Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Dziewczyny, czy przed pierwszą procedurą lekarz prowadzący kazał Wam robić usg piersi? Ja właśnie jestem po badaniu, mam zmianę w lewej piersi "mogącą odpowiadać włokniakowi"- czyli nic złośliwego ale do obserwacji. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Czy może to mieć wpływ na procedurę IVF?
Dziś startuję z gonalem i mensinorm, a we wt idę na podgląd. -
nick nieaktualnyBella dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że w moim przypadku ten wynik również nie wpłynie na procedurę.
Olciaaa, zbadaj się koniecznie! A że stymulacją powodzenia! Niech bąble pięknie rosną! (Ja mam jutro podgląd, trochę się cykam co tam zobaczymy...) -
Dziewczyny, czy w cyklu, w ktorym odbywa sie scratching, nalezy sie powstrzymac od staran naturalnych?
Czy gdyby sie w tym cyklu dalo naturalnie jakims cudem, to scratching spowoduje poronienie? lub tez niezagniezdzenie sie zarodka? -
nick nieaktualnyannna83, sama się nad tym zastanawiałam... szłam na wizytę zupełnie się nie spodziewając, że dr zrobi mi scratching... później oczywiście dostałam @, ale zanim @ przyszła to nieźle się głowiłam... W necie niczego na ten temat nie znalazłam, więc mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:26
-
annna83 wrote:Dziewczyny, czy w cyklu, w ktorym odbywa sie scratching, nalezy sie powstrzymac od staran naturalnych?
Czy gdyby sie w tym cyklu dalo naturalnie jakims cudem, to scratching spowoduje poronienie? lub tez niezagniezdzenie sie zarodka? -
nick nieaktualnymartuska09 wrote:Dziewczyny a jak wam brakło czegoś co bierzecie cały czas np tak jak w moim przypadku glucophage mam brać i zaraz mi braknie a trochę szkoda iść i płacić za wizytę tylko żeby wejść po recepte czy probowalyscie bez kolejki jakoś wbić do lekarza?
Jeszcze mi się to nie zdarzyło, ale dr Kokoszko powiedziala, żeby wówczas zadzwonić do rejestracji i poprosić o przekazanie informacji jakich leków potrzeba i ona receptę wypisze i zostawi w rejestracji do odbioru -
nick nieaktualnyJestem po usg (8dc) u dr Kłosińskiego. Bąble rosną w obu jajnikach, mają 8-12mm, endometrium 7mm. Dziś kończę Gonal, jutro aplikuję Mensinorm i Fostimon, w poniedziałek wizyta u dr Kokoszko i zobaczymy jak sytuacja
Bella93, annna83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Dziewczyny, czy przed pierwszą procedurą lekarz prowadzący kazał Wam robić usg piersi? Ja właśnie jestem po badaniu, mam zmianę w lewej piersi "mogącą odpowiadać włokniakowi"- czyli nic złośliwego ale do obserwacji. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Czy może to mieć wpływ na procedurę IVF?3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
annna83 wrote:Dziewczyny, czy w cyklu, w ktorym odbywa sie scratching, nalezy sie powstrzymac od staran naturalnych?
Czy gdyby sie w tym cyklu dalo naturalnie jakims cudem, to scratching spowoduje poronienie? lub tez niezagniezdzenie sie zarodka?
http://matkamimowszystko.pl/ten-zabieg-zwieksza-szanse-na-uzyskanie-ciazy-po-in-vitro-nawet-o-20/3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
Matka mimo wszystko wrote:Według mojej wiedzy scratching nie ma wpływu na naturalne starania. To tylko lekkie draśnięcie endometrium, które może spowodować jedno-dwudniowe plamienie. Scratching wykonuje się w cyklu poprzedzającym in vitro. Gdyby udało się zajść naturalnie- nie spowoduje on poronienia, a wręcz przeciwnie- wpłynie na zwiększenie szansy na zagnieżdżenie zarodka. Więcej informacji znajdziesz tu:
http://matkamimowszystko.pl/ten-zabieg-zwieksza-szanse-na-uzyskanie-ciazy-po-in-vitro-nawet-o-20/
Dodatkowo u kobiet z podwyzszonymi cytokinami prozapalnymi, biopsja moze przyniesc odwrotny skutek do zamierzonego. -
nick nieaktualnyJestem po wizycie (10dc) - w prawym jajniku +/- 7 Bąbli, w lewym +/- 12 Bąbli. Większość około 15-16mm. Endometrium 12mm. Dalej biorę mensinorm i Fostimon, a rano cetrotide. W środę badanie estradiolu i wizyta u dr Kokoszko, punkcja wstępnie zaplanowana na piątek lub sobotę.
annna83, K', Bella93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Jestem po wizycie (10dc) - w prawym jajniku +/- 7 Bąbli, w lewym +/- 12 Bąbli. Większość około 15-16mm. Endometrium 12mm. Dalej biorę mensinorm i Fostimon, a rano cetrotide. W środę badanie estradiolu i wizyta u dr Kokoszko, punkcja wstępnie zaplanowana na piątek lub sobotę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:56
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:super, że wszystko idzie według planu wyhodowałaś trochę tych bąbli ja wybieram się do salve jutro. Wczoraj i dziś brałam tylko gonal, a jutro dowiem się co dalej.
Tyle tych Bąbli, że istnieje opcja transferu dopiero w przyszłym cyklu... no zobaczymy jak to wszystki będzie wyglądało po punkcji. Trzymam kciuki za twoja jutrzejsza wizyte! Konuecznie daj znac. A jak sie czujesz? Wszystko ok? -
mam troche szczescia ze jestescie o krok przede mna. Nie ukrywam ze Wasze na biezaco spisywane doswiadczenia sa dla mnie bardzo cenne, bo za momencik, miejmy na dzieje sama bede to przechodzic
Tymczasem wniosek zlozony, a w czw umowiony scratching. Chyba odbedzie sie nawet jesli do tego czasu odp jeszcze nie bedzie.
Szanse na cud naturalny w tym cyklu raczej znikome ale z ciekawosci w czw rano zrobie sikanca -
nick nieaktualnyOlcia, nawet nie wiedziałam, że jak jest tyle komórek to mogą przełożyć transfer na następny cykl. Ale mam nadzieję, że uda się w tym bo doskonale wiem, że chciałoby się jak najszybciej mieć to za sobą
U mnie dziś 7 dc, od czasu do czasu czuję jajniki, zwłaszcza prawy. Ale poza tym czuję się normalnie
annna83 powodzenia w czwartek! 3mam kciuki żeby się udało Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym w salve? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja pamiętam, że wyjęli ze mnie 18, 11 zamrozili, 4 udało się zapłodnić, reszta odpadła. I transfer miałam wówczas przełożony na kolejny cykl właśnie ze względu na możliwość hiperki. Dla mnie to było na plus, po bo punkcji byłam dość obolała, jajniki też dostały w dupę, więc miałam chwilę na zebranie siły.
Trzymam za Was mocno kciuki!!!Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
Ja tez jestem zdania ze lepiej juz poczekac i nie ryzykowac.
Trzymam kciuki! Mam nadzieje ze zdacie relacje z punkcji, w sensie z tych momentow przed i po
Prowadzi mnie w tej chwili Kokoszko, wczesniej chodzilam do Klosia:) Niewykluczone ze jesli mi sie w koncu uda, wroce do niego na prowadzenie ciazy.