Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie.mam znajomych z Łodzi ehhh. Ale nie wiem czy do ivf podejdę NK cały czas w górze. Leki nie działają na mnie.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
nick nieaktualnyZa leki płaciłam kartą w aptece przy Salve scratching też miałam robiony z zaskoczenia... fakt, mało przyjemne to było...
Hehe, mam to co Ty- obawa, że @ przyjdzie w sobotę a w ndz laboratoria nieczynne... oby się tak nie stało
W kwestii dofinansowania- to nie zameldowanie, a miejsce zamieszkania się liczy! Możecie być zameldowani poza Łodzią, ale przy składaniu wniosku liczy się miejsce pobytu. Przy czym miasto to dokładnie sprawdza - praca, rodzina itp. Byliśmy na spotkaniu z p. Wójt przed uzyskaniem odp o kwalifikacji i zapytaliśmy, z jakich powodów niektórzy dostają odmowę. Pani Małgosia właśnie tak odpowiedziała- że ludzie nie mieszkają w Łodzi, a podają adres znajomych czy rodziny i to wychodzi podczas weryfikacji wniosku... -
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Za leki płaciłam kartą w aptece przy Salve scratching też miałam robiony z zaskoczenia... fakt, mało przyjemne to było...
Hehe, mam to co Ty- obawa, że @ przyjdzie w sobotę a w ndz laboratoria nieczynne... oby się tak nie stało
W kwestii dofinansowania- to nie zameldowanie, a miejsce zamieszkania się liczy! Możecie być zameldowani poza Łodzią, ale przy składaniu wniosku liczy się miejsce pobytu. Przy czym miasto to dokładnie sprawdza - praca, rodzina itp. Byliśmy na spotkaniu z p. Wójt przed uzyskaniem odp o kwalifikacji i zapytaliśmy, z jakich powodów niektórzy dostają odmowę. Pani Małgosia właśnie tak odpowiedziała- że ludzie nie mieszkają w Łodzi, a podają adres znajomych czy rodziny i to wychodzi podczas weryfikacji wniosku...
Esperanza Mia a lekarz namawia Cię teraz na in vitro czy raczej proponuje poczekać? -
nick nieaktualnyOlcia, szukam w necie gdzie można zrobić badania także w nd i znalazłam Szpital Zakonu Bonifratrów św. Jana Bożego, mają info na stronie, że laboratorium pracuje całodobowo - https://bonifratrzy.pl/szpital-lodz/badanie/laboratorium/ i ceny mają niższe niż w salve
olcia.de lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartuska09 wrote:No u nas jest czynnik męski dlatego też nie możemy skorzystać z dofinansowania... Bo mieszkamy w Łodzi, pracujemy i p Małgosia mówiła że z tym niea problemu ale u nas była biopsja i nie chcieliśmy czekać tak długo z tym wszystkim bo w połowie tamtego roku wszystko zaczelismy
-
dokladnie, nawet nasi sasiedzi (Czesi) maja jakies bardziej ludzkie podejscie- ponoc 3 proby inseminacji sa finansowane w ramach ubezpieczenia!
Olcia.de - dzieki za info! nie wiedzialam co moze znaczyc "drogi" czy to rzad kiluset czy kilku tysiecy zl.
Wyprzedzasz mnie troszke z dzialaniami wiec dawaj znaka jak idzie:)
a u kogo sie leczysz? Ja u Kokoszko obecnie, wczesniej bylam u Klosia. Moim najwiejszym strachem (w tej chwili) jest chyba to ze o ile uda sie uzyskac odp urzedu do 19/04 to wtedy punkcja wypada jakos w ten majowkowy tydzien i czy beda lekarze
Szczerze mowiac, gdyby nie to dofinansowanie, in vitro byloby poza moim zasiegiem
Trzymam za nas kciuki Kochane, kazda z nas zasluguje na szczescie!!
-
nick nieaktualnyZa Gonal z refundacją płaciłam 398,73 zł, koszt bez refundacji to 1364,54 zl :o MASAKRAAA...
Ja tez jestem u Kokoszko
Olciaaa, dobrze by było z tym labo Bonifratrów... Ja na str widzę tylko info, że odbierać można w ndz, ale czy wykonać też? Chyba tam zadzwonię dla pewnosci... -
nick nieaktualnyNa stronie jest napisane, że osoby zainteresowane odpłatnymi badaniami laboratoryjnymi prosimy o zgłaszanie się do rejestracji POZ (wejście od ul. Łazowskiego) od poniedziałku do piątku w godzinach 7.30-10.00 lub na Izbę Przyjęć poza tymi godzinami. Laboratorium pracuje całodobowo. Ale masz rację, że lepiej zadzwonić W kazdym razie mam nadzieję, że w całej łodzi jest chociaż jakieś 1 miejsce gdzie można zrobić badania w nd
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Dziewczyny, a jak to jest ze scratchingiem - czy w Salve jest wykonywany przed każdą próbą in vitro?
Niestety. Ja po każdej nieudanej próbie mam cykl z pipellą i dopiero kolejny z transferem.Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
Cześć Dziewczyny
Chciałabym prosić Was o pomoc. Mianowicie jesteśmy na etapie wyboru kliniki, w której podejdziemy do in vitro. Najprawdopodobniej będzie to jedna z łódzkich klinik. Stąd moje pytanie czym kierowałyście się przy wyborze kliniki? Dziewczyny z endomendą możecie napisać jaki lekarz Was prowadzi?
Moja smutna historia w telegraficznym skrócie w stopce
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Fantasmagoria. Wybralam salve z uwagi na łatwość połączenia/dojazdu.
A ja dostałam @... dzwoniłam do Bonifratrów i owszem, krew pobiorą, ale wynik będzie dopiero w poniedziałek, a najpewniej we wtorek... Od razu zadzwoniłam do p. Małgosi i powiedziała, że spokojnie hormony mogę zbadac w poniedziałek, czyli 3dc... ufffWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 16:48
Fantasmagoria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Hej Fantasmagoria. Wybralam salve z uwagi na łatwość połączenia/dojazdu.
A ja dostałam @... dzwoniłam do Bonifratrów i owszem, krew pobiorą, ale wynik będzie dopiero w poniedziałek, a najpewniej we wtorek... Od razu zadzwoniłam do p. Małgosi i powiedziała, że spokojnie hormony mogę zbadac w poniedziałek, czyli 3dc... ufff -
nick nieaktualny
-
freta wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie scratchingu. Czy wykonuje się go w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Jeżeli dobrze pamiętam to jakoś 19/20sty dc. Ale to też może zależeć od długości cykli.Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje