujesz? Mam nadzieję, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa, szczególnie przy maluchu 🙂

aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dużo zdrowia! Oby szybko przeszło.
    Beauty jak Lila? Zaczęła jeść? U nas też jakaś negacja mleka, wczoraj weszły tylko dwie butle. Ale rd w porządku. Maruda straszna, myślę że jesteśmy w skoku rozwojowym.
    W piątek zaliczony basen :) Na początku płacz bo go obudziliśmy ale powoli się rozkręcił :) Chyba powtórzymy.

aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Monia, dużo zdrówka dla Ciebie i Aleksa. Te choróbska są okropne, szkoda że nie da się ich jakoś ominąć i te maluszki tak się męczą.

Wyobrażam sobie jak jesteś umęczona tą mamozą Aleksa. U nas też wczoraj jakiś ciężki dzień - marudzenie, płacz, ciągle tylko na ręce i nawet spanie w ciągu dnia było na mamie bo próba odłożenia to taki płacz, jakby dziecko ze skóry obdzierali 😢 Nie wiem czy to kolejne zęby, problemy z brzuszkiem czy jakiś skok rozwojowy.

Ania, co słychać u T, jak w pracy?

Nobi, jak się czujesz? Mam nadzieję, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa, szczególnie przy maluchu 🙂

Dzięki Ewa, w pracy miałam teraz długi weekend wiec chwile odsapki 😉 a dziś znowu od pocz ;)
    Ale spoko już na tyle się rozpędziłam ze jakoś wpadłam w ten rytm

U nas w miarę ;) z jedzeniem tyle dobrze ze weszło na dobre tory, noce kiepskie - czy Wasze bąble tez tak kapią w nocy ? T ma chyba jakiś dni mega nadpobudliwosci nóg - wierzga się prawie cała noc, jestem cała w siniakach 🫣 mogłabym rzec ze bije mnie mogę 6 mczne dziecko 🤭
    A tak to jest mega radosnym i silnym chłopcem :)

A jak u Was po wprowadzeniu innego mleka ? Przeszły I problemy skórne ?

Beauty jak z jedzeniem u Lilki ?

Monia dużo zdrowia dla Was 🫶🏼 mam nadzieje ze wyzdrowiejecie do imprezy urodzinowej Aleksa :)

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dużo zdrówka dla Aleksa i siły dla ciebie ❤️ Te choróbska są paskudne.

Ewcia mam nadzieję że to tylko chwilowe i za chwilę humor powróci malutkiej. Ale domyślam się jak jest ciężko ❤️

Mlia dobrze że chociaż RD idzie dobrze, mam nadzieję że wkrótce na nowo pokocha mleko ☺️ A ile Maksiu teraz waży?
    Oby basen się podobał.

Aniu mój też mnie bije i kopie, chyba zgłoszę się jako ofiara przemocy domowej 😉
    W ogóle w nocy tak się kręci i wędruje po łóżku że aż boję się zasnąć, bo nie wiem gdzie go znajdę 🫣
    Super, że z jedzeniem idzie wam dobrze i szacun za ogarnianie pracy przy takim małym dziecku 👏

U nas RD też jakoś idzie, niestety/stety gotowe słoiczki z mięskiem są najlepsze. Moje gotowanie już nie bardzo bo konsystencja już inna, mniej gładka. Podawanie jakichkolwiek grudek, cząsteczek kończy się wymiotami i krzykiem więc daję nam jeszcze czas

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, Ania przyłączam się do matek poobijanych przez własne pociechy 🤭 U nas najgorzej jest przy zmianie pampersa ale w nocy też szaleństwo. Normalnie breakdance 😂 Mała jak będziesz zakładać niebieską kartę, to idę z Tobą 😅

Aniu, po zmianie mleka i maściach na AZS skóra wygląda zdecydowanie lepiej.
    Teraz przy RD miałyśmy jakieś wysypki po dyni i marchewce. Brokuł poszedł super a ziemniaczek ugotowany przez tatę zdecydowanie był bleee i najfajniej się nim pluło 🤣
    Mała oni chyba coś dodają do tych słoiczków bo u nas też wchodzą jak złoto 😉

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy tak wedruje, kopie i sie kreci ze zrobilam jej eksmisje do lozeczka 🤣. Dopiero od kilku dni tam spi w nocy bo dotychczas stalo jako ozdoba 😅.

