Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Calineczka &&
Może mają zgrubienia na otoczce i dlatego takie krzywe się wydają?olcia.de lubi tę wiadomość
-
Hej, ja właśnie po monicie i niestety nie ma dobrych wieści bo żaden pęcherzyk nie pękł Co dziwne, to moje figury geometryczne się teraz wyrównały i są piękne i okrąglutkie: 22x22 mm i 25x23 mm więc dr mówi, że skoro zastrzyk był w czwartek po południu a pęcherzyki nie są jeszcze przerośnięte to jeszcze jest jakaś tam szansa, że pękną dziś albo jutro... No ale ja znając swój beznadziejny organizm raczej w to nie wierzę... Powiedziała, że podobno ovitrellu się nie daje 2 razy w cyklu (?) więc już nie może mi podać drugiej dawki.
w każdym razie mam przyjść w piątek po długim weekendzie żeby ostatecznie potwierdzić czy pękły czy nie, a jak nie to duphaston na wchłonięcie i od następnego cyklu aromek.
Życzę Wam Dziewczyny miłego długiego weekendu, oby pogoda dopisała! My zaraz z mężusiem wyjeżdżamy nad jezioro, więc mam nadzieję że zapomnę o moich beznadziejnych pęcherzykach i trochę wyluzuję. -
Calineczko, glowa do gory. Mnie tez ostatnio po zastrzyku pecherzyk nie pekl " w terminie" . Tak sie chyba moze zdarzyc Ale potem sie namyslil i pekl;-) badz dobrej mysli i czerp przyjemnosci z majowki!
-
Dziewczyny powiedzcie który z ginów w salve medica jest najlepszy.
Konkretny, nie naciągający na kasę.
chodzi o stymulacje a potem gdyby coś IUI.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
No i niestety znowu się nie udało ;(
Teraz od nowa się zacznie... tylko po co? czy to ma jakikolwiek sens.... zaczynam wątpić...
Dziewczyny, dr Stefanowicz kazała mi brać 1x Aromek, a poprzednio Kokoszko 2x i teraz zgłupiałam jak mam to brać. Czy któraś brała i czy po jednej tabletce też rosły pęcherzyki??
-
bluajs mi Kokoszko kazała brać aromek 2 tabl. dziennie (rano i wieczorem) przez 5 dni. I po nim ładnie rosły pęcherzyki. Ale czy po 1 tabl. dziennie by też tak urosły to nie wiem... Ale może Stefanowicz ma jakiś cel w tym zmniejszonym dawkowaniu, może wcześniej za szybko Ci dojrzewały pęcherzyki?
-
Moje pęcherzyki wcale szybko nie rosły, niestety, dlatego boję się, że po zmniejszonej dawce będzie kompletna klapa. Z drugiej strony, nie jestem lekarzem przecież, więc powinnam zawierzyć dr Stefanowicz chyba, bo raczej wie co robi... Sama już nie wiem...
-
Aktualizacja do mojego poprzedniego wpisu o usg: dziś byłam u Kokoszko i okazało się, że jednak moje oba pęcherzyki pękły!!! W każdym razie na jajnikach nie ma po nich śladu i dr mówi że jest "obraz poowulacyjny" cokolwiek by to miało znaczyć Także Anna miałaś rację aby czekać cierpliwie. Co prawda nie wiadomo kiedy one raczyły pęknąć, dr mówi że zapewne w sobotę wieczorem lub najpóźniej w niedzielę.
I teraz pytanie do Was dziewczyny - oczywiście dostałam receptę na utrogestan, ale go nie wykupiłam. Abstrahując od pękniętych pęcherzyków to myślę, że jednak szanse na ciąże w tym cyklu są nikłe, bo po tym sobotnim usg odpuściliśmy sobie starania... Więc trochę mi szkoda wywalać kasy na ten utrogestan i pomyślałam, że załatwię sobie receptę na luteinę zamiast tego. Co o tym myślicie?
Anna Ty ostatnio kupowałaś utrogestan w salve - ile on kosztuje dokładnie? Zastanawiam się, zawsze mogę tam jeszcze np. jutro podjechać i wykupić tą receptę ale z tego co czytałam na forach luteina jest tańsza a ma takie samo działanie. Jestem w kropce, liczę na Wasze rady!Bella93 lubi tę wiadomość
-
Trzeba bylo od razu powiedziec ze chcesz sprobowac luteiny
Ma takie samo dzialanie i takie same dawki, wiec nie trzeba kombinowac, ale moze uczulac - niemniej jednak uwazam, ze warto sprobowac (o ile dadza Ci lutke na ryczalt) -
Bella to jeszcze 2 pytania:
1) jak uzyskać luteinę "na ryczałt" (tę tańszą)? Musi być coś specjalnego wpisanego na recepcie, czy jak?
