Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa osobiście chciałam tylko raz spróbować IUI, bo później mam już wizytę pod szczepienia limfocytami i to IUI traktuję jako taką deskę ratunkową przed.
Poza tym ja nigdy nie miałam stymulowanego cyklu, więc może jednak u mnie coś takie rozwiązanie zadziała, aczkolwiek liczę się z niepowodzeniem.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja już po transferze 😍 dostałam pół niebieskiej i żółta tabletkę i na fotelu też coś domacicznie Ale nie mam pojęcia co zapytam jak wyjdę ale wydaje mi się że to raczej coś przeciw skurczą
jaina_proudmoore, SylwiaB, I am waiting for a miracle, Śnieżka, podczytuje, Karola1987, Tosiek lubią tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:No to pasuje mi, bo pójdę teraz w poniedziałek zrobić sobie badania hormonów, więc to będą wyniki na cykl przed IUI. U siebie w Diagnostyce mam zniżkę, więc wyjdzie mi korzystniej cenowo.
A ta wirusówka to oboje?
Tak wirusowka oboje.jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Ja już po transferze 😍 dostałam pół niebieskiej i żółta tabletkę i na fotelu też coś domacicznie Ale nie mam pojęcia co zapytam jak wyjdę ale wydaje mi się że to raczej coś przeciw skurczą
No to pewnie to jest to o czym mówiłam. I lekarz odczekal pewnie z 10minut.
Trzymam kciuki kochana ))
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Ja już po transferze 😍 dostałam pół niebieskiej i żółta tabletkę i na fotelu też coś domacicznie Ale nie mam pojęcia co zapytam jak wyjdę ale wydaje mi się że to raczej coś przeciw skurczą
jaina_proudmoore, Marta93 lubią tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Kitka_87 wrote:Może pytania wydadzą się banalne, ale jednak zapytam 😊
1. Jakie badania są wymagane przed IUI?
2. Jeśli kolejny cykl zacznę 18 lutego i umówiłam się (przez znanylekarz) do dr K na 13 lutego i mając potrzebne badania mogą wprost powiedzieć, że chcę od kolejnego cyklu (czyli od tego 18 lutego) podejść do IUI?
3. Widzę, że cena IUI to 900zł - czy to sam "zabieg"? Za wizyty podglądowe w trakcie stymulacji płacę osobno?
Dla mnie IUI też było stratą pieniędzy i czasu, a u nas tylko słaba morfologia. Najlepiej jak umówisz się na wizytę i da Ci wszystko co pozwoli lekarzowi na pełny obraz Waszej sytuacji. Bo tak w ciemno i szybko to bez sensu. Pamiętam, tak jak napisała koleżanka wcześniej że, ja miałam podobne zlecone wszystkie badanie tak jak do IVF, tj, LH, FSH, estradiol, PRL (miedzy 3-5 dniem cyklu), ACA, AMH, Wit D, ATA, Helicobacter, insulina i glukoza na czczo. Potem oceniał te badania i proponował czy jest sens inseminacja czy nie. Potem była wymagana wirusówka, obojga partnerów. Dopiero potem ewentualnie przepisywał leki do stymulacji jajników. miałam Clostibegyt albo Aromek, pare wizyt USG jak to wszystko rośnie ( oczywiście to jest zależne od tego jaki masz cykl i jak rosną, bo trzeba być średnio co 2 dni) potem ustala kiedy wziąć Otrivelle na pęknięcie i za około dwa dni przychodzisz na inseminację. Partner przychodzi rano, oddaje, płaci 900 zł, Ty przychodzisz, nasienie obrobione, wszystko trwa na fotelu z 10-15 min i do domu. Plus chyba dawał jeszcze luteinę albo utrogestan. Osobiście po luteinie źle się czułam, wolałam wydać więcej i brać Utrogestan. Potem robisz betę, nie pamiętał za ile dni i tyle.... Ja nie polecam IUI zdecydowanie...
A na te badania które zleca czeka się około 2 tyg z tego co pamietam.. więc musisz sobie to wszystko przekalkulować w czasie..
Edit: zapomniałam dodać ze jeszcze badania nasienia partnera, najlepiej jaknajświeższe, chociaż parametry zmieniają się nieobliczalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 12:11
jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyATA to antyTG i antyTPO - mam ujemne z tamtego roku, trzeba to powtarzać?
ACA to w kierunku zespołu antyfosfolipidowego?
Ja mam MTHFR i PAI-1 i mam acard od owulacji i heparynę na czas ciąży od docenta Paśnika, więc chyba u mnie mijałoby się to badanie z celem, bo kierunek leczenia ten sam.
-
Akurat wyciągnęłam te kartki, więc napiszę: grupa krwi, HIV, HCV, HSBAg, AntyHbc, WR, Toxoplazmoza, różyczka to kobieta, a facet : grupa krwi, HIV, HCV, HSBAg, AntyHbc, WR
Ważne 3 miesiące
Jeszcze się zastanawiam czy nie trzeba robić TSH, FT3, FT4... nie pamietam czy było potrzebne, bo mam hashimoto, więc badam na bieżąco ( i prawdopodobnie tego nie robiłam wtedy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 12:18
Kitka_87, jaina_proudmoore, SylwiaB lubią tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:ATA to antyTG i antyTPO - mam ujemne z tamtego roku, trzeba to powtarzać?
ACA to w kierunku zespołu antyfosfolipidowego?
Ja mam MTHFR i PAI-1 i mam acard od owulacji i heparynę na czas ciąży od docenta Paśnika, więc chyba u mnie mijałoby się to badanie z celem, bo kierunek leczenia ten sam.
ACA tak to ten zespół, a co do reszty Ci nie podpowiem dokładnie.. -
nick nieaktualnyŚnieżka wrote:Akurat wyciągnęłam te kartki, więc napiszę: grupa krwi, HIV, HCV, HSBAg, AntyHbc, WR, Toxoplazmoza, różyczka to kobieta, a facet : grupa krwi, HIV, HCV, HSBAg, AntyHbc, WR
Ważne 3 miesiące
Jeszcze się zastanawiam czy nie trzeba robić TSH, FT3, FT4... nie pamietam czy było potrzebne, bo mam hashimoto, więc badam na bieżąco ( i prawdopodobnie tego nie robiłam wtedy)
Bardzo Ci dziękuję 😘
Zrobiłam sobie screena.
TSH, ft3 i ft4 sobie zrobię tak czy tak, bo jestem już dłuższy czas profilaktycznie na euthyroxie więc zobaczę, jak się sprawy mają.
To może się wstrzymam z tą wirusówką, jak tak nie polecacie IUI... Może porozmawiam z dr na temat samych stymulacji cykli.Śnieżka lubi tę wiadomość
-
Mnie informowali przy transferach, że to tzw dezynfekcja przed wprowadzeniem tego cewnika i jeżeli o tym samym myślimy to przy każdym transferze miałam taki wlew a zaczynałam w 2016.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam jeszcze pytanie - jeśli ma się cykle stymulowane to potem dr K sam umawia na wizyty na podgląd?
Czy on pracuje tylko od rana (jak to wynika z godzin na znanym lekarzu) czy ma też monitoringi południami?
Pytam, bo nie jestem z Łodzi i mam kawałek drogi...SylwiaB lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:A nie masz gdzieś przypadkiem, które konkretnie?
HIV, HCV, HBs...?
W sumie te badania chyba też są ważne te 3 miesiące przed, prawda?
Jak wrócę do domu to sprawdze napewno gdzies to mam
Insulina i glukoza na czczoKitka_87 lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Mam jeszcze pytanie - jeśli ma się cykle stymulowane to potem dr K sam umawia na wizyty na podgląd?
Czy on pracuje tylko od rana (jak to wynika z godzin na znanym lekarzu) czy ma też monitoringi południami?
Pytam, bo nie jestem z Łodzi i mam kawałek drogi...
W czwartki na pewno jest popołudniami.
On umawia na kolejny podgladKitka_87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBardzo Wam dziękuję dziewczyny 😘
Ja już po prostu nie wiem co mam z sobą robić - moja ginekolog mówi, że ja się blokuję, że za bardzo chcę. A naprawdę dużo luźniej podchodzę do sprawy niż na początku starań, a w zasadzie w ich środku, bo to był najgorszy dla mnie czas i serio nie wiem co jest nie tak, że nie wychodzi 🤷♀️