Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunray wrote:😂😂😂 Ja kochana, będę rodzić w Medeorze😂😂😂, transferu jeszcze nie było😂😂😂, ale ja szpital już wybrałam😂😂😂
Sunray, SylwiaB, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
nick nieaktualny
-
I am waiting for a miracle wrote:No i super Ja jeszcze nie wybrałam... dopiero po 12tc to ogarnę 🙃 Teraz muszę przetrwać do jutra, a później do prenatalnych ( 17.02 ) Później już będzie "Miodowy trymestr", więc pójdzie z górki 😁
Trzymam kciuki mocnoooo )))
I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiaB wrote:Ja miałam 3 IUI w salve
Może pytania wydadzą się banalne, ale jednak zapytam 😊
1. Jakie badania są wymagane przed IUI?
2. Jeśli kolejny cykl zacznę 18 lutego i umówiłam się (przez znanylekarz) do dr K na 13 lutego i mając potrzebne badania mogą wprost powiedzieć, że chcę od kolejnego cyklu (czyli od tego 18 lutego) podejść do IUI?
3. Widzę, że cena IUI to 900zł - czy to sam "zabieg"? Za wizyty podglądowe w trakcie stymulacji płacę osobno?Śnieżka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jeszcze widzę, że na znanylekarz wizyta u dr K 230zł, a jak wchodzę na Salve i że miałabym umówić pierwszą wizytę niepłodnościową to 160zł tylko, żeby zadzwonić.
Orientujecie się może czy to korzystniej dzwoniąc? I jak miałabym zadzwonić to określić, że na IUI chcę się zapisać do tego i tego lekarza?
Wybaczcie, ale doświadczenie z klinikami jest u mnie zerowe.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:A jeszcze widzę, że na znanylekarz wizyta u dr K 230zł, a jak wchodzę na Salve i że miałabym umówić pierwszą wizytę niepłodnościową to 160zł tylko, żeby zadzwonić.
Orientujecie się może czy to korzystniej dzwoniąc? I jak miałabym zadzwonić to określić, że na IUI chcę się zapisać do tego i tego lekarza?
Wybaczcie, ale doświadczenie z klinikami jest u mnie zerowe.
1 wizyta niepłodnościowa u dr K to 230 zł. kolejne 200 zł, ja rezerwuje przez stronę znany lekarz.pl, potem płacę w Salve na miejscu. Nigdy nie płaciłam mniej, chyba że za monitoring w cyklu raz- 160 zł.
Musisz iść na tą 1 wizytę, może warto wcześniej nawet, dać badania, pogadać, poczekać na opinie lekarza. Powiedz, czego oczekujesz i oby dał zielone światło na luty.
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Może pytania wydadzą się banalne, ale jednak zapytam 😊
1. Jakie badania są wymagane przed IUI?
2. Jeśli kolejny cykl zacznę 18 lutego i umówiłam się (przez znanylekarz) do dr K na 13 lutego i mając potrzebne badania mogą wprost powiedzieć, że chcę od kolejnego cyklu (czyli od tego 18 lutego) podejść do IUI?
3. Widzę, że cena IUI to 900zł - czy to sam "zabieg"? Za wizyty podglądowe w trakcie stymulacji płacę osobno?
Badania chorób zakaźnych, twoje i partnera
Badania hormonalne lsh, lh, prolaktyna, amh, i chyba jeszcze tarczyca
Nie jestem pewna czy ge hormonalne jiebtrzeba było zrobić 1-3 dzien cyklu Ale to i tak zdążysz ze stymulacja.
Tak na pewno lekarz da Ci leki do stymulacji pecherzyka ktore bierzemy od 2 dni cyklu. Dobierze do twoich wyników. Ja dostalam aromek ale nie zadziałał. W drugim cyklu juz inne leki.
900 zl + leki + badania krwii+ wizyty (ja płaciłam za 1 usg 200zl i pozniej za kolejne usg w cyklu chyba 160zl)
Wizyty okolo 4 z inseminacja. Wiec 4 wizyta w cenie tego 900zl
Jedyne czego nie wiem to czy trzeba zrobić wczensiej badanie nasienia i czy oddanie nasienia do iui kosztuje, ja mialam nasienie dawcy.jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:powiem wam szczerze, że żałuje, że nie miałam chociaż 1 IUI w Salve, ale dr K od razu proponował IVF.
Tak przy okazji mam pytanie, czy Salve oferuje tez metodę PICSI przy IVF?
Nie wiem, czy tak można... ale jakbyś faktycznie teraz musiała pauzować 3 miesiące z uwagi na dofinansowanie...
To w między czasie... może mogłabyś tak na luzie podejść do inseminacji? Może warto spróbować... ?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
I am waiting for a miracle wrote:Nie wiem, czy tak można... ale jakbyś faktycznie teraz musiała pauzować 3 miesiące z uwagi na dofinansowanie...
To w między czasie... może mogłabyś tak na luzie podejść do inseminacji? Może warto spróbować... ?
zdaniem dr K to strata czasu i kasy, bo IUI ma niskie szanse powodzenia hehe.
