X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa.sia ja się leczyłam u dr Kokoszko i "za moich czasów" ona na pewno ciąż nie prowadziła, bo nie jest ginekologiem, tylko endokrynologiem. No chyba, że przez ostatni rok zrobiła specjalizację z ginekologii, ale nic mi o tym nie wiadomo ;) Kojarzę, że ona po zaciążeniu odsyłała chyba zazwyczaj do dr Stefanowicz czyli gabinet obok :)

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • annna83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa.sia wrote:
    Dziewczyny, troszkę mało ostatnio się udzielałam...ale to z tej tzw. obawy przed falstartem....28.07 ....miałam criotransfer ... i efektem tego jest beta :
    150 - 10dpt
    350 - 12 dpt
    ....więc u nas panuje ta pierwsza radość....która oczywiście okupiona jest już myślówą..co dalej i jak to dalej będzie...dziś mam dzwonić do pani Wójt....tzn. mąż to zrobi z racji na moje "niekonieczne" relacje z Panią Małgosią po pierwszym razie ;p A teraz...czekać będziemy na pierwszą wizytę...pewnie z lekkim opóźnieniem , bo 21.08 wybieramy się nad morze na relx...;p więc wizyta początek września :)
    P>S. Czy któraś z Was jest u dr KOKO? Bo nie wiem czy ona prowadzi też ciążę?Bo coś mi się kojarzy , że ona nie.... jedynie doprowadza do "Tego stanu"? W sumie mam swoją fajną lekarkę, ale KOKO też lubię ;p ......JENY....żeby już było wszystko dobrze.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gratulacje!!!! :))))
    Ja bylam prowadzona przez dr Kokoszko i na po tym jak potwierdzila sie ciaza (beta) przekazala mnie na dalsze prowadzenie ciazy do lekarza ginekologa. Zaproponowala mi dr Stefanowicz ale ze ja sie wczesniej juz znalam z Klosiem (bo kiedys u niego probowalam zajsc) to stwierdzilam ze wracam na "stare smieci".
    Duzo spokoju i radosci z ciazy zycze!

Pa.sia lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Pa.sia ja się leczyłam u dr Kokoszko i "za moich czasów" ona na pewno ciąż nie prowadziła, bo nie jest ginekologiem, tylko endokrynologiem. No chyba, że przez ostatni rok zrobiła specjalizację z ginekologii, ale nic mi o tym nie wiadomo ;) Kojarzę, że ona po zaciążeniu odsyłała chyba zazwyczaj do dr Stefanowicz czyli gabinet obok :)
    Dzięki za info. ALe za aktualnych czasów z tego co słyszę nic się nie zmieniło ;p Ale u dr Jankowskiej myslę, że też będzie ok ....tak jak dotychczas ....czyli sprzed Walki o DZIDZIĘ :)

Staraczka - od 2016r. 34l niepłodność idiopatyczna
    10.2017 - 1 IUI ...:(
    03.2018 - 2 IUI....:(
    04.2018 - 3 IUI.....:(
    05.2018 ... IVF .... ;(
    07.2018...Criotransfer...póki co POZYTYWNIE :)
  • Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annna83 wrote:
    Gratulacje!!!! :))))
    Ja bylam prowadzona przez dr Kokoszko i na po tym jak potwierdzila sie ciaza (beta) przekazala mnie na dalsze prowadzenie ciazy do lekarza ginekologa. Zaproponowala mi dr Stefanowicz ale ze ja sie wczesniej juz znalam z Klosiem (bo kiedys u niego probowalam zajsc) to stwierdzilam ze wracam na "stare smieci".
    Duzo spokoju i radosci z ciazy zycze![/QUOTE:
    Dzięki za odzew:) Myślę, że też posłucham z KOKO powie , ale nie ukrywam , że i hajsy trochę grają rolę....bo oczyszczeni na maxa aktualnie....Ale zobaczymy co zasugeruje KOKO;)
    Dzięki i powodzenia wszystkim !!!:)