2) czy w ogóle jest sens brania luteiny lub jakiegoś innego progesteronu kiedy szanse na ciążę są nikłe, a ja ogólnie nie mam problemu z poziomem progesteronu a endometrium też mam ok (wczoraj na usg było ok. 10 mm)?
Mam wrażenie, że to wciskanie wszystkim progesteronu po owulacji jest bezsensowne... ale może się mylę?! -
Na recepcie musisz miec napisane ile % odplatnosci masz.
Jak masz wysoki naturalny prg i male szanse na ciaze to mozesz nie brac. -
nick nieaktualnyCześć kobietki! Zaglądam tu do Was od kilki dni, i w końcu postanowiłam naskrobać co nieco od siebie z meżem staramy się o dzidziusia od niespełna trzech lat. Zaczynaliśmy oczywiście, jak większość nieświadomych par, od ginekologów, którzy z leczeniem niepłodności mieli niewiele wspólnego. W lutym tego roku rozpoczęliśmy przygodę z Salve. Po przeczytaniu wielu RÓŻNYCH opinii, mimo wszystko zdecydowaliśmy się oddać w ręce dr Sobkiewicza. Tanio nie jest, to fakt, ale nie ukrywam, że przy wyborze kierowaliśmy się głownie doświadczeniem lekarza (ale jeśli uda nam się w ciążę, prowadzić będzie inny lekarz). Czy dr okaże się skuteczny, czas pokaże. Do tej pory zlecił tylko konieczne badania i po przeanalizowaniu ich wyników, określił plan działania. W związku dobrymi wynikami badań hormonalnych i drożności jajowodow ale brakiem ciąży, przygotowujemy się do pierwszej inseminacji...
Mam w sobie milion różnych emocji... mnóstwo obaw i jeszcze więcej nadziei... wiem, że pierwsza IUI rzadko się udaje, ale jednak do wielu par szczęście się uśmiechnęło...
Najbardziej boję się rozczarowania...
Pozdrawiam Was i mocno trzymam kciuki za każdą starającą kobietkę :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:00
-
Czesc. No i nie rozumiem...dlaczego w zwiazku z dobrymi wynikami macie miec IUI? Przeciez jak nie ma przeszkod to inseminacja ma takie same szanse powodzenia jak zwykly stosunek...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj olcia! Nie wiem czy w salve jest to badanie, mnie jak dotad nikt na nie nie skierowal, jednak jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby nie bylo! Jestem ciekawa jak sie potoczy po rozmowie z drkiem.
Calineczka, utrogestan to 60 pln za opakowanie -
Haha ha. Jak to zrobil, na oko?
Nie wiem gdzie robia, ale koszt ok 150zl z tego co pamietam. -
Witaj olcia! Nie wiem czy w salve jest to badanie, mnie jak dotad nikt na nie nie skierowal, jednak jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby nie bylo! Jestem ciekawa jak sie potoczy po rozmowie z drkiem.
Calineczka, utrogestan to 60 pln za opakowanie..
I zgadzam sie z bella ze nie zaszkodzi brac ta lutke. Slyszalam ze leki podobno progesteronowe stosuje sie tez w 2 fazie cyklu na zlagodzenie PMS, wiec nic sie zlego nie powinno stac. Extra ze pekly!! To przeciez zawsze szansa
U mnie sytuacja tez w sumie budujaca. Moj chyba ostatni raz " naturalny" na razie ksiazkowo. Bralam Clostilbegyt, ale nie od 2 dc jak ostatnio tylko od 5 dc ( nie mialam szansy wbic sie do klosia), co o dziwo zaowocowalo ponoc "pecherzykiem idealnym", w 12 dc ovitrelle, pecherzyk pekl, owulacja byla i teraz biore utro jako ze zostalo mi jeszcze cale opakowanie po poprzednim razie. Wszystko pierwszy raz sie zgadza z wykresem, nawet tempka wzrosla jakby. No i jestem po hsg na " swiezo".
Zabawna sytuacja mnie spotkala jak klosiu mowil o tym utro, tzn instruowal ze rano i wieczorem dopochwowo. Z kamienna mina odpowiedzialam " oczywiscie", wspominajac w duchu jak to ostatnie opakowanie ZJADLAMBella93, calineczka88 lubią tę wiadomość