Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie.mam znajomych z Łodzi ehhh. Ale nie wiem czy do ivf podejdę NK cały czas w górze. Leki nie działają na mnie.

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za leki płaciłam kartą w aptece przy Salve :-) scratching też miałam robiony z zaskoczenia... fakt, mało przyjemne to było...
    Hehe, mam to co Ty- obawa, że @ przyjdzie w sobotę a w ndz laboratoria nieczynne... oby się tak nie stało :-)
    W kwestii dofinansowania- to nie zameldowanie, a miejsce zamieszkania się liczy! Możecie być zameldowani poza Łodzią, ale przy składaniu wniosku liczy się miejsce pobytu. Przy czym miasto to dokładnie sprawdza - praca, rodzina itp. Byliśmy na spotkaniu z p. Wójt przed uzyskaniem odp o kwalifikacji i zapytaliśmy, z jakich powodów niektórzy dostają odmowę. Pani Małgosia właśnie tak odpowiedziała- że ludzie nie mieszkają w Łodzi, a podają adres znajomych czy rodziny i to wychodzi podczas weryfikacji wniosku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Za leki płaciłam kartą w aptece przy Salve :-) scratching też miałam robiony z zaskoczenia... fakt, mało przyjemne to było...
    Hehe, mam to co Ty- obawa, że @ przyjdzie w sobotę a w ndz laboratoria nieczynne... oby się tak nie stało :-)
    W kwestii dofinansowania- to nie zameldowanie, a miejsce zamieszkania się liczy! Możecie być zameldowani poza Łodzią, ale przy składaniu wniosku liczy się miejsce pobytu. Przy czym miasto to dokładnie sprawdza - praca, rodzina itp. Byliśmy na spotkaniu z p. Wójt przed uzyskaniem odp o kwalifikacji i zapytaliśmy, z jakich powodów niektórzy dostają odmowę. Pani Małgosia właśnie tak odpowiedziała- że ludzie nie mieszkają w Łodzi, a podają adres znajomych czy rodziny i to wychodzi podczas weryfikacji wniosku...
    Olcia, widzę, że sporo rzeczy nas łączy ;-) A co do dofinansowania, to nie miałam pojęcia, że aż tak bardzo sprawdzają. Miałam nadzieję, że dziewczynom uda się "obejść system" bo cena całej procedury jest kosmiczna :-(
    Esperanza Mia a lekarz namawia Cię teraz na in vitro czy raczej proponuje poczekać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, szukam w necie gdzie można zrobić badania także w nd i znalazłam Szpital Zakonu Bonifratrów św. Jana Bożego, mają info na stronie, że laboratorium pracuje całodobowo - https://bonifratrzy.pl/szpital-lodz/badanie/laboratorium/ i ceny mają niższe niż w salve ;-)

olcia.de lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    No u nas jest czynnik męski dlatego też nie możemy skorzystać z dofinansowania... Bo mieszkamy w Łodzi, pracujemy i p Małgosia mówiła że z tym niea problemu ale u nas była biopsja i nie chcieliśmy czekać tak długo z tym wszystkim bo w połowie tamtego roku wszystko zaczelismy
    Martuśka przykro mi :-( Mam nadzieję, że teraz już się uda, trzymam kciuki!!! I mam nadzieję, że doczekamy się czasów, w tym kraju, że ludzi z niepłodnością nie zostawia się samym sobie jak to jest teraz :-( Płacimy podatki, a jak nas spotka taka tragedia, musimy płacić za leczenie ogromne pieniądze :-(

• annna83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, nawet nasi sasiedzi (Czesi) maja jakies bardziej ludzkie podejscie- ponoc 3 proby inseminacji sa finansowane w ramach ubezpieczenia!
    Olcia.de - dzieki za info! nie wiedzialam co moze znaczyc "drogi" czy to rzad kiluset czy kilku tysiecy zl.
    Wyprzedzasz mnie troszke z dzialaniami wiec dawaj znaka jak idzie:)
    a u kogo sie leczysz? Ja u Kokoszko obecnie, wczesniej bylam u Klosia. Moim najwiejszym strachem (w tej chwili) jest chyba to ze o ile uda sie uzyskac odp urzedu do 19/04 to wtedy punkcja wypada jakos w ten majowkowy tydzien i czy beda lekarze :-|
    Szczerze mowiac, gdyby nie to dofinansowanie, in vitro byloby poza moim zasiegiem :(
    Trzymam za nas kciuki Kochane, kazda z nas zasluguje na szczescie!!