05.2018 ... IVF .... ;(
  • Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P>S..........liczę, że kiedyś ....ale szybciej niż później spotkamy się na kawie....."zbożowej" ;p i wymienimy się doświadczeniami LIVE ;p

martuska09, annna83, Olciaaa lubią tę wiadomość

05.2018 ... IVF .... ;(
  • freta Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Czekam na okres. Niby mam dostać 15 sierpnia ale może mi się przesunąć w tą lub tą... generalnie około połowy sierpnia. A Ty ?

To idziemy łeb w łeb :)

Pa.sia gratuluję i ściskam kciuki za usg.

Pa.sia lubi tę wiadomość

• Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Freta:) A ja życzę powodzenia Wam :) Skoro łęb w łeb...to moze w duecie się uda ;p

05.2018 ... IVF .... ;(
  • na.chwile Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Olcia.de nie wiem czy jeszcze wchodzisz na forum, ale jakbyś tu była to daj znać co u Ciebie słychać!!! Trzymam za Ciebie cały czas mocno kciuki :-*
    Przepraszam dziewczyny, że zniknęłam z forum bez słowa, ale w przypływie emocji, niestety nie za dobrych, uznałam, że to będzie dla mnie najlepsze. Muszę odpocząć, oderwać się od forum. Zaglądam od czasu do czasu i cieszy mnie każda dobra wiadomość. Ja niestety mam za sobą drugi nieudany transfer, ponownie beta nawet nie drgnęła. Teraz czekam na wizytę u Paśnika. Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pa.sia - ogromnie gratuluję <3 buziaki dziewczyny:-*
    Ps. Od dluzszego czasu czuję się dobrze. Negatywny wynik bety źle na mnie zadziałał tym bardziej, że dwa testy sikane wyszły pozytywne... (zrobiłam je, bo byłam na urlopie i serio, szukałam labo ktore da wynik tego samego dnia). Odchorowałam ten "incydent" i póki co żyję szczesliwie bez leków i zastrzyków. Z nadzieją czekam na wizytę u docenta Paśnika.

• na.chwile Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie się cieszę, że na forum tyle dobrych wieści. Trzymam kciuki za spokojne ciąże, efektywne stymulacje, udane transfery i wysokie bety :-* :-)

Pa.sia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na.chwile wrote:
    Przepraszam dziewczyny, że zniknęłam z forum bez słowa, ale w przypływie emocji, niestety nie za dobrych, uznałam, że to będzie dla mnie najlepsze. Muszę odpocząć, oderwać się od forum. Zaglądam od czasu do czasu i cieszy mnie każda dobra wiadomość. Ja niestety mam za sobą drugi nieudany transfer, ponownie beta nawet nie drgnęła. Teraz czekam na wizytę u Paśnika. Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pa.sia - ogromnie gratuluję <3 buziaki dziewczyny:-*
    Ps. Od dluzszego czasu czuję się dobrze. Negatywny wynik bety źle na mnie zadziałał tym bardziej, że dwa testy sikane wyszły pozytywne... (zrobiłam je, bo byłam na urlopie i serio, szukałam labo ktore da wynik tego samego dnia). Odchorowałam ten "incydent" i póki co żyję szczesliwie bez leków i zastrzyków. Z nadzieją czekam na wizytę u docenta Paśnika.
    Olcia, dziękuję, że się odezwałaś <3
    Bardzo mi przykro, że crio się nie udało. Ale najważniejsze, że masz jeszcze mrozaczki. Nie możesz się poddawać. Niestety IVF to bardzo duża loteria, jednym się udaje szybko inni muszą walczyć... Szczerze wierzę, że Ci się uda. Bardzo dobrze, że szukasz problemu i idziesz do dr Paśnika. Słyszałam o nim same pozytywne opinie.
    Trzymam bardzo mocno kciuki (teraz jeszcze bardziej) i życzę Ci dużo siły <3 Pozdrawiam!