Rd u nas srednio. Cos tam je ale tylko sloiczki i niewielkie ilosci. Szybko jej sie nudzi, zaraz sie zlosci, buzie zamyka i nie ma zmiluj, zdecydowanie to typ mlekopijcy 😏
    Wagowo przez te chorobsko stanela, malo jadla i widze ze waga ledwo drgnela przez miesiac. W piatek mamy szczepienie na zoltaczke. Mam nadzieje ze bedzie ok i zaszczepimy bo te przekladanie u nas w przychodni to kosmos jakis. Spektakl uprzejmosci ze strony personelu🥴

Monia, zdrowka dla Aleksa, oby mu sie szybko poprawilo. Zauważyłam ze jak ma sie starszaka w domu to co chwila cos te biedne maluchy lapia. Z corka do 3rz poki nie poszla do przedszkola to nie wiedzialam co to choroby a teraz mala 7 miesiecy i juz i grypa byla, zapalenie oskrzeli, krtani z antybiotykiem i 3 razy zapalenie gardla, o katarach nie wspomne 🤦

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 3 czerwca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Monia dużo zdrowia! Oby szybko przeszło.
    Beauty jak Lila? Zaczęła jeść? U nas też jakaś negacja mleka, wczoraj weszły tylko dwie butle. Ale rd w porządku. Maruda straszna, myślę że jesteśmy w skoku rozwojowym.
    W piątek zaliczony basen :) Na początku płacz bo go obudziliśmy ale powoli się rozkręcił :) Chyba powtórzymy.

Mlia poprawiło się z jedzeniem. Uff…doczytałam się że ten szósty skok rozwojowy który jest w 8 mcu zaczyna się od negacji mleka. Potem dochodzą zmiany związane ze spaniem i u nas to się sprawdziło. Jedzenie wróciło do łask, ale usypianie i na drzemki i na noc to katorga + nocne wybudzenia. No ale pełzanie się rozkręciło i gadanie i szukanie kontaktu więc ewidentnie poszedł upgrade systemu, choć naszym zdaniem wymaga on jeszcze poprawek :)

Z wędrowaniem po łóżku bądźcie czujne. U nas skończyło się to upadkiem, na szczęście bez szkody, ale barierki od razu zostały zamówione.

Monia zdrówka dla Was!

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało pozwalam sobie dołączyć do Was :-)
    16 maja zostałam mamą Reprofitowego Michała. Synuś urodził się 4 tygodnie za szybko, ale chyba całkiem nieźle nadganiany.
    Z rzeczy bieżących - laktacja od samego początku leży i kwiczy pomimo stosowania wszystkich możliwych sposobów na jej rozkręcenie (trudno, zaczynam się godzić z tym. Nie zamierzam by laktator przyćmił moje początki macierzyństwa). A jutro mamy podcięcie wędzidełka, więc poprosimy o kciuki!

aaaania87, I gave up, mała, Ewa3bit, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 3 czerwca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    16 maja zostałam mamą Reprofitowego Michała. Synuś urodził się 4 tygodnie za szybko, ale chyba całkiem nieźle nadganiany.
    Z rzeczy bieżących - laktacja od samego początku leży i kwiczy pomimo stosowania wszystkich możliwych sposobów na jej rozkręcenie (trudno, zaczynam się godzić z tym. Nie zamierzam by laktator przyćmił moje początki macierzyństwa). A jutro mamy podcięcie wędzidełka, więc poprosimy o kciuki!

Witajcie ♥️♥️♥️♥️

Kciuki za wędzidło! Super że szybko podcinacie, jest szansa że po tym maluch rozkręci Ci laktacje

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Witajcie z Michasiem 🙂
    Jak Wam się żyje ?
    Kciuki za podcięcie, może po zabiegu pójdzie z powodzeniem.

Dziewczyny to widzę ze wierzgające maluchy to całkiem normalne :) cieszę się ze nie jestem z tym sama ;)

U nas z rd wchodzą papki ale tez rzeczy rozgniecione widelcem, ostatnio ładnie wsuwal awokado z marchewka i jabłkiem zrobionym na parze. Ale je tez mięsko które nie do końca jest takim miałem. Chce spróbować kawałki od takich kostek z kaszy mannej z owocami.
    Ostatnio Nobi wrzuciła pomysł z woda z musem. Dzięki Ci kochana, woda odrazu nam lepiej wchodzi i zatrybil bboxa.

Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • aamaja Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie koleżanki. Jestem tu nowa. Po 5 nieudanych transferach pojęliśmy decyzję o AZ w Reprofit w Czechach. Jakie macie doświadczenia z tą kliniką? Czy w Reprofit wystawili wam L4 po transferze? Na chwilę obecną poinformowali mnie , że może to zrobić tylko lekarz w Polsce, bo nie mam ubezpueczenia w Czechach. Wiecie jak to obejść??

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