Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza, polecane są Vivomix i Bio Gaja, mnie Vivomix odstraszył sposobem rozpakowania, tam trzeba coś przekręcić, potem proszek wsypać, nie udało mi się wszystkiego i w sumie to chyba było do wyrzucenia. Jak Maks złapał rotawirusa po szpitalu to podawałam Bio Gaję i było ok dość szybko (chodzi mi o zawartość pampersów) 😛
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:I u nas w koncu zabek na pokladzie 😄
Zbieglo sie z choroba malej, tak wiec no ciekawie 😅
Niestety dalej sie bujamy z infekcjami. Nie wiem co jest grane w tym roku, zaraz czerwiec a w szkole, wszedzie apogeum jak w listopadzie 🤦
Malutka juz skonczyla brac antybiotyk ale dalej troche kaszle. Mam nadzieje, ze w koncu nam sie polepszy i zaczniemy zyc a nie tylko wegetowac od choroby do choroby.
Tyle miesiecy czekalam na to ciepelko ze mam w planach w koncu spozytkowac piekna pogode na spacery 😄. Odliczam dni do wakacji bo juz ani mi ani mlodej sie wstawac z rana i szykowac nie chce 🤣
Jaki probiotyk polecacie ? Daje teraz malej ale jakis wziety na szybko do leczenia a bym chciala troche lepiej jej zdrowko odbudowac po tym antybiotyku.
U nas, z polecenia pediatry, przez pierwsze 3 m-ce była biogaia, a teraz wszedł delicol baby. Probiotyki mamy stosować naprzemiennie: raz biogaia i jak się kończy to delicol baby, ponieważ każde z nich zawiera inne szczepy bakterii.Monika29 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za polecenia. Jednak widze ze biogaia vivomixx kroluja. Jutro ktorys kupie, akurat sie skonczy ten co mamy.
Delicol z tego co sie orientuje nie jest probiotykiem- to produkt ktory pomaga trawic laktoze, dawalismy malej prawie 5 miesiecy na kolki bo jako jedyny sie sprawdzil.
Jeszcze w temacie pytan 🤣 co na te wychodzace zeby polecacie ? Jeden juz jest ale widze ze jedynka obok tez jakby w blokach startowych stoi i tylko czeka a mala sie slini na potege i wszystko do buzi az sie trzesie. Mam zel anaftin baby ale on chyba bardzo delikatny jest w dzialaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 07:50
-
Mysza123 wrote:Dzieki za polecenia. Jednak widze ze biogaia vivomixx kroluja. Jutro ktorys kupie, akurat sie skonczy ten co mamy.
Delicol z tego co sie orientuje nie jest probiotykiem- to produkt ktory pomaga trawic laktoze, dawalismy malej prawie 5 miesiecy na kolki bo jako jedyny sie sprawdzil.
Jeszcze w temacie pytan 🤣 co na te wychodzace zeby polecacie ? Jeden juz jest ale widze ze jedynka obok tez jakby w blokach startowych stoi i tylko czeka a mala sie slini na potege i wszystko do buzi az sie trzesie. Mam zel anaftin baby ale on chyba bardzo delikatny jest w dzialaniu.
U nas smarujemy anaftinem i innymi żelami z aloesem i rumiankiem oraz dajemy camelie.
Tyle tylko że kupiłam kulki homeopatyczne do rozpuszczania w wodzie bo gotowy roztwór jest drogi. Jak jest bardzo źle (mocne wybudzenia, dzienne marudzenie) to pedicetamol. No i gryzaki na okrągło. Mamy dentinox ale są różne opinie o lidokainie więc jeszcze nie stosowałam
Mysza123 lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Dzieki za polecenia. Jednak widze ze biogaia vivomixx kroluja. Jutro ktorys kupie, akurat sie skonczy ten co mamy.
Jeszcze w temacie pytan 🤣 co na te wychodzace zeby polecacie ? Jeden juz jest ale widze ze jedynka obok tez jakby w blokach startowych stoi i tylko czeka a mala sie slini na potege i wszystko do buzi az sie trzesie. Mam zel anaftin baby ale on chyba bardzo delikatny jest w dzialaniu.
