X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope85 wrote:
    Cześć, no właśnie mam podobnie :/. Dwa nieudane transfer, potem histero, niby obraz endo byl ok ale wynik CD138 15-20/mm2. Lekarz przepisał antybiotyki i kazal przygotowywac się do kolejnego transferu. Jak podpytalam czy nie lepiej sprawdzić najpierw czy to zapalenie zostalo wyleczone przed przetransferowaniem kolejnego zarodka to dostałam odpowiedź że nie sprawdza się tego. Kolejny transfer znowu nieudany. Teraz przygotowuje się do czwartego transferu, nadal lekarz nie widzi potrzeby sprawdzenia stanu endo. Bardzo się boje że te transfery i zarodki pójdą na marne..
    Po wczorajszej biopsji uważam, że warto, wcale nie jest to takie straszne, na fotel, chwila i już jest po pobraniu. Cena też do przyjęcia jak na standardy ivf, jedynie trochę trzeba poczekać na wynik, ale transfery bez powodzenia też trwają długo.

Hope85 lubi tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Pojęcia nie mam, a przy pierwszej histero miałam dwa polipy... ale może żeby mieć pewność, że nie jesteś w ciąży? Niektóre kliniki wynagaja przed histero i biopsją bety.
    W sensie tabletki żeby zobaczyć czy nie jestem w ciąży ? Nie rozumiem :p robiłam dwa testy przed dostaniem okresu i negatywne , dzień po dostałam okres więc wzięłam tabletkę .. podejrzewam że chodzi o to żeby Endo nie urosło za bardzo c tylko dziwię się bo byłam na kwalifikacji w 11 daniu cyklu u Endo miało 7 cm a zbieg będę mieć w 10 dniu cyklu więc wydaje mi się że to nie jest jakieś grube Endo …

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • agelee Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam opcji, żeby zrobić histeroskopię w Warszawie na NFZ bez czekania rok. Najlepiej jakby się udało do lutego 2025. Czy macie na to jakieś sposoby? Wiem, że czasami można iść do lekarza prywatnie i wtedy udaje się przyspieszyć termin. Mam skierowanie na pacjent gov. Podobno na Żelaznej jest np. termin za 2 lata.

• agelee Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemblisko wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was po antybiotykach miała grzybice ale jamy ustanej? Mam wrażenie że coś zaczyna się dziać, piecze mnie język, podniebienie i nie wiem czy nie mam delikatnego białego nalotu A do tego uczucie jakby pieczenia, zgagi. Jak sobie z tym radziliście?
    Jak pani się udało tak szybko dostać na histeroskopię na Szaserów? Umówiła się pani prywatnie przez dr Dońca? Muszę zrobić histero do stycznia-lutego bo potem IVF.

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    W sensie tabletki żeby zobaczyć czy nie jestem w ciąży ? Nie rozumiem :p robiłam dwa testy przed dostaniem okresu i negatywne , dzień po dostałam okres więc wzięłam tabletkę .. podejrzewam że chodzi o to żeby Endo nie urosło za bardzo c tylko dziwię się bo byłam na kwalifikacji w 11 daniu cyklu u Endo miało 7 cm a zbieg będę mieć w 10 dniu cyklu więc wydaje mi się że to nie jest jakieś grube Endo …
    Żeby w nią nie zajść, zaczniesz od nowego cyklu anty i teoretycznie w ciąży być nie powinnaś. Chociaż w 1 połowie cyklu raczej nie ma ryzyka. W drugiej fazie cyklu przy biopsji jest większe ryzyko.
    U mnie endo zawsze ładnie rośnie i nic o tym nie było mowy, że jest nie takie. 7mm to nie jest grube. Histero miałam w 14dc, lekarz na usg przed mowił, że moment idealny, bez żadnego przygotowania, właściwie z marszu, w cyklu po punkcji.

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Czy histeroskopię miałyście w znieczuleniu ogólnym czy miejscowym?
    Myslalm, że to się robi tylko w ogólnym a w szpitalu powiedzieli mi, że diagnostyczną oni robią tylko w miescowym, a tak na pewno nie chce.
    Mam skierowanie na h.diagnostyczną ale zakładałam, że jeśli podczas niej coś lekarz znajdzie to od razu usuwa więc lepiej być w znieczuleniu ogólnym.
    Jak to było u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 11:48

