Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
tylko ja od dłuższego czasu przestałam mówić męzowi co teraz robię do jakiego gina idę itd. nie chcę tworzyć w domu aury horroru pt. "niepłodność"....
mój dołek teraz przybiera na sile bo minie rok od mojego szczesliwego cyklu, a ja stoje w miejscuMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny ! Dolączam do Was. Tez jestem z Rzeszowa ! Mam pytanie czy dr Homa przyjmuje tylko prywatnie ??
W sobote zobaczylam dwie kreseczki w pon beta 215 wczoraj po 48h 280, krwawienie bole brzuch a na rycerskiej mnie zlano... dzis "pani doktor" kazala czekac bo to prawdopodobnie ciaza biochemiczna " o ile w ogole jakas jest " ....
4 lata temu Ciaza pozamaciczna zakonczona laparoskopia w 5 tc [*]
-
nick nieaktualnyBylam w tamtej ciazy na rycerskiej, od razu mnie przyjeli dlatego pierwsze co to pojechalam tam, ale zostalam wysmiana z czym ja przychodze? przeciez to 5 tc wiec co ja chce zobaczyc ? Moja ciaza jest urojona albo co najwyzej biochemiczna...
Myslalam, ze w Profamili przyjmuja jedynie kobiety ktore maja tam lekarzy swoich i wizyty, dopiero kolezanka powiedziala ze tam sie w takich sprawach jezdzi, ddzis bylam u lekarki kazala poczekac bo nie widac pecherzyka. -
syllwia91 wrote:Czesc dziewczyny ! Dolączam do Was. Tez jestem z Rzeszowa ! Mam pytanie czy dr Homa przyjmuje tylko prywatnie ??
W sobote zobaczylam dwie kreseczki w pon beta 215 wczoraj po 48h 280, krwawienie bole brzuch a na rycerskiej mnie zlano... dzis "pani doktor" kazala czekac bo to prawdopodobnie ciaza biochemiczna " o ile w ogole jakas jest " ....
4 lata temu Ciaza pozamaciczna zakonczona laparoskopia w 5 tc [*] -
nick nieaktualnymargerit@ wrote:Witam, ciąża biochemiczna jest, ja miałam taką, miałam dwie kreski, beta wskazywała ze jestem w ciazy a na drogi dzien krwawiłam, no poprostu dostałam okres, pojechałam w te pendy na sor, no i okazało się że miałam poronienie biochemiczne
Mi nie powiedzieli ze na pewno to to , nie widać pęcherzyka a enometrium trochę powiększone? Więc czekać czy faktycznie ciąża biochemiczna czy pozamaciczna i że mogę leżeć w szpitalu i czekać aż pęcherzyk się pojawi lub nie. W pponiedziałek mam zrobić badanie beta jeszcze raz -
syllwia91 wrote:Mi nie powiedzieli ze na pewno to to , nie widać pęcherzyka a enometrium trochę powiększone? Więc czekać czy faktycznie ciąża biochemiczna czy pozamaciczna i że mogę leżeć w szpitalu i czekać aż pęcherzyk się pojawi lub nie. W pponiedziałek mam zrobić badanie beta jeszcze raz
-
nick nieaktualnymargerit@ wrote:a rozumiem, bo ja gdy mialam zrobione usg to widzialam ze ten pecherzyk juz wedruje ku wyjsciu,hmm zrob jeszcze raz bete i zobaczysz, a w dalszym ciagu krwawisz?czy cos nie doczytalam
No u mnie niestety nie widać nic.. krwawie mniej niz wczoraj ale nadal, nie jest to już brązowe plamienie tylko normalna krew jak przy okresie. ..przepraszam za tak dokładny opis...
Brzuch mam jakiś taki obolały twardy nabrzmialy. -
Też przeszłam przez ciążę biochemiczną... Test pozytywny, beta ok 50 a na następny dzień krwawienie... Potem wizyta w Parens i dr potwierdził moje przypuszczenia ...05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
dziewczyny do którego gina chodzicie tez jestem z rzeszowa obecny twierdzi ze niby konkretnej przyczyny braku ciazy nie ma i nie wiem co dalej robic proponuje inseminacje
owulacje mam ale potem pojawiaja sie plamienia krwawienia maz ma troche słabe nasienie ale plemniki są
Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
nick nieaktualnyBikini31 wrote:Też przeszłam przez ciążę biochemiczną... Test pozytywny, beta ok 50 a na następny dzień krwawienie... Potem wizyta w Parens i dr potwierdził moje przypuszczenia ...
