Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Nie chciałam ja mam 27 lat dobre Amh więc jeszcze będzie z czego brać jak coś niech przydadzą się dziewczyna 🤞 Miałyście po punkcji jakieś leki? Ja dostałam cetrotide fraxipiryne i dostinex nie wiem czy to od dziś brać czy od jutra rano
Ja miałam rozpisane , część od kolejnego dnia, resztę od transferu. o fraxiparine, ah te igły -
jaina_proudmoore wrote:Ja miałam rozpisane , część od kolejnego dnia, resztę od transferu. o fraxiparine, ah te igły
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Kochane ja po punkcji zasnęłam odrazu pobrali 23 oocyty 16 prawidłowe trzymajcie kciuki żeby dopuściliśmy nas w tym cyklu do transferu
Super wynik Daj znać ile macie zarodków ? ( jak już będziesz wiedziała... )jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Sunray wrote:Dziewczyny, ile zwykle czeka się na wyniki przeciwciał tarczycy?
Chciałam tu napisać, że wczoraj robiłam porządki, znalazłam wyniki sprzed 5 lat.
TSH miałam na poziomie 5 ( żaden gin nie mówił, że to za wysokie do ciąży...)
anty tpo też mi wyszło - nie pamiętam ile dokładnie, a robione rok temu- wynik ok.
O czym to świadczy? nie brałam leków, a organizm sam jako tako działał
Sunray lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hmm ja czekałam chyba 2-3 dni , ale to było kilka lat temu.
Chciałam tu napisać, że wczoraj robiłam porządki, znalazłam wyniki sprzed 5 lat.
TSH miałam na poziomie 5 ( żaden gin nie mówił, że to za wysokie do ciąży...)
anty tpo też mi wyszło - nie pamiętam ile dokładnie, a robione rok temu- wynik ok.
O czym to świadczy? nie brałam leków, a organizm sam jako tako działał
Przeciwciała świadczą podobno o Hashimoto. Muszę je właśnie zrobić i będę to właśnie obgadywać z lekarzem. Ehh, zwykły ginekolog, nie to żeby musiał być niepłodnościowy, powinien reagować na taki wysoki wynik TSH😏 Ehhhh... tracą nasz cenny czas😣jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Sunray wrote:Przeciwciała świadczą podobno o Hashimoto. Muszę je właśnie zrobić i będę to właśnie obgadywać z lekarzem. Ehh, zwykły ginekolog, nie to żeby musiał być niepłodnościowy, powinien reagować na taki wysoki wynik TSH😏 Ehhhh... tracą nasz cenny czas😣
true story. a miałam kilku lekarzy po drodze, zmieniałam bo nie było efektów leczenia. o THS nikt! słowem nie wspomniał, oprócz dr K ) rok temu. tak się dowiedziałam,że mam niedoczynność -
Dziewczyny jak się czułyscie po punkcji? Ja wczoraj po lekach myślałam że zemdleje jak wzięłam zastrzyk fraxipiryny myślałam że zejdę byłam w pracy kierownicza kazała mi dźwigać kabinę prysznicową...brzuch bolał po lekach przeszło Ale zostały mdłości i zawroty głowy
-
Marta93 wrote:Dziewczyny jak się czułyscie po punkcji? Ja wczoraj po lekach myślałam że zemdleje jak wzięłam zastrzyk fraxipiryny myślałam że zejdę byłam w pracy kierownicza kazała mi dźwigać kabinę prysznicową...brzuch bolał po lekach przeszło Ale zostały mdłości i zawroty głowy
trzeba było nie dźwigać.
u mnie 1 dzień był najgorszy, potem 2-3 dni bolesny i napięty, powiększony brzuch.
1 dnia leżałam cały czas po powrocie do domu.
-
jaina_proudmoore wrote:trzeba było nie dźwigać.
u mnie 1 dzień był najgorszy, potem 2-3 dni bolesny i napięty, powiększony brzuch.
1 dnia leżałam cały czas po powrocie do domu.jaina_proudmoore, Yamo lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Wzięłam l4 na dwa dni Teraz w środę inwentaryzacja ,ale kierowniczka będzie zła uuuu😄
Dziewczyny, a u mnie w końcu odbyło się łyżeczkowanie służba zdrowia w czasach covidu to na prawdę koszmar.. tym bardziej jeśli chodzi o szpital..
Łyżeczkowanie, 9tydz przestały bić serduszka, ciąża bliźniacza jak myślicie kiedy znowu można zacząć się starać? Jeszcze 5zarodkow czeka zamrożonych.. myślałam o styczniu żeby iść do Stefanowicz? -
Yamo wrote:Trudno! Niech będzie zła ale są rzeczy ważne i ważniejsze! Musisz odpocząć 😘
Dziewczyny, a u mnie w końcu odbyło się łyżeczkowanie służba zdrowia w czasach covidu to na prawdę koszmar.. tym bardziej jeśli chodzi o szpital..
Łyżeczkowanie, 9tydz przestały bić serduszka, ciąża bliźniacza jak myślicie kiedy znowu można zacząć się starać? Jeszcze 5zarodkow czeka zamrożonych.. myślałam o styczniu żeby iść do Stefanowicz?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dostałam info od pani koordynator " Badania kwalifikujące do programu można zrobic chwile przed wizytą – na wizycie na której wypiszą Państwo wniosek z lekarzem – wszystkie badania już muszą być. Wniosek nie będzie dostępny na stronie, konieczna jest wizyta lekarska z kwalifikacją do programu."
dobrze rozumiem, że 2-3 dni przed wizytą bd ok?
-
jaina_proudmoore wrote:Dostałam info od pani koordynator " Badania kwalifikujące do programu można zrobic chwile przed wizytą – na wizycie na której wypiszą Państwo wniosek z lekarzem – wszystkie badania już muszą być. Wniosek nie będzie dostępny na stronie, konieczna jest wizyta lekarska z kwalifikacją do programu."
dobrze rozumiem, że 2-3 dni przed wizytą bd ok? -
Marta93 wrote:Ciekawe jakie badania podejrzewam że nasienie i wszystko to co przed in vitro czyli wirusowe itd najdłużej chyba do 2tyg się czeka na wynik na cytologię
cytologia ważna 2 lata- już mam, z marca to odpada.
TSH- 180 dni
AMH- 6 mcy.
badanie nasienia
wirusowa dla pary
grupa krwi - mamy
Chyba zrobimy to na koniec roku, żeby mieć z głowy i gotowe na wizytę bo jednak na badanie nasienia czeka się chwile na wyniki