Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia31 wrote:13 komórek, 3 zaplodnione..
Na plemniki może androlog by coś mógł pomóc. Niektóre dziewczyny piszą, że po kuracji nasienie męża bardzo się poprawiło. Natomiast szkoda tych 13 komórek skoro z nich dojrzało tylko 3... Chyba coś źle poprowadzili, ale nie mi osądzać. Ja stymulacje miałam tylko raz (pobrali 9 komórek, ale od razu pan doktor powiedział, że ta jedna jest słaba; powstało 8 zarodków a do blastocysty przetrwało 4). Ja mam takie wrażenie, że stymulację kobiety trzeba naprawdę umiejętnie przeprowadzić i tu dużo zależy od doświadczenia lekarza. Pod tym względem nie mogę narzekać na Invimed we Wrocławiu, bo lekarz w moim wypadku wiedział dokładnie, co robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 13:49
Leiden czynnika V, MTHFR
ICSI w Salve:
13.11.2018 4AA
08.02.2019 4AA -
babyhope wrote:Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Gdy będę kolejny raz u doc. Paśnika, to poproszę go o wystawienie takiej recepty i zapotrzebowania (sądzę, że on takowe chyba posiada???). Pani dr w klinice wystawiała mi receptę, ale i tak nie mogłam jej wykorzystać . Spróbuję w internecie znaleźć tą aptekę o której wspominasz i zadzwonić do niej (czy może pamiętasz jej nazwę bądź dokładniejszy adres?). Może ten problem z intralipidem jest od niedawna i dlatego tak trudno go dostać??? Może w ministerstwie dokonali jakichś zmian dotyczących dostępności leku??? Ostatnie pytanie (w kwestii tego ZAPOTRZEBOWANIA), czy można druk pobrać z internetu czy może miałaś od jakieś lekarza taki druk (już kombinuję na wypadek gdyby pan doc. też nie miał takich druków)? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Mi i receptę i zapotrzebowanie wypisywał ginekolog w Salve. Druk można wziąć z apteki Kwiaty Polskie przy Salve.
!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Dziewczynki szukam immunologa w Łodzi który przejży moje wyniki bez konieczności robienia nowych. Chcę skonsultować z kimś innym zalecenia doc. Paśnika.!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Smerfelinka wrote:Dziękuję Babyhope, bardzo dobrze
Wszystkie ciążowe dolegliwości przyjmuję z radością. Tego przecież chciałam Maleństwo kopie już całkiem wyraźnie i mam potwierdzone, że to chłopak W czwartek jadę już na usg połówkowe, nie mogę uwierzyć, że to tak szybko leci... Mam wrażenie, że dopiero co betę robiłam
Miałam ostatnio sporo przykrych przeżyć i mniej mnie było na forum, ale śledzę Was cały czas. Trzymam mocno kciuki kochana! Za Ciebie i za wszystkie pozostałe dziewczyny.
Bardzo się cieszę, że wszystko idzie u Ciebie tak dobrze Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda mi się kiedyś przeżyć ten stan... Choć mi zegar biologiczny bije bardzo szybka a czasu zatrzymać się niestety nie da. Lekarze też już trochę przy mnie wysiadają. Coraz częściej myślę, że to być może wina mojej psychiki??? Mówią, że czasem jest to najważniejsze... Ale z drugiej strony myślę sobie, że chyba żadna z nas nie idzie na te zabiegi beż żadnego stresu???
A wy dziewczyny w jakich nastrojach przechodzicie te zabiegi? Bo ja jestem trochę jak galaretka...Smerfelinka lubi tę wiadomość
Leiden czynnika V, MTHFR
ICSI w Salve:
13.11.2018 4AA
08.02.2019 4AA -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Ja na 3dojrzale mialas jedna blastke to dobry wynik, ale duzo niedojrzalych.
Pewnie inne leki/protokol pomoze.
Jakie mialas dawki i przy jakiej wielkosci pecherzykow koniec stymulacji, estradiol?
Miałam gonal 150, mensinorm 3 razy po 150,pozniej 75, po 6 dniach stymulacji dodano mi fostimon 75, koniec stymulacji po 12 dniach, w 17 dc miałam punkcje. Estradiol jak dobrze pamiętam 1450 -
nick nieaktualnybabyhope wrote:Na plemniki może androlog by coś mógł pomóc. Niektóre dziewczyny piszą, że po kuracji nasienie męża bardzo się poprawiło. Natomiast szkoda tych 13 komórek skoro z nich dojrzało tylko 3... Chyba coś źle poprowadzili, ale nie mi osądzać. Ja stymulacje miałam tylko raz (pobrali 9 komórek, ale od razu pan doktor powiedział, że ta jedna jest słaba; powstało 8 zarodków a do blastocysty przetrwało 4). Ja mam takie wrażenie, że stymulację kobiety trzeba naprawdę umiejętnie przeprowadzić i tu dużo zależy od doświadczenia lekarza. Pod tym względem nie mogę narzekać na Invimed we Wrocławiu, bo lekarz w moim wypadku wiedział dokładnie, co robi.