Nie wiem czy ja to mam czy nie...nie widać nic trzeba czekać ale dol brzucha mnie boli plus krwawienie lekkie... pęcherzyka na usg nie było widać a w poniedziałek mam powtórzyć bete -
nick nieaktualnyLucek475 wrote:dziewczyny do którego gina chodzicie tez jestem z rzeszowa obecny twierdzi ze niby konkretnej przyczyny braku ciazy nie ma i nie wiem co dalej robic proponuje inseminacje
owulacje mam ale potem pojawiaja sie plamienia krwawienia maz ma troche słabe nasienie ale plemniki są
Ja słyszałam o Pani dr Homa. Przyjmuje w Głogowie i w Rzeszowie prywatnie. Dziś dzwoniłam ale zapisy do niej są 3 paziernika. MYale się do niej wybrać. -
Jutro miałam robic test bo właśnie jutro będzie dwa tygodnie od iui. Zrobiłam dzisiaj z mysla ze się nie udalo bo brzuch pobolewa jak na @ a tu dwie kreseczki z tym ze jedna bardzo bladziutka. Co myślicie? Jest możliwość żeby ten wynik byl po duphaston?
lipa, Bikini31 lubią tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Jutro miałam robic test bo właśnie jutro będzie dwa tygodnie od iui. Zrobiłam dzisiaj z mysla ze się nie udalo bo brzuch pobolewa jak na @ a tu dwie kreseczki z tym ze jedna bardzo bladziutka. Co myślicie? Jest możliwość żeby ten wynik byl po duphaston?
Duphaston to progesteron. Testy wykrywaja HCG w moczu.
Dziewczyno, lec na bete, najprawdopodobniej sie udalo
Bikini31, D_basiula lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:No u mnie niestety nie widać nic.. krwawie mniej niz wczoraj ale nadal, nie jest to już brązowe plamienie tylko normalna krew jak przy okresie. ..przepraszam za tak dokładny opis...
Brzuch mam jakiś taki obolały twardy nabrzmialy. -
syllwia91 wrote:Ja słyszałam o Pani dr Homa. Przyjmuje w Głogowie i w Rzeszowie prywatnie. Dziś dzwoniłam ale zapisy do niej są 3 paziernika. MYale się do niej wybrać.
-
lipa wrote:Duphaston to progesteron. Testy wykrywaja HCG w moczu.
Dziewczyno, lec na bete, najprawdopodobniej sie udalo -
ciekawa87 wrote:Jutro miałam robic test bo właśnie jutro będzie dwa tygodnie od iui. Zrobiłam dzisiaj z mysla ze się nie udalo bo brzuch pobolewa jak na @ a tu dwie kreseczki z tym ze jedna bardzo bladziutka. Co myślicie? Jest możliwość żeby ten wynik byl po duphaston?
Szybko na test z krwi!!!!
Wynik nie powinien być zaburzony po podaniu zastrzyku bo za długi termin, dla mnie to ciąża!!!!!!!!!!!!!05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualnymargerit@ wrote:Kurcze ten brzuch wydaje mi się niepokojący, ja normalnie dostałam okres, juz kurcze nie pamietam jak to z brzuchem wtedy u mnie było , który dzien krwawisz? moze wybierz sie w poniedzialek do lekarza, tzn powinnas, chyba ze bedziesz miała mozliwosc szybciej
W poniedzialek wybieram sie do lekarza, wlasnie ustalilam wizyte, chyba ze bede sie bardzo zle czula to pojade wczesniej... krwawie 3 dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:26
-
margerit@ wrote:Gdzies słyszałam, ze dłuższe branie duphastonu moze zaburzyć testy ciażowe , ale najbardziej wiarygodna bedzie oczywiscie beta:-)
Nie ma takiej opcji. Duphaston to progesteron. Hormon, ktory co miesiac jest produkowany przez nasz organizm po owulacji. Nie ma zadnego wplywu na wynik testu ciazowego. Testy wykrywaja tylko hcg - hormon produkowany tylko i wylacznie w ciazy. Ovitrelle moglby zafalszowac wynik, ale skoro jest dwa tygodnie po iui, to rozumiem, ze 15-16 dni po zastrzyku. Wiec to tez nie to.
ciekawa czekam na wynik!Bikini31 lubi tę wiadomość