Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Freta nie martw się :*
Ciąże z moruli jak najbardziej są !!! dzidziuś rozwinie się dalej w brzuszku!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
freta wrote:Dziewczyny wczoraj miałam transfer. Do 5 doby powstały morule, a nie blastocysty. Mam nadzieję, że dlatego, że punkcja była później... Albo DNA plemnika zaczęło robić swoje. A u nas jest ten problem.
Podali mi dwie morulki, żeby była szansa chociaż na jedną ciążę.
Wczoraj miałam mega doła. Nie tak to miało być... Ale nie mam na to wpływu. W poniedziałek mam dzwonić, co z pozostałą dwójką.
Czy słyszałyście o ciążach z moruli?
Mnie dr.Stefanowicz powiedziała że jeżeli z zarodkiem coś się dzieje to podają wcześniej niż jest planowane ponieważ środowisko naturalne macicy jest w stanie z tym sobie poradzić lepiej niż sztuczne w laboratorium więc nie martw się na zapas kochana lekarze wiedzą co robiąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:55
-
Dzięki za pocieszenie. Jakaś maleńka nadzieja się we mnie jeszcze tli. Chociaż jest coraz mniejsza, bo przed chwilą dowiedziałam się, że reszta zarodków nie przekształciła w blastocystę, czyli nie mamy mrozaków...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 15:44
-
freta wrote:Czyli nasze przypadki bardzo podobne, tylko u Ciebie były blastki.
Znając moje szczęście, to nic z tego nie będzie.
Trzymam kciuki
Tak u mnie blastocysty ja również trzymam kciuki za Ciebie, choć mnie bardzo boli brzuch jak na okres -
Czy po progesteronie też macie wzdęcia i powiększony brzuch? Ja wyglądam jakbym była w 3 miesiącu. Jestem nabita na maxa, aczkolwiek brzuch jest niebolesny.
Kiedy można najwcześniej testować po podaniu zarodka (moruli 5 dniowej), żeby już coś wyszło?
Justyna jak Twój brzuch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 20:23
-
nick nieaktualnyfreta wrote:Czy po progesteronie też macie wzdęcia i powiększony brzuch? Ja wyglądam jakbym była w 3 miesiącu. Jestem nabita na maxa, aczkolwiek brzuch jest niebolesny.
Kiedy można najwcześniej testować po podaniu zarodka (moruli 5 dniowej), żeby już coś wyszło?
Justyna jak Twój brzuch?freta, Liwia_32 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Freta i Justyna trzymam mocno kciuki mam nadzieję że będziecie miały bardzo dobre wiadomości.
Co do mnie to już 7 dzień stymualcji. Zastrzyki zniosłam dobrze i czuje się w porządku.
Tylko dziś rano miałam dodatkowy zastrzyk z Cetrotide i niestety dostałam jakieś reakicji alergicznej skórnej opuchlizna i czerwone piekące miejsce podania czy któraś też tak może miała?
Idę dziś do Pani doktor więc się zapytam ale trochę to mnie zmartwiło.
Justyna_83 lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Po Cetrotide tak może być
Abi2017 lubi tę wiadomość
!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Abi2017 wrote:Hej dziewczyny,
Freta i Justyna trzymam mocno kciuki mam nadzieję że będziecie miały bardzo dobre wiadomości.
Co do mnie to już 7 dzień stymualcji. Zastrzyki zniosłam dobrze i czuje się w porządku.
Tylko dziś rano miałam dodatkowy zastrzyk z Cetrotide i niestety dostałam jakieś reakicji alergicznej skórnej opuchlizna i czerwone piekące miejsce podania czy któraś też tak może miała?
Idę dziś do Pani doktor więc się zapytam ale trochę to mnie zmartwiło.
Kciuki się przydadzą
Ja tak miałam po Cetrotide. Zgłosiłam dr, że tak reaguję na ten lek. Ale niestety musisz przecierpieć, bo mi powiedziała, że nic w zastępstwie nie ma.Abi2017 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na jaką kwotę mam się szykować jeżeli chodzi o wykupienie heparyny i progesteronu w zastrzykach? Bo wiem że Utrogestan to około 60zł za opakowanie!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:Dziewczyny na jaką kwotę mam się szykować jeżeli chodzi o wykupienie heparyny i progesteronu w zastrzykach? Bo wiem że Utrogestan to około 60zł za opakowanie
Ja po punkcji w aptece zostawiłam ponad 600zł i 180 zł w zabiegowym na utrogestan -
Tak myślałam... No mega to wszystko drogie. Jestem osobą która zawsze sobie załuje i oszczędza więc wydawanie takich kwot jednorazowo jeszcze bez gwarancji sukcesu jest u mnie co najmniej dziwne!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Justyna testy nie pokazuja czesto wczesnej ciazy moja kuzynka zrobila dwa wyszly oba negatywne a pozniej jak juz byla pewna ze nic z tego to okazalo sie ze jest w ciazy. Teraz ten negatywny test ma 3 latka.
Co do cen lekow i badan to ja sie boje kazdej nowej wizyty.
Czy wy tez mialyscie taki posiniaczony brzuch? Ja juz nie wiem gdzie sie wkuwac a mam kilka dni symulacji z zastrzykamiJustyna_83 lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO