X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Cześć, duży, czyli jaki wynik ?
    Wynik 15, gdzie graniczny to 5

Ola8999 lubi tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mam pytanko :)
    6 grudnia mam histeroskopie pierwszą w życiu , powiedzcie mi czy też brałyście przed tabletki anty ?Dzis dostałam okres , lekarz kazał w 1 dzień wziąć tabletkę i brać do zabiegu a potem po odstawić … martwię się że namiesza mi to w cyklu , rozreguluje się albo sprawi że będę miałam problem z zajściem znowu … nie chcę tego brać ale może faktycznie trzeba ? Zabiegu wypada w 10 dniu cyklu i tak się zastanawiam , nie jestem przekonana z drugiej strony trzeba słuchać lekarza :p może ktoś ma doświadczenie :)?

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Magda_10 Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayno wrote:
    U mnie kontrolny wymaz z jamy macicy nareszcie negatywny. Brak bakterii! Batalia trwała od maja… Teraz tylko czekać na efekty :) Powodzenia dziewczyny
    Super wiadomosc! Dawaj znac jak beda efekty ;) Teraz to juz powinno pojsc z gorki!

• Magda_10 Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Hej Dziewczyny, a jakie miałyście objawy przy zapaleniu endometrium? Bo u mnie klujacy bol w podbrzuszu brak ciąży, nieudany transfer...biopsje mam mieć dopiero za tydzień ale tak mnie nachodzą mysli, czy oby te bezowocne starania, pielgrzymki i pielgrzymki po lekarzach różnych specjalności to właśnie nie jest przypadkiem zapalenie endometrium. Miesiączki mam regularne, normalne a nawet skąpe, trwajace 4 dni. Ladne zarodki wyhodowane po punkcji a ciąży brak.
    U mnie objawia sie bardzo skapa miesiaczka, praktycznie jeden dzien i pelno skrzepow przy sikaniu a bardzo malo zywej krwi. Ale te skrzepy to byc moze tez od ciaz biochemicznych. Te klujace bole brzucha ktore masz, jesli sa w drugiej fazie cyklu po owulacji, to tez moze byc ciaza biochemiczna, jesli zbadasz bete bardzo wczesnie 6 dzien po owulacji i 7 dzien po owulacji to bedziesz wiedziala. Przy wiekszym zapaleniu zarodek nie ma szansy sie zagniezdzic i jest zabijany od razu wiec bardzo wczesnego biochema jestes w stanie wychwycic tylko testujac bete 6 i 7 dnia po owulacji, 8 moze byc juz po zarodku. Przy mniejszym zapaleniu zarodek jest zabijany wolniej wiec beta rosnie bardzo powoli ale dochodzi nawet do 20. U mnie okres zaczyna sie tez brazowymi plamieniami i konczy sie tez tym brazowym plamieniem (i to jest naprawde kolor brazowy a nie brunatny).

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    U mnie objawia sie bardzo skapa miesiaczka, praktycznie jeden dzien i pelno skrzepow przy sikaniu a bardzo malo zywej krwi. Ale te skrzepy to byc moze tez od ciaz biochemicznych. Te klujace bole brzucha ktore masz, jesli sa w drugiej fazie cyklu po owulacji, to tez moze byc ciaza biochemiczna, jesli zbadasz bete bardzo wczesnie 6 dzien po owulacji i 7 dzien po owulacji to bedziesz wiedziala. Przy wiekszym zapaleniu zarodek nie ma szansy sie zagniezdzic i jest zabijany od razu wiec bardzo wczesnego biochema jestes w stanie wychwycic tylko testujac bete 6 i 7 dnia po owulacji, 8 moze byc juz po zarodku. Przy mniejszym zapaleniu zarodek jest zabijany wolniej wiec beta rosnie bardzo powoli ale dochodzi nawet do 20. U mnie okres zaczyna sie tez brazowymi plamieniami i konczy sie tez tym brazowym plamieniem (i to jest naprawde kolor brazowy a nie brunatny).
    To u mnie te plamienia podobnie, ale ten ból brzucha to nie jest na pewno biochem bo on boli mnie caly czas. Bylam już u tyłu lekarzy i każdy rozkłada ręce że "u niego wszystko ok". Naprawdę liczę już chyba na to, że wyjdzie mi ten stan zapalny i uda się go przeleczyc bo już mnie coś trafia 🙄 nie dość, że boli to nie ma ciąży...

