X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ranny test tez dwie kreseczki jedna bladziutka. Dzwonilam do gin bo betę zrobię dopiero w poniedziałek każą dalej brac kwas dupka i asmag 3x2, bo mam bole brzucha przypominające zbliżający sie okres. Teraz boje się żeby ciąża się prawdziwo rizwijala bo wcześnie puste jajo a potem obumarła ciąża. Mam tylko nadzieje ze przy iui oddzielili dobrze te zle od dobrych plemników

Bikini31, annana88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 trzymam kciuki !! ja mialam w piatek tez slaba druka kreske na tescie, zrobilam bete wyszla ciaza, ale niestety beta po 48 nie urosla prawie nic... i mam czekac. Głowa do góry !!

D_basiula lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    ciekawa87 trzymam kciuki !! ja mialam w piatek tez slaba druka kreske na tescie, zrobilam bete wyszla ciaza, ale niestety beta po 48 nie urosla prawie nic... i mam czekac. Głowa do góry !!
    Trzymam kciuki za obydwie. Oby ciąże rozwijały się dobrze!!!

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Trzymam kciuki za obydwie. Oby ciąże rozwijały się dobrze!!!

dziekuje D_basiula, ale ja stracilam nadzieje, na usg nie bylo wczoraj nic widac a ja dostalam krwawienia, bole brzucha :( W poniedzialek mam wizyte, moze bedzie juz cos wiadomo.

• BezchmurneNiebo Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Teraz wyjdzie, że się nie znam, ale w jakim celu przepisano Ci letrozol? Z tego co czytam w ulotce tego leku, to on jest stosowany przy leczeniu raka piersi, a chyba głownie chodzi o zmniejszenie ilości estrogenów. Osobiście uważam, że jeśli przerwiesz stosowanie to estrogeny skoczą do góry, a teraz utrzymują się na stałym poziomie. I wtedy kolejny cykl byś miała stracony przez za wysoki poziom estrogenów.
    A serduszkowanie jest zabronione, żeby przypadkiem przy zabiegu nie usunąć bardzo wczesnej ciąży.

Chyba, że jest całkiem inaczej, to poprawcie mnie bo jestem ciekawa :)

Wydaje mi się, że kazała brać letrozol aby zobaczyć podczas laparoskopi jaki jest wzrost pęcherzyka, i ona chce zdążyć przed owulacja ale nie wiem czy jej sie to uda. Bo w poprzednim cyklu owulację miałam w 13dc. A teraz w 12dc będę miała laparoskopię, a co do leku to on ma działanie wzrost pęcherzyków i nie upośledzenie błony.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok

Wysłany: 23 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja słyszałam o Pani dr Homa. Przyjmuje w Głogowie i w Rzeszowie prywatnie. Dziś dzwoniłam ale zapisy do niej są 3 paziernika. MYale się do niej wybrać.

Ja chodzę i jestem zadowolona, poleciłam też Janess i z tego co pisała to dr Homa pozytywne wrażenie wywarła. Ja jestem u niej dopiero/aż 4 miesiąc i już dostałam skierowanie na laparoskopię.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok

Wysłany: 23 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Dziewczyny wyjasnijcie mi jak dziala Duphaston. Mam go brac 10 dni. Potem zrobic test. Jak bedzie negatywny to przerwac branie. Tylko ze wg mojego kalendarza mam dostac @ po 8 dniach. Czy Duphaston zatrzyma @? A czy nawet jak przyjdzie @ to tez robic test?

Kochana ja biorę luteinę, i @ miałam dostać w 28dc :) i tak dostałam mimo że miałam już ostatni dzień luteiny :) a że duphaston ma podobne działanie więc myslę, że mniej więcej powinnaś tak dostać @ +/- 1 dzień

lipa lubi tę wiadomość

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BezchmurneNiebo wrote:
    Ja chodzę i jestem zadowolona, poleciłam też Janess i z tego co pisała to dr Homa pozytywne wrażenie wywarła. Ja jestem u niej dopiero/aż 4 miesiąc i już dostałam skierowanie na laparoskopię.

Dziękuje. W takim razie już wiem do kogo iść i kto może mi pomóc.
    Tyle dobrych opini o niej.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BezchmurneNiebo wrote:

Dziewczynki a macie jakiś namiar na dr Home, nr telefonu czy coś? Gdzie w Rzeszowie przyjmuje oprócz oczywiście Parensa? przyjmuje gdzies na NFZ?

Ciekawa trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i za parę dni nam tu się pochwalisz wysoką betą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Głogowie Mlp przyjmