X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miała może któraś z Was taki przypadek,że telefonicznie przekazano Wam informacje o większej ilości zaplodnionych zarodków niż potem na wypisie po punkcji? Otóż ja miałam punkcje w sobotę. W poniedziałek uzyskałem tel.informacje, że zaplodniono 3 i są trzy zarodki i bardzo dobrze rokuja. Dzisiaj, w dniu transferu powiedzieli, że jeden przestał się rozwijać i podają wczesna blastocyste. Dostałam kartę wypisywa i napisali, że dwie komórki udało się zapłodnic. Pytałam o te rozbieżność, ale powiedzieli, że musieli się pomylić w telefonicznej informacji. Kurde....jestem wkurzona (choć staram się o tym nie myśleć) i rozczarowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:26

33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.

Szczepienia limfocytami.

11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
    Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.

17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto Ci podawał informacje telefonicznie? Mgr Wójt?
    Kurde no lipa trochę też bym się wściekła... To są za poważne sprawy żeby się mylić...

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Pani W...:(

33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.

Szczepienia limfocytami.

11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
    Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka ogarnięta się wydaje...
    Teraz zaczynam się martwić czy u mnie się wszystko zgadza...
    Ktoś Cię chociaż przeprosił?

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się tego nie rozstrzasac i nie myśleć o tym, ale to strasznie trudne. Cała nadzieja w tej jednej blastocyscie co została mi podana. Nic więcej nie mamy.
    Wogole jakiś dzisiaj ciężki dzień tam miałam. Nie poprosili mnie o kartkę z lekami - co brałam, i na co potrzebuje receptę. Wypisali receptę na wszystko, ale na recepcie nie było luteiny, która brałam od punkcji. Okazało się, że zamienili mi dzisiaj luteine na utrogestan. Dobrze, ze człowiek czyta i pyta bo pojechałabym do domu bez utrogestanu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:44

Szczepienia limfocytami.

• Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie przeprosił. Rozmawialismy z tym Panem laborantem. Zapytaliśmy co się stało z tym trzecim zarodkiem i czemu o nim nie piszą. Tłumaczył,że wpisał na wypisie to co miał w protokole od Pani Mi i pewnie ktoś źle przeczytał i mi źle podał. Ale nalegalismy na wyjaśnienie tej sytuacji z nadzieją, że może się odnajdzie ta jedna "sztuka". Poszedł sprawdzić i powiedział, że po zapłodnieniu mieliśmy dwa zarodki. Pani M.dzisiaj nie widziałam w klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:48

Szczepienia limfocytami.

• Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    A taka ogarnięta się wydaje...
    Teraz zaczynam się martwić czy u mnie się wszystko zgadza...
    Ktoś Cię chociaż przeprosił?

Nie martw się,ja już mam takie szczęście i pewnie tylko u mnie taka "krzywa" informacja.

Szczepienia limfocytami.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaraj się teraz uspokoić i myśleć pozytywnie aby blastka którą zabrałaś spokojnie mogła zacząć się zagnieżdżać :) być może już nic więcej nie będzie Ci potrzebne !
    Niestety na zaistniałą sytuację nie masz wpływu...
    Ja mocno trzymam kciuki i wierzę że się uda a wtedy ta sytuacja pójdzie w niepamięć:)

Ja byłam w pon na usg w Salve przed godziną 13. Przede mną wchodziła dziewczyna właśnie po punkcji. Może to byłaś Ty ? :)

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się spotkałam ż wieloma niedomówieniami i gdyby nie to że mam jakąś wiedzę z neta i od dziewczyn bardziej doświadczonych z tego forum to wiele razy też byłabym w czarnej d..ie :)
    Niestety ż tego co się czyta nie tylko tutaj się tak zdarza.
    Lekarze mają dużo pracy myślę że jak oni wiedzą to my też rejestracją czy koordynator często nie umieją się wypowiedzieć w kwestii medycznej . Ja co prawda mam kontakt z lekarzem i w razie jakiś niedociągnięć mi bardzo pomaga bo zawsze odpisze gdyż na wizycie ż emocji też nie o wszystko zapytam ale czasami czuje się jak idiotka że znowu zawracaj mu głowę. Fajnie by było gdyby udało się na miejscu załatwiać czarno na białym.
    Po punkcji też wyszłam i nikt mnie nie pytał czy biorę pakiet Premium czy nie i co będzie z tym zarodkiem robione później jakąś dziewczyna pisała tu że się wracała po punkcji żeby za ten pakiet zapłacić więc ja się wystraszyłam że może ja też powinnam ale w sumie nikt mi nic nie mówił. Przeanslizowalsm notatki od mgr Wójt u której byłam przed stymulacja jeszcze na wizycie i w jej kosztorysie było to jakby wliczone więc uznałem że odgórnie już to mam załatwione i już nie wydzwanialam ale no sa jakieś niedociągnięcia. O tym że trzeba mieć kartkę z lekami przy sobie na transfer i że recepty odbiera się od koordynatora wiem od koleżanki która miała transfer ponad tydz temu i teraz Ty o tym piszesz. Koleżanka też nie miała i pisała ż głowy a przecież mają tam wszystko w kompie...

