Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzelka wrote:Ja nie dostałam żadnego numeru telefonu albo nigdzie go nie widzę ... A Ty masz jeszcze ten numer ?
Jutro już jest czwartek a w poniedziałek wracam do pracy, jestem załamana bo nie dam rady pracować z tym bólem głowy.
Co gorsza nawet na Encortonie i Dostinexie jest napisane w skutkach ubocznych - ból głowy. Niedługo okaże się że nie moge nic brac i nie wiem jak podejdę do transferu.
-
Cześć dziewczyny czytam Wasze posty od kilku dni i jestem przerażona ile musiałyście przejść! Ja co prawda staram się z mężem od ośmiu lat, ale leczenie podjęliśmy w październiku.Na Łódzki program się nie załapaliśmy, ale na szczęście na wojewódzki. Dziś jestem w 9 dniu stymulacji. Czuję się normalnie, jutro usg i dowiem się kiedy punkcja" 12 pęcherzyków".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:38
-
nick nieaktualnyzuzelka wrote:Ja nie dostałam żadnego numeru telefonu albo nigdzie go nie widzę ... A Ty masz jeszcze ten numer ?
Jutro już jest czwartek a w poniedziałek wracam do pracy, jestem załamana bo nie dam rady pracować z tym bólem głowy.
Co gorsza nawet na Encortonie i Dostinexie jest napisane w skutkach ubocznych - ból głowy. Niedługo okaże się że nie moge nic brac i nie wiem jak podejdę do transferu.
Do godz 20 powiedzieli, żeby dzwonić pod nr SALVE 42 254 64 00, a po godzinie 20 pod nr 42 254 64 60/61. Albo idź do rodzinnego jak radzi Bella i nie mów o IVF bo od razu wyślą Cię do gina. -
Justyna_83 powodzenia !!!
Jak Ci zazdroszczę że tak dobrze przechodzisz stymulację
Bella93 - z tym zwolnieniem u mnie w pracy to też to nie ciekawie wygląda, przez to wszystko jeszcze dodatkowo się stresuję ...!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
nick nieaktualnyJustyna_83 wrote:Cześć dziewczyny czytam Wasze posty od kilku dni i jestem przerażona ile musiałyście przejść! Ja co prawda staram się z mężem od ośmiu lat, ale leczenie podjęliśmy w październiku.Na Łódzki program się nie załapaliśmy, ale na szczęście na wojewódzki. Dziś jestem w 9 dniu stymulacji. Czuję się normalnie, jutro usg i dowiem się kiedy punkcja" 12 pęcherzyków".
-
No i teraz sie zaczynam martwic. Jutro punkcja. A w sobotę normalnie idę do pracy. Mam nadzieję ze nie będę sie czuła jak zuzelka pisze... A na ból głowy to chyba żaden lekarz na NFZ nie wystawi zwolnienia. Ja miałam sytuacje tragi-komiczna.dostałam jeden mensinorm i miałam go rano sobie podac. I przeciągnęłam tloczek ze strzykawki i całość roztworu wylalam...wpadłam w panikę, i tutaj pomyślałam ze szkoda ze nie mam nr tel do lekarza bezpośrednio bo nie wiedziałam co robić. Miała którąś z was podobna sytuacje? Zalatwilam sobie od prywatnego lekarza receptę i pojechałam po nią do lodzi, bo u mnie w mieście nie dało sie tego kupić. Jak zapłaciłam nieco ponad 3 zl w aptece po przejechaniu okolo70 km, to śmiechłam niezle w tej aptece30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
07.2018 Plemniki z biopsji
08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek -
Także dziewczyny do boju! Bo mi ucielo już to ostatnie zdanie w poście
Abi2017 lubi tę wiadomość
30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
Szaszunia nie martw się! Jeżeli teraz czujesz się okey to po punkcji nie powinno być tak źle! Ja zaczęłam się źle czuć 5 dnia stymulacji po południu. Zaczął się ból głowy, pierw myślałam że od słońca bo byłam nad wodą ale to nie przechodziło później trochę cięzej mi się oddychało ale to może od Acardu bo ja nie bardzo go mogę a 8 ds w sb od bólu głowy wyglądałam już jak nie żywa i miałam oczy jak szparki... A to co się stało w sb wieczorem to już w ogóle...