• neila6 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Neila6 a mialas jakieś objawy przed antybiotykoterapią?

Hmm jak tak teraz myślę to miałam czasem dziwne pobolewania podbrzusza w różnych momentach cyklu, ale czy to było powiązane z tym to ciężko powiedzieć. Przyczyn może być dużo różnych. A tak to nic więcej. Czyli to dziadostwo faktycznie ciężko wytropić.

Aggie11 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️37 lat
    Amh 4,8
    Niedoczynność tarczycy
    🧔‍41 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ✅

03.2024 - 1 IUI ❌
    04.2024 - 2 IUI ❌
    05.2024 - 3 IUI ❌

Histeroskopia i cd138 - stan zapalny —> wyleczony ✅

Styczeń 2025 kwalifikacja do programu in vitro

Start stymulacji 17.02 💉 Menopur 150 + luteina
    28.02 punkcja ➡️ 24 kumulusy 🥚
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak teraz myślę o tych biochemach...jeśli rzeczywiście jakieś były to czy nie zostawiły właśnie bałaganu w macicy. Bo mnie właściwie zaczął tak pobolewać brzuch jakieś 2 miesiące po tym jak zaczęliśmy się starać 🤔

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dzień dobry mam pytanko :)
    6 grudnia mam histeroskopie pierwszą w życiu , powiedzcie mi czy też brałyście przed tabletki anty ?Dzis dostałam okres , lekarz kazał w 1 dzień wziąć tabletkę i brać do zabiegu a potem po odstawić … martwię się że namiesza mi to w cyklu , rozreguluje się albo sprawi że będę miałam problem z zajściem znowu … nie chcę tego brać ale może faktycznie trzeba ? Zabiegu wypada w 10 dniu cyklu i tak się zastanawiam , nie jestem przekonana z drugiej strony trzeba słuchać lekarza :p może ktoś ma doświadczenie :)?
    Miałam histero we wrześniu, 14dc i nie brałam żadnych anty, poprzednią, jakieś 2 lata temu też bez niczego takiego, ale być może są różne szkoły i przypadki 🤔

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Miałam histero we wrześniu, 14dc i nie brałam żadnych anty, poprzednią, jakieś 2 lata temu też bez niczego takiego, ale być może są różne szkoły i przypadki 🤔
    No i właśnie wolała bym nie brać … lekarz mówił że możliwe że mam polipa ale nie jest pewny i że dla pewności żeby było dobrze mówił żebym wzięła właśnie tabletki slinda … także zastanawiam się po co mi to ładuje :p

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Fajny wątek. Widzę, że wiele osób mierzy się z tym problemem.

Po 2 nieudanych transferach chce wykonać histeroskopię z biopsją endometrium. Czy możecie mi odpowiedzieć na kilka krótkich pytań?
    1.Ile może trwać leczenie stanu zapalnego?
    2. Ile mniej więcej czeka się na wyniki histopatologiczne wycinka z biopsji?
    3. Czy konieczna jest biopsja kontrolna po zakończeniu leczenia?

Staram się wyliczyć kiedy mniej więcej mogłabym mieć kolejny transfer.
    Z góry dziękuję!

Miałam usuwaną przegrodę macicy i balony z żelem przeciwzrostowym. Mamy podejrzenia, że może to zainicjowało stan zapalny.

