Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawa to jest bakteria zoladkowa, odpowiedzialna za wrzody, zapalenie blony sluzowej zoladka i inne tego typu atrakcje. Ja od wielu lat cierpie na silne bole zoladka, wzdecia, zgagi. No i w koncu dziewczyny na forum polecily mi zrobic test na obecnosc tej bakterii. Oczywiscie okazalo sie, ze ja mam. Moze utrudniac staraniA, bo powoduje stan zapalny w organizmie i produkcje przeciwcial, ktore zle moga wplywac na zarodek
Bikini31 lubi tę wiadomość
-
Ja też przymierzam się do badania na helicobaktera, tym bardziej, że zmagam się ze zgagami, a moja mama miała, więc i ja i mój mąż możemy mieć. Jak nie wyjdzie IUI to zrobimy to.
lipa lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualny
-
Janess wrote:Dziewczyny, a możecie mi coś powiedzieć o HSG? Naczytałam się w internecie, że to się robi bez znieczulenia, ewentualnie jakaś pigułka. Czy to rzeczywiście jest bolesne przy niedrożności?
Jak na razie nikt mi nie zaproponował badania drożności, ale jeśli nie mam i nie odczuwam żadnych problemów, i na usg nic złego nie widać to chyba nie ma sensu zaczynać od laparo. Tylko to HSG na żywca mnie przeraża
Będę u lekarza to popytam, ale takie badanie prędzej czy później mnie czeka.
Kochana mnie lakarka chciała dać skierowanie na HSG ale właśnie przestraszyłam się że na żywa to robia, dlatego chciałam mieć laparoskopię. Janess daj koniecznie znać jak po wizycie u p.Homy
Ja dziś się zaszczepiłam przeciwko żółtace wzw tyb B, niestety tylko jedną dawka, ale zawsze to coś. Kochane powiedzcie mi jak to jest. Miałam owulację ż lewego jajnika, i po owulacji co jakiś czas kłuje mnie jajnik prawy. Np dziś (8dpo) jajnik mnie tak kłuł że musiałam żażyć nospę.
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualnyDziewczyny ,niestety ze względu na godziny przyjęć przez panią dr Homa ,muszę zmienić lekarza, kogo polecicie ?
Dodam , iż z Pani doktor jestem mega zadowolona aczkolwiek obecnie pracuję od 8 do 16 i mam coraz to większy problem z umawianie się na wizyty -
Lipa mam pimafucin ale tylko jeden czopek dopochwowy. Niestety tylko jeden mi został jakby cie to urządzało to pisz. A co kochana sie dzieje?
Ja w sobotę robię test powiem wam ze teraz to wogole nie szukam objawów podchodzę do tego na luzie. Jest to pewnie tez spowodowane tym ze mąż mal Malo nasienia do iui bo tylko 1,5 x 10. Zobaczymy co ma być to będzie póki co to od wczoraj bolesność piersi ale to pewnie po dupku. -
Asiek1214 wrote:Dziewczyny ,niestety ze względu na godziny przyjęć przez panią dr Homa ,muszę zmienić lekarza, kogo polecicie ?
Dodam , iż z Pani doktor jestem mega zadowolona aczkolwiek obecnie pracuję od 8 do 16 i mam coraz to większy problem z umawianie się na wizyty
Gdzie chodzisz ? do parens czy do jej prywatnego gabinetu? Ja chodze i jestem zdowolona. No i czekam na nagiczny 3 październik
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Janess też bym brała, tym bardziej że nie zaszkodzi a ewentualnie wywoła @ bądź podtrzyma ciązę - która Co bardzo mocno życzę. I każdej dziewczynie.
Ciekawa, życie może Ci jeszcze pokazać, że jak na coś nie liczysz to akurat to dostaniesz, gdzie z całego serducha Ci życzę.ciekawa87, Janess lubią tę wiadomość
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
Jestem po pierwszym monitoringu, są dwa jajka 7 i 8 mm, w sobotę kolejny, to będzie 14 dc, pewnie owulacja poniedziałek -wtorek, oczywiście jak urosną... No i na dniach IUI, już się boję
Ciekawa trzymam mocno kciuki!!!!ciekawa87 lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Witajci, mnie wczoraj lekarka zakazała współżyć aż do zabiegu. Czyli okoła 1,5 tyg. i Zastanawiam się po co mam brać letrozol jak mam zabronione serduszkować? Cykl będzie stracony a ja będę się faszerować lekami...Miała któraś tak?
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF