X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie doktor zapisał po pobraniu biopsji od razu na wizytę kontrolną, powiedział na jaką datę i godzinę się zapisać, powiedziałam to pani w rejestracji i zapisała mnie bez problemu.
    Teraz chyba u doktora ogólnie cienko z terminami. Co nie spojrzę na znaylekarz.pl to widzę tylko coraz odleglejsze terminy, najpierw były na luty, potem na marzec, potem na maj a teraz nie ma wcale. Dr Janowiec jest teraz mega oblegany.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale się nie dziwie 😊
    U mnie okazuje sie ze wcale nie bylam zdiagnozowana.
    Wmawiano mi wady genetyczne dzieci.
    Dr J. wystarczyła jedna wizyta, żeby zobaczyć problem w mojej macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 12:59

Nela_90 lubi tę wiadomość

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to mega dziwi (i smuci w sumie). Ostatnio na IG doktor pisał o przypadku kobiety która już w immunologii szukała, miała komplet badań a tu okazało się endometrioza IV stopnia, kilka lat starań. Naprawdę niepojęte jest dla mnie że jeden lekarz w USG które jest megapodstawowym badaniem widzi takie rzeczy a kilkunastu innych lekarzy tego nie widzi.

Astereae lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie,ja tez odrazu umawiam się z wizyty ba wizytę,bo później jest problem..

Astereae lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh...no nic jutro mają dzwonić co z terminem.
    Ja miałam badania do wykonania i nie wiadomo było ile mi to zajmie więc dr nawet nie proponował terminu.

Biopsja sama w sobie była planem na dalsze kroki.

Nel, to ja jestem podobna pacjentka. Też już leczyłam się immunologiczne. A dr wspomniał, że po wynikach widać, że to było trochę nad wyrost.

Trochę mam żal do mojego gin, czasami widział że jest coś nie halo w obrazie usg, ale nie wpadł na to, żeby to sprawdzić na profesjonalnych badaniach. Jakby nie było zmarnowałam 4 lata.

• Strasznie Niecierpliwa Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie… mam kolejny antybiotyk na zapalenie endometrium ale oprócz tego dostałam provere 2x1 przez 30 dni …

Czy któraś z Was stosowała provere ? Biore 3 dzień i nie dość ze codziennie boli mnie głowa..to jak poczytałam to ten lek mnie autentycznie przeraża jeżeli chodzi o skutki uboczne … czy któraś z Was go stosowała ?

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie… mam kolejny antybiotyk na zapalenie endometrium ale oprócz tego dostałam provere 2x1 przez 30 dni …

Czy któraś z Was stosowała provere ? Biore 3 dzień i nie dość ze codziennie boli mnie głowa..to jak poczytałam to ten lek mnie autentycznie przeraża jeżeli chodzi o skutki uboczne … czy któraś z Was go stosowała ?

Ja akurat tego nie,ale mam tez drugi zestaw do brania. Narazie znoszę to dobrze,chcoiaz tez byłam wystraszona, bo w ulotce jest napisane zeby nie brać dłużej niż 7dni..
    Możesz napisać do dr maila z opisaniem objawów,może zmieni na cos innego

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Niecierpliwa wrote:

a bierzesz już Proverę z tymi antybiotykami? jakie dostałaś? może te objawy to skutek uboczny antybiotyku a nie Provery? ja po Augmentinie też miałam niefajne objawy. Wiem że doktor Paliga leczy też tym schematem czyli antybiotyk plus gestagen i skuteczność takiego leczenia to 99% więc super

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    a bierzesz już Proverę z tymi antybiotykami? jakie dostałaś? może te objawy to skutek uboczny antybiotyku a nie Provery? ja po Augmentinie też miałam niefajne objawy. Wiem że doktor Paliga leczy też tym schematem czyli antybiotyk plus gestagen i skuteczność takiego leczenia to 99% więc super

Przez ile bralas augmentin i jakie objawy?bo mi die zrobił BIALY język :/ ale ogólnie nic więcej mi nie dolega,wiec muszę to dokończyć.. zastanawiam się tylko czy mogę się starać odrazu po zakończeniu antybiotykoterapii..po koniec wypada na czas owulacji

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po Augmentinie to właśnie też było to: biały, obłożony język (taki nieprzyjemny nalot), przebarwienia na zębach, ból głowy, ospałość. Wszystko przeszło po ok. dwóch tygodniach po zakończeniu antybiotykoterapii, mocno działałam z dietą i probitykami.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Tak, po Augmentinie to właśnie też było to: biały, obłożony język (taki nieprzyjemny nalot), przebarwienia na zębach, ból głowy, ospałość. Wszystko przeszło po ok. dwóch tygodniach po zakończeniu antybiotykoterapii, mocno działałam z dietą i probitykami.

A nie wiesz jak ma się to do staran?lekarz mówił czy po zakończeniu można odrazu?bralas coś dodatkowo w związku z tymi objawami?

