X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niu dzięki! Dlatego mam ochotę poprosić o relanium w dniu transferu i że dwa dni potem. Naszą klinika tego nie praktykuje, ale dużo klinik tak. Jesteś wyluzowany, wysłana, nie ma skurczy macicy :-)

age.png
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny ze cisza. Ja tez staram sie relaksowac. A dzis mialam jechac na bete i nie zdazylam przed praca no i nic. Narazie nie dostalam @ ale chwilami czuje jak bym miala dostac. Poza tym kiepsko sie czuje jak bym goraczke miala gardlo i zgaga pd tygodnia chwilami piecze. Zwariowac mozna nie nakrecam sie bo moze to po duphaston. Ale jednak gdzies swiatełko nadzieji mi swita. Po uiu kiedy bralam luteine okres dostalam w 25 dc normalnie a teraz biore duphaston i sie zastanawiam. O matko a trza było wstac na ta bete i mialabym czarno na białym.

Chmurka85
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja pp uiu pilam kubek za kubliem melisy z lawenda na uspokojenie ;)

Chmurka85
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ile dni po IUI jesteś?
    A nie korci cie, żeby zrobić test? :-)

age.png
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa-no dobry pomysł z tym relanium choć nie ukrywam że na początku się uśmiałam )))
    ja też namiętnie piłam melisę i piję nadal ...
    przy tym ostatnim (3) in vitro byłam dość wesoła i zrelaksowana a może i trochę obojętna
    na dodatek tuż przed podaniem jajeczek Homa upuściła jakąś miseczkę metalową co narobiło hałasu i wszystkie strasznie się śmiałyśmy że to na szczęście choć się nie stłukło
    tylko mojemu mężowi nie było do śmiechu, na poczekalni to wyglądało strasznie
    ale wcześniejsze zabiegi no to płacz - nawet na stole zabiegowym
    teraz też szukam technik relaksacyjnych bo tak się boję o tą moją "fasolkę"
    od wczoraj nie bolą mnie już piersi i wogóle niemam żadnych objawów
    Boga wzywam w każdej godzinie i nie wiem jak dotrwam do wizyty 15 ?

Marzena1991 lubi tę wiadomość

weteranka
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIU i Lipa trzymam kciuki. Opowiadać!!!!!

• Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa dzis jest 14 dZien po uiu powinnam robić betę ale jakoś zapomniałam ze pobrania sa do 10 godziny eh. A narazie spokojna jestem jakos. Test zrobiłam w sobotę ale nie z porannego moczu i negatyw. Poczekam do jutra narazie -dzięki Bogu jeszcze nie dostałam @. jakas dziwnie spokojna jestem.
    Nju to widze ze zabawnie miałas. Ale widocznie tak miało być z uśmichem na twarzy i dzidziuś też myślę że śmieszek mały będzie ;) a najlepiej obiawów się nie doszukiwać. Niech Zdrowo się malizna rozwija przecież rośnie aż 9 miesięcy ;)

Marzena1991 lubi tę wiadomość

Chmurka85
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka kochana trzymam kciuki za wysoką betę :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka no to jutro nie zaspij i lec na bete :-) podziwiać cię za cierpliwość.

age.png
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka powodzenia!
    czekamy na dobre wieści !

weteranka
  • Chmurka85 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuhę dziewczyny. Byłam na beta hcg dziś ale wynik niestety jutro rano wiec musze czekac. Okresu brak i wzielam rano nadal duphaston zobacze jutro jaki wynik bety. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i jajniki czasami ale inaczej całkiem - zgłupiec mozna. Chyba zrobie test dzis wieczor dodatkowo haha. Choc jakos nie wierzyłam w powodzenie tej Uiu ale gdzies tam nadzieja byla ze jak wszystko na nie bylo to moze sie uda. No coz to do jutra a ja dziwnie spokojna jestem. Miesiac tenu bym zgłupiała ;) co ma byc to bedzie

Niu lubi tę wiadomość

Chmurka85
  • Niu Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka tak trzymaj !!!!!!!!!!!!

weteranka
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja nadal czekam na pozytywne wieści!!!! kochana mam nadzieję, ze ten ból jajników zwiastuje małą fasolkę :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka no to wymyslilasm z tym wynikiem do jutra :-) to czekamy dalej. Spraw mi mila niespodziankę przed transferem ;-)

age.png
  • KaRa001 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka trzymam kciuki aby się udało:-)

KARA01
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po histeroskopii... Stwierdzono przegrodę jamy macicy :(

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena i co teraz, rozmawialam juz z lekarzem? Co się rtobi w takim przypadku?
    Moja koleżanką miala taka przegrodę, w ciążę zaszła bez problemu. W trakcie musiała na siebie bardziej uważać. Urodziła zdrowa córeczkę. Teraz jest w drugiej, zdrowej ciazy

age.png
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa:* Lekarz dał mi leki i za miesiąc będę miała histeroskopie operacyjną :(

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie: w kwietniu zaczynam procedurę in vitro, na cyklu własnym i umówiłam się z lekarką, że monitoring mogę sobie zrobić w Rzeszowie a tylko ewentualnie przed punkcją przyjadę, w związku z tym czy możecie polecić mi kogoś do kogo mogłabym chodzić na taki monitoring? myslalam może o dr Homie, bo boje się iść do takiego "zwykłego" gina który nie ma doświadczenia z in vitro, co myślicie? albo Słowik???

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko nie martw się bedzie dobrze. Lepiej ze teraz już ją zdiagnozowano niż jakbyś była w ciąży i uniemożliwiła by ci rozwój płodu. Czemu nie usuneli ci jej od razu? ja tez miałam przegrode ale dr M od razu z nią porządek zrobił.
    Kochana usuną ci ją i będziesz już pewna ze wszystko jest w porządku. Głowa do góry!!!!

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