Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
szaszunia wrote:A co daje tak naprawdę hodowla do blastki?
1. W macicy jest zarodkowi najlepiej i powinien tam trafic jak najszybciej, zeby nie byc narazonym na czynniki jakie sa w labolatorium.
2. Jak zarodek przetrwa "na szkle" do 5doby, to jest silny. Naturalnie wlasnie ok 5doby wpada do macicy, wiec trafia tam w odpowiednim momencie (zarodek 2/3dniowy powinien byc w jajowodzie a nie macicy).
Po 3dobie wlacza sie genom zarodka, w gre wchodzi dna plemnika i czesto jest to krytyczna doba dla zarodka, wiec przedluzona hodowla oszczedza "zludnych nadzieji" i ewentualnych kosztow mrozenia wiekszej ilosci zarodkow.
Sorry ze na temat plusow szybszego transferowania tak malo napisalam, ale jestem zwolennikiem blastocystzuzelka, szaszunia lubią tę wiadomość
-
Jutro ja mam swój wielki dzień, po wczorajszym usg z 12 zrobiło się ok. 20 pęcherzyków (lewy jajnik się bardziej uwidocznił) ciekawa jestem jak to będzie w moim przypadku jeżeli chodzi o pobranie itd.
W sumie do końca nie wiem co mnie jutro czeka (pierwsza punkcja) więc jestem w miarę spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:00
-
Mi zaznaczono hodowle do blastocysty primo vision embrio glue i nacięcie otoczki.
Justynka ja się bardzo stresowałam a naprawdę nie ma czego. Było miło pielęgniarki przekochane. Co prawda nie usunęłam ani nie ogupiałam i wszystko czułam ale to nie było nic strasznego, chyba bardziej bolało mnie hsg.
Po punkcji dopiero dowiedziałam się że można dopłacić sobie do anastezjologa bo jedna laska wzięła tę opcję ale uważam że nie jest to potrzebne.
Około 20 pęcherzyków to super wynik. Oby jak najwięcej było dojrzałych. Powodzenia jutro i czekamy na relacjeJustyna_83 lubi tę wiadomość
!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Dzwoniłam do pani embriolog. Moje komórki wszystkie obumarły. My mieliśmy plemniki z biopsji, podobno one sa raczej ok, ale coś mogę mieć ukryte PCOS ze niby po hormonach ruszyła produkcja Jajeczek ale one sa jakieś nie takie, nie nadające sie. Nie zapamiętałam. Nie zrozumiałam. To mąż miał azoospermie a ja zawsze byłam "zdrowa"...30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
07.2018 Plemniki z biopsji
08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek -
szaszunia wrote:Dzwoniłam do pani embriolog. Moje komórki wszystkie obumarły. My mieliśmy plemniki z biopsji, podobno one sa raczej ok, ale coś mogę mieć ukryte PCOS ze niby po hormonach ruszyła produkcja Jajeczek ale one sa jakieś nie takie, nie nadające sie. Nie zapamiętałam. Nie zrozumiałam. To mąż miał azoospermie a ja zawsze byłam "zdrowa"...
-
freta wrote:Zuzelka a jak Twoja głowa? Trochę lepiej?
-
Hej dziewczynki! Głowa mniej ale dalej dość dokuczliwie. Wzięłam wczoraj w końcu ibuprom i on bardziej dał radę niż Apap. Dziś jeszcze nie wiem co z głową bo dopiero się budzę . Zarodki okey - mam 3 blastocysty. Wczoraj poszły do mrożenia. A najlepszy hit że wczoraj w 18dc dostałam okres! Pędziłam do lekarza po recepty na leki które muszę brać od dziś no i scratchingu nie będzie.
Bella93 lubi tę wiadomość
!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:Hej dziewczynki! Głowa mniej ale dalej dość dokuczliwie. Wzięłam wczoraj w końcu ibuprom i on bardziej dał radę niż Apap. Dziś jeszcze nie wiem co z głową bo dopiero się budzę . Zarodki okey - mam 3 blastocysty. Wczoraj poszły do mrożenia. A najlepszy hit że wczoraj w 18dc dostałam okres! Pędziłam do lekarza po recepty na leki które muszę brać od dziś no i scratchingu nie będzie.
Bralas prg po punkcji?
Powodzenia && -
Nie nie brałam ponieważ transfer był z góry przeniesiony na nowy cykl. Ale miałam mieć jeszcze scratching w przyszłym tygodniu a tu bach!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:Nie nie brałam ponieważ transfer był z góry przeniesiony na nowy cykl. Ale miałam mieć jeszcze scratching w przyszłym tygodniu a tu bach
-
Też tak pomyślałam. Lekarz też mówił że mogę dostać wcześniej ale chyba nie spodziewał się że aż tak.!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
szaszunia wrote:Dzwoniłam do pani embriolog. Moje komórki wszystkie obumarły. My mieliśmy plemniki z biopsji, podobno one sa raczej ok, ale coś mogę mieć ukryte PCOS ze niby po hormonach ruszyła produkcja Jajeczek ale one sa jakieś nie takie, nie nadające sie. Nie zapamiętałam. Nie zrozumiałam. To mąż miał azoospermie a ja zawsze byłam "zdrowa"...Staraczka - od 2016r. 34l niepłodność idiopatyczna
10.2017 - 1 IUI ...
03.2018 - 2 IUI....
04.2018 - 3 IUI.....
05.2018 ... IVF .... ;(
07.2018...Criotransfer...póki co POZYTYWNIE -
Witam dziewczyny ja po telefonie do pani M. Już wiem że z dziewięciu zapłodniło się sześć z czego cztery dzielą się prawidłowo dwie trochę słabiej w czwartek mam transfer oczywiście dziś przez telefon się dowiedziałam że musimy dopłacić 500zł za przechowywanie do blastocysty i między 300 a 400zł za dodatkowe badanie picsi które nie wiedzieli czy zrobią no i za mrożenie pozostałych masakra jakaś z tą kasą. Powiem szczerze że suma za receptę po punkcji też mnie troszkę zdziwiła.
-
Pa.sia wrote:Przykro mi bardzo...nasi przyjaciele mieli podobnie...20 komórek....i wszystkie obumarły 3maj się mocno!
Pa.sia lubi tę wiadomość
30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
07.2018 Plemniki z biopsji
08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek