Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
I am waiting for a miracle wrote:Ja żałuję, że przed ciążą nie zrobiłam krzywej cukrowej...
ale czasu nie cofnę, zawsze tylko glukoza na czczo i jak ok... to tyle w tym zakresie...
A Wy robiłyście?
Najważniejszy jest wynik krzywej jest w ciąży jeśli który kolwiek z wyników będzie powyżej normy oznacza to cukrZyce ciążowa, wynik na czczo dla kobiety w ciąży jest niższy niż normalnie bo koło 92 max.Maaaa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
I am waiting for a miracle wrote:Ja żałuję, że przed ciążą nie zrobiłam krzywej cukrowej...
ale czasu nie cofnę, zawsze tylko glukoza na czczo i jak ok... to tyle w tym zakresie...
A Wy robiłyście?
Krzywa przed ciąża raczej nie ma sensu, chyba ze na czczo cukry są ponad normę. Dużo dziewczyn ma cukrzyce ciążowa i jest to spowodowane wahaniem hormonów. Ja tez mam od 28tc regulowana dieta, teraz na insuliniejaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Sunray wrote:Jest prawidłowy. Nie mam już CD138, jupi Przygotowuję się do transferu, który jest zaplanowany na wtorek. Jutro mam jeszcze konsultację u endokrynologa, ale to TSH kontroluję i zwiększyłam sama dawkę. Przed tym odwołanym transferem w październiku, estradiol miałam bardzo wysoki i to TSH mi tak skakało jak szalone. Teraz mam niższy estradiol i TSH podwyższyło się, ale już nie tak dramatycznie. Zastanawiam się po co w Gamecie sprawdzają poziom estradiolu, jeśli na USG widać, że endometrium wygląda prawidłowo. Nie pamiętam dobrze, ale w Salve chyba nie sprawdza się Estradiolu przed criotransferem, prawda?
-
Estradiol przed punkcja i w trakcie stymulacji do punkcji mialam badany.
6dpt na tescie widac delikatną kreskę
https://zapodaj.net/278deb3661a91.jpg.html
https://zapodaj.net/3188f861b6cea.jpg.html
Na betę pojde w sobotę i poniedziałek to juz raczej nie będą mi kazac powtórzyć. Po drugie ta kreska jest tak blada ze moze to jednak zostalo po tym wlewie przed transferem.jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
SylwiaB wrote:Estradiol przed punkcja i w trakcie stymulacji do punkcji mialam badany.
6dpt na tescie widac delikatną kreskę
https://zapodaj.net/278deb3661a91.jpg.html
https://zapodaj.net/3188f861b6cea.jpg.html
Na betę pojde w sobotę i poniedziałek to juz raczej nie będą mi kazac powtórzyć. Po drugie ta kreska jest tak blada ze moze to jednak zostalo po tym wlewie przed transferem.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
SylwiaB wrote:Ja w grudniu tez nie dostałam, jak zapytałam co to za lek to było hcg.
Może się coś zmieniło, albo może w grudniu zapomnieli mi podac.
ten brak info w Salve mnie chwilami przeraża.
nie lubię brać tabletek, jak nie wiem co mi podają
tym bardziej taka kroplówka.
Podanie Intralipidu w Salve to koszt 300 zł. lekkie przegięcie
-
jaina_proudmoore wrote:ten brak info w Salve mnie chwilami przeraża.
nie lubię brać tabletek, jak nie wiem co mi podają
tym bardziej taka kroplówka.
Podanie Intralipidu w Salve to koszt 300 zł. lekkie przegięcie
To byl wlew do macicy nie dożylny. -
Maaaa wrote:Krzywa przed ciąża raczej nie ma sensu, chyba ze na czczo cukry są ponad normę. Dużo dziewczyn ma cukrzyce ciążowa i jest to spowodowane wahaniem hormonów. Ja tez mam od 28tc regulowana dieta, teraz na insulinie
Czy już wiesz może czy będziesz rodziła sn czy cc?
Ja też będę miała cukrzycę ciążową ... 2 razy mi wyszła glukoza za wysoko 93,9 i raz 86 w normie...
zobaczymy co na to gin ... pewnie zaleci mi krzywą cukrową, ale wolałabym tego uniknąć... i zaczekać jeszcze chociaż do 12 tc wg USG, a nie transferu...
Jaką dawkę insuliny bierzesz na noc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 13:52
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, kogo z Salve polecacie na stymulację cyklu lub ewentualnie jeszcze IUI, z założeniem że za jakiś czas, jakby nie wychodziło to byłoby podejście do IVF?
Dobrze, jakby była akceptacja zaleceń Paśnika, bo brane pod uwagę są szczepienia albo chociaż intralipid. -
Kitka_87 wrote:Hej Dziewczyny, kogo z Salve polecacie na stymulację cyklu lub ewentualnie jeszcze IUI, z założeniem że za jakiś czas, jakby nie wychodziło to byłoby podejście do IVF?
Dobrze, jakby była akceptacja zaleceń Paśnika, bo brane pod uwagę są szczepienia albo chociaż intralipid.
jak dla mnie dr K. albo dr Stefanowicz- też chwalona
najlepiej iść na wizytę, zobaczyć, bo każdemu co innego pasuje i na co innego zwraca uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:08
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaina_proudmoore wrote:jak dla mnie dr K. albo dr Stefanowicz- też chwalona
najlepiej iść na wizytę, zobaczyć, bo każdemu co innego pasuje i na co innego zwraca uwagę.
Mam ponad 100km do Łodzi, więc wolałabym już być ukierunkowana na kogoś. Dr K to Kłosiński?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Mam wszystkie możliwe badania, aczkolwiek hormony wymagają powtórki, bo mają już ponad rok ostatnie.
Nigdy nie badałam tylko AMH - to jest konieczne pod stymulację cyklu czy iui u K?
musisz hormony zrobić nowe, tarczycowe są ważne 3 miesiące , a AMH- 6.
Do stymulacji cyklu konieczne, co do IUI to nie wiem, nam dr K. zaproponował IVF, a dr P. - immunolog się zdziwił, że przy tych "wynikach" nie było IUI... ekhm
ps. jak już pójdziesz do dr K, to da ci kartkę z badaniami, albo możesz jechać ze swoimi, będzie 1 wizyta mniej. oni maja gotowe kartki, badania czy karta stymulacji itp dla każdegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 18:02
Kitka_87 lubi tę wiadomość