Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardolka wrote:dziewczyny u mnie tragikomedii ciąg dalszy.
Beta rośnie - dziś 350, wzrost o 55%. Więc ponizej norm wszelkich, ale rośnie.
Po kontakcie z lekarką kazała mi przyjechać do szpitala bo miała dyżur. No i poprosiła ordynatora o konsultację - robił usg i wg niego jest coś na kształt maleńkiego pęcherzyka.
I Słowik stwierdził: walczymy o tę ciąże do końca = luteina i duphaston końskie dawki, no i taka sytuacja.
Więc wielki kamień z serca, że to raczej nie pozamaciczna. A co finalnie z tego wyjdzie, to nie wie nikt.
Raczej nie mam nadziei na nic wielkiego, ale póki jest cień nadziei to dobre i to
Powodzeniastarania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Bardolka wrote:dziewczyny u mnie tragikomedii ciąg dalszy.
Beta rośnie - dziś 350, wzrost o 55%. Więc ponizej norm wszelkich, ale rośnie.
Po kontakcie z lekarką kazała mi przyjechać do szpitala bo miała dyżur. No i poprosiła ordynatora o konsultację - robił usg i wg niego jest coś na kształt maleńkiego pęcherzyka.
I Słowik stwierdził: walczymy o tę ciąże do końca = luteina i duphaston końskie dawki, no i taka sytuacja.
Więc wielki kamień z serca, że to raczej nie pozamaciczna. A co finalnie z tego wyjdzie, to nie wie nikt.
Raczej nie mam nadziei na nic wielkiego, ale póki jest cień nadziei to dobre i to
Ja wierzę, że będzie dobrze. Maleństwo da sobie radeannana88 lubi tę wiadomość
-
Wiem,że pewnie setki razy pisałyście już o tym, ale czytam na ten temat już trzy godziny w necie... no i w sumie to nic mi się w głowie nie rozjaśnia, a naczytałam się już takich rzeczy, że zaraz się chyba załamię.
A więc, odebrałam dziś pierwszą część wyników:
Czynnik V Leiden - prawidłowy
Czynnik V R2 - prawidłowy
Protrombina- prawidłowy
MTHFR 677 C-T układ heterozygotyczny
MTHFR 1298 A-C układ heterozygotyczny
PAI-1 4G układ heterozygotyczny.
Czy któraś mądra kobieta zlituje się nade mną i wyjaśni mi w prosty sposób co oznaczają te wyniki?65cs, 30 lat -
k91 wrote:Wiem,że pewnie setki razy pisałyście już o tym, ale czytam na ten temat już trzy godziny w necie... no i w sumie to nic mi się w głowie nie rozjaśnia, a naczytałam się już takich rzeczy, że zaraz się chyba załamię.
A więc, odebrałam dziś pierwszą część wyników:
Czynnik V Leiden - prawidłowy
Czynnik V R2 - prawidłowy
Protrombina- prawidłowy
MTHFR 677 C-T układ heterozygotyczny
MTHFR 1298 A-C układ heterozygotyczny
PAI-1 4G układ heterozygotyczny.
Czy któraś mądra kobieta zlituje się nade mną i wyjaśni mi w prosty sposób co oznaczają te wyniki?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Janess wrote:Nie, wroc. Ja mam homozygote czyli najgorsza postac. Hetero ma Bardolka.
Przepraszam pomylilo mi sie.
No to ladny pakiet dostalas. Ja jeszcze takiego nie mam. Kojarze tylko ze hetero jest slabsza od homo.
Za pol godziny zadzwon do dr i zapytaj o wyniki. Jak nie masz terminu wizyty to pewnie szybko Ci zalatwi.
Tak coś właśnie rozszyfrowałam te Twoje drobne literki w stopce, że nie mamy tego samego.65cs, 30 lat -
k91 wrote:Od dziewięciu miesięcy.
Dziękuję za informacje o mutacjach. Odłącze sobie chyba sama internet, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
k91 wrote:dzisiaj mam 4 dzień cyklu...
Nie odcinaj sobie internetu, mi OF dało bardzo duzo, bo jestem już bardzo daleko. Co prawda bez ciąży, ale przynaj,mniej potencjalne przyczyny braku ciąży już znam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Też będę u U w przyszłym tygodniu Z tym odcinaniem, to nie chodziło mi o OF, tylko o całą resztę. Ogólny morał z mojego dokształcania się dzisiaj na rożnych stronach jest taki,że jak już zajdę w ciąże to ją szybko stracę, albo będę miała dziecko z zespołem Downa a ja umrę z powodu zakrzepicy po porodzie. Wiem,że dla Was to na pewno śmieszne, ale ja od początku moich starań ( 19 cykli) dzisiaj po raz pierszy się poryczałam. Osiągnęłam dzisiaj szczyt beznadziei.
Taka sytuacja65cs, 30 lat -
k91 wrote:Też będę u U w przyszłym tygodniu Z tym odcinaniem, to nie chodziło mi o OF, tylko o całą resztę. Ogólny morał z mojego dokształcania się dzisiaj na rożnych stronach jest taki,że jak już zajdę w ciąże to ją szybko stracę, albo będę miała dziecko z zespołem Downa a ja umrę z powodu zakrzepicy po porodzie. Wiem,że dla Was to na pewno śmieszne, ale ja od początku moich starań ( 19 cykli) dzisiaj po raz pierszy się poryczałam. Osiągnęłam dzisiaj szczyt beznadziei.
Taka sytuacja#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
k91 wrote:Moje starania trwają dwa miesiące krócej od Twoich. Ja tych NK jeszcze nie badałam. Można z tym jakoś walczyć?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
To o czym piszesz, to dla mnie czarna magia. Powodzenia na wizycie, oby lekarz wymyślił dobry i skuteczny plan działania dla Ciebie
Dodzwoniłam się do lekarza, powiedział, że mogę już zacząć brać acard, albo poczekać do przyszłego tygodnia, jak będę na monitoringu, to rzuci okiem na wyniki i wtedy coś zdecyduje65cs, 30 lat -
k91 wrote:To o czym piszesz, to dla mnie czarna magia. Powodzenia na wizycie, oby lekarz wymyślił dobry i skuteczny plan działania dla Ciebie
Dodzwoniłam się do lekarza, powiedział, że mogę już zacząć brać acard, albo poczekać do przyszłego tygodnia, jak będę na monitoringu, to rzuci okiem na wyniki i wtedy coś zdecydujek91 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021