X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Przyjaciolka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mimo wszystko miałaś więcej leków niż ja i to jeszcze bez wyniku…

Starania od 2022 r
    Ona 28 lat
    On 30 lat
    Jedna nieudana IUI.
    Pai hetero dodatni,
    Przeciwciała ASA 1:10, ANA 1:160,
    Komórki nk we krwi aktywowane późne wysokie.
    Wyleczona ureaplasma.
    Usunięty polip (histeroskopia marzec 2024 na NFZ bez biopsji endometrium).
    Jajowody drożne.
    Hiperglikemia reaktywna.
    Kariotypy okej .
    Nasienie : HBA 85%, 4% prawidłowych plemników,
    06.2024 start procedury IVF
    07.2024 punkcja ➡️ 22 pobranych kumulusów ➡️ 15 prawidłowych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️ 1 zarodek 4.1.1 ❄️
    08.2024 ❄️ 4.1.1 transfer cykl sztuczny z embryoglue - beta nie ruszyła 🥺
    10.2024 punkcja ➡️ 28 pobranych kumulusów ➡️ 17 prawidłowych komórek ➡️ 15 zapłodnionych komórek ➡️ 7 zarodków (ZyMot dodatkowo) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    12.2024 transfer cykl naturalny 4.1.1 z embryoglue ❄️ z neoparin i encorton 10mg
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Hej dziewczyny bardzo proszę o poradę!
    Miałam dzisiaj histeroskopie z biopsja endometrium.
    Lekarz po wypisał mi od dziś antybiotyk unidox na 14 dni, powiedział że w razie jak wyjdzie stan zapalny to antybiotyk powinien go wyleczyć a najwyżej na komórki nk zwiększymy dawkę encortonu. Zabieg miałam wykonywany w 20 dc, za dwa tygodnie powinien być wynik i już od pierwszego dnia cyklu mam przyjmować estrofem i przygotowywać się do transferu. Czy takie postępowanie jest ok? Bo czytałam tutaj różne fora i większość osób po wyniku miała włączoną dopiero antybiotykoterapie i raczej w większości przypadków jest to metronidazol. Rozmawiałam z kolezanka i ona w listopadzie miała ureaplasme leczyła ją właśnie unidox a w grudniu miała histeroskopie z biopsja i mimo to wyszedł stan zapalny… nie wiem już co o tym myśleć

U mnie postępowanie jest takie: czekamy na wynik biopsji i wtedy zapadnie decyzja czy potrzeby jest antybiotyk. Jeśli tak to miałby to być chyba unidox +metronidazol i po antybiotykoterapii w kolejnym cyklu transfer. Bez biopsji kontrolnej.
    Tym samym stracę mam nadzieję tylko 1 cykl a nie będę brać antybiotyków jeśli byłyby niepotrzebne.

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.2024 p.k. 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    IVF II: 08.2024 p.d. 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
    11.2024 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
    03.2025 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine) AH, EG
    04.2025 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌

IVF III
    17.05.2025 p.długi Gonapeptyl, Rekovelle 10, Menopur 100/150

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,1 (02.24)
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    prolaktyna✖->Dostinex✅ NK w krwi 18%✖
    kariotypy✅ Parento O.choroby recesywne✅
    pasożyty✅ tarczyca✅ krzywa cukrowa i insulinowa✅
    wit.D3, B12, B9✅ ferrytyna✅ homocysteina✅ cytokiny✅ białko C i S✅ PAI-1, MTHFR, V R2-hetero✖
    histeroskopia✅ biopsja endo: cd138✅ cd56✖ (12.24)
    cross-match 52% (05.25)⛔
  • Paro1995 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Hej dziewczyny bardzo proszę o poradę!
    Miałam dzisiaj histeroskopie z biopsja endometrium.
    Lekarz po wypisał mi od dziś antybiotyk unidox na 14 dni, powiedział że w razie jak wyjdzie stan zapalny to antybiotyk powinien go wyleczyć a najwyżej na komórki nk zwiększymy dawkę encortonu. Zabieg miałam wykonywany w 20 dc, za dwa tygodnie powinien być wynik i już od pierwszego dnia cyklu mam przyjmować estrofem i przygotowywać się do transferu. Czy takie postępowanie jest ok? Bo czytałam tutaj różne fora i większość osób po wyniku miała włączoną dopiero antybiotykoterapie i raczej w większości przypadków jest to metronidazol. Rozmawiałam z kolezanka i ona w listopadzie miała ureaplasme leczyła ją właśnie unidox a w grudniu miała histeroskopie z biopsja i mimo to wyszedł stan zapalny… nie wiem już co o tym myśleć