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: p.krótki 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: p.długi 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 histeroskopia + biopsja
    01-02.2025 badania, immunolog
    03.2025 transfer? +Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine
    Czekają ❄❄

usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    NK 18%, cd4/cd8 3,3 ✖
    ferrytyna 14 ✖ p.anty-TG ✖ prolaktyna✖
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia✅
    krzywa cukrowa i insulinowa✅ tarczyca✅
    wit.D3, B12, B9 ✅ homocysteina ✅
    cytokiny ✅ białko C i S ✅
    V Leiden ✅ Protrombina II ✅
    PAI-1- (4G/5G) - hetero ✖
    MTHFR c.665C>T - hetero✖
    V R2 c.3980A>G - hetero✖
    biopsja endo: cd138✅ cd56✖
  • jestemblisko Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was po antybiotykach miała grzybice ale jamy ustanej? Mam wrażenie że coś zaczyna się dziać, piecze mnie język, podniebienie i nie wiem czy nie mam delikatnego białego nalotu A do tego uczucie jakby pieczenia, zgagi. Jak sobie z tym radziliście?

• Magda_10 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    A ja tak teraz myślę o tych biochemach...jeśli rzeczywiście jakieś były to czy nie zostawiły właśnie bałaganu w macicy. Bo mnie właściwie zaczął tak pobolewać brzuch jakieś 2 miesiące po tym jak zaczęliśmy się starać 🤔
    Ja mam juz wiele biochemow za soba a bole jedynie w drugiej fazie cyklu po owulacji, klucie jajnikow i takie ciagniecie w brzuchu i jest to dokladnie objaw ciazy, te bole mi ustaja jak jest juz po zarodku. W pierwszej fazie cyklu zero bolu. Przy stanie zapalnym endometrium generalnie nie oczyszcza sie dobrze (stad wlasnie te skape miesiaczki) wiec nie wiem czy organizm dobrze sie oczyszcza z tych zarodkow, ciezko powiedziec. A macie jakies miesniaki lub polipy? Moze one przyczyniaja sie do tego bolu. Moze warto zbadac tez helicobakter pyroli, on daje objawy w postaci bolu brzucha, wzdec i przyczynia sie tez do zapalenia endo.

• Loniaa Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie są normy uNK dla jednostki xx/ 10 mm2 ? Nie mam żadnej informacji na wyniku oprócz wartości…

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Ja mam juz wiele biochemow za soba a bole jedynie w drugiej fazie cyklu po owulacji, klucie jajnikow i takie ciagniecie w brzuchu i jest to dokladnie objaw ciazy, te bole mi ustaja jak jest juz po zarodku. W pierwszej fazie cyklu zero bolu. Przy stanie zapalnym endometrium generalnie nie oczyszcza sie dobrze (stad wlasnie te skape miesiaczki) wiec nie wiem czy organizm dobrze sie oczyszcza z tych zarodkow, ciezko powiedziec. A macie jakies miesniaki lub polipy? Moze one przyczyniaja sie do tego bolu. Moze warto zbadac tez helicobakter pyroli, on daje objawy w postaci bolu brzucha, wzdec i przyczynia sie tez do zapalenia endo.
    U mnie w żadnym usg nie wyszło nic, żadnych mięśniaków, polipów itp, w rezonansie również czysto. Może rzeczywiście stan zapalny endo. Niedługo się dowiem. Pytoli też robilam i nie mam.

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    No i właśnie wolała bym nie brać … lekarz mówił że możliwe że mam polipa ale nie jest pewny i że dla pewności żeby było dobrze mówił żebym wzięła właśnie tabletki slinda … także zastanawiam się po co mi to ładuje :p
    Pojęcia nie mam, a przy pierwszej histero miałam dwa polipy... ale może żeby mieć pewność, że nie jesteś w ciąży? Niektóre kliniki wynagaja przed histero i biopsją bety.

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Cześć:)
    Fajny wątek. Widzę, że wiele osób mierzy się z tym problemem.

Po 2 nieudanych transferach chce wykonać histeroskopię z biopsją endometrium. Czy możecie mi odpowiedzieć na kilka krótkich pytań?
    1.Ile może trwać leczenie stanu zapalnego?
    2. Ile mniej więcej czeka się na wyniki histopatologiczne wycinka z biopsji?
    3. Czy konieczna jest biopsja kontrolna po zakończeniu leczenia?