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    A nie wiesz jak ma się to do staran?lekarz mówił czy po zakończeniu można odrazu?bralas coś dodatkowo w związku z tymi objawami?
    Mi doktor pozwolił się starać w tym samym cyklu w którym miałam biopsję i to był kolejny cykl po zakończeniu antybitykoterapii. W sumie to jest mój bieżący cykl, biopsje miałam równy tydzień temu i starania już były.

Alieme lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

Wysłany: 25 listopada 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:

Razem z provera biore augmentin i metronidazol. Pocieszające są statystki które napisałaś :) dziękuje ! :)

Może faktycznie to po antybiotyku a nie tych hormonach .. ja już mam trochę uczulenie na hormony bo dużo ich we mnie wladowano na przestrzeni ostatniego czasu :/

Wysłany: 25 listopada 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Mi doktor pozwolił się starać w tym samym cyklu w którym miałam biopsję i to był kolejny cykl po zakończeniu antybitykoterapii. W sumie to jest mój bieżący cykl, biopsje miałam równy tydzień temu i starania już były.

Trzymam kciuki :) rozumiem ze kazał Ci się starać naturalnie i wrócić za jakiś dłuższy czas ?

Ah już bym wolała być na etapie starań niż tych leków bo przynajmniej człowiek wie ze jest nadzieja a przy lekach to tak skrzydełka opadają :)

• Karo294 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Niestety tez mam problem z przewlekłym stanem zapalnym endo. Dostałam zestaw do leczenia: Unidox + Metrinidazol . Czy u którejs z Was powstała przy tym infekcja intymna? Boje sie ze może to mieć znów wpływ na zapelenie endo . A nie wiem czy mogę stosować razem z antybiotykiem globulki z kwasem mlekowym które mi już raz pomogły w takiej sytuacji… Wizytę u gin mam dopiero we wtorek a czuje ze ta infekcja nabiera coraz większego tempa.. help! 😣

Starania od 2020
    06.21 - Ciąża pozamaciczna jajowodowa
    12.21 - Drożność jajowodów (lewy niedrożny, prawy słabo ale drożny
    03.22 - Kolejna drożność - oba jajowody drożne
    Starania - brak ciąży
    09.22 Histeroskopia-mocny stan zapalny endo (antybiotyk), biopsja kontrolna - nadal stan zapalny, kolejny antybiotyk
    Starania - brak ciąży
    02.24 - Laparoskopia z drożnością - oba jajowody niedrożne
    04.2024 - podejście do IVF
    -punkcja , mamy 24 komórki w tym 19 dojrzałych
    zapłodnione 11, dotrwało 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    - transfer blastki 4.1.1 ... czekamy na bete ✊
    📌 7dpt. Beta < 2,30
    📌 Histeroskopia z badaniem CD 138 - wynik do 76/mm2 - nadal stan zapalny endometrium
    CUD! Ciąża 🥰🥰
    - beta HCG w 45dc - 3360,97, w 47dc - 9074,04, w 49 dc - 18705,57
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisiunia Ty już zaraz się rozpakowujesz, a ja nie pamiętam, czy zdążyłam Ci pogratulować :-). Ach te braki w pamięci i czasu dla siebie. Trzymaj się mocno, będzie dobrze, jakoś to wszystko przejdziesz. A w połogu - pamiętaj, że spacery nawet krótkie robią cuda. Słuchawki na głowę, dzieciaka w kombinezonik i naokoło podwórka kwadrans :-). Prysznic też da skutek.

Buziaki dla Was wszystkich, tak dzielnie się staracie, myślę o Was czasami i się zastanawiam jak Wasze losy się potoczą. Na pewno, kiedy będziecie miały swój cud na rękach, wszelkie wspomnienia długich starań znikną... na kilka miesięcy.

Lisiunia, karolcia35, krakowianka, aassiiaa, Loki lubią tę wiadomość

• Lisiunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa wrote:
    @Lisiunia Ty już zaraz się rozpakowujesz, a ja nie pamiętam, czy zdążyłam Ci pogratulować :-). Ach te braki w pamięci i czasu dla siebie. Trzymaj się mocno, będzie dobrze, jakoś to wszystko przejdziesz. A w połogu - pamiętaj, że spacery nawet krótkie robią cuda. Słuchawki na głowę, dzieciaka w kombinezonik i naokoło podwórka kwadrans :-). Prysznic też da skutek.

Buziaki dla Was wszystkich, tak dzielnie się staracie, myślę o Was czasami i się zastanawiam jak Wasze losy się potoczą. Na pewno, kiedy będziecie miały swój cud na rękach, wszelkie wspomnienia długich starań znikną... na kilka miesięcy.

Mysliwa niesamowita jesteś 😍 Dziękuję za dobre słowo, bardzo go potrzebuję bo stres sięga zenitu... Termin na wczoraj, ale Małemu chyba dobrze w brzuszku bo póki co się ociąga 😉 Wszystko "po" jakoś zniosę, byle przetrwać ten poród...
    Dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej Pociechy Kochana i jeszcze raz dziękuję ♥️

Dziewczyny ja też Was mocno wspieram myślami, kukam tu czasem i straszenie się cieszę, że macie sensownych lekarzy i pewnie w jakimś stopniu dzięki temu forum nie błądzicie już po omacku. Osiągnięcie w końcu swoje cele, tak jak my. Niech moc będzie z Wami! 👊👊👊

Alieme, karolcia35, MyŚliwa, aassiiaa, Loki lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa Lisiunia!! Ale fajnie że się odezwałyście ♥️
    Lisiunia jak to przeleciało że lada chwila Twoje maleństwo będzie na świecie 🥰 wspaniale!

