Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
freta wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Kiedy najlepiej stosować Fraxiparnę? Rano czy wieczorem? Ma to jakieś znaczenie?30 lat, AMH 4, ja zdrowa
Mąż Azoospermia
07.2018 Plemniki z biopsji
08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek -
Cześć dziewczyny,od dłuższego czasu Was " czytuję", jednak dotychczas się nie udzielalam. Postanowiłam to zrobić po dzisiejszej wizycie. Otóż mam 6 pęcherzykow wielkości 14-16 mm. Dzisiaj mój 12dc a estradiol tylko 147. Co o tym sądzicie. Lekarz powiedział że nieciekawie, ale punkcje planuje na sobotę, że zobaczymy co wyjdzie. Co sądzicie o tak niskim estradiolu? Zastanawiam się czy ta punkcje ma sens. Oprócz tego wyszła mi ureaplasma i trzy dni brałam sumamed.33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
Szczepienia limfocytami.
11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.
17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia -
Niby wynik estradiolu wskazuję na ilość komórek niby na jedną przypada od 100-200. U mnie wynik 4 dni przed punkcja był 1470 i dr powiedział że jest około 14 pęcherzyków. W sb było ich około 18 ale już nie powtarzałam estradiolu. Na punkcji pobrali tylko 9 komórek z czego 6 nadawało się do zapłodnienia. Reszta niby była pusta. Więc w sumie nie rozumiem czy to pokazuje ilość pełnych pęcherzyki z komórkami czy wszystkich.
Co do ureoplasmy to dr Sobkiewicz wiem że kieruje na badania chlamydii ureoplasmy i mycoplasmy a inni lekarze dają tylko na chlamydie... Nie wiem od czego to zależy. Ale antybiotyk na pewno o nie wpłynął aż tak na ilość jajeczek...!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Ja anka wrote:Cześć dziewczyny,od dłuższego czasu Was " czytuję", jednak dotychczas się nie udzielalam. Postanowiłam to zrobić po dzisiejszej wizycie. Otóż mam 6 pęcherzykow wielkości 14-16 mm. Dzisiaj mój 12dc a estradiol tylko 147. Co o tym sądzicie. Lekarz powiedział że nieciekawie, ale punkcje planuje na sobotę, że zobaczymy co wyjdzie. Co sądzicie o tak niskim estradiolu? Zastanawiam się czy ta punkcje ma sens. Oprócz tego wyszła mi ureaplasma i trzy dni brałam sumamed.
A bierzesz też Letrozol? Mi embriolog powiedziała, że u mnie mógł zafałszować wynik. W 13 ds miałam estradiol 390 a pobrali 8 (na 10) dobrych komórek.
Przez całą stymulkę brałam antybiotyk, bo byłam chora. Mi dr mówiła, że on nie ma wpływu na jajeczka. -
freta wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Kiedy najlepiej stosować Fraxiparnę? Rano czy wieczorem? Ma to jakieś znaczenie?
-
Mnie niedługo też czekają zastrzyki z fraxi i prolutexu.... Naczytałam się że nie są miłe ...!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
martuska09 wrote:A ja biore acard woeczorem i fraxi tez wieczorem
tzn że powinnam jedno wieczorem drugie rano
Ja taki plan dostalam od 3 lekarzy.
Zuzelka, moim zdaniem fraxi ma bardzo tepe igly i jak robie zastrzyk sama, to predzej ugnie mi sie skora, niz wbije igla, wiec ja fraxi przelewam do insulinowek.
Prolutex podobno boli - ja nie wiem, bo baralam domiesniowo. -
A Clexane ? jak z igłami ? macie porównanie ?
Bella93 jak przelewasz do insulinówek ???!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
martuska09 wrote:ja wolałam prolutex troszke bolało po zrobieniu w tym miejscu ale nie bylo najgorzej , fraxi ma tępe igły
Potwierdzam fraxi ma cholernie tępe igły ja mam po nich wylewy, a prolutex nawet nie czuję jak wbijam ale tak jak pisze martuska po troszkę boliWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:20
-
Ja słyszałam że heparyne to nawet do 14 tyg ciąży jeżeli się uda . Tak mi lekarz powiedział. Prolutex po trasferze na pewno tez ale nie wiem przez jaki czas!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Hej dziewczyny,
Od jutra zaczynam stymulacje Encorton, Acrad rano i wieczorem i zastrzyki Gonal F i Mensinor przez 6 dni wieczorem. Czy mam rozumieć że Encorton i Acrad cały czas nie tylko przez 6 dni? Już totalnie się zaplątałam.
Szaszunia bardzo mi przykro. Chciałabym ci powiedzieć o mojej koleżance która miała podobną syutuację do twojej do tego miała kiepską rezerwe jajnikową ponieważ jest już po 40-tce - wreszcie jej się udało kilka miesięcy temu urodziła śliczną dziewczynkę. Leczyła się właśnie w Salve. Więc się nie poddawaj jak jest mi ciężko myślę o jej historii i walczę dalej.
szaszunia lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Abi2017 wrote:Hej dziewczyny,
Od jutra zaczynam stymulacje Encorton, Acrad rano i wieczorem i zastrzyki Gonal F i Mensinor przez 6 dni wieczorem. Czy mam rozumieć że Encorton i Acrad cały czas nie tylko przez 6 dni? Już totalnie się zaplątałam.
co do encortonu to mnie Stefanowicz wspomniała że jak się uda to do 12 tyg. acard myślę każda z nas bierze z tego co czytam więc nie przerywaj -
zuzelka wrote:A Clexane ? jak z igłami ? macie porównanie ?
Bella93 jak przelewasz do insulinówek ??? -
nick nieaktualnyJustyna_83 wrote:Dziewczyny a Wy długo brałyście fraxi i protutex bo mnie po punkcji przepisali po dwa opakowania, czy po transferze też trzeba będzie je brać?
-
Dzięki Justyna już Pani dokotor też mi potwierdziła że Encorton i Acard biorę a co do reszty to mi powie na następnej wizycie.
Mam nadzieję że wreszcie zacznę to wszystko ogarniać.Justyna_83 lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Miałyście rację. Igła Fraxi jest strasznie tępa. Chyba zacznę robić jak radzi Bella. I Prolutex też już nie był taki sympatyczny jak za pierwszym razem, tzn. sam zastrzyk bezbolesny, ale później to miejsce bardzo boli. Nawet spać na brzuchu nie mogłam. Macie jakieś sposoby na to?
Abi możesz sobie zrobić listę leków, powiesić np. na lodówce i odhaczać. Mi to pomogło się w tym wszystkim nie zakręcićAbi2017 lubi tę wiadomość