Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak hsg to na pewno nie w Szpitalu Miejskim na Rycerskiej. Może rzeczywiście Pro Familia a jak nie to Szpital na Lwowskiej. Na Lwowskiej robią to w trybie dwudniowym. Pierwszy dzień różne badania a następnego dnia hsg.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Ja tez polecam dr Ulmana. Na wizytę w kwietniu pryw na rejtana czekalam 3 tyg. Tetaz to około miesiąc.
Chyba mnie też czeka laparo. On coś wspomniał ostatnio a ja chyba będę naciskać żeby to zrobic i wkoncu znaleźć przyczynę braku ciąży.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Anielka82 tak, przyjmuje tam chyba tylko popołudniami w poniedziałki. Czeka sie około 2-3 tygodnie na wizytę.
Ja miałam robione sono hsg w Parensie, ale powiedział przeglądając dokumentację ze samo sono jest tylko nikłą poszlaką i mimo że mam wpisane ze oba jajowody są drożne to często dopiero laparo wyłapuje istotę problemu. Też się wzbranialam, ale teraz już cieszę bo to może będzie jakiś kolejny klucz do rozwiązania problemu.Starania od 2014 roku.
1.06.2017 Sono HSG - drożne
23.06.2017 I IUI
19.07.2017 II IUI
12.08.2017 ||| IUI
M: słabe nasienie
Ja:
hashimoto
AMH 1,51
06.2018 laparoskopia
06.2018 Leczenie naprotechnologiczne w Medyku
15.05.2019 II kreski na teście 😍
2020 czekam na synka
Styczeń 2020 - jest mój Skarb 👶 -
Wizyta 200 zł. Bardzo dużo suplementuje i zaleca dziesiątki najróżniejszych badań od hormonalnych po np. rezerwy jajników czy niedoborów witamin w organizmie.Starania od 2014 roku.
1.06.2017 Sono HSG - drożne
23.06.2017 I IUI
19.07.2017 II IUI
12.08.2017 ||| IUI
M: słabe nasienie
Ja:
hashimoto
AMH 1,51
06.2018 laparoskopia
06.2018 Leczenie naprotechnologiczne w Medyku
15.05.2019 II kreski na teście 😍
2020 czekam na synka
Styczeń 2020 - jest mój Skarb 👶 -
czy któraś z Was zainteresowana jest terminem na pierwszą wizytę do Dr Przybycienia w Tarnowie??
mam do oddania na sobotę 9 czerwca.Anielka82 lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Anielka82 wrote:Cześć dziewczyny.Czytam to forum juz od dłuższego czasu i właśnie zdecydowałam się podzielić z Wami moim problemem oraz poprosić o poradę. Drugi rok staramy się z mężem o dziecko. Przez pierwszy rok bez monitoringu na całkowitym naturalsie. Po roku starań zmieniłam ginekologa który po badaniu zlecił histeroskopię, podczas której usunięto polipa endometrialnego, zrosty, wyczyszczono endometrium oraz poszerzono szyjkę macicy. Dodam również ze miałam problem z tsh(niedoczynność) oraz wysoką prolaktynę. Po histero lekarz prowadził monitoring na którym wychodzilo jajeczkowanie. Na wszelki wypadek brałam zastrzyki Ovitrelle oraz luteine od 19dc.mineli od tej pory pół roku i dalej nic. Poszłam ostatnio do innego gin. który od razu zalecił badanie drożności. Polecił mi Profamilie. Nie orientujecie się jak długo trzeba czekać na ten zabieg w tym szpitalu? Moze wczesniej zarejestrować się do jakiegoś gina w Rzeszowie który wykonuje udrażnianie? Moze jakiegoś sprawdzonego i kompetentnego ginekologa? Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkie Was serdecznie pozdrawiam
Polecam Dr Ulmana , super lekarz który ma ogromną wiedzę!
Swoją drogą sugeruje zrobienie badań w kierunku immunologii.
Jak już będziesz u DR Ulmana poproś o skierowanie na badania przeciwciał , zespołu antyfosfolipidowego , trombofilii itd.
Anielka82 lubi tę wiadomość
palyna -
nick nieaktualnyczarnaiwi wrote:czy któraś z Was zainteresowana jest terminem na pierwszą wizytę do Dr Przybycienia w Tarnowie??
mam do oddania na sobotę 9 czerwca.
W planach miałam że jeżeli się nie uda do sierpnia właśnie u obecnego lekarza to się rejestruję do dr Przybycienia właśnie.
Edit: Widzę że Anielka mnie wyprzedziła , ale jednak gdyby się rozmyśliła to poproszę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 15:20
-
Asiek1214 wrote:JA Z CHĘCIĄ , REJESTRACJA WSTRZYMANA DO SIERPNIA WYSŁAŁAM ZAPROSZENIE NA PRIV
W planach miałam że jeżeli się nie uda do sierpnia właśnie u obecnego lekarza to się rejestruję do dr Przybycienia właśnie.