Ja ze wszystkim się uporałam 💪 trochę to zeszło ale właśnie jestem przygotowywana do transferu więc trzymajcie proszę kciuki, bo lada chwila kruszynka będzie ze mną 😊
    Forum też czasem podczytuje z nadzieją że usłyszę jakieś dobre wieści od Was

Wszystkiego dobrego dla Wszystkich dziewczyn starających się !! Stan zapalny można wyleczyć 😊

karolcia35, MyŚliwa, aassiiaa, Loki lubią tę wiadomość

Mika
  • Malina12 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo294 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Niestety tez mam problem z przewlekłym stanem zapalnym endo. Dostałam zestaw do leczenia: Unidox + Metrinidazol . Czy u którejs z Was powstała przy tym infekcja intymna? Boje sie ze może to mieć znów wpływ na zapelenie endo . A nie wiem czy mogę stosować razem z antybiotykiem globulki z kwasem mlekowym które mi już raz pomogły w takiej sytuacji… Wizytę u gin mam dopiero we wtorek a czuje ze ta infekcja nabiera coraz większego tempa.. help! 😣
    Może dostałaś grzybicę od antybiotyku. Generalnie zalecam przy dużych dawkach antybiotyku odstawić słodycze, drożdże, nabiał, ktorę mogą się przyczynić do wystąpienia grzybicy przy antybiotyku. Ja od lekarz mam zalecenie stosowania in vagu probiotyku dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2022, 19:55

🙋‍♀️38 endometrioza, amh 0,66, jeden jajnik
    🙋🏼‍♂️41 2%--->7%
    02.2019 usunięcie torbieli jajnika
    1Ivf 11.2021 ❄️❄️po NGS5.1.2 ❌️6.1.2❌️
    2Ivf 12.2021 0
    3Ivf 01.2022 ❄️❄️po NGS 4.2.2✅️5.2.2❌️
    01.2022 - CD138- ❌️
    03.2022 CD138 - ✅️
    03.2022 transfer nieudany
    4Ivf 05.2022❄️po NGS 5.1.1✅️🍀❤️ CD138- komórki stanu zapalnego❌️ 😔
    5IVF 06.2022❄️❄️5.1.1 , 3.1.1
    30.07.2022- badanie Emma,Alice, ERA,CD138✅️
    06.12.2022 Cd138✅️
    13.06.2023 transfer ❄️5.11
    20.06 beta 36,88
    24.06 beta 288,8
    28.06 beta 1561
    04.07 beta 6002
    11.07 CRL6,5 mm
    25.08 CRL7,4 cm(12+6)
    15+6 160g ❤️
    19+3 330g
    20+6 413g
    24+6 800g
    28+5 1452g
    30+6 1875g
    32+4 2080g 44cm
    34+5 2351g
    36+3 2820 g
    37+3 3280 g 54 cm
    event.png
  • Karo294 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina12 wrote:
    Może dostałaś grzybicę od antybiotyku. Generalnie zalecam przy dużych dawkach antybiotyku odstawić słodycze, drożdże, nabiał, ktorę mogą się przyczynić do wystąpienia grzybicy przy antybiotyku. Ja od lekarz mam zalecenie stosowania in vagu probiotyku dopochwowo.

A brałaś ten probiotyk równolegle z antybiotykiem? Ja tez miałam przepisany ale moja Pani dr powiedziała żeby go wziąć po antybiotyku… ale mogłam to złe zrozumieć. Może chodziło ze tego samego dnia po antybiotyku a nie po wybraniu całego… 😏😏

Starania od 2020
    06.21 - Ciąża pozamaciczna jajowodowa
    12.21 - Drożność jajowodów (lewy niedrożny, prawy słabo ale drożny
    03.22 - Kolejna drożność - oba jajowody drożne
    Starania - brak ciąży
    09.22 Histeroskopia-mocny stan zapalny endo (antybiotyk), biopsja kontrolna - nadal stan zapalny, kolejny antybiotyk
    Starania - brak ciąży
    02.24 - Laparoskopia z drożnością - oba jajowody niedrożne
    04.2024 - podejście do IVF
    -punkcja , mamy 24 komórki w tym 19 dojrzałych
    zapłodnione 11, dotrwało 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    - transfer blastki 4.1.1 ... czekamy na bete ✊
    📌 7dpt. Beta < 2,30
    📌 Histeroskopia z badaniem CD 138 - wynik do 76/mm2 - nadal stan zapalny endometrium
    CUD! Ciąża 🥰🥰
    - beta HCG w 45dc - 3360,97, w 47dc - 9074,04, w 49 dc - 18705,57
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