X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Wzięłam bo bałam się że lekarz będzie gadał że się nie słucham 😅dziękuję za kciuki ;)

Też nie wiem po co te tabsy, ja mam zaleconą biopsję kontrolna tak jak pierwszą przed owulacja, żeby była pewność że nie ma ciąży. W tym cyklu i tak zakaz starań ze względu na antybiotyk którego się nie stosuje w ciąży.
    Na wynik w prywatnej klinice czekałam 3 tyg ale wg daty na wydruku chyba był gotowy po 1,5 tyg tylko nie dali znać.
    Czyli ten cykl antybiotyk, następny biopsja, a kolejny niby iui no chyba że spróbujemy jeszcze naturalnie jak wynik będzie w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 21:23

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • neila6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Tak znalazłam w Invicta na NFZ :) polecam sprawdzać bo niektóre Invicta kliniki mają na NFZ histero , oczywiście za wycinek muszę dopłacić plus badania krwi musiałam zapłacić i anestezjologa

Tak ja też miałam w Invicta na NFZ już dwa razy histeroskopię w znieczuleniu ogólnym, wiec jak szukacie dziewczyny to warto zapytać. Terminy praktycznie od ręki.

KasiaBe, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️36 lat
    🧔‍40 lat

03.2024 I IUI :(
    04.2024 II IUI :(
    05.2024 III IUI :(
  • agelee Debiutantka

Wysłany: 30 listopada, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też będę próbować Invicta. Robią chyba w Invicta Gdańsk i Warszawa. Ja mam wpisane podejrzenie polipa a skierowaniu specjalnie :D Mimo, że nic nie ma. Podobno w UCZKIN robią że znieczuleniem.

• agelee Debiutantka

Wysłany: 30 listopada, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzwoniłam do Invicta i niestety moje skierowanie się nie nadaje do nich, bo ja mam od razu skierowanie do szpitala na histeroskopię, a to musi być skierowanie do poradni ginekologicznej. I wtedy oni przyjmują na wizytę i dopiero robią kwalifikację do histeroskopii. Nie wiem czy uda mi się załatwić skierowanie do poradni :/

• Devana Koleżanka

Wysłany: 30 listopada, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Hej Dziewczyny, a jakie miałyście objawy przy zapaleniu endometrium? Bo u mnie klujacy bol w podbrzuszu brak ciąży, nieudany transfer...biopsje mam mieć dopiero za tydzień ale tak mnie nachodzą mysli, czy oby te bezowocne starania, pielgrzymki i pielgrzymki po lekarzach różnych specjalności to właśnie nie jest przypadkiem zapalenie endometrium. Miesiączki mam regularne, normalne a nawet skąpe, trwajace 4 dni. Ladne zarodki wyhodowane po punkcji a ciąży brak.

Ja mialam wynik biopsji cd 56=176 gdzie norma jest do 60. Dostalam antybiotyk na 10 dni plus tarivid i Macimiror na candide. Lakcid do pochwowo.

Przed antybiotykiem mialam bóle nasilające się z każdym miesiącem zwłaszcza po owulacji. Takie mocne kłucia w macicy. Do tego również mam brązowe plamienie przed i po okresie nie kiedy aż bardzo ciemne plus skrzepy. Niestety nie wiem czy jest to wina zapalenia, drozdzycy czy dwóch polipów. Jestem po kuracji, (przed okresem) i nie czuje juz tych boli wcale. Także mam nadzieje że pomogło.

Czy któraś z Was miała kiedykolwiek bóle w okolicy za pochwą? Uczucie jakby ściskającego bólu jakby w kościach tylko i wyłącznie przy podnieceniu oraz orgaźmie. Nie ważne czy przy stosunku czy tez nie także to nie jest wina faceta. Wydaje mi się że to przez candide glabrata którą mam zdiagnozowaną. Niestety nie moge nic znaleźć o tym na necie.

Bardzo to nie przyjemne zmagam się z tym już pół roku, przez to aż boje sie podniecić i tracę zapał na staranie się o ciąże. 😔😔

👱‍♀️1991 + 👨‍🦱1987=17lat ❤️
    💍2011
    ⛪2013

👣Starania od 10.2022r.
    ON:
    Morfologia: 0%, 5%, 2%
    08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.