U mojego męża w listopadzie 2023 wyszła ureaplasma leczył się razem ze mną, braliśmy unidox 2 razy dziennie przez 20 dni.
    Ureaplasma została wyleczona.
    W czerwcu 2024 miałam robiona biopsję i wyszedł mi bardzo duży stan zapalny endometrium , mimo że kilka miesięcy wcześniej brałam unidox na coś innego to na stan zapalny przy okazji nie pomógł.
    Teraz brałam metronidazol przez 20 dni i 10 dni Biseptol.
    Mam iść w lutym na biopsję kontrolną , lekarz powiedział że jak to nie pomoże to leczenie osoczem

• MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Tak jest ok ja rok temu też podchodziłam do transferu po biopsji(nie czekaliśmy na wynik lekarz mówił szkoda czasu) i brałam metronidazol ,levoxa i macmiror complex ostatnie leki były w 3 DC a później transfer w 21 d.c. na cyklu naturalnym.

Cześć.,

A macmiror dostałaś tak profilatycznie zsby nie złapać jakieś infekcji intymnej przy metronidazol?

• Mmagda Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Cześć.,

A macmiror dostałaś tak profilatycznie zsby nie złapać jakieś infekcji intymnej przy metronidazol?
    Doktor dawał takie combo na stan zapalny brałam to dwa razy po biopsji i przy scratchingu endometrium a ten macmiror complex raczej leczniczo bo też działa bakteriobójczo.

MalaMiMi lubi tę wiadomość

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Niestety nie znam odpowiedzi. Lekarz odpowiada wymijająco.
    Co do Twojego wyniku niektorzy lekarze twierdzą że trzeba leczyć do zera dla innych 1/10 jest ok i mieści sie w normach. Ja przy 1/10 będę nalegać na transfer.
    Na ten moment czekam na wynik biopsji.

Mi ginekolog powiedziała że mam przewlekły stan zapalny ale to chyba na podstawie tego CD56 bo tam wyszło 212/mm2, a co do CD138 1/10 Ato jie wiem jak to jest. Może któraś z Was wytłumaczy mi o co tu chodzi w tych CD bo ja raczkuje w tym temacie.

• jagoda93 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Dziewczyny, a jaki miałyście okres o scretchingu połączonym z biopsją? Bo u mnie już powinien być okres od 3 dni a go nie ma, jest za to pomarańczowe wodniste plamienie, nawet brzuch nie boki jak na okres. Nie wiem co o tym sądzić. Miałam mieć teraz w tym cyklu transfer a szczerze to nie wiem jak teraz traktować to plamienie czy jak okres czy nie

Hej, a na czym polega scratching połączony z biopsją ? Ja mam scratching za kilka dni ale jedynie połączony z antybiotykoterapią bo jest podejrzenie stanu zapalnego - pierwszy transfer nieudany. Rok temu histeroskopia- polip + CD138 aktywne, dlatego na tej podstawie mój lekarz uznała ze możliwy jest nawrot .. co do ponownej biopsji czy histeroskopii stwierdziła ze nie warto tam grzebać tyle a lepiej przeleczyc antybiotykiem na wszelki wypadek- co lekarz to opinia. Osobiście chyba tez wolałabym to sprawdzić, nie wiedziałam ze jest możliwość wykonania biopsji podczas scratchingu

• WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do osob ktore maja zdiagnozowany stan zapalny endoemtrium:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Hej, a na czym polega scratching połączony z biopsją ? Ja mam scratching za kilka dni ale jedynie połączony z antybiotykoterapią bo jest podejrzenie stanu zapalnego - pierwszy transfer nieudany. Rok temu histeroskopia- polip + CD138 aktywne, dlatego na tej podstawie mój lekarz uznała ze możliwy jest nawrot .. co do ponownej biopsji czy histeroskopii stwierdziła ze nie warto tam grzebać tyle a lepiej przeleczyc antybiotykiem na wszelki wypadek- co lekarz to opinia. Osobiście chyba tez wolałabym to sprawdzić, nie wiedziałam ze jest możliwość wykonania biopsji podczas scratchingu

Ja mialam scratching, który ma rzekomo pomóc w zagnieżdżenie się zarodka, to takie celowe podrapanie, uszkodzenie endometrium, które regenerując się jest w lepszym stanie (coś jak mezoterapia na skórę twarzy) 🙂
    A przy okazji mialam biopsje w celu sprawdzenia czy jest stan zapalny i być może odpowiedzrnie na pytanie dlaczego pierwszy transfer się nie udał. Za cd138 i cd56 płaciłam dodatkowo po 250zl za każdy, za scratching 400zl. A antybiotyki dostałam trochę zaocznie bo sama je wymusiłam 🙈 po prostu mnie goni czas i nie chce tracić kolejnego cyklu. Okazało się, se było przewlekłe zapalenie, aczkolwiek czytam tutaj na forum, że niektórzy lekarze w ogóle takiego stanu jak mój nie leczą wiec juz sama nie wiem. Może zarodek tez byl wadliwy, chociaż teoretycznie był bardzo ładny, najładniejszy ze wszystkich 4 jakie mieliśmy 🙄 a beta ani drgnela 🙄
    A co do biopsji podczas scretchingu to na pewno to nie szkodzi, bo sam scretching to naruszenje endometrium - celowe, aczkolwiek biorąc pod uwagę że i tak wzięłam antybiotyk nie wiedząc czy mam stan zapalny to teoretycznie nie była ta biopsja potrzebna, z drugiej strony przynajmniej można się dowiedzieć czy było zapalenie i jak duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 20:37

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niedługo mam robiona w szpitalu histeroskopie z oceną przewlekłego stanu zapalnego CD138. Taki mam zapis na skierowaniu. Piszecie tu dużo o badaniu CD56, też chciałabym je wykonać, ale podejrzewam, że nie ma opcji, żeby za to zapłacić dodatkowo, jeśli będę hospitalizowana. Czy któraś z Was miała podobną sytuację jak to można rozwiązać?

♀️91'♂️ 89'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
    💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
    1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Mmagda Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć dziewczyny, niedługo mam robiona w szpitalu histeroskopie z oceną przewlekłego stanu zapalnego CD138. Taki mam zapis na skierowaniu. Piszecie tu dużo o badaniu CD56, też chciałabym je wykonać, ale podejrzewam, że nie ma opcji, żeby za to zapłacić dodatkowo, jeśli będę hospitalizowana. Czy któraś z Was miała podobną sytuację jak to można rozwiązać?
    Ja 4 tygodnie temu miałam w szpitalu a NFZ histeroskopie (usunięcie polipa)z biopsja cd138 i cd56 .Słyszałam że to zależy jaką szpital ma umowę.Rok temu robiłam w innym i dostałam próbki i sama musiałam je dostarczyć do Zakładu Patomorfologii i zapłacić za badanie.

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Ja 4 tygodnie temu miałam w szpitalu a NFZ histeroskopie (usunięcie polipa)z biopsja cd138 i cd56 .Słyszałam że to zależy jaką szpital ma umowę.Rok temu robiłam w innym i dostałam próbki i sama musiałam je dostarczyć do Zakładu Patomorfologii i zapłacić za badanie.

Bardzo Ci dziękuję za konkretną odpowiedź.

♀️91'♂️ 89'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
    💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
    1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:

Ja w czasie przyjęcie do szpitala poprosiłam lekarza o pobranie dodatkowego wycinka endometrium do biopsji. Wycinek dostałam zaraz po zabiegu już w pojemniczku odpowiednio przygotowany - mąż zawiózł do alabu do zbadania na cd56 (wcześniej musiałam zadzwonić na infolinię w moim mieście i uzgodnić do którego punktu należy to zawieźć). W punkcie pracownica nie chciała przyjąć tej próbki, ale po interwencji telefonicznej pani z infolinii się udało. Powodzenia😉

Aksandra lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, ANA, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    ICSI (05.25)⏳
  • rozia Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?
    Ja w zasadzie żadnych, niestety i niewiadomo ile z tym chodziłam, podejrzewamy, że kilka miesięcy na pewno. Ale miewam w trakcie cyklu plamienia i też te plamienia się pojawiają przed i po okresie (mimo wysokiego progesteronu). Lekarz mówił, że to może być przez stan zapalny, ale dopiero w tym cyklu brałam antybiotyki, więc dowiem się w kolejnych miesiącach czy to zniknęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 22:02

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
    KIR Bx (brak 2DS4 norm, 3DP1var)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+ 💊 Unidox + Metronidazol 12.2024
    🔬 wymaz szyjka 01.2025 - 2 bakterie 💊 Amotaks + Biseptol 02.2025
    🔬 HSG 03.2025 - jajowody drożne
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, endometrium polipowate, kształt macicy ok (brak wady), czekamy na wyniki

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:160 DFS70 (04.2025),
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%, ph 8,5 (03.2025)❓
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?
    Żadnych, czasem przed samym okresem jakieś plamienie niewielkie, ale to nie jest dla mnie jednoznaczny objaw. Mało tego w obrazie z histero wszystko ok, a w wyniku duży stan zapalny i to po raz kolejny bo przy pierwszym badaniu jakieś 3 lata temu też był i leczyłam antybiotykami. Dlatego jestem za biopsją kontrolną, teraz wiem, że wyleczyłam, a wtedy może wcale, nikt nie kazał sparwadzać i nie mogło się udać.

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • jagoda93 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Ja mialam scratching, który ma rzekomo pomóc w zagnieżdżenie się zarodka, to takie celowe podrapanie, uszkodzenie endometrium, które regenerując się jest w lepszym stanie (coś jak mezoterapia na skórę twarzy) 🙂
    A przy okazji mialam biopsje w celu sprawdzenia czy jest stan zapalny i być może odpowiedzrnie na pytanie dlaczego pierwszy transfer się nie udał. Za cd138 i cd56 płaciłam dodatkowo po 250zl za każdy, za scratching 400zl. A antybiotyki dostałam trochę zaocznie bo sama je wymusiłam 🙈 po prostu mnie goni czas i nie chce tracić kolejnego cyklu. Okazało się, se było przewlekłe zapalenie, aczkolwiek czytam tutaj na forum, że niektórzy lekarze w ogóle takiego stanu jak mój nie leczą wiec juz sama nie wiem. Może zarodek tez byl wadliwy, chociaż teoretycznie był bardzo ładny, najładniejszy ze wszystkich 4 jakie mieliśmy 🙄 a beta ani drgnela 🙄
    A co do biopsji podczas scretchingu to na pewno to nie szkodzi, bo sam scretching to naruszenje endometrium - celowe, aczkolwiek biorąc pod uwagę że i tak wzięłam antybiotyk nie wiedząc czy mam stan zapalny to teoretycznie nie była ta biopsja potrzebna, z drugiej strony przynajmniej można się dowiedzieć czy było zapalenie i jak duże.

Dokładnie, biopsja może tylko pozwolić się upewniać jeśli i tak przyjmuje się antybiotyk, tak myśle ze jeśli później dalej coś będzie nie tak to można poprosić o biopsje a póki co to znacznie przyspieszy.
    Właśnie odnośnie wadliwego zarodka- moja pani doktor powiedziała ze to główna przyczyna zazwyczaj, ze często im się wydaje super zarodek a jest wada ;/ ale statystycznie na 3 zarodki 1 będzie tym właściwym…
    Kiedy miałaś scratching i w którym dniu cyklu ? Ja mam w 15dc , zastanawiam się czy to trochę nie za wcześnie ? masz już zaplanowany po tym kolejny transfer ? ;)

