X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Przyjaciolka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mimo wszystko miałaś więcej leków niż ja i to jeszcze bez wyniku…

Starania od 2022 r
    Ona 28 lat
    On 30 lat
    Jedna nieudana IUI.
    Pai hetero dodatni,
    Przeciwciała ASA 1:10, ANA 1:160,
    Komórki nk we krwi aktywowane późne wysokie.
    Wyleczona ureaplasma.
    Usunięty polip (histeroskopia marzec 2024 na NFZ bez biopsji endometrium).
    Jajowody drożne.
    Hiperglikemia reaktywna.
    Kariotypy okej .
    Nasienie : HBA 85%, 4% prawidłowych plemników,
    06.2024 start procedury IVF
    07.2024 punkcja ➡️ 22 pobranych kumulusów ➡️ 15 prawidłowych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️ 1 zarodek 4.1.1 ❄️
    08.2024 ❄️ 4.1.1 transfer cykl sztuczny z embryoglue - beta nie ruszyła 🥺
    10.2024 punkcja ➡️ 28 pobranych kumulusów ➡️ 17 prawidłowych komórek ➡️ 15 zapłodnionych komórek ➡️ 7 zarodków (ZyMot dodatkowo) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    12.2024 transfer cykl naturalny 4.1.1 z embryoglue ❄️ z neoparin i encorton 10mg
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Hej dziewczyny bardzo proszę o poradę!
    Miałam dzisiaj histeroskopie z biopsja endometrium.
    Lekarz po wypisał mi od dziś antybiotyk unidox na 14 dni, powiedział że w razie jak wyjdzie stan zapalny to antybiotyk powinien go wyleczyć a najwyżej na komórki nk zwiększymy dawkę encortonu. Zabieg miałam wykonywany w 20 dc, za dwa tygodnie powinien być wynik i już od pierwszego dnia cyklu mam przyjmować estrofem i przygotowywać się do transferu. Czy takie postępowanie jest ok? Bo czytałam tutaj różne fora i większość osób po wyniku miała włączoną dopiero antybiotykoterapie i raczej w większości przypadków jest to metronidazol. Rozmawiałam z kolezanka i ona w listopadzie miała ureaplasme leczyła ją właśnie unidox a w grudniu miała histeroskopie z biopsja i mimo to wyszedł stan zapalny… nie wiem już co o tym myśleć

U mnie postępowanie jest takie: czekamy na wynik biopsji i wtedy zapadnie decyzja czy potrzeby jest antybiotyk. Jeśli tak to miałby to być chyba unidox +metronidazol i po antybiotykoterapii w kolejnym cyklu transfer. Bez biopsji kontrolnej.
    Tym samym stracę mam nadzieję tylko 1 cykl a nie będę brać antybiotyków jeśli byłyby niepotrzebne.

👱‍♀️88'
    03.2024 IVF: p.krótki 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    08.2024 IVF: p.długi 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
    12.2024 histeroskopia + biopsja
    01-02.2025 badania, immunolog
    03.2025 transfer? +Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine
    Czekają ❄❄

usunięta przegroda macicy
    AMH 2,1
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    NK 18%, cd4/cd8 3,3 ✖
    ferrytyna 14 ✖ p.anty-TG ✖ prolaktyna✖
    kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
    pasożyty ✅ histeroskopia✅
    krzywa cukrowa i insulinowa✅ tarczyca✅
    wit.D3, B12, B9 ✅ homocysteina ✅
    cytokiny ✅ białko C i S ✅
    V Leiden ✅ Protrombina II ✅
    PAI-1- (4G/5G) - hetero ✖
    MTHFR c.665C>T - hetero✖
    V R2 c.3980A>G - hetero✖
    biopsja endo: cd138✅ cd56✖
  • Paro1995 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Hej dziewczyny bardzo proszę o poradę!
    Miałam dzisiaj histeroskopie z biopsja endometrium.
    Lekarz po wypisał mi od dziś antybiotyk unidox na 14 dni, powiedział że w razie jak wyjdzie stan zapalny to antybiotyk powinien go wyleczyć a najwyżej na komórki nk zwiększymy dawkę encortonu. Zabieg miałam wykonywany w 20 dc, za dwa tygodnie powinien być wynik i już od pierwszego dnia cyklu mam przyjmować estrofem i przygotowywać się do transferu. Czy takie postępowanie jest ok? Bo czytałam tutaj różne fora i większość osób po wyniku miała włączoną dopiero antybiotykoterapie i raczej w większości przypadków jest to metronidazol. Rozmawiałam z kolezanka i ona w listopadzie miała ureaplasme leczyła ją właśnie unidox a w grudniu miała histeroskopie z biopsja i mimo to wyszedł stan zapalny… nie wiem już co o tym myśleć