JA:
    08/22 histeroskopia polipa
    AMH 6.98
    Niedoczynność tarczycy
    TSH 3.44
    euthyrox 25/50

30/08/24 drożność jajowodów
    08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devana wrote:
    Ja mialam wynik biopsji cd 56=176 gdzie norma jest do 60. Dostalam antybiotyk na 10 dni plus tarivid i Macimiror na candide. Lakcid do pochwowo.

Przed antybiotykiem mialam bóle nasilające się z każdym miesiącem zwłaszcza po owulacji. Takie mocne kłucia w macicy. Do tego również mam brązowe plamienie przed i po okresie nie kiedy aż bardzo ciemne plus skrzepy. Niestety nie wiem czy jest to wina zapalenia, drozdzycy czy dwóch polipów. Jestem po kuracji, (przed okresem) i nie czuje juz tych boli wcale. Także mam nadzieje że pomogło.

Czy któraś z Was miała kiedykolwiek bóle w okolicy za pochwą? Uczucie jakby ściskającego bólu jakby w kościach tylko i wyłącznie przy podnieceniu oraz orgaźmie. Nie ważne czy przy stosunku czy tez nie także to nie jest wina faceta. Wydaje mi się że to przez candide glabrata którą mam zdiagnozowaną. Niestety nie moge nic znaleźć o tym na necie.

Bardzo to nie przyjemne zmagam się z tym już pół roku, przez to aż boje sie podniecić i tracę zapał na staranie się o ciąże. 😔😔

No to coraz bardziej utwierdzam się w tym, że u mnie może być takie zapalenie.
    Co do Twoich bóli za pochwą to może to pcs (zespół biernego przekrwienia miednicy), może masz jakieś żyły z refluksem? Ja to też badałam z racji bóli w miednicy, ale u mnie to niby nie to. Na fb jest grupa "pcs zespół biernego przekrwienia miednicy", możesz tam poczytać albo zadać pytanie, plus jest lista lekarzy, którzy zrobią specjalistyczne usg Dopplera miednicy. Nie wiem skąd jesteś ale na Dolnym Śląsku nie ma nikogo, ze swojej strony mogę polecić dr Mieczkowskiego (Torun-Bydgoszcz). Nie wiem czy pomogłam ale tak mi przyszło to na myśl.

Devana lubi tę wiadomość

• Devana Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    No to coraz bardziej utwierdzam się w tym, że u mnie może być takie zapalenie.
    Co do Twoich bóli za pochwą to może to pcs (zespół biernego przekrwienia miednicy), może masz jakieś żyły z refluksem? Ja to też badałam z racji bóli w miednicy, ale u mnie to niby nie to. Na fb jest grupa "pcs zespół biernego przekrwienia miednicy", możesz tam poczytać albo zadać pytanie, plus jest lista lekarzy, którzy zrobią specjalistyczne usg Dopplera miednicy. Nie wiem skąd jesteś ale na Dolnym Śląsku nie ma nikogo, ze swojej strony mogę polecić dr Mieczkowskiego (Torun-Bydgoszcz). Nie wiem czy pomogłam ale tak mi przyszło to na myśl.

Dziękuję za odpowiedź. Dołączyłam właśnie do tej grupy na fb. Poczytam i popytam. Pochodzę z lubelskiego, ale mieszkam w Szkocji. Niestety tutaj nie jest łatwo dostać się na zwykłe badanie ginekologiczne z ubezpieczenia a co dopiero takie zaawansowane.

Okres dzisiaj przeszedł w terminie. Bóli nie było ale brązowe lekkie plamienie jest dalej.. 😩

👱‍♀️1991 + 👨‍🦱1987=17lat ❤️
    💍2011
    ⛪2013

👣Starania od 10.2022r.
    ON:
    Morfologia: 0%, 5%, 2%
    08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.

JA:
    08/22 histeroskopia polipa
    AMH 6.98
    Niedoczynność tarczycy
    TSH 3.44
    euthyrox 25/50

30/08/24 drożność jajowodów
    08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devana wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Dołączyłam właśnie do tej grupy na fb. Poczytam i popytam. Pochodzę z lubelskiego, ale mieszkam w Szkocji. Niestety tutaj nie jest łatwo dostać się na zwykłe badanie ginekologiczne z ubezpieczenia a co dopiero takie zaawansowane.

Okres dzisiaj przeszedł w terminie. Bóli nie było ale brązowe lekkie plamienie jest dalej.. 😩

Z Lublina też jest dr Pyra, ponoć bardzo dobry.