Pa.sia lubi tę wiadomość

• Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na.chwile wrote:
    Olcia, dzięki , że się odezwałaś mimo swoich trudnych przeżyć. Doskonale wiem, jak ciężko jest czytać pozytywy kiedy coś u nas nie "styka" ... . I jak trudno się cieszyć kiedy komuś się udaje...a u nas jeszcze nie ...Ale Jestem PEWNA, że i Wam się uda, i że doc. Paśnik pokieruje w dobrą stronę. Ja po 3 nieudanych IUI i jednym IVF obejrzałam wszystkie historie z cyklu " Czekając na dziecko na TLC" i perypetie par i ileż oni musieli znieść...to motywowało mnie do dalszych działań, skoro inni mogą to i ja muszę być dzielna! I TY też dasz radę! Bardzo mocno 3mam kciuki i liczymy , że kiedy nadejdzie TEN DZIEŃ, podzielisz się z nami :) :) Pozdrowienia!

Olciaaa lubi tę wiadomość

05.2018 ... IVF .... ;(
  • na.chwile Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 <3 <3 jeśli się uda, podzielę się z Wami moim szczęściem :-) tymczasem dbajcie o siebie i Wasze maluchy :-*

Olciaaa lubi tę wiadomość

• annna83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de - czasem przerwa jest konieczna, tez to przerabialam. Zycze Ci duzo sily, spokoju i trzymaj sie dzielnie <3

Pa.sia, SmOla lubią tę wiadomość

04/2017 --> HSG
    05/2018 --> IVF start:

16ud90bvukqyezkg.png
  • SmOla Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po transferze blastki
    4 AA lecze się u doktora Sobkiewicza i wszystko miałam robione przez niego Ale transfer dziś robiła mi dr Kokoszko

Pa.sia, anulka-b5 lubią tę wiadomość

30 lat
    W Salve od 8.01.2018
    Niedoczynność tarczycy PCSO
    6.06.2018 Punkcja (29 jajeczek pobranych 24 jajeczka dojrzałe z tego 10 oddanych ydo adopcji
    9.08.2018 criotransfer
  • annna83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmOla noo super:)) Teraz cierpliwosci i mysl pozytywnie :) trzymam kciuki!

04/2017 --> HSG
    05/2018 --> IVF start:

16ud90bvukqyezkg.png
  • Pa.sia Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMOLA! Superowo! Bądź dobrej myśli.... Żyj normalnie, a zleci ino. Mig.... I pewnie wtedy Cię coś Zaskoczy! Tego Ci życzę!

SmOla lubi tę wiadomość

05.2018 ... IVF .... ;(
  • SmOla Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annna83 wrote:
    SmOla noo super:)) Teraz cierpliwosci i mysl pozytywnie :) trzymam kciuki!
    Dziękuję

30 lat
    W Salve od 8.01.2018
    6.06.2018 Punkcja (29 jajeczek pobranych 24 jajeczka dojrzałe z tego 10 oddanych ydo adopcji
    9.08.2018 criotransfer
  • SmOla Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa.sia wrote:
    SMOLA! Superowo! Bądź dobrej myśli.... Żyj normalnie, a zleci ino. Mig.... I pewnie wtedy Cię coś Zaskoczy! Tego Ci życzę!
    Dziękuję

30 lat
    W Salve od 8.01.2018
    9.08.2018 criotransfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmOla wrote:
    4 AA lecze się u doktora Sobkiewicza i wszystko miałam robione przez niego Ale transfer dziś robiła mi dr Kokoszko
    Ja też mocno trzymam kciuki :-)

Pa.sia lubi tę wiadomość

• anulka-b5 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmOla wrote:
    Ja również trzymam mocno kciuki i życzę pięknej bety:)

SmOla lubi tę wiadomość

anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