X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Ja nie dostałam żadnego numeru telefonu albo nigdzie go nie widzę ... A Ty masz jeszcze ten numer ?

Jutro już jest czwartek a w poniedziałek wracam do pracy, jestem załamana bo nie dam rady pracować z tym bólem głowy.

Co gorsza nawet na Encortonie i Dostinexie jest napisane w skutkach ubocznych - ból głowy. Niedługo okaże się że nie moge nic brac i nie wiem jak podejdę do transferu.

:(:(:(:(
    Jesli dalej bedziesz miala bol glowy, pojdz do rodzinnego po zwolnienie. Nie mow o lekach i IVF, tylko o bolu.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czytam Wasze posty od kilku dni i jestem przerażona ile musiałyście przejść! Ja co prawda staram się z mężem od ośmiu lat, ale leczenie podjęliśmy w październiku.Na Łódzki program się nie załapaliśmy, ale na szczęście na wojewódzki. Dziś jestem w 9 dniu stymulacji. Czuję się normalnie, jutro usg i dowiem się kiedy punkcja" 12 pęcherzyków".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Ja nie dostałam żadnego numeru telefonu albo nigdzie go nie widzę ... A Ty masz jeszcze ten numer ?

Jutro już jest czwartek a w poniedziałek wracam do pracy, jestem załamana bo nie dam rady pracować z tym bólem głowy.

Co gorsza nawet na Encortonie i Dostinexie jest napisane w skutkach ubocznych - ból głowy. Niedługo okaże się że nie moge nic brac i nie wiem jak podejdę do transferu.

:(:(:(:(

Do godz 20 powiedzieli, żeby dzwonić pod nr SALVE 42 254 64 00, a po godzinie 20 pod nr 42 254 64 60/61. Albo idź do rodzinnego jak radzi Bella i nie mów o IVF bo od razu wyślą Cię do gina.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 powodzenia !!!

Jak Ci zazdroszczę że tak dobrze przechodzisz stymulację :)

Bella93 - z tym zwolnieniem u mnie w pracy to też to nie ciekawie wygląda, przez to wszystko jeszcze dodatkowo się stresuję ...

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    Cześć dziewczyny czytam Wasze posty od kilku dni i jestem przerażona ile musiałyście przejść! Ja co prawda staram się z mężem od ośmiu lat, ale leczenie podjęliśmy w październiku.Na Łódzki program się nie załapaliśmy, ale na szczęście na wojewódzki. Dziś jestem w 9 dniu stymulacji. Czuję się normalnie, jutro usg i dowiem się kiedy punkcja" 12 pęcherzyków".
    Witaj Justyna, super, że udało Wam się załapać do programu wojewódzkiego :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko szło sprawnie :-) Który lekarz Cię prowadzi?

• Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr.Stefanowicz

• szaszunia Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz sie zaczynam martwic. Jutro punkcja. A w sobotę normalnie idę do pracy. Mam nadzieję ze nie będę sie czuła jak zuzelka pisze... A na ból głowy to chyba żaden lekarz na NFZ nie wystawi zwolnienia. Ja miałam sytuacje tragi-komiczna.dostałam jeden mensinorm i miałam go rano sobie podac. I przeciągnęłam tloczek ze strzykawki i całość roztworu wylalam...wpadłam w panikę, i tutaj pomyślałam ze szkoda ze nie mam nr tel do lekarza bezpośrednio bo nie wiedziałam co robić. Miała którąś z was podobna sytuacje? Zalatwilam sobie od prywatnego lekarza receptę i pojechałam po nią do lodzi, bo u mnie w mieście nie dało sie tego kupić. Jak zapłaciłam nieco ponad 3 zl w aptece po przejechaniu okolo70 km, to śmiechłam niezle w tej aptece

30 lat, AMH 4, ja zdrowa
    Mąż Azoospermia
    07.2018 Plemniki z biopsji
    08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
    24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek
  • szaszunia Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także dziewczyny do boju! Bo mi ucielo już to ostatnie zdanie w poście

Abi2017 lubi tę wiadomość

30 lat, AMH 4, ja zdrowa
    Mąż Azoospermia
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaszunia nie martw się! Jeżeli teraz czujesz się okey to po punkcji nie powinno być tak źle! Ja zaczęłam się źle czuć 5 dnia stymulacji po południu. Zaczął się ból głowy, pierw myślałam że od słońca bo byłam nad wodą ale to nie przechodziło później trochę cięzej mi się oddychało ale to może od Acardu bo ja nie bardzo go mogę a 8 ds w sb od bólu głowy wyglądałam już jak nie żywa i miałam oczy jak szparki... A to co się stało w sb wieczorem to już w ogóle...
    Także nie sugeruje się mną bo wyszło że ja jestem jakimś odchyłem medycznym.... :(
    Buziaki!

szaszunia lubi tę wiadomość

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaszunia, to ja chyba na jakis lajtowych lekarzy trafiam, bo co bym nie powiedziala to dostaje zwolnienie.
    Zawsze mozna powiedziec ze ma sie rozwolnienie i nie ma bata, zeby kazali isc do pracy.