Niestety nam androlog nie pomógł, mąż brał różne suplementy i żadnej poprawy jakości nasienia. Mam nadzieję, że chociaż ta jedna blastka przetrwa, nie wiem czy dam radę przyjesc druga stymulacje... -
babyhope wrote:Bardzo się cieszę, że wszystko idzie u Ciebie tak dobrze Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda mi się kiedyś przeżyć ten stan... Choć mi zegar biologiczny bije bardzo szybka a czasu zatrzymać się niestety nie da. Lekarze też już trochę przy mnie wysiadają. Coraz częściej myślę, że to być może wina mojej psychiki??? Mówią, że czasem jest to najważniejsze... Ale z drugiej strony myślę sobie, że chyba żadna z nas nie idzie na te zabiegi beż żadnego stresu???
A wy dziewczyny w jakich nastrojach przechodzicie te zabiegi? Bo ja jestem trochę jak galaretka...
Ja też byłam galaretką i do dosłownie Z nerwów aż się trzęsłam przed punkcją, ale już po było lepiej. Ogarnął mnie dziwny spokój i jedynie przed samym transferem była jeszcze chwila nerwów. Dopóki są siły i fundusze, ja bym próbowała, ale wiadomo, że każdy inaczej to przechodzi. A odnośnie zegara biologicznego, to w szpitalu poznałam kobietkę już sporo po czterdzestce (nie pamiętam dokładnie), która leżała tam w pierwszej ciąży Życie pisze różne historie, trzeba mieć nadzieję.Maja25, Abi2017, babyhope lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Baby, druk mialam z internetu.
Jedna apteka to Apteka Zdrowie - Lipińscy, rajdowa 8.
Druga apteka to Apteka Passiflora, przełajowa 14.
Natalia dawki wydaja sie spore, a estradiol jak na 13komórek był niski, więc napewno lekarz byłby w stanie przy kolejnej stymulacji pokombinować z lekami.
A te dwie dojrzałe sie nie zaplodnily czy zarodki przestaly sie rozwijac?babyhope lubi tę wiadomość
-
zuzelka wrote:Dziewczynki szukam immunologa w Łodzi który przejży moje wyniki bez konieczności robienia nowych. Chcę skonsultować z kimś innym zalecenia doc. Paśnika.
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Baby, druk mialam z internetu.
Jedna apteka to Apteka Zdrowie - Lipińscy, rajdowa 8.
Druga apteka to Apteka Passiflora, przełajowa 14.
Natalia dawki wydaja sie spore, a estradiol jak na 13komórek był niski, więc napewno lekarz byłby w stanie przy kolejnej stymulacji pokombinować z lekami.
A te dwie dojrzałe sie nie zaplodnily czy zarodki przestaly sie rozwijac?
Niestety zarodki przestały się rozwijać. -
Ja w poniedziałek mam punkcje a estriadiol był badany tylko w 2dc, ostatnie badania to tylko morfologia, białko,ATTP i do tego grupa krwi. Lekarz nic nie mówił by badać Progesteron i estriadiolStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
babyhope wrote:Bardzo się cieszę, że wszystko idzie u Ciebie tak dobrze Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda mi się kiedyś przeżyć ten stan... Choć mi zegar biologiczny bije bardzo szybka a czasu zatrzymać się niestety nie da. Lekarze też już trochę przy mnie wysiadają. Coraz częściej myślę, że to być może wina mojej psychiki??? Mówią, że czasem jest to najważniejsze... Ale z drugiej strony myślę sobie, że chyba żadna z nas nie idzie na te zabiegi beż żadnego stresu???
A wy dziewczyny w jakich nastrojach przechodzicie te zabiegi? Bo ja jestem trochę jak galaretka...babyhope lubi tę wiadomość
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Natalia31 wrote:3 zaplodnione...Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Smerfelinka wrote:Ja też byłam galaretką i do dosłownie Z nerwów aż się trzęsłam przed punkcją, ale już po było lepiej. Ogarnął mnie dziwny spokój i jedynie przed samym transferem była jeszcze chwila nerwów. Dopóki są siły i fundusze, ja bym próbowała, ale wiadomo, że każdy inaczej to przechodzi. A odnośnie zegara biologicznego, to w szpitalu poznałam kobietkę już sporo po czterdzestce (nie pamiętam dokładnie), która leżała tam w pierwszej ciąży Życie pisze różne historie, trzeba mieć nadzieję.
