STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie11 wrote:Kasia i jak u Ciebie z okresem po biopsji? Bo u mnie lekko opóźniony, a właściwie takie plamienie pomarańczowe, nie wiem co o tym myśleć. Brzuch nie boli jak na okres5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
Ola8999
Ja jade z tematem bez robienia biopsji kontrolnej bo poprostu nie mam jak tego zrobić. Na szczęście bóle troche ustąpiły ale brązowe plamienia zostały. Mieszkam w Szkocji i niestety jest bardzo ciężko uzyskać jakiekolwiek badania. Żeby dostać wizytę u ginekologa trzeba mieć skierowanie od rodzinnego. Niestety ten nie daje tego łatwo. Na wizycie mówiłam o moich bólach, przeszłym zapaleniu endometruum, infekcjach, polipach i brązowych plamieniach. Doktorka powiedziała ze na wizyte do ginokologa czeka sie długo że nawet nie chciała mnie zapisać. Na prostą wizyte... 🤯 To jest oktopne jak kiepska jest ta podstawowa opieka tutaj. Zawsze to wiedziałam, ale teraz jest jeszcze gorzej niż 7 lat wcześniej. Powiedziała mi że polipów nie trzeba usuwać a plamienie to normala rzecz, 🙄. Ręce mi juz opadają. Skupiła sie na tym, że sie staram o ciąże i zleciła mnie na badanie hormonów z krwi.. Tyle, żadnej pomocy na bóle.. Sory musiałam wylać gdzieś flustrację. Chyba będę musiała wykupić prywatną opiekę. Dziewczyny zazdroszczę Wam że mozecie się od tak umowic na wizyte z lekarzem, który nie zbywa was paracetamolem.👱♀️1991 + 👨🦱1987=17lat ❤️
💍2011
⛪2013
👣Starania od 10.2022r.
ON:
Morfologia: 0%, 5%, 2%
08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.
JA:
08/22 histeroskopia polipa
AMH 6.98
Niedoczynność tarczycy
TSH 3.44
euthyrox 25/50
30/08/24 drożność jajowodów
08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy -
Devana wrote:Ola8999
Ja jade z tematem bez robienia biopsji kontrolnej bo poprostu nie mam jak tego zrobić. Na szczęście bóle troche ustąpiły ale brązowe plamienia zostały. Mieszkam w Szkocji i niestety jest bardzo ciężko uzyskać jakiekolwiek badania.
Ja chodzę prywatnie i na NFZ, mam też ubezp prywatne z pracy ale dostać się do jakiegokolwiek lekarza niż internista jest ciężko.. wkurza mnie ten pakiet ale trzymam go bo niby badania wszystkie mogę z niego robić od prywatnych lekarzy tylko potrzeba skierowanie.
Postanowiłam że nie robię w tym miesiącu biopsji kontrolnej, miałam robić przed świętami, tydzień po antybiotyku, ale lekarz NFZ powiedział że to za mała przerwa od końca antybiotyku, a dwa tygodnie po to już będzie po owulacji więc za późno. Mam skierowanie od niego na histeroskopie z biopsja i prawdopodobnie uda się za miesiąc w styczniu. Monitoring w tym miesiącu też chyba odpuszczam bo to tydzień świąteczny, będę robić testy owulacyjne. Zastanawiam się tylko czy brać duphaston, bo mój naturalny cykl teraz bez stymulacji i duphastonu był bardzo krótki 24dni i może lepiej wziąć tak jak lekarz zawsze zalecala po owulacji duphaston albo duphaston+utrogestan.
♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
Owulacje naturalne ☑️
Poradnia od 07.2024
Drożność ☑️
Hormony ☑️
AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
Antybiotykoterapia Unidox
➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną
Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
Ruch postępowy 22% (47mln)
Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
Hba 82% ☑️
Mar test 13% ❓
Chromatyna 6,45% ☑️ -
Hej, dziewczyny a czy po antybiotyku miałyście jakoś inaczej okres lub problem z owulacją? Moja temperatura sobie tak cały cykl skacze, że myślę, że do owulacji nie doszło. Nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy też covida, bo niestety w trakcie przyjmowania leków byłam dodatkowo chora.
-
rozia wrote:Hej, dziewczyny a czy po antybiotyku miałyście jakoś inaczej okres lub problem z owulacją? Moja temperatura sobie tak cały cykl skacze, że myślę, że do owulacji nie doszło. Nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy też covida, bo niestety w trakcie przyjmowania leków byłam dodatkowo chora.
5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
KasiaBe wrote:Po pierwszym okresie po antybiotyku, byłam na wizycie kontrolnej i owulacja była potwierdzona. Teraz po drugim okresie też owulacja potwierdzona. Może za dużo w jednym czasie, do tego stres i organizm trochę się buntuje 😶
-