Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Samotna - zapłodnienie
Odpowiedz

Samotna - zapłodnienie

Oceń ten wątek:
  • eithela Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe wrote:
    Cześć dziewczyny trafiłam tutaj przypadkiem.

Jestem po kilku stratach z partnerem, teraz w końcu po udany in vitro czekamy na naszą dziewczynkę - przechodziłam piekło, ból po stratach, zrezygnowałam z pracy, terapia itd ale przy amh równym zero wystarczył w końcu jedne upragniony zarodek…

NATOMIAST piszę tylko bo przeczytałam kilkanaście stron tutaj i jesteście tak dzielne, tak silne, tak zdeterminowane.. podziwiam Was i powinnyście być wzorem do naśladowania dla wszystkich, którym wydaje się że mają ciężko… leżę i płaczę, jak myślę o Was - to piękne co robicie i walczcie dalej o swoje marzenia poza granicami naszego durnego kraju!!! Mocno będę trzymać za Was kciuki i o Was myśleć 🥹💪🤞
    Hej, gratulacje! Mogłabym na priv? U mnie również AMH bliskie 0 :(

👩🏻28
    ❌AMH 1,90 2023 rok
    ❌AMH 0,119 VII 2025
    ❌FSH 14,72 VII 2025 praktycznie od 2,4 do 14,72 wahające się co miesiąc
    ❌wit. D3 26->38
    ❌TSH 2,207
    ❌09.2025 - wyszło lekkie Hashimoto, anty-TPO: 8,67; anty-TG: 6,22
    ❌Ferrytyna: 151 - do powtórzenia
    ✅Insulina: 5,6
    ✅ANA - ujemne

👨🏻 37
    Wszystko 👌, dwójka dzieci

✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok

💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA

💉Punkcje (bez transferu)
    📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
    📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
    📆08.2026 - ?
  • Believe Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithela wrote:
    Hej, gratulacje! Mogłabym na priv? U mnie również AMH bliskie 0 :(

tak jasne ;)

• Paulina Amelia Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss wrote:
    Hej,
    Ja zmieniłam klinkę z Bociana/Rygi na Assissting Nature w Salonikach. Jestem po pierwszym mini-IVF i czekamy.
    Hej, chciałam zapytać jak ogólnie oceniasz Bociana i dr Dąbrowską? Zastanawiam się czy nie skorzystać z MyClinic Riga i szukam dobrego lekarza w Bocianie w Warszawie, ale musi być też LGBT friendly. Wiem, że kiedyś dr Dąbrowska polecałaś, a teraz po całej procedurze poleciłabyś? Dziękuję z góry za odpowiedź!

• Agnieszka12 Nowa

Wysłany: 10 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Czy ktoraś z Was korzystała może z kliniki we Lwowie? Pisałam do nich i świetny kontakt, od razu odpisali ze szczegółami. Zastanawiam się tylko jak to tak wszystko funkcjonuje ze względu na sytuację polityczną?
    Czy któraś z Was była tam teraz?

• Pium Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie nie było :)

Chciałam zostawić notkę dla was:
    1. upewnijcie się że macie mocną własną wioskę do pomocy! To nie wstyd prosić o pomoc.
    2. przewidywanie wszystkiego do przodu jest super
    3. wyrzuty sumienia że bąbel nie będzie miał taty są dość mocne - i w moim przypadku nawet do końca niespodziewane
    4. czyje gorycz że czekałam tak długo, albo inaczej że braknie mi tych 10 lat z moim dzieckiem, nie zamieniłabym za nic.
    5. nastawienie jest najważniejsze

do do updejtu, jestem szczęśliwą mamą od pół roku. Jakby nie moja wioska to było by bardzo ciężko, bo urodziłam wcześniaka, nieplanowanie, więc nie miałam wyprawki, nawet wózka.
    po 3 tyg. w szpitalu wróciłam do wysprzątanego mieszkania, z jedzeniem w zamrażalce. Ludźmi czekającymi na telefon by mi pomóc, co robiłam niejednokrotnie.

ps. pierwsze 3 mc to taki mały hardcore, ale uśmiech dziecka co rano wynagradza wszystko.

Giosiek lubi tę wiadomość

• FiFi Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wracam do działania :) złamałam się i skoro nie mogę liczyć na wsparcie najbliżych zrobię to zupełnie sama.

Na razie mam plan trzymać się Bociana i Rygi, czekam na nowy cykl i konsultację z doktor co dalej.

Piszę, żeby mieć motywację i żeby moja decyzja gdzieś wybrzmiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:34

Giosiek, Nel_Krk lubią tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