-
nick nieaktualnySylwiaB wrote:Badania chorób zakaźnych, twoje i partnera
Badania hormonalne lsh, lh, prolaktyna, amh, i chyba jeszcze tarczyca
Nie jestem pewna czy ge hormonalne jiebtrzeba było zrobić 1-3 dzien cyklu Ale to i tak zdążysz ze stymulacja.
Tak na pewno lekarz da Ci leki do stymulacji pecherzyka ktore bierzemy od 2 dni cyklu. Dobierze do twoich wyników. Ja dostalam aromek ale nie zadziałał. W drugim cyklu juz inne leki.
900 zl + leki + badania krwii+ wizyty (ja płaciłam za 1 usg 200zl i pozniej za kolejne usg w cyklu chyba 160zl)
Wizyty okolo 4 z inseminacja. Wiec 4 wizyta w cenie tego 900zl
Jedyne czego nie wiem to czy trzeba zrobić wczensiej badanie nasienia i czy oddanie nasienia do iui kosztuje, ja mialam nasienie dawcy.
A orientujesz się czy te badania LH, FSH, prolaktyna - muszą być w 3dc w tym właśnie cyklu kiedy podchodzi się do IUI czy mogą być z cyklu poprzedzającego?
Wirusowe mogłabym zrobić po wizycie u dr K tego 13 lutego.
Działa w soboty labo w Salve?
Nie chcę dwa razy wydawcy pieniędzy.
Jedynie myślałam, żeby teraz pójść zbadać AMH, bo to raczej nie będzie wymagane w cyklu stricte z IUI. -
nick nieaktualnyjaina_proudmoore wrote:zdaniem dr K to strata czasu i kasy, bo IUI ma niskie szanse powodzenia hehe.
A to też nie zależy od wyników?
Mnie i męża jeszcze nikt nie "podsumował", ale mąż morfo 18%, ja naturalne owulacje, badania z małymi odchyleniami albo bardzo dobre, a przez ponad półtora roku mam za sobą tylko trzy biochemy.
Genetyka, immunologia, mutacje, hormony, nasienie, histeroskopia, HSG - wszystko sprawdzone i ciąży brak.
Ja myślę nad IVF, ale chciałam dać nam jeszcze półtora roku i spróbować IUI, a potem szczepień limfocytami i dopiero "na nich" jak jeszcze będą się utrzymywać podejść do IVF 🤷♀️jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Labolatorium w Salve: od poniedziałku do piątku, w godzinach 7:00-20:00 oraz w soboty w godzinach 7:00-15:00. (info ze strony)
jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Kitka_87 wrote:A orientujesz się czy te badania LH, FSH, prolaktyna - muszą być w 3dc w tym właśnie cyklu kiedy podchodzi się do IUI czy mogą być z cyklu poprzedzającego?
Wirusowe mogłabym zrobić po wizycie u dr K tego 13 lutego.
Działa w soboty labo w Salve?
Nie chcę dwa razy wydawcy pieniędzy.
Jedynie myślałam, żeby teraz pójść zbadać AMH, bo to raczej nie będzie wymagane w cyklu stricte z IUI.
Tak mozesz miec z poprzedniego cyklu, ważne chyba sa 3 miesiace albo 6 w salve.
Jeśli masz dobre badania to tez bym sprobowala IUI, nasienie jest szykowane pod IUI i przesiewowo są wybierane najlepsze plemniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 11:24
jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
I am waiting for a miracle wrote:A to nie jest tak, że jak mamy cukrzycę to już musimy rodzić w szpitalu typu Matka Polka? Dzisiaj jedna dziewczyna tak napisała/zastanawiała się...?
Według niektórych lekarzy cukrzyca jest wskazaniem do porodu w szpitalu z 3 stopniem... ale według mojego czyli dr K niekoniecznie 🙂 wiec słucham się jego 😅I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnySylwiaB wrote:Tak mozesz miec z poprzedniego cyklu, ważne chyba sa 3 miesiace albo 6 w salve.
Jeśli masz dobre badania to tez bym sprobowala IUI, nasienie jest szykowane pod IUI i przesiewowo są wybierane najlepsze plemniki.
No to pasuje mi, bo pójdę teraz w poniedziałek zrobić sobie badania hormonów, więc to będą wyniki na cykl przed IUI. U siebie w Diagnostyce mam zniżkę, więc wyjdzie mi korzystniej cenowo.
A ta wirusówka to oboje?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:zdaniem dr K to strata czasu i kasy, bo IUI ma niskie szanse powodzenia hehe.
Ja miałam 3 iui (u Nas nie było w zasadzie żadnego problemu poza moim dość niskim AMH wtedy niewiele ponad 1) które niestety zakończyły się niepowodzeniem... jak wiesz 1 ivf zakończyło się sukcesem wiec mogę powiedzieć ze iui to na moim przykładzie strata czasu i kasy 🙂 do tej pory niestety nie znam przyczyny niepowodzeń 🙈jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️