Pomyliłam...🙈 DICOFLOR BABYMysza123 lubi tę wiadomość
-
My też używałyśmy Anaftinu i Pedicetamolu. Obowiązkowo były schłodzone gryzaki (takie wypełnione wodą). Na tym zestawie dorobiłyśmy się dwóch dolnych jedynek 🙂mała, Mysza123 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Naszych Skarbów z okazji ich pierwszego Dnia Dziecka ❤️
The_sleeping_beauty, Nobi, mlia, Mysza123, Magra3, Ewa3bit, I gave up, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mysza gratuluję zęba, ale przykro mi z powodu choroby 😔 my zazwyczaj córce dajemy dicoflor. U u młodego już nie pamiętam jaki brał. Ale bio Gaja podobno jest bardzo dobra 🙂 koleżanka podawała dzieciom. Ja na ząbkowanie stosuje dentinox, u córy się sprawdził i teraz też się sprawdza , młody tylko widzi palca z maścią to otwiera paszczę 🤣🙈
Mała to już 7 miesięcy jak kawaler jest z Wami ♥️
I give up kiedy wam zleciały 4 miesiące ? Wycalowalas porządnie ksieciunia? 😘😘😘😘😘😘😘😘😘
U nas szpital , ja ból gardła dalej zawalony nos i zatoki i antybiotyk od czwartku. U Aleksandra dr wczoraj stwierdziła czerwone gardło, zrobiła test na bakterie ujemny . Wirus bostonkowaty. Biedny nie chce jeść, pije mało mleka ale na szczęście woda wchodzi i to w dużych ilościach 🙂 ale najgorsze było to że wczoraj tylko mama, mama i mama. Tata jakoś nie za specjalnie. Dziś wieczorem było już lepiej, bez gorączki cały dzień i humor lepszy. Ale ja jestem wykończona.
Buziaki dla dzieciaczków 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘Ewa3bit, I gave up lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:Mysza gratuluję zęba, ale przykro mi z powodu choroby 😔 my zazwyczaj córce dajemy dicoflor. U u młodego już nie pamiętam jaki brał. Ale bio Gaja podobno jest bardzo dobra 🙂 koleżanka podawała dzieciom. Ja na ząbkowanie stosuje dentinox, u córy się sprawdził i teraz też się sprawdza , młody tylko widzi palca z maścią to otwiera paszczę 🤣🙈
Mała to już 7 miesięcy jak kawaler jest z Wami ♥️
I give up kiedy wam zleciały 4 miesiące ? Wycalowalas porządnie ksieciunia? 😘😘😘😘😘😘😘😘😘
U nas szpital , ja ból gardła dalej zawalony nos i zatoki i antybiotyk od czwartku. U Aleksandra dr wczoraj stwierdziła czerwone gardło, zrobiła test na bakterie ujemny . Wirus bostonkowaty. Biedny nie chce jeść, pije mało mleka ale na szczęście woda wchodzi i to w dużych ilościach 🙂 ale najgorsze było to że wczoraj tylko mama, mama i mama. Tata jakoś nie za specjalnie. Dziś wieczorem było już lepiej, bez gorączki cały dzień i humor lepszy. Ale ja jestem wykończona.
Buziaki dla dzieciaczków 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Monia, dużo zdrówka dla Ciebie i Aleksa. Te choróbska są okropne, szkoda że nie da się ich jakoś ominąć i te maluszki tak się męczą.
Wyobrażam sobie jak jesteś umęczona tą mamozą Aleksa. U nas też wczoraj jakiś ciężki dzień - marudzenie, płacz, ciągle tylko na ręce i nawet spanie w ciągu dnia było na mamie bo próba odłożenia to taki płacz, jakby dziecko ze skóry obdzierali 😢 Nie wiem czy to kolejne zęby, problemy z brzuszkiem czy jakiś skok rozwojowy.
Ania, co słychać u T, jak w pracy?
Nobi, jak się czujesz? Mam nadzieję, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa, szczególnie przy maluchu 🙂aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Monia dużo zdrowia! Oby szybko przeszło.
Beauty jak Lila? Zaczęła jeść? U nas też jakaś negacja mleka, wczoraj weszły tylko dwie butle. Ale rd w porządku. Maruda straszna, myślę że jesteśmy w skoku rozwojowym.
W piątek zaliczony basen Na początku płacz bo go obudziliśmy ale powoli się rozkręcił Chyba powtórzymy.aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Monia, dużo zdrówka dla Ciebie i Aleksa. Te choróbska są okropne, szkoda że nie da się ich jakoś ominąć i te maluszki tak się męczą.
