Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wlasnie myslalam
Z doświadczenia wiem, ze takie "ja juz nie chce" jest przejściowe, a chęć posiadania potomstwa jest silna.
Moze powinnas spojrzec na to z innej perspektywy, nie "musze, teraz, jak sie uda to bedzie beznadziejnie" tylko "chce, pracuje nad tym i z kazdym cyklem/badaniem jestem blizej" a przede wszystkim nie jestes z tym sama, bo masz meza, ktory takze tego pragnie.annna83 lubi tę wiadomość
-
Jomika popatrz na nasze historie i głowa do górystarania od 2011, niedoczynność tarczycy, przeciwciała plemnikowe, nk, szczepienie limfocytami prof.Malinowski, Salve 4 inseminacje , 1 inv nieudane, 2 inv-crio nieudane, szczepienie limfocytami + intralipid, doc. Pasnik 5.12.2016 3 inv-crio - Kropek był z nami tylko m_c.
-
A gdzie nam sie Calineczka zagubila?
-
Cześć Dziewczyny, melduję się na wezwanie
Trochę mnie nie było, bo tak jak zapowiadałam robiłam sobie małą przerwę w staraniach, musiałam skupić się na sprawach zawodowych itp... No i głowa mi też trochę odpoczęła dzięki temu od nieustannych myśli o owulacji, dniach płodnych, ciąży itd. Ale powoli wracam do naszej "normalności".
W marcu w ogóle zaprzestaliśmy leczenia i starań, a dziś akurat dostałam @ więc pierwszy dzień nowego cyklu. Od tygodnia jestem znów na restrykcyjnej diecie niskowęglowodanowej, w tym tyg. wybieram się też na badania glukozy i insuliny w kierunku io (które oczywiście powinnam już dawno zrobić, ale nie było czasu ani kasy). Potem z wynikami przejdę się do Kokoszko, zobaczymy co mi powie. W tym cyklu jednak jeszcze odpuszczam sobie stymulację, chce iść na monit ok. 14 dc i zobaczyć czy coś urosło samo - jeśli tak to może zdecyduje się na zastrzyk. A jak nie to tak z grubej rury (z aromkiem, ovitrelle itd.) chcemy zacząć od następnego cyklu czyli od maja.
Jomika rozumiem Cię bardzo dobrze, że masz już dość. Mi naprawdę dużo dała ta przerwa, teraz czuję, że mam więcej energii do starań. Nawet dieta jest mi póki co niestraszna chociaż jestem strasznym łasuchem na słodycze to postanowiłam sobie, że nie będę ich tykać w ogóle!
Dawajcie znać co u Was, bo jestem totalnie niezorientowanaBella93 lubi tę wiadomość
-
Cześć koleżanko
Czekam na wiesci z obserwacji naturalnego cyklu i trzymam &&.
Moje wypociny są stronę wcześniej jak coś, nie będę dołować drugi raz tym samym.
Edit: udalo sie ogarnac moja tarczyceWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 18:12
-
Dziewczynki, czy to któraś z Was była u jakiejś super pani dietetyk w Łodzi? Bo coś mi się obiło o uszy, a nie mogę tego znaleźć na naszym forum, czy mogę prosić o namiary? Bo muszę się wziąć za siebie porządnie w końcu, bo czuje się grubaStarania od marca 2015, wiek 26, hiperprolaktynemia i niedoczynność tarczycy u mnie, uszkodzona chromatyna plemnikowa i żylaki powrózka nasiennego u męża.
29.12.2016 r. - pierwsze nieudane IUI
07.03.2017 r. - embolizacja żylaków powrózka nasiennego męża -
-
Tak, ja też byłam u pani Kingi, super kobieta, zresztą cały czas jestem na jej jadłospisach
Ja od stycznia schudłam 5 kg, chociaż ogólnie to jakoś super chudnąć nie potrzebuję, ale podobno przy tym moim cholernym PCOS nie zaszkodzi zrzucić co nieco.Bella93 lubi tę wiadomość
-
Wyobraźcie sobie że właśnie przed chwilą dzwoniłam do Salve żeby umówić się do dr Kokoszko, babka w rejestracji mówi mi że najbliższy wolny termin to... 5 maja Normalnie żart. Oczywiście powiedziałam, że nie mogę tyle czekać bo stracę cały cykl i po długich negocjacjach wpisała mnie OSTATECZNIE na 24 kwietnia (pod rygorem posiadania karteczki od dr pt. "pilna wizyta" - a taką mam jeszcze z poprzedniego cyklu). Ale normalnie masakra z tymi terminami! Wy też macie takie problemy jak się zapisujecie??