U mojego męża w listopadzie 2023 wyszła ureaplasma leczył się razem ze mną, braliśmy unidox 2 razy dziennie przez 20 dni.
    Ureaplasma została wyleczona.
    W czerwcu 2024 miałam robiona biopsję i wyszedł mi bardzo duży stan zapalny endometrium , mimo że kilka miesięcy wcześniej brałam unidox na coś innego to na stan zapalny przy okazji nie pomógł.
    Teraz brałam metronidazol przez 20 dni i 10 dni Biseptol.
    Mam iść w lutym na biopsję kontrolną , lekarz powiedział że jak to nie pomoże to leczenie osoczem

• MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Tak jest ok ja rok temu też podchodziłam do transferu po biopsji(nie czekaliśmy na wynik lekarz mówił szkoda czasu) i brałam metronidazol ,levoxa i macmiror complex ostatnie leki były w 3 DC a później transfer w 21 d.c. na cyklu naturalnym.

Cześć.,

A macmiror dostałaś tak profilatycznie zsby nie złapać jakieś infekcji intymnej przy metronidazol?

• Mmagda Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Cześć.,

A macmiror dostałaś tak profilatycznie zsby nie złapać jakieś infekcji intymnej przy metronidazol?
    Doktor dawał takie combo na stan zapalny brałam to dwa razy po biopsji i przy scratchingu endometrium a ten macmiror complex raczej leczniczo bo też działa bakteriobójczo.

MalaMiMi lubi tę wiadomość

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Niestety nie znam odpowiedzi. Lekarz odpowiada wymijająco.
    Co do Twojego wyniku niektorzy lekarze twierdzą że trzeba leczyć do zera dla innych 1/10 jest ok i mieści sie w normach. Ja przy 1/10 będę nalegać na transfer.
    Na ten moment czekam na wynik biopsji.

Mi ginekolog powiedziała że mam przewlekły stan zapalny ale to chyba na podstawie tego CD56 bo tam wyszło 212/mm2, a co do CD138 1/10 Ato jie wiem jak to jest. Może któraś z Was wytłumaczy mi o co tu chodzi w tych CD bo ja raczkuje w tym temacie.

• jagoda93 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Dziewczyny, a jaki miałyście okres o scretchingu połączonym z biopsją? Bo u mnie już powinien być okres od 3 dni a go nie ma, jest za to pomarańczowe wodniste plamienie, nawet brzuch nie boki jak na okres. Nie wiem co o tym sądzić. Miałam mieć teraz w tym cyklu transfer a szczerze to nie wiem jak teraz traktować to plamienie czy jak okres czy nie

Hej, a na czym polega scratching połączony z biopsją ? Ja mam scratching za kilka dni ale jedynie połączony z antybiotykoterapią bo jest podejrzenie stanu zapalnego - pierwszy transfer nieudany. Rok temu histeroskopia- polip + CD138 aktywne, dlatego na tej podstawie mój lekarz uznała ze możliwy jest nawrot .. co do ponownej biopsji czy histeroskopii stwierdziła ze nie warto tam grzebać tyle a lepiej przeleczyc antybiotykiem na wszelki wypadek- co lekarz to opinia. Osobiście chyba tez wolałabym to sprawdzić, nie wiedziałam ze jest możliwość wykonania biopsji podczas scratchingu

• WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do osob ktore maja zdiagnozowany stan zapalny endoemtrium:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Hej, a na czym polega scratching połączony z biopsją ? Ja mam scratching za kilka dni ale jedynie połączony z antybiotykoterapią bo jest podejrzenie stanu zapalnego - pierwszy transfer nieudany. Rok temu histeroskopia- polip + CD138 aktywne, dlatego na tej podstawie mój lekarz uznała ze możliwy jest nawrot .. co do ponownej biopsji czy histeroskopii stwierdziła ze nie warto tam grzebać tyle a lepiej przeleczyc antybiotykiem na wszelki wypadek- co lekarz to opinia. Osobiście chyba tez wolałabym to sprawdzić, nie wiedziałam ze jest możliwość wykonania biopsji podczas scratchingu

Ja mialam scratching, który ma rzekomo pomóc w zagnieżdżenie się zarodka, to takie celowe podrapanie, uszkodzenie endometrium, które regenerując się jest w lepszym stanie (coś jak mezoterapia na skórę twarzy) 🙂
    A przy okazji mialam biopsje w celu sprawdzenia czy jest stan zapalny i być może odpowiedzrnie na pytanie dlaczego pierwszy transfer się nie udał. Za cd138 i cd56 płaciłam dodatkowo po 250zl za każdy, za scratching 400zl. A antybiotyki dostałam trochę zaocznie bo sama je wymusiłam 🙈 po prostu mnie goni czas i nie chce tracić kolejnego cyklu. Okazało się, se było przewlekłe zapalenie, aczkolwiek czytam tutaj na forum, że niektórzy lekarze w ogóle takiego stanu jak mój nie leczą wiec juz sama nie wiem. Może zarodek tez byl wadliwy, chociaż teoretycznie był bardzo ładny, najładniejszy ze wszystkich 4 jakie mieliśmy 🙄 a beta ani drgnela 🙄
    A co do biopsji podczas scretchingu to na pewno to nie szkodzi, bo sam scretching to naruszenje endometrium - celowe, aczkolwiek biorąc pod uwagę że i tak wzięłam antybiotyk nie wiedząc czy mam stan zapalny to teoretycznie nie była ta biopsja potrzebna, z drugiej strony przynajmniej można się dowiedzieć czy było zapalenie i jak duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 20:37

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niedługo mam robiona w szpitalu histeroskopie z oceną przewlekłego stanu zapalnego CD138. Taki mam zapis na skierowaniu. Piszecie tu dużo o badaniu CD56, też chciałabym je wykonać, ale podejrzewam, że nie ma opcji, żeby za to zapłacić dodatkowo, jeśli będę hospitalizowana. Czy któraś z Was miała podobną sytuację jak to można rozwiązać?

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Mmagda Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć dziewczyny, niedługo mam robiona w szpitalu histeroskopie z oceną przewlekłego stanu zapalnego CD138. Taki mam zapis na skierowaniu. Piszecie tu dużo o badaniu CD56, też chciałabym je wykonać, ale podejrzewam, że nie ma opcji, żeby za to zapłacić dodatkowo, jeśli będę hospitalizowana. Czy któraś z Was miała podobną sytuację jak to można rozwiązać?
    Ja 4 tygodnie temu miałam w szpitalu a NFZ histeroskopie (usunięcie polipa)z biopsja cd138 i cd56 .Słyszałam że to zależy jaką szpital ma umowę.Rok temu robiłam w innym i dostałam próbki i sama musiałam je dostarczyć do Zakładu Patomorfologii i zapłacić za badanie.

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Ja 4 tygodnie temu miałam w szpitalu a NFZ histeroskopie (usunięcie polipa)z biopsja cd138 i cd56 .Słyszałam że to zależy jaką szpital ma umowę.Rok temu robiłam w innym i dostałam próbki i sama musiałam je dostarczyć do Zakładu Patomorfologii i zapłacić za badanie.

Bardzo Ci dziękuję za konkretną odpowiedź.