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: p.krótki 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: p.długi 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 histeroskopia + biopsja
    01-02.2025 badania, immunolog
    03.2025 transfer? +Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine
    Czekają ❄❄

usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    NK 18%, cd4/cd8 3,3 ✖
    ferrytyna 14 ✖ p.anty-TG ✖ prolaktyna✖
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia✅
    krzywa cukrowa i insulinowa✅ tarczyca✅
    wit.D3, B12, B9 ✅ homocysteina ✅
    cytokiny ✅ białko C i S ✅
    V Leiden ✅ Protrombina II ✅
    PAI-1- (4G/5G) - hetero ✖
    MTHFR c.665C>T - hetero✖
    V R2 c.3980A>G - hetero✖
    biopsja endo: cd138✅ cd56✖
  • Staraczka99 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robioną histeroskopie w szpitalu bez jakiekolwiek znieczulenia jak się już położyłam na stole to zapytałam czy coś dostanę a oni, że nic nie dają. W trakcie trwania okazało się, że jeden jajowód jest nie drożny i mi go od razu próbowali udrażniać i ze swojego doświadczenia powiem, że nie jest to przyjemne, ale do przeżycia. Ale tak z perspektywy czasu dalej jestem zdania, że wolałam tak niż z narkozą, która jednak ma wpływ na organizm

krakowiankq lubi tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Żeby w nią nie zajść, zaczniesz od nowego cyklu anty i teoretycznie w ciąży być nie powinnaś. Chociaż w 1 połowie cyklu raczej nie ma ryzyka. W drugiej fazie cyklu przy biopsji jest większe ryzyko.
    U mnie endo zawsze ładnie rośnie i nic o tym nie było mowy, że jest nie takie. 7mm to nie jest grube. Histero miałam w 14dc, lekarz na usg przed mowił, że moment idealny, bez żadnego przygotowania, właściwie z marszu, w cyklu po punkcji.
    No właśnie w 10 dniu cyklu nie ma możliwości żebym była w ciąży , tym bardziej że męża nie ma i wraca po histero :) więc nie ma opcji , biorę już te tabletki mimo że jestem wkurzona , jak ostatnio miałam wrażenie że okres wrócił do normy bo trwał 4-5 dni i był średnio obfity tak teraz wzięłam tabletki i okres 2 dni … a zaczął się jak zawsze , więc już czekam żeby to ostawic :p liczę że po odstawieniu może będę bardziej płodna ? Chociaż to mnie pociesza 😅

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

In vitro- 03.25 ?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Myslalm, że to się robi tylko w ogólnym a w szpitalu powiedzieli mi, że diagnostyczną oni robią tylko w miescowym, a tak na pewno nie chce.
    Mam skierowanie na h.diagnostyczną ale zakładałam, że jeśli podczas niej coś lekarz znajdzie to od razu usuwa więc lepiej być w znieczuleniu ogólnym.
    Jak to było u Was?
    U mnie znieczulenie ogólnie , ze względu na podejrzenie polipa , ale lekarz nie jest pewny , dodatkowo chce pobrać ten wycinek cd138 na stan zapalny

krakowiankq lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

In vitro- 03.25 ?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka99 wrote:
    Ja miałam robioną histeroskopie w szpitalu bez jakiekolwiek znieczulenia jak się już położyłam na stole to zapytałam czy coś dostanę a oni, że nic nie dają. W trakcie trwania okazało się, że jeden jajowód jest nie drożny i mi go od razu próbowali udrażniać i ze swojego doświadczenia powiem, że nie jest to przyjemne, ale do przeżycia. Ale tak z perspektywy czasu dalej jestem zdania, że wolałam tak niż z narkozą, która jednak ma wpływ na organizm
    To podziwiam ja bez jakiegokolwiek znieczulenia bym się nie położyła .. cieszy mnie jednak znieczulenie ogólne tym bardziej że te znieczulenia to nie są takie jak do długich operacji … to raczej takie usypiacze chwilowe , miałam dwa razy podczas łyżeczkowania i super , zero bólu nic nie pamiętam :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

In vitro- 03.25 ?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • rozia Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum i powiedzmy, że na początku walczenia z niepłodnością. W październiku miałam robioną histeroskopię (wycięto 3 ok. 5 mm polipy) wraz z biopsją. W wycinkach uwidoczniono komórki CD138 w związku z tym od nowego cyklu (tj. jutro) mam zacząć przyjmować Unidox i Metronidazol przez 20 dni. Trochę panikuję, szczególnie po przeczytaniu ulotek. Czy która z Was przyjmowała podobne leki i miałyście jakieś skutki uboczne? Dodatkowo zastanawiam się nad tym, że metronidazol wyjątkowo mam przepisany w tabletkach powlekanych, ale mam go stosować dopochwowo. Czytałam tutaj na forum ,ze z reguły dziewczyny brały go doustnie, a jak już któraś miała dopochwowo to w postaci globulek dopochwowych, a nie tabletek powlekanych.

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
    🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025

✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22 02.2024), oba jajowody drożne (03.2025)
    ✅👱🏼‍♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320, T-shape ❓ (04.2025)
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Jak to było u Was?
    Pierwszym razem prywatnie, spałam sobie i było super. Drugim razem, w szpitalu, bez znieczulenia, ketonal dożylnie, później w szyjkę macicy coś (dwa ukłucia) i gaz rozweselający. Da się przeżyć, ale polecam sobie gazu nie żałować 😉
    Ja miałam czysto, ale panie które coś miały to od razu im usuwali. Wszystkie dały rade i wychodziły zadowlone 💪

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    U mnie znieczulenie ogólnie , ze względu na podejrzenie polipa , ale lekarz nie jest pewny , dodatkowo chce pobrać ten wycinek cd138 na stan zapalny
    Znalazłaś z znieczuleniem ogólnym na nfz?