Zuzelka, zrob tak zeby Tobie bylo dobrze

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dzięki wielkie za rady i wsparcie. Jest łatwiej wiedząc że są osoby które walczą tak samo jak ja i mają podobne problemy.
    Staram się teraz skupiać na najbliższym etapie żeby nie martwić się wszystkim naraz.
    Czytając was nie wiem jak będzie z moją stymulacją ale najbardziej boje się punkcji - tego jak się będę po niej czuła.
    Leki zazwyczaj znoszę średnio.
    Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki.

Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, w sobotę punkcja jak na razie jestem wyluzowana ;)

Pa.sia lubi tę wiadomość

• freta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Justyna. Masz dobre podejście - też na razie jestem spokojna, a punkcję mam w pon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 16:54

Pa.sia lubi tę wiadomość

• annna83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam czulam sie gorzej podczas stymulacji niz po punkcji. W sam dzien punkcji, jak juz przyjechalam do domu, po prostu poszlam spac. Obudzilam sie zlana potem i myslalam ze sie po prostu przeziebilam.
    Ale nastepnego dnia juz bylo ok, owszem obolala bylam jakby kilka dni ale w funkcjonowaniu mi to nie przeszkadzalo (mam prace siedzaca). Tylko zastanawialy mnie te ciagle wzdecia heheh no i coz, okazalo sie ze to ciaza xD

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • szaszunia Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgubiłam protokół stymulacji. Jestem coraz bardziej nierozgarnieta przez te emocje... Zostawiłam wczoraj wieczorem w Salve. Dzwoniłam na recepcję i niestety nikt nie wie, pewnie sprzątaczka do kosza wyrzucila, bo zostawiłam na stoliku pod zabiegowym. Jutro punkcja A to ponoć ważny dokument. Nawet nie pytam czy którejś sie to zdarzyło. Pytam jak myslicie, obejdzie sie bez??

Ja anka lubi tę wiadomość

30 lat, AMH 4, ja zdrowa
    Mąż Azoospermia
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaszunia wrote:
    Dziewczyny zgubiłam protokół stymulacji. Jestem coraz bardziej nierozgarnieta przez te emocje... Zostawiłam wczoraj wieczorem w Salve. Dzwoniłam na recepcję i niestety nikt nie wie, pewnie sprzątaczka do kosza wyrzucila, bo zostawiłam na stoliku pod zabiegowym. Jutro punkcja A to ponoć ważny dokument. Nawet nie pytam czy którejś sie to zdarzyło. Pytam jak myslicie, obejdzie sie bez??
    Nie robili ksero w rejestracji, gdy mialas umawiana punkcje?
    W klinice bedzie juz lekarz, wiec wielkiego problemu nie powinno byc.
    Powodzenia &&

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • szaszunia Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli ze mogę zrobić teraz ksero A ja pomyślałam ze zrobię następnego dnia razem z innymi wynikami...

30 lat, AMH 4, ja zdrowa
    Mąż Azoospermia
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaszunia wrote:
    Powiedzieli ze mogę zrobić teraz ksero A ja pomyślałam ze zrobię następnego dnia razem z innymi wynikami...
    Musza dac rade. Punkcji Ci nie odwolaja ;)

Edit: jesli rejestracja jest jeszcze otwarta, to zadzwon jeszcze raz i popros zeby rano poinformowały dr, ze nie masz tej karty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:29

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o protokule stymulacji nic nie mówiły choć go w sobotę wezmę, ale podkreślały panie w zabiegowym o wynikach badań i tych wypełnionych formularzach, które dziś od nich dostałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W systemie są informacje jakie brałaś leki i ile. Niech Ci to przygotują, nie martw się pewnie nie Ty pierwsza zgubiłaś lub zapomniałaś karty. Ale zrób jak radzi Bella zadzwoń na infolinię, żeby poinformowali Twojego lekarza o sytuacji. Powodzenia jutro! Czy punkcję będzie Ci robił Twój lekarz?

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