Przypomnij, Ty miałaś tylko jedna stymulację i jak to u Ciebie wyglądało?Smerfelinka, babyhope lubią tę wiadomość
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Maja25 wrote:Smerfelinka bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok i rosnijcie dalej zdrowi🙂
Przypomnij, Ty miałaś tylko jedna stymulację i jak to u Ciebie wyglądało?
Wiesz Maju, u nas to był zbieg okoliczności jeden za drugim i mam wrażenie, że wszystko działo się bardzo szybko. W sierpniu zgłosiliśmy się do łódzkiego programu, bo miało być jeszcze kilka dodatkowych miejsc, okazało się, że ich jednak nie ma. Już chcieliśmy podchodzić z własnych środków, ale ok. 20 października zadzwoniła p. Wójt, że jedna para się nie zgłosiła, my mamy wszystko zaakceptowane, więc możemy umówić się na ich miejsce. Jeszcze tego samego dnia pojechałam na wizytę i od razu miałam schratcing, badania w pierwszy dzień cyklu po południu, bo to akurat był piątek i od soboty zaczęłam stymulację. Brałam najpierw gonal 150 i mensinorm 75 przez 6 dni. Później mensinorm 75 i fostimon 75 przez 4 dni, a cetrotide przez 6 dni. Dwa dni przed punkcją ovitrelle. Wyhodowałam 13 komórek, 12 dojrzałych, 6 można było zapłodnić w procedurze, 6 oddaliśmy do adopcji. Zapłodniło się u nas 5 komórek, ale niestety tylko 2 dotrwały do blastocysty. Podali mi jedną szczęśliwą i jedną zamroziliśmy. Taka nasza historia.
Dziękuję za dobre słowoAbi2017 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Bella93 wrote:Wilczyński
Bella czy orientujesz się jaka jest cena wizyty?!!
6 IUI -
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Smerfelinka wrote:Wiesz Maju, u nas to był zbieg okoliczności jeden za drugim i mam wrażenie, że wszystko działo się bardzo szybko. W sierpniu zgłosiliśmy się do łódzkiego programu, bo miało być jeszcze kilka dodatkowych miejsc, okazało się, że ich jednak nie ma. Już chcieliśmy podchodzić z własnych środków, ale ok. 20 października zadzwoniła p. Wójt, że jedna para się nie zgłosiła, my mamy wszystko zaakceptowane, więc możemy umówić się na ich miejsce. Jeszcze tego samego dnia pojechałam na wizytę i od razu miałam schratcing, badania w pierwszy dzień cyklu po południu, bo to akurat był piątek i od soboty zaczęłam stymulację. Brałam najpierw gonal 150 i mensinorm 75 przez 6 dni. Później mensinorm 75 i fostimon 75 przez 4 dni, a cetrotide przez 6 dni. Dwa dni przed punkcją ovitrelle. Wyhodowałam 13 komórek, 12 dojrzałych, 6 można było zapłodnić w procedurze, 6 oddaliśmy do adopcji. Zapłodniło się u nas 5 komórek, ale niestety tylko 2 dotrwały do blastocysty. Podali mi jedną szczęśliwą i jedną zamroziliśmy. Taka nasza historia.
Dziękuję za dobre słowo
Powiem Ci, że mialam podobne leki tylko jeszcze do tego genopeptyl 3 dni na początek i przed punkcja wczoraj też tylko jednorazowo podwójna dawkę. Mensinorm i fostimon po 150.do tego aromek i clostilbegyt (nie wiem czy to każdy też dostaje). Oby te moje komórki były ok.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Maja25 wrote:Piękna historia.. Szybko i już... A z czym mieliście problem?
Powiem Ci, że mialam podobne leki tylko jeszcze do tego genopeptyl 3 dni na początek i przed punkcja wczoraj też tylko jednorazowo podwójna dawkę. Mensinorm i fostimon po 150.do tego aromek i clostilbegyt (nie wiem czy to każdy też dostaje). Oby te moje komórki były ok.
Główny problem był z nasieniem. Poza tym nie zawsze pęcherzyki chciały mi pękać przy naturalnej owulacji, ale różnie z tym bywało. Tak czy tak to właśnie bardzo słabe wyniki nasienia zaważyły o in vitro.
U mnie aromek ani clo nie były włączone, tylko to, co wymieniłam. Plus melatonina, vit. d, acard i encorton 10. Później magnez, utrogestan, prolutex i progynova, ale to w sumie krótko przez hiperstymulację. To jest komplet leków, które brałam.
Trzymam kciuki, będę z Tobą myślami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:44
Maja25, babyhope lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
zuzelka wrote:Bella czy orientujesz się jaka jest cena wizyty?
Przyjmuje tez w Gamecie i tak jest stala cena za wizyte.