Staram się wyliczyć kiedy mniej więcej mogłabym mieć kolejny transfer.
    Z góry dziękuję!

Miałam usuwaną przegrodę macicy i balony z żelem przeciwzrostowym. Mamy podejrzenia, że może to zainicjowało stan zapalny.

1. Dużo tu zmiennych, można wziac antybiotyk w ciemno lub dopiero po wyniku, można robic kontrolną biopsje lub nie, może się też nie udać wyleczyć za 1 podejściem. Akurat jestem po kontrolnej biopsji i czekam na wynik, dam znać jak będzie czy mi się udało i ile mi to ewentualnie zajęło (albo zajmie).
    Na tą chwilę biopsja 28.09, po 3 tyg wynik, antybiotyk na 2 tyg, miesiączka i wczoraj biopsja kontrolna w 20dc. Teraz znów kolejne 10 dni do wyniku i albo ciągnie się to dalej albo sukces...

2. Zależy od miejsca, w szpitalu czekałam 3 tygodnie, w klinice (kojarzę Cie z innego wątku, więc w tej samej) wg pani dr jeszcze dłużej ok 4 tyg, ja robiłam jeszcze w innym miejscu i mam czekać 10 dni.

3. Nie jest, ale bym już nie ryzykowała, pisałam wyżej, że miałam 2 lata temu bez kontroli i po 3 ivf bez powodzenia okazało się, że mam duży stan zapalny, transfery nie miały prawa się udać, szkoda było czasu. Nie wiem teraz czy wql był kiedykolwiek wyleczony, a jeśli tak to na jak długo...

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemblisko wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was po antybiotykach miała grzybice ale jamy ustanej? Mam wrażenie że coś zaczyna się dziać, piecze mnie język, podniebienie i nie wiem czy nie mam delikatnego białego nalotu A do tego uczucie jakby pieczenia, zgagi. Jak sobie z tym radziliście?
    Nie miałam, odstawiam cukier na czas antybiotyku od kiedy pierwszy lekarz powaznie postraszył mnie grzybica. Kojarzę, że na takie problemy to nystatyna, ale to chyba tylko na receptę.

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • Hope85 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemblisko wrote:

Ja tak mialam. Grzybica jamy ustnej pojawiła się tuz po odstawieniu sterydów po nieudanym transferze. Radzę od razu isc do lekarza bo oprócz nystatyny która stosuje się do jamy ustnej to trzeba tez zadziałać ogólnoustrojowo. W moim przypadku dostalam Flucofast. Oba leki sa na receptę. Leczenie trwa kolo 10 dni. Niestety te antybiotyki na zapalenie endo sa bardzo silne i trzeba o siebie bardzo dbać :/

KasiaBe lubi tę wiadomość

'85 👩
    Endometrioza
    Adenomioza
    Torbiel jajnika

Starania: 2013-2016 IUI, IVF, ❌
    2021-2022 Zabezpieczenie płodności (17 komórek jajowych)

Nowy rozdział:
    2023-obecnie
    1 IVF
    8 komórek => 5 zapłodnionych => 3 zarodki
    1 ET 4/2024 4AA ❌
    2 FET 06/2024 3AA ❌
    Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
    Cross match 12%
    Allo MLR 25%
    KIR Bx
    3 FET 10/2024 4BB ❌

2 IVF
    9 komórek = > 6 zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
    4 ET 12/2024 3AA ⏸️
    5dpt 8,7; 9dpt 140; 17 dpt 5422; 22 dpt 16643
    29 dpt 💔CRL 3 mm, brak serduszka
    9tc poronienie zatrzymane
    5 FET 04/2025 ?
  • Hope85 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Ja bym sprawdzała, miałam stan zapalny jakieś 2 lata temu bez kontroli, po drodze 3 ivf, zero ciąży, teraz histero i biopsja i duży stan zapalny, dr powiedziala, że te transfery nie miały prawa się udać. W dodatku w histero nie było nic widać, wszystko wyglądało na zdrowe, a biopsja fatalna.
    Teraz nie transferuje bez pewności, wiem, że wydaje się to dlugo, ale więcej czasu straciłam na transfery w ciemno.
    3 różnych lekarzy po 1 antybiotyku nie widziało potrzeby sprawdzenia czy udało się wyleczyć, mimo tylu porażek...

