X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Kasia i jak u Ciebie z okresem po biopsji? Bo u mnie lekko opóźniony, a właściwie takie plamienie pomarańczowe, nie wiem co o tym myśleć. Brzuch nie boli jak na okres
    Przyszedł w terminie, zaczynał się od brązowego pamienia, wydaje mi się, że był bardziej bolesny. Trzeba czekać, jednak jest to ingerencja i organizm odczuwa, do tego dokładając jeszcze stres...

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Devana Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999
    Ja jade z tematem bez robienia biopsji kontrolnej bo poprostu nie mam jak tego zrobić. Na szczęście bóle troche ustąpiły ale brązowe plamienia zostały. Mieszkam w Szkocji i niestety jest bardzo ciężko uzyskać jakiekolwiek badania. Żeby dostać wizytę u ginekologa trzeba mieć skierowanie od rodzinnego. Niestety ten nie daje tego łatwo. Na wizycie mówiłam o moich bólach, przeszłym zapaleniu endometruum, infekcjach, polipach i brązowych plamieniach. Doktorka powiedziała ze na wizyte do ginokologa czeka sie długo że nawet nie chciała mnie zapisać. Na prostą wizyte... 🤯 To jest oktopne jak kiepska jest ta podstawowa opieka tutaj. Zawsze to wiedziałam, ale teraz jest jeszcze gorzej niż 7 lat wcześniej. Powiedziała mi że polipów nie trzeba usuwać a plamienie to normala rzecz, 🙄. Ręce mi juz opadają. Skupiła sie na tym, że sie staram o ciąże i zleciła mnie na badanie hormonów z krwi.. Tyle, żadnej pomocy na bóle.. Sory musiałam wylać gdzieś flustrację. Chyba będę musiała wykupić prywatną opiekę. Dziewczyny zazdroszczę Wam że mozecie się od tak umowic na wizyte z lekarzem, który nie zbywa was paracetamolem.

👱‍♀️1991 + 👨‍🦱1987=17lat ❤️
    💍2011
    ⛪2013

👣Starania od 10.2022r.
    ON:
    Morfologia: 0%, 5%, 2%
    08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.

JA:
    08/22 histeroskopia polipa
    AMH 6.98
    Niedoczynność tarczycy
    TSH 3.44
    euthyrox 25/50

30/08/24 drożność jajowodów
    08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Devana wrote:
    Ola8999
    Ja jade z tematem bez robienia biopsji kontrolnej bo poprostu nie mam jak tego zrobić. Na szczęście bóle troche ustąpiły ale brązowe plamienia zostały. Mieszkam w Szkocji i niestety jest bardzo ciężko uzyskać jakiekolwiek badania.
    Kurcze nie wiedziałam że tak tam ciężko. Byłam niedawno w Szkocji i bardzo mi się podobało, nawet mówiłam mężowi że mogłabym tu mieszkać, wiadomo na wyjazdach turystycznych człowiek nie ma pojęcia jak to wygląda w praktyce.
    Ja chodzę prywatnie i na NFZ, mam też ubezp prywatne z pracy ale dostać się do jakiegokolwiek lekarza niż internista jest ciężko.. wkurza mnie ten pakiet ale trzymam go bo niby badania wszystkie mogę z niego robić od prywatnych lekarzy tylko potrzeba skierowanie.

Postanowiłam że nie robię w tym miesiącu biopsji kontrolnej, miałam robić przed świętami, tydzień po antybiotyku, ale lekarz NFZ powiedział że to za mała przerwa od końca antybiotyku, a dwa tygodnie po to już będzie po owulacji więc za późno. Mam skierowanie od niego na histeroskopie z biopsja i prawdopodobnie uda się za miesiąc w styczniu. Monitoring w tym miesiącu też chyba odpuszczam bo to tydzień świąteczny, będę robić testy owulacyjne. Zastanawiam się tylko czy brać duphaston, bo mój naturalny cykl teraz bez stymulacji i duphastonu był bardzo krótki 24dni i może lepiej wziąć tak jak lekarz zawsze zalecala po owulacji duphaston albo duphaston+utrogestan.

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    leczę bardzo długo stan zapalny. Czy może być tak, że przez adenomioze zawsze będzie wynik dodatni i może okazać się, że pakowanie antybiotyków nic nie zmieni?

• rozia Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny a czy po antybiotyku miałyście jakoś inaczej okres lub problem z owulacją? Moja temperatura sobie tak cały cykl skacze, że myślę, że do owulacji nie doszło. Nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy też covida, bo niestety w trakcie przyjmowania leków byłam dodatkowo chora.

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Hej, dziewczyny a czy po antybiotyku miałyście jakoś inaczej okres lub problem z owulacją? Moja temperatura sobie tak cały cykl skacze, że myślę, że do owulacji nie doszło. Nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy też covida, bo niestety w trakcie przyjmowania leków byłam dodatkowo chora.
    Po pierwszym okresie po antybiotyku, byłam na wizycie kontrolnej i owulacja była potwierdzona. Teraz po drugim okresie też owulacja potwierdzona. Może za dużo w jednym czasie, do tego stres i organizm trochę się buntuje 😶

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • rozia Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Po pierwszym okresie po antybiotyku, byłam na wizycie kontrolnej i owulacja była potwierdzona. Teraz po drugim okresie też owulacja potwierdzona. Może za dużo w jednym czasie, do tego stres i organizm trochę się buntuje 😶
    Może tak być, a może owulacja była, a temperatura wariuje 🤷🏼‍♀️ dziękuję Kasiu za odpowiedź 🙇🏼‍♀️

‹‹ 268 269 270 271 272
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