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Gonal z refundacją płaciłam 398,73 zł, koszt bez refundacji to 1364,54 zl :o MASAKRAAA...
    Ja tez jestem u Kokoszko :-)

Olciaaa, dobrze by było z tym labo Bonifratrów... Ja na str widzę tylko info, że odbierać można w ndz, ale czy wykonać też? Chyba tam zadzwonię dla pewnosci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie jest napisane, że osoby zainteresowane odpłatnymi badaniami laboratoryjnymi prosimy o zgłaszanie się do rejestracji POZ (wejście od ul. Łazowskiego) od poniedziałku do piątku w godzinach 7.30-10.00 lub na Izbę Przyjęć poza tymi godzinami. Laboratorium pracuje całodobowo. Ale masz rację, że lepiej zadzwonić :-) W kazdym razie mam nadzieję, że w całej łodzi jest chociaż jakieś 1 miejsce gdzie można zrobić badania w nd ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą tam dzwoniłam, można robić badania w nd :-)

olcia.de lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Przed chwilą tam dzwoniłam, można robić badania w nd :-)

Super! <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest ze scratchingiem - czy w Salve jest wykonywany przed każdą próbą in vitro?

• K' Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest ze scratchingiem - czy w Salve jest wykonywany przed każdą próbą in vitro?

Niestety. Ja po każdej nieudanej próbie mam cykl z pipellą i dopiero kolejny z transferem.

Kinga

* 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Chciałabym prosić Was o pomoc. Mianowicie jesteśmy na etapie wyboru kliniki, w której podejdziemy do in vitro. Najprawdopodobniej będzie to jedna z łódzkich klinik. Stąd moje pytanie czym kierowałyście się przy wyborze kliniki? Dziewczyny z endomendą możecie napisać jaki lekarz Was prowadzi?

Moja smutna historia w telegraficznym skrócie w stopce :)

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!!!

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:30

Fantasmagoria lubi tę wiadomość

• freta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Niestety. Ja po każdej nieudanej próbie mam cykl z pipellą i dopiero kolejny z transferem.

Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie scratchingu. Czy wykonuje się go w jakimś konkretnym dniu cyklu?

MoniaS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fantasmagoria. Wybralam salve z uwagi na łatwość połączenia/dojazdu.

A ja dostałam @... dzwoniłam do Bonifratrów i owszem, krew pobiorą, ale wynik będzie dopiero w poniedziałek, a najpewniej we wtorek... Od razu zadzwoniłam do p. Małgosi i powiedziała, że spokojnie hormony mogę zbadac w poniedziałek, czyli 3dc... ufff :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 16:48

Fantasmagoria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie scratchingu. Czy wykonuje się go w jakimś konkretnym dniu cyklu?

Wykonuje się go w drugiej połowie cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Hej Fantasmagoria. Wybralam salve z uwagi na łatwość połączenia/dojazdu.

A ja dostałam @... dzwoniłam do Bonifratrów i owszem, krew pobiorą, ale wynik będzie dopiero w poniedziałek, a najpewniej we wtorek... Od razu zadzwoniłam do p. Małgosi i powiedziała, że spokojnie hormony mogę zbadac w poniedziałek, czyli 3dc... ufff :-)
    No tak ja już nie pomyślałam, żeby zapytać kiedy będą wyniki, bo jak robię w salve to są tego samego dnia :P Całe szczęście, że możesz je zrobić 3 dnia :-) i jak będą ok <nie ma opcji muszą być :D> zaczynasz zastrzyki? Ja myślę, że za jakiś tydzień dołączę do Ciebie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jeśli wyniki będą ok i p. Małgosia da zielone światło- startujemy zw stymulacją. Powiem szczerze, że po tych ponad dziesięciu dniach plamień szykuję się na różne opcje... No ale zobaczymy w poniedziałek :-) jestem mimo wszystko dobrej myśli:-)

• K' Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:

Jeżeli dobrze pamiętam to jakoś 19/20sty dc. Ale to też może zależeć od długości cykli.

Kinga

* 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