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    No właśnie w 10 dniu cyklu nie ma możliwości żebym była w ciąży , tym bardziej że męża nie ma i wraca po histero :) więc nie ma opcji , biorę już te tabletki mimo że jestem wkurzona , jak ostatnio miałam wrażenie że okres wrócił do normy bo trwał 4-5 dni i był średnio obfity tak teraz wzięłam tabletki i okres 2 dni … a zaczął się jak zawsze , więc już czekam żeby to ostawic :p liczę że po odstawieniu może będę bardziej płodna ? Chociaż to mnie pociesza 😅
    Jak już zaczęłaś to już z górki, szybko zleci, szkoda Twoich nerwowów na zastanawianie się 🙂
    3mam kciuki, za histero i za płodność 🤭🙂

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka99 wrote:

Dzięki za odpowiedz:)

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: p.krótki 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: p.długi 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 histeroskopia + biopsja
    01-02.2025 badania, immunolog
    03.2025 transfer? +Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine
    Czekają ❄❄

usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    NK 18%, cd4/cd8 3,3 ✖
    ferrytyna 14 ✖ p.anty-TG ✖ prolaktyna✖
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia✅
    krzywa cukrowa i insulinowa✅ tarczyca✅
    wit.D3, B12, B9 ✅ homocysteina ✅
    cytokiny ✅ białko C i S ✅
    V Leiden ✅ Protrombina II ✅
    PAI-1- (4G/5G) - hetero ✖
    MTHFR c.665C>T - hetero✖
    V R2 c.3980A>G - hetero✖
    biopsja endo: cd138✅ cd56✖
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Znalazłaś z znieczuleniem ogólnym na nfz?
    Tak znalazłam w Invicta na NFZ :) polecam sprawdzać bo niektóre Invicta kliniki mają na NFZ histero , oczywiście za wycinek muszę dopłacić plus badania krwi musiałam zapłacić i anestezjologa

KasiaBe lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

In vitro- 03.25 ?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Jak już zaczęłaś to już z górki, szybko zleci, szkoda Twoich nerwowów na zastanawianie się 🙂
    3mam kciuki, za histero i za płodność 🤭🙂
    Wzięłam bo bałam się że lekarz będzie gadał że się nie słucham 😅dziękuję za kciuki ;)

KasiaBe lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

In vitro- 03.25 ?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    U mnie objawia sie bardzo skapa miesiaczka, praktycznie jeden dzien i pelno skrzepow przy sikaniu a bardzo malo zywej krwi. Ale te skrzepy to byc moze tez od ciaz biochemicznych. Te klujace bole brzucha ktore masz, jesli sa w drugiej fazie cyklu po owulacji, to tez moze byc ciaza biochemiczna,
    Kurcze, u mnie ostatnie dwa cykle też mialam takie dziwne bóle w drugiej połowie, skrzep też raz miałam taki wielki aż się dziwiłam co to jest :( miesiączki mam skąpe od dawna 2 dni, trzeciego prawie nic i czwartego plamienie.
    Zastanawiam się jak długo mogłam mieć to zapalenie ? Czy możliwe że ma się je np od kilku miesięcy ?
    Ja mam zapalenie 9/1, dostałam Unidox solutab na 14 dni, i co ciekawe mój mąż tez ma brać , czy też tak miałyście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 21:21

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Wzięłam bo bałam się że lekarz będzie gadał że się nie słucham 😅dziękuję za kciuki ;)

Też nie wiem po co te tabsy, ja mam zaleconą biopsję kontrolna tak jak pierwszą przed owulacja, żeby była pewność że nie ma ciąży. W tym cyklu i tak zakaz starań ze względu na antybiotyk którego się nie stosuje w ciąży.
    Na wynik w prywatnej klinice czekałam 3 tyg ale wg daty na wydruku chyba był gotowy po 1,5 tyg tylko nie dali znać.
    Czyli ten cykl antybiotyk, następny biopsja, a kolejny niby iui no chyba że spróbujemy jeszcze naturalnie jak wynik będzie w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 21:23

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • neila6 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Tak znalazłam w Invicta na NFZ :) polecam sprawdzać bo niektóre Invicta kliniki mają na NFZ histero , oczywiście za wycinek muszę dopłacić plus badania krwi musiałam zapłacić i anestezjologa

Tak ja też miałam w Invicta na NFZ już dwa razy histeroskopię w znieczuleniu ogólnym, wiec jak szukacie dziewczyny to warto zapytać. Terminy praktycznie od ręki.

KasiaBe, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️37 lat
    Amh 4,8
    Niedoczynność tarczycy
    🧔‍41 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ✅

03.2024 - 1 IUI ❌
    04.2024 - 2 IUI ❌
    05.2024 - 3 IUI ❌

Histeroskopia i cd138 - stan zapalny —> wyleczony ✅

Styczeń 2025 kwalifikacja do programu in vitro

Start stymulacji 17.02 💉 Menopur 150 + luteina
    28.02 punkcja ➡️ 24 kumulusy 🥚
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