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:

Ja byłam w pon na usg w Salve przed godziną 13. Przede mną wchodziła dziewczyna właśnie po punkcji. Może to byłaś Ty ? :)

Nie, nie. Ja miałam punkcje w sobotę a informację telefoniczną o zarodkach w poniedziałek. Dzięki za słowa otuchy:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 16:12

Szczepienia limfocytami.

• Ja anka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Ja też się spotkałam ż wieloma niedomówieniami i gdyby nie to że mam jakąś wiedzę z neta i od dziewczyn bardziej doświadczonych z tego forum to wiele razy też byłabym w czarnej d..ie :)
    Niestety ż tego co się czyta nie tylko tutaj się tak zdarza.
    Lekarze mają dużo pracy myślę że jak oni wiedzą to my też rejestracją czy koordynator często nie umieją się wypowiedzieć w kwestii medycznej . Ja co prawda mam kontakt z lekarzem i w razie jakiś niedociągnięć mi bardzo pomaga
    Dokładnie, bardzo dużo niedociągnięc. O pakiecie też dowiedziałam się tutaj z forum. Doplacilismy za pakiet a jak dzisiaj zapytaliśmy na jakim etapie przestał się rozwijać drugi zarodek to powiedzieli, ze pewnie gdzieś w 3-4 dobie. Odnioslam wrażenie że Pan laborant nie był pewny tej odpowiedzi (ale mogę się mylić) a przecież w pakiecie jest ciągle monitorowanie. Ja miałam Ifv w 2016 w Salve (nieskuteczne) ale odnoszę wrażenie, że wtedy było jakoś lepiej.
    Fajnie masz, że masz kontakt lekarzem bo to prawda, że czasami na wizycie się nie zapyta a potem nie wiadomo co robić. Dla lekarza to może być pierdola a dla nas informacja życiowa.

Szczepienia limfocytami.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w pakiecie ciągły monitoring. Może przez to że przewija się tam tyle ludzi nie są w stanie odpowiedzieć precyzyjnie. Może nie pamiętają może nie chce im się sprawdzać a może nie mają obowiązku notowania tego a pozniej ciężko sobie przypomnieć. Z tym że my to traktujemy nie jak jako jakiś tam zarodek tylko już trochę jak nasze dziecko. Teraz wszystko wszędzie idzie jakoś taśmowo... Sama pracuje z lekarzami i niestety wiele zależy od tego jakim jest człowiekiem i jak angażuje się w pracę i kontakt z pacjentem. A pozostała załoga to też odrębny temat.
    Pacjenci chociaż ten pierwszy raz powinni mieć wyłożone wszystko jak na tacy tzn wszelkie informacje.

Kasa też tam idzie niezła. Co prawda pracownicy pewnie nie mają z tego za wielkiego zysku bo wszystko pewnie w większości zbiera szef i może dlatego nie mają motywacji i większego zaangażowania.

A może czasami my będące w desperacji chciałybyśmy wiedzieć więcej niż powinnyśmy

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzelka, mialas juz usg?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usg w poniedziałek i idę na kolejne w sobotę.

Bella93 lubi tę wiadomość

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że słabo to wygląda jak wczoraj nie było pani M. To kto się zapłodnieniem zajmuje? Powinni mieć innego embriologa. Chyba nie robi to kto popadnie. A co do zarodków to ja też do końca nie wiem co się z moimi stało. Jak zadzwoniłam dzień po transferze to strasznie wycinało rozmowę miałam wrażenie że pani M. jechała samochodem tylko usłyszałam że nie mamy nic do mrożenia. A co do statystyk powodzenia to chyba trochę to jest zafałszowane z forum nie wynika że 46% z nas się udaje....

• Ja anka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    Powiem szczerze że słabo to wygląda jak wczoraj nie było pani M. To kto się zapłodnieniem zajmuje? Powinni mieć innego embriologa. Chyba nie robi to kto popadnie. A co do zarodków to ja też do końca nie wiem co się z moimi stało. Jak zadzwoniłam dzień po transferze to strasznie wycinało rozmowę miałam wrażenie że pani M. jechała samochodem tylko usłyszałam że nie mamy nic do mrożenia. A co do statystyk powodzenia to chyba trochę to jest zafałszowane z forum nie wynika że 46% z nas się udaje....
    Może się źle wyraziłam, ten Pan z laboratorium, który z nami rozmawiał jest chyba embriologiem. Może była Pani M., ale jej nie widziałam. Rozmawiał z nami ten Pan.

Szczepienia limfocytami.

• zuzelka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był Pan Jacek. On także jest embriologiem.

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    46%?
    Statystyka ivf jest taka, ze to ok 35%szans na jedna procedure (cala procedure).

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Stefanowicz powiedziała że 46% jak jest jeszcze mniej to ja mam już doła :(

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    Mnie Stefanowicz powiedziała że 46% jak jest jeszcze mniej to ja mam już doła :(
    To ja Ci przedstawie inne procenty. Bardziej optymistyczne. Masz 50% szans

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