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Dokładnie, biopsja może tylko pozwolić się upewniać jeśli i tak przyjmuje się antybiotyk, tak myśle ze jeśli później dalej coś będzie nie tak to można poprosić o biopsje a póki co to znacznie przyspieszy.
    Właśnie odnośnie wadliwego zarodka- moja pani doktor powiedziała ze to główna przyczyna zazwyczaj, ze często im się wydaje super zarodek a jest wada ;/ ale statystycznie na 3 zarodki 1 będzie tym właściwym…
    Kiedy miałaś scratching i w którym dniu cyklu ? Ja mam w 15dc , zastanawiam się czy to trochę nie za wcześnie ? masz już zaplanowany po tym kolejny transfer ? ;)

Miałam w 20 dc, za 4 dni transfer. A Ty juz przygotowujesz się do kolejnego transferu?

• jagoda93 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Miałam w 20 dc, za 4 dni transfer. A Ty juz przygotowujesz się do kolejnego transferu?

Tak po scratchingu i antybiotyku w następnym cyklu transfer, czyli jak obliczyłam na początku lutego :) No właśnie czyli jednak troszkę później miałaś
    A przed tym zabiegiem dostałaś jakieś wytyczne odnośnie współżycia ? Mój lekarz nic nie wspomniał, może to oczywiste ze przy antybiotyku nie ale wole się upewnić

• RomaLove Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Po dwóch antybiotykoterapiach i wyrwaniu ósemki udało mi się wyleczyć przewlekły stan zapalny endometrium. Ostatnia biopsja była to ENDOMETRIUMSCAN - gdzie wyszło, że moje Lactobacillus jest równe 0, choć od pół roku brałam już probiotyki: Epic Pro Swanson, Queenbiotic, Sanorobi, Colostrum Pro. Teraz w opisie wyniku po endometriumSCAN dostałam rozpiskę na probiotyki: Iladian direct plus
    Lakcid intima, BestLife, Lactichoc, Femflora, Immuno LP20.

Czy oprócz tych probiotyków robiłyście coś, żeby Lactobacillus wzrósł do tych wymarzonych 90?

• październik, 2022:
    start starań: ciąże naturalne:
    • listopad, 2022 💔 w 2 tyg., beta: 57
    • czerwiec, 2023 💔 w 5 tyg., beta: 800
    • styczeń 2024 💔 w 3 tyg., beta: 80
    • maj 2024 💔 w 2 tyg., beta 80

• czerwiec, 2024: pierwsza biopsja endometrium - niepoprawny wynik; włączenie antybiotykoterapii

• wrzesień, 2024: druga biopsja endometrium - niepoprawny wynik; włączenie antybiotykoterapii

• wrzesień, 2024:
    pobrano 17 komórek=
    9 zarodków. Przebadaliśmy 4 pod kątem genetyki i wszystkie 4 zdrowe.

* wyniki immunologiczne ✅️

*25.11: 3 biopsja, tym razem EndometriumSCAN

*22.12: EndometriumSCAN -wynik prawidłowy; ale Lactobacillus 0%

Jestem przed pierwszym transferem.

*22.04:
    Piąty raz widzę dwie kreski na teście. Czy ktoś z tego będzie? Ciąża naturalna

22.04: B: 29,8; P: 52,07
    28.04: B: 306,5; P: 63,20
    2.05: B: 1847,2; P: 47,69
    6.05: B: 3411; P: 43,49
    9.05: B: 3961; P: 60,40
    ~koniec~
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Tak po scratchingu i antybiotyku w następnym cyklu transfer, czyli jak obliczyłam na początku lutego :) No właśnie czyli jednak troszkę później miałaś
    A przed tym zabiegiem dostałaś jakieś wytyczne odnośnie współżycia ? Mój lekarz nic nie wspomniał, może to oczywiste ze przy antybiotyku nie ale wole się upewnić

Nie, nie dostałam żadnych wytycznych odnośnie wspolzycia, ale mojego lubego i tak nie było prawie tydzień wiec wspołzycia i tak nie było.

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