Także nie sugeruje się mną bo wyszło że ja jestem jakimś odchyłem medycznym....
Buziaki!szaszunia lubi tę wiadomość
!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Szaszunia, to ja chyba na jakis lajtowych lekarzy trafiam, bo co bym nie powiedziala to dostaje zwolnienie.
Zawsze mozna powiedziec ze ma sie rozwolnienie i nie ma bata, zeby kazali isc do pracy.
Zuzelka, zrob tak zeby Tobie bylo dobrzeszaszunia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Dzięki wielkie za rady i wsparcie. Jest łatwiej wiedząc że są osoby które walczą tak samo jak ja i mają podobne problemy.
Staram się teraz skupiać na najbliższym etapie żeby nie martwić się wszystkim naraz.
Czytając was nie wiem jak będzie z moją stymulacją ale najbardziej boje się punkcji - tego jak się będę po niej czuła.
Leki zazwyczaj znoszę średnio.
Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
ja tam czulam sie gorzej podczas stymulacji niz po punkcji. W sam dzien punkcji, jak juz przyjechalam do domu, po prostu poszlam spac. Obudzilam sie zlana potem i myslalam ze sie po prostu przeziebilam.
Ale nastepnego dnia juz bylo ok, owszem obolala bylam jakby kilka dni ale w funkcjonowaniu mi to nie przeszkadzalo (mam prace siedzaca). Tylko zastanawialy mnie te ciagle wzdecia heheh no i coz, okazalo sie ze to ciaza xD -
Dziewczyny zgubiłam protokół stymulacji. Jestem coraz bardziej nierozgarnieta przez te emocje... Zostawiłam wczoraj wieczorem w Salve. Dzwoniłam na recepcję i niestety nikt nie wie, pewnie sprzątaczka do kosza wyrzucila, bo zostawiłam na stoliku pod zabiegowym. Jutro punkcja A to ponoć ważny dokument. Nawet nie pytam czy którejś sie to zdarzyło. Pytam jak myslicie, obejdzie sie bez??
Ja anka lubi tę wiadomość
30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
szaszunia wrote:Dziewczyny zgubiłam protokół stymulacji. Jestem coraz bardziej nierozgarnieta przez te emocje... Zostawiłam wczoraj wieczorem w Salve. Dzwoniłam na recepcję i niestety nikt nie wie, pewnie sprzątaczka do kosza wyrzucila, bo zostawiłam na stoliku pod zabiegowym. Jutro punkcja A to ponoć ważny dokument. Nawet nie pytam czy którejś sie to zdarzyło. Pytam jak myslicie, obejdzie sie bez??
W klinice bedzie juz lekarz, wiec wielkiego problemu nie powinno byc.
Powodzenia && -
Powiedzieli ze mogę zrobić teraz ksero A ja pomyślałam ze zrobię następnego dnia razem z innymi wynikami...30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
szaszunia wrote:Powiedzieli ze mogę zrobić teraz ksero A ja pomyślałam ze zrobię następnego dnia razem z innymi wynikami...
Edit: jesli rejestracja jest jeszcze otwarta, to zadzwon jeszcze raz i popros zeby rano poinformowały dr, ze nie masz tej karty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:29
szaszunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW systemie są informacje jakie brałaś leki i ile. Niech Ci to przygotują, nie martw się pewnie nie Ty pierwsza zgubiłaś lub zapomniałaś karty. Ale zrób jak radzi Bella zadzwoń na infolinię, żeby poinformowali Twojego lekarza o sytuacji. Powodzenia jutro! Czy punkcję będzie Ci robił Twój lekarz?
szaszunia lubi tę wiadomość