Wyobrażam sobie jak jesteś umęczona tą mamozą Aleksa. U nas też wczoraj jakiś ciężki dzień - marudzenie, płacz, ciągle tylko na ręce i nawet spanie w ciągu dnia było na mamie bo próba odłożenia to taki płacz, jakby dziecko ze skóry obdzierali 😢 Nie wiem czy to kolejne zęby, problemy z brzuszkiem czy jakiś skok rozwojowy.
Ania, co słychać u T, jak w pracy?
Nobi, jak się czujesz? Mam nadzieję, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa, szczególnie przy maluchu 🙂
Dzięki Ewa, w pracy miałam teraz długi weekend wiec chwile odsapki 😉 a dziś znowu od pocz
Ale spoko już na tyle się rozpędziłam ze jakoś wpadłam w ten rytm
U nas w miarę z jedzeniem tyle dobrze ze weszło na dobre tory, noce kiepskie - czy Wasze bąble tez tak kapią w nocy ? T ma chyba jakiś dni mega nadpobudliwosci nóg - wierzga się prawie cała noc, jestem cała w siniakach 🫣 mogłabym rzec ze bije mnie mogę 6 mczne dziecko 🤭
A tak to jest mega radosnym i silnym chłopcem
A jak u Was po wprowadzeniu innego mleka ? Przeszły I problemy skórne ?
Beauty jak z jedzeniem u Lilki ?
Monia dużo zdrowia dla Was 🫶🏼 mam nadzieje ze wyzdrowiejecie do imprezy urodzinowej AleksaEwa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Monia dużo zdrówka dla Aleksa i siły dla ciebie ❤️ Te choróbska są paskudne.
Ewcia mam nadzieję że to tylko chwilowe i za chwilę humor powróci malutkiej. Ale domyślam się jak jest ciężko ❤️
Mlia dobrze że chociaż RD idzie dobrze, mam nadzieję że wkrótce na nowo pokocha mleko ☺️ A ile Maksiu teraz waży?
Oby basen się podobał.
Aniu mój też mnie bije i kopie, chyba zgłoszę się jako ofiara przemocy domowej 😉
W ogóle w nocy tak się kręci i wędruje po łóżku że aż boję się zasnąć, bo nie wiem gdzie go znajdę 🫣
Super, że z jedzeniem idzie wam dobrze i szacun za ogarnianie pracy przy takim małym dziecku 👏
U nas RD też jakoś idzie, niestety/stety gotowe słoiczki z mięskiem są najlepsze. Moje gotowanie już nie bardzo bo konsystencja już inna, mniej gładka. Podawanie jakichkolwiek grudek, cząsteczek kończy się wymiotami i krzykiem więc daję nam jeszcze czasMonika29 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mała, Ania przyłączam się do matek poobijanych przez własne pociechy 🤭 U nas najgorzej jest przy zmianie pampersa ale w nocy też szaleństwo. Normalnie breakdance 😂 Mała jak będziesz zakładać niebieską kartę, to idę z Tobą 😅
Aniu, po zmianie mleka i maściach na AZS skóra wygląda zdecydowanie lepiej.
Teraz przy RD miałyśmy jakieś wysypki po dyni i marchewce. Brokuł poszedł super a ziemniaczek ugotowany przez tatę zdecydowanie był bleee i najfajniej się nim pluło 🤣
Mała oni chyba coś dodają do tych słoiczków bo u nas też wchodzą jak złoto 😉mała, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Moja w nocy tak wedruje, kopie i sie kreci ze zrobilam jej eksmisje do lozeczka 🤣. Dopiero od kilku dni tam spi w nocy bo dotychczas stalo jako ozdoba 😅.
Rd u nas srednio. Cos tam je ale tylko sloiczki i niewielkie ilosci. Szybko jej sie nudzi, zaraz sie zlosci, buzie zamyka i nie ma zmiluj, zdecydowanie to typ mlekopijcy 😏
Wagowo przez te chorobsko stanela, malo jadla i widze ze waga ledwo drgnela przez miesiac. W piatek mamy szczepienie na zoltaczke. Mam nadzieje ze bedzie ok i zaszczepimy bo te przekladanie u nas w przychodni to kosmos jakis. Spektakl uprzejmosci ze strony personelu🥴
Monia, zdrowka dla Aleksa, oby mu sie szybko poprawilo. Zauważyłam ze jak ma sie starszaka w domu to co chwila cos te biedne maluchy lapia. Z corka do 3rz poki nie poszla do przedszkola to nie wiedzialam co to choroby a teraz mala 7 miesiecy i juz i grypa byla, zapalenie oskrzeli, krtani z antybiotykiem i 3 razy zapalenie gardla, o katarach nie wspomne 🤦 -
mlia wrote:Monia dużo zdrowia! Oby szybko przeszło.