Ja od dłuższego czasu nie mam takich plamien ale dziwne bóle nad spojeniem łonowym, w rezonansie wyszło że pcs ale po dokładnym dopplerze że to nie to, więc szukam dalej, a teraz po nieudanym transferze tym bardziej jakoś dopatruje się że coś tam jednak moze byc nie tak.

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy okres po biopsji był u Was standardowy? Właśnie czekam i już któryś dzień pobolewa mnie brzuch a okresu brak. Niby jeszcze za wcześnie, ale zwykle jak zaczyna boleć to lada chwila i był 🤔

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czekacie do wyników biopsji kontrolnej ze staraniami czy po antybiotyku jedziecie z tematem? Ja się właśnie zastanawiam bo jak czekać to byłby 3ci miesiąc z rzędu stracony a czas leci.

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️

Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr mowila, ze mozna od razu, w niczym to nie przeszkadza. Po antybiotykach od razu transfer.
    A ja mam pytanie, jak długo czekałyście na wyniki biopsji? Cd 138 i cd56.

• Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Mi dr mowila, ze mozna od razu, w niczym to nie przeszkadza. Po antybiotykach od razu transfer.
    A ja mam pytanie, jak długo czekałyście na wyniki biopsji? Cd 138 i cd56.
    Ja czekałam 3 tyg ale jak się upomniałam to się okazało że już były i miały datę ok 1,5tyg po pobraniu

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️

Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Dziewczyny czy czekacie do wyników biopsji kontrolnej ze staraniami czy po antybiotyku jedziecie z tematem? Ja się właśnie zastanawiam bo jak czekać to byłby 3ci miesiąc z rzędu stracony a czas leci.

Ja jestem jeszcze przed biopsją ale lekarz mówił mi, że nie ma potrzeby robić biopsji kontrolnej, tylko od razu transfer w kolejnym cyklu.

Ola8999 lubi tę wiadomość

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 🔍🩺 dalsza diagnostyka
    01.2025? wynik biopsji endo cd56, cd138
    Czekają ❄❄

1 jajnik, usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx ✔2DS2 ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia (12.2024) ✅
  • przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy metronidazol miałyście zlecany doustnie czy dopochwowo?

👩🏼28 🧔🏻‍♂️31
    AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 10DPT 220 i złe przyrosty, odstawione leki

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz -> do transferu Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Acard, Heparyna
    10.2024 przygotowanie do transferu -> polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET ???🥹❤️
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    U mnie doustnie 🙂

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Tindaya Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jak u Was było z leczeniem partnera przy zapaleniu endo?
    Też dostał antybiotyki?

Bo mój nie dostał i zastanawiam się czy po moim leczeniu znów mi to nie wróci bo on nie był przeleczony...
    Może zależy od tego jaka bakteria? Ale z tego co widzę po komentarzach to biopsje tego nie pokazują chyba że test Alice był robiony.

Moja lekarka jest tak zakręcona że nie miałam szansy zapytać na ostatniej wizycie 😑

• rozia Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Ja dopochwowo

• Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Hej Dziewczyny, jak u Was było z leczeniem partnera przy zapaleniu endo?
    Też dostał antybiotyki?

Bo mój nie dostał i zastanawiam się czy po moim leczeniu znów mi to nie wróci bo on nie był przeleczony...
    Może zależy od tego jaka bakteria? Ale z tego co widzę po komentarzach to biopsje tego nie pokazują chyba że test Alice był robiony.

Moja lekarka jest tak zakręcona że nie miałam szansy zapytać na ostatniej wizycie 😑
    Tak my oboje dostaliśmy antybiotyk Unidox na 14 dni.

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️

Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki miałyście okres o scretchingu połączonym z biopsją? Bo u mnie już powinien być okres od 3 dni a go nie ma, jest za to pomarańczowe wodniste plamienie, nawet brzuch nie boki jak na okres. Nie wiem co o tym sądzić. Miałam mieć teraz w tym cyklu transfer a szczerze to nie wiem jak teraz traktować to plamienie czy jak okres czy nie

• Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Czy okres po biopsji był u Was standardowy? Właśnie czekam i już któryś dzień pobolewa mnie brzuch a okresu brak. Niby jeszcze za wcześnie, ale zwykle jak zaczyna boleć to lada chwila i był 🤔

Kasia i jak u Ciebie z okresem po biopsji? Bo u mnie lekko opóźniony, a właściwie takie plamienie pomarańczowe, nie wiem co o tym myśleć. Brzuch nie boli jak na okres

‹‹ 268 269 270 271 272
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