Edit: Widzę że Anielka mnie wyprzedziła , ale jednak gdyby się rozmyśliła to poproszę :*
Asiek1214 jeżeli czarnaiwi odstąpi mi ten termin to nie ma takiej mocy żebym ja się rozmyśliła. Dzwoniłam do Tarnowa miesiąc temu i również powiedzieli że rejestracja wstrzymana do sierpnia. Wiesz termin wakacyjny, pewnie jakieś urlopy wyjazdy.
Szkoda że mamy tak po górkę. Ale wierzę mocno ze i dla nas wkońcu zaświeci słońce. Trzymam kciuki za nas i za wszystkie staraczki z Ovu. -
nick nieaktualnyRozumiem Anielka82 , coraz więcej osób mówi mi właśnie o dr Przybycieniu , dla mnie wiąże się to z dużymi dojazdami ale czego się nie robi dla fasolka , zwłaszcza po ostatniej stracie chciałabym być w rękach lekarza który ma doświadczenie w tak trudnych przypadkach....niby obecny lekarz też ma całkiem dobry pomysł na nas ale .....ale jest zawsze ale ..np nie zlecił wg badań w kierunki imuunologii, a ja czuje że to musi być to
Wg to u mnie obecnie albo biochem albo resztka po ovitrelle w pon beta lekko ponad 6 dziś już tylko 3 , odstawiłam duphaston i zobaczymy ...prog w poniedziałek 9,5 więc jak na ciążę też słaby .
A cały myk polega na tym że bobotesty pokazywały w pon już bladą kreseczkę ;/ dziś jest 14 dni po ovitrelle -
Asiek współczuje Ci z całego serca.Moze jednak to nie wina Ovitrelle? Moze faktycznie coś zakiełkowało? U mnie po 10 dniu po Ovitrelle bylo juz czysto. No ale wiadomo co organizm to inna reakcja. Ja jeszcze nigdy nie miałam choćby chwili radości z dwóch kreseczek. Mam nadzieję że to się w końcu zmieni. Czytając to forum napawam sie jeszcze resztką nadziei że moze i w końcu u mnie cos zaskoczy. 36 lat juz minęło a czas płynie nieubłaganie.
-
nick nieaktualnyJa wierzę w to że w końcu każda z nas doczeka się swojego upragnionego maluszka Jeśli faktycznie jest tak jak mówisz to już w takim razie moja druga biochemiczna , czyli na koncie 2 poronienia i 2 biochemy
W sumie w sobotę już robiłam test ale jakiś facelle bodajże z rosmana i był biały , z tym ze testów 2 różnych firm nie ma podobno co porównywaćAnielka82 lubi tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:Rozumiem Anielka82 , coraz więcej osób mówi mi właśnie o dr Przybycieniu , dla mnie wiąże się to z dużymi dojazdami ale czego się nie robi dla fasolka , zwłaszcza po ostatniej stracie chciałabym być w rękach lekarza który ma doświadczenie w tak trudnych przypadkach....niby obecny lekarz też ma całkiem dobry pomysł na nas ale .....ale jest zawsze ale ..np nie zlecił wg badań w kierunki imuunologii, a ja czuje że to musi być to
Wg to u mnie obecnie albo biochem albo resztka po ovitrelle w pon beta lekko ponad 6 dziś już tylko 3 , odstawiłam duphaston i zobaczymy ...prog w poniedziałek 9,5 więc jak na ciążę też słaby .
A cały myk polega na tym że bobotesty pokazywały w pon już bladą kreseczkę ;/ dziś jest 14 dni po ovitrelle
Asiek poczekam jeszcze do końca czerwca i jak cos mam wizytę do dr Przybicienia w Tarnowie na sobotę 21.07 do oddania chyba ze Lucy się zdecyduje bo pisałam o tym wcześniej i była chętnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:06
-
nick nieaktualny
-
Ferdek wrote:Mam juz czesc wynikow i tylko p/c.c.kardiolipinie IgG wyszly mi dodatnie. Norma jest do 20 a ja mam 40. Czy to moze to oznaczac zespol antyfosfolipidowy?
Ferdus ja sie na tym nie znam niestety...
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
czarnaiwi wrote:czy któraś z Was zainteresowana jest terminem na pierwszą wizytę do Dr Przybycienia w Tarnowie??
mam do oddania na sobotę 9 czerwca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 11:14
-
Ferdek wrote:Mam juz czesc wynikow i tylko p/c.c.kardiolipinie IgG wyszly mi dodatnie. Norma jest do 20 a ja mam 40. Czy to moze to oznaczac zespol antyfosfolipidowy?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
WItajcie dziewczyny. Widze ze duzo piszecie o dr Ulmanie. Polecacie? Jestem po poronieniu. Mam problemy hormonalne i problem z owulacja. Czy doktor prowadzi monitoring? Szukam kogos kto sie mna zajmie i podejdzie powaznie do sprawy i nie oleje sytuacji i wynikow badan. Pozdrawiam wasniedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️