Beauty jak Lila? Zaczęła jeść? U nas też jakaś negacja mleka, wczoraj weszły tylko dwie butle. Ale rd w porządku. Maruda straszna, myślę że jesteśmy w skoku rozwojowym.
W piątek zaliczony basen Na początku płacz bo go obudziliśmy ale powoli się rozkręcił Chyba powtórzymy.
Mlia poprawiło się z jedzeniem. Uff…doczytałam się że ten szósty skok rozwojowy który jest w 8 mcu zaczyna się od negacji mleka. Potem dochodzą zmiany związane ze spaniem i u nas to się sprawdziło. Jedzenie wróciło do łask, ale usypianie i na drzemki i na noc to katorga + nocne wybudzenia. No ale pełzanie się rozkręciło i gadanie i szukanie kontaktu więc ewidentnie poszedł upgrade systemu, choć naszym zdaniem wymaga on jeszcze poprawek
Z wędrowaniem po łóżku bądźcie czujne. U nas skończyło się to upadkiem, na szczęście bez szkody, ale barierki od razu zostały zamówione.
Monia zdrówka dla Was!
mlia lubi tę wiadomość
-
Nieśmiało pozwalam sobie dołączyć do Was
16 maja zostałam mamą Reprofitowego Michała. Synuś urodził się 4 tygodnie za szybko, ale chyba całkiem nieźle nadganiany.
Z rzeczy bieżących - laktacja od samego początku leży i kwiczy pomimo stosowania wszystkich możliwych sposobów na jej rozkręcenie (trudno, zaczynam się godzić z tym. Nie zamierzam by laktator przyćmił moje początki macierzyństwa). A jutro mamy podcięcie wędzidełka, więc poprosimy o kciuki!aaaania87, I gave up, mała, Ewa3bit, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Nieśmiało pozwalam sobie dołączyć do Was
16 maja zostałam mamą Reprofitowego Michała. Synuś urodził się 4 tygodnie za szybko, ale chyba całkiem nieźle nadganiany.
Z rzeczy bieżących - laktacja od samego początku leży i kwiczy pomimo stosowania wszystkich możliwych sposobów na jej rozkręcenie (trudno, zaczynam się godzić z tym. Nie zamierzam by laktator przyćmił moje początki macierzyństwa). A jutro mamy podcięcie wędzidełka, więc poprosimy o kciuki!
Witajcie ♥️♥️♥️♥️
Kciuki za wędzidło! Super że szybko podcinacie, jest szansa że po tym maluch rozkręci Ci laktacje
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Nieśmiało pozwalam sobie dołączyć do Was
Z rzeczy bieżących - laktacja od samego początku leży i kwiczy pomimo stosowania wszystkich możliwych sposobów na jej rozkręcenie (trudno, zaczynam się godzić z tym. Nie zamierzam by laktator przyćmił moje początki macierzyństwa). A jutro mamy podcięcie wędzidełka, więc poprosimy o kciuki!
Witajcie z Michasiem 🙂
Jak Wam się żyje ?
Kciuki za podcięcie, może po zabiegu pójdzie z powodzeniem.
Dziewczyny to widzę ze wierzgające maluchy to całkiem normalne cieszę się ze nie jestem z tym sama
U nas z rd wchodzą papki ale tez rzeczy rozgniecione widelcem, ostatnio ładnie wsuwal awokado z marchewka i jabłkiem zrobionym na parze. Ale je tez mięsko które nie do końca jest takim miałem. Chce spróbować kawałki od takich kostek z kaszy mannej z owocami.
Ostatnio Nobi wrzuciła pomysł z woda z musem. Dzięki Ci kochana, woda odrazu nam lepiej wchodzi i zatrybil bboxa.Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie koleżanki. Jestem tu nowa. Po 5 nieudanych transferach pojęliśmy decyzję o AZ w Reprofit w Czechach. Jakie macie doświadczenia z tą kliniką? Czy w Reprofit wystawili wam L4 po transferze? Na chwilę obecną poinformowali mnie , że może to zrobić tylko lekarz w Polsce, bo nie mam ubezpueczenia w Czechach. Wiecie jak to obejść??