-
A ta karteczka "pilna wizyta" to działa bezterminowo? To ja chyba tez dziś zadzwonię i zapisze się na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 18:24
Starania od marca 2015, wiek 26, hiperprolaktynemia i niedoczynność tarczycy u mnie, uszkodzona chromatyna plemnikowa i żylaki powrózka nasiennego u męża.
Jomika nie wiem, ale ja mojej karteczki w poprzednim cyklu nie wykorzystałam bo w ogóle nie chodziłam na monitoringi, więc zamierzam ją wykorzystać teraz zresztą podejrzewam że dr i tak by mnie przyjęła jakbym przyszła i poczekała na koniec kolejki któregoś dnia (albo ewentualnie napisałaby mi karteczkę na następny dzień), ale ogólnie wolę być zapisana oficjalnie niż czekać 2 godziny "a nuż się uda".
-
Współczuję Wam. Ja jak dzwonie do Gamety i mowie ze potrzebuje pilnie wizyte na dzisiaj do mojego dr to zawsze mnie wepchna
-
wg mnie powinni zawsze mieć widełki na niespodziewane przypadki, chyba ze maja takich mnóstwo i stad brak miejsc...Starania od marca 2015, wiek 26, hiperprolaktynemia i niedoczynność tarczycy u mnie, uszkodzona chromatyna plemnikowa i żylaki powrózka nasiennego u męża.
ach no to nie mam co w przyszlym cyklu celowac do dr kokoszko pojde w takim razie do Klosia i zobacze jaki ciekawy plan przede mna nakresli. Chcialabym rowniez z poczatkiem maja ruszyc pelna para ze stymulacja.
udroznione jajowody daly mi troche nadziei. -
Dziewczynki życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt, które będą początkiem czegoś nowego, bardzo oczekiwanego :*Starania od marca 2015, wiek 26, hiperprolaktynemia i niedoczynność tarczycy u mnie, uszkodzona chromatyna plemnikowa i żylaki powrózka nasiennego u męża.
Bella93 wrote:Jomika, tsh, glukoze i insuline moze dax rodzinny - nie wiem tylko czy da 3pkt a taka powinnas zrobic.
Z badaniami nie czekaj do wynikow meza, bo jesli cos jest nie tak, to minie troche czasu zanim leki/suplememty zaczna dzialac. Wit D. poszukaj po labach, moze jeszcze beda gdzieś w miec " zimowa" promocje. Rozszerzone badania tarczycy moze zlecic tylko endokrynolog na nfz.
Hej, podpowiem tylko, że w Łodzi najbardziej konkurencyjne ceny badań laboratoryjnych są na Czechosłowackiej w szpitalu CKD. I np wit D kosztuje 45 zł- to jest bardzo tanio. Korzystają z laboratorium Synevo. Pozdrawiam -
Cześć Dziewczyny, mam takie nietypowe pytanie. Mianowicie dzisiaj bądź jutro powinnam dostać okres, a ostatni stosunek był 5 dni temu no. No i dzisiaj wyczułam,że wydzielina z pochwy miała ewidentny zapach nasienia. Nie raz już mi się tak zdarzyło i nie wiem o czym to może świadczyć, o ile o czymś może, bo jest to dla mnie trochę dziwne. Czy któraś z Was może coś wiedzieć w tym temacie?Starania od marca 2015, wiek 26, hiperprolaktynemia i niedoczynność tarczycy u mnie, uszkodzona chromatyna plemnikowa i żylaki powrózka nasiennego u męża.
Chyba nawet nie wiem jaki zapach ma nasienie. Moze to jakis zbieg okolicznosci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 22:41