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • sylstaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:

Ja w czasie przyjęcie do szpitala poprosiłam lekarza o pobranie dodatkowego wycinka endometrium do biopsji. Wycinek dostałam zaraz po zabiegu już w pojemniczku odpowiednio przygotowany - mąż zawiózł do alabu do zbadania na cd56 (wcześniej musiałam zadzwonić na infolinię w moim mieście i uzgodnić do którego punktu należy to zawieźć). W punkcie pracownica nie chciała przyjąć tej próbki, ale po interwencji telefonicznej pani z infolinii się udało. Powodzenia😉

Aksandra lubi tę wiadomość

Starania od 04.2022

Chapter 1:
    AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    IMSI (11.23), po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, beta <0.2

Chapter 2:
    AMH 0.6
    IMSI (02.24), po EMBRACE zdrowe: 3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    cross match 33% + podwyższone CD56
    6 x szczepienia pulowane
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    rezonans w kierunku endometriozy✅
    poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
    biopsja endometrium, ANA✅
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%, zmiana immunologa
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
  • rozia Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?
    Ja w zasadzie żadnych, niestety i niewiadomo ile z tym chodziłam, podejrzewamy, że kilka miesięcy na pewno. Ale miewam w trakcie cyklu plamienia i też te plamienia się pojawiają przed i po okresie (mimo wysokiego progesteronu). Lekarz mówił, że to może być przez stan zapalny, ale dopiero w tym cyklu brałam antybiotyki, więc dowiem się w kolejnych miesiącach czy to zniknęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 22:02

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
    🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025

✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22 02.2024), oba jajowody drożne (03.2025)
    ✅👱🏼‍♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320, T-shape ❓ (04.2025)
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    JAKIE MIALYSCIE OBJAWY?
    Żadnych, czasem przed samym okresem jakieś plamienie niewielkie, ale to nie jest dla mnie jednoznaczny objaw. Mało tego w obrazie z histero wszystko ok, a w wyniku duży stan zapalny i to po raz kolejny bo przy pierwszym badaniu jakieś 3 lata temu też był i leczyłam antybiotykami. Dlatego jestem za biopsją kontrolną, teraz wiem, że wyleczyłam, a wtedy może wcale, nikt nie kazał sparwadzać i nie mogło się udać.

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • jagoda93 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Ja mialam scratching, który ma rzekomo pomóc w zagnieżdżenie się zarodka, to takie celowe podrapanie, uszkodzenie endometrium, które regenerując się jest w lepszym stanie (coś jak mezoterapia na skórę twarzy) 🙂
    A przy okazji mialam biopsje w celu sprawdzenia czy jest stan zapalny i być może odpowiedzrnie na pytanie dlaczego pierwszy transfer się nie udał. Za cd138 i cd56 płaciłam dodatkowo po 250zl za każdy, za scratching 400zl. A antybiotyki dostałam trochę zaocznie bo sama je wymusiłam 🙈 po prostu mnie goni czas i nie chce tracić kolejnego cyklu. Okazało się, se było przewlekłe zapalenie, aczkolwiek czytam tutaj na forum, że niektórzy lekarze w ogóle takiego stanu jak mój nie leczą wiec juz sama nie wiem. Może zarodek tez byl wadliwy, chociaż teoretycznie był bardzo ładny, najładniejszy ze wszystkich 4 jakie mieliśmy 🙄 a beta ani drgnela 🙄
    A co do biopsji podczas scretchingu to na pewno to nie szkodzi, bo sam scretching to naruszenje endometrium - celowe, aczkolwiek biorąc pod uwagę że i tak wzięłam antybiotyk nie wiedząc czy mam stan zapalny to teoretycznie nie była ta biopsja potrzebna, z drugiej strony przynajmniej można się dowiedzieć czy było zapalenie i jak duże.