Cześć, no właśnie mam podobnie :/. Dwa nieudane transfer, potem histero, niby obraz endo byl ok ale wynik CD138 15-20/mm2. Lekarz przepisał antybiotyki i kazal przygotowywac się do kolejnego transferu. Jak podpytalam czy nie lepiej sprawdzić najpierw czy to zapalenie zostalo wyleczone przed przetransferowaniem kolejnego zarodka to dostałam odpowiedź że nie sprawdza się tego. Kolejny transfer znowu nieudany. Teraz przygotowuje się do czwartego transferu, nadal lekarz nie widzi potrzeby sprawdzenia stanu endo. Bardzo się boje że te transfery i zarodki pójdą na marne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 16:36

'85 👩
    Endometrioza
    Adenomioza
    Torbiel jajnika

Starania: 2013-2016 IUI, IVF, ❌
    2021-2022 Zabezpieczenie płodności (17 komórek jajowych)

Nowy rozdział:
    2023-obecnie
    1 IVF
    8 komórek => 5 zapłodnionych => 3 zarodki
    1 ET 4/2024 4AA ❌
    2 FET 06/2024 3AA ❌
    Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
    Cross match 12%
    Allo MLR 25%
    KIR Bx
    3 FET 10/2024 4BB ❌

2 IVF
    9 komórek = > 6 zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
    4 ET 12/2024 3AA ⏸️
    5dpt 8,7; 9dpt 140; 17 dpt 5422; 22 dpt 16643
    29 dpt 💔CRL 3 mm, brak serduszka
    9tc poronienie zatrzymane
    5 FET 04/2025 ?
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    1. Dużo tu zmiennych, można wziac antybiotyk w ciemno lub dopiero po wyniku, można robic kontrolną biopsje lub nie, może się też nie udać wyleczyć za 1 podejściem. Akurat jestem po kontrolnej biopsji i czekam na wynik, dam znać jak będzie czy mi się udało i ile mi to ewentualnie zajęło (albo zajmie).
    Na tą chwilę biopsja 28.09, po 3 tyg wynik, antybiotyk na 2 tyg, miesiączka i wczoraj biopsja kontrolna w 20dc. Teraz znów kolejne 10 dni do wyniku i albo ciągnie się to dalej albo sukces...

2. Zależy od miejsca, w szpitalu czekałam 3 tygodnie, w klinice (kojarzę Cie z innego wątku, więc w tej samej) wg pani dr jeszcze dłużej ok 4 tyg, ja robiłam jeszcze w innym miejscu i mam czekać 10 dni.

3. Nie jest, ale bym już nie ryzykowała, pisałam wyżej, że miałam 2 lata temu bez kontroli i po 3 ivf bez powodzenia okazało się, że mam duży stan zapalny, transfery nie miały prawa się udać, szkoda było czasu. Nie wiem teraz czy wql był kiedykolwiek wyleczony, a jeśli tak to na jak długo...

Dziękuję za odpowiedź i powodzenia! 🙂

KasiaBe lubi tę wiadomość

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: p.krótki 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: p.długi 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 histeroskopia + biopsja
    01-02.2025 badania, immunolog
    03.2025 transfer? +Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine
    Czekają ❄❄

usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    NK 18%, cd4/cd8 3,3 ✖
    ferrytyna 14 ✖ p.anty-TG ✖ prolaktyna✖
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia✅
    krzywa cukrowa i insulinowa✅ tarczyca✅
    wit.D3, B12, B9 ✅ homocysteina ✅
    cytokiny ✅ białko C i S ✅
    V Leiden ✅ Protrombina II ✅
    PAI-1- (4G/5G) - hetero ✖
    MTHFR c.665C>T - hetero✖
    V R2 c.3980A>G - hetero✖
    biopsja endo: cd138✅ cd56✖
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