Dokładnie, biopsja może tylko pozwolić się upewniać jeśli i tak przyjmuje się antybiotyk, tak myśle ze jeśli później dalej coś będzie nie tak to można poprosić o biopsje a póki co to znacznie przyspieszy.
    Właśnie odnośnie wadliwego zarodka- moja pani doktor powiedziała ze to główna przyczyna zazwyczaj, ze często im się wydaje super zarodek a jest wada ;/ ale statystycznie na 3 zarodki 1 będzie tym właściwym…
    Kiedy miałaś scratching i w którym dniu cyklu ? Ja mam w 15dc , zastanawiam się czy to trochę nie za wcześnie ? masz już zaplanowany po tym kolejny transfer ? ;)

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Dokładnie, biopsja może tylko pozwolić się upewniać jeśli i tak przyjmuje się antybiotyk, tak myśle ze jeśli później dalej coś będzie nie tak to można poprosić o biopsje a póki co to znacznie przyspieszy.
    Właśnie odnośnie wadliwego zarodka- moja pani doktor powiedziała ze to główna przyczyna zazwyczaj, ze często im się wydaje super zarodek a jest wada ;/ ale statystycznie na 3 zarodki 1 będzie tym właściwym…
    Kiedy miałaś scratching i w którym dniu cyklu ? Ja mam w 15dc , zastanawiam się czy to trochę nie za wcześnie ? masz już zaplanowany po tym kolejny transfer ? ;)

Miałam w 20 dc, za 4 dni transfer. A Ty juz przygotowujesz się do kolejnego transferu?

• jagoda93 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Miałam w 20 dc, za 4 dni transfer. A Ty juz przygotowujesz się do kolejnego transferu?

Tak po scratchingu i antybiotyku w następnym cyklu transfer, czyli jak obliczyłam na początku lutego :) No właśnie czyli jednak troszkę później miałaś
    A przed tym zabiegiem dostałaś jakieś wytyczne odnośnie współżycia ? Mój lekarz nic nie wspomniał, może to oczywiste ze przy antybiotyku nie ale wole się upewnić

• RomaLove Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Po dwóch antybiotykoterapiach i wyrwaniu ósemki udało mi się wyleczyć przewlekły stan zapalny endometrium. Ostatnia biopsja była to ENDOMETRIUMSCAN - gdzie wyszło, że moje Lactobacillus jest równe 0, choć od pół roku brałam już probiotyki: Epic Pro Swanson, Queenbiotic, Sanorobi, Colostrum Pro. Teraz w opisie wyniku po endometriumSCAN dostałam rozpiskę na probiotyki: Iladian direct plus
    Lakcid intima, BestLife, Lactichoc, Femflora, Immuno LP20.

Czy oprócz tych probiotyków robiłyście coś, żeby Lactobacillus wzrósł do tych wymarzonych 90?

• październik, 2022:
    start starań
    • listopad, 2022 💔 w 2 tyg., beta: 57
    • czerwiec, 2023 💔 w 5 tyg., beta: 800
    • styczeń 2024 💔 w 3 tyg., beta: 80
    • maj 2024 💔 w 2 tyg., beta 80

• czerwiec, 2024: biopsja endometrium - niepoprawny wynik

• lipiec, 2024: start procedury IVF

• wrzesień, 2024: pierwsza biopsja endometrium i stan zapalny

• wrzesień, 2024:
    pobrano 17 komórek=
    9 zarodków. Przebadaliśmy 4 pod kątem genetyki i wszystkie 4 zdrowe.

* 27.09 wynik biopsji endometrium ponownie zły.

* wyniki immunologiczne ✅️

*25.11: 3 biopsja, tym razem EndometriumSCAN

*22.12: EndometriumSCAN -wynik prawidłowy; ale Lactobacillus 0%

Jestem przed pierwszym transferem.
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda93 wrote:
    Tak po scratchingu i antybiotyku w następnym cyklu transfer, czyli jak obliczyłam na początku lutego :) No właśnie czyli jednak troszkę później miałaś
    A przed tym zabiegiem dostałaś jakieś wytyczne odnośnie współżycia ? Mój lekarz nic nie wspomniał, może to oczywiste ze przy antybiotyku nie ale wole się upewnić

Nie, nie dostałam żadnych wytycznych odnośnie wspolzycia, ale mojego lubego i tak nie było prawie tydzień wiec wspołzycia i tak nie było.

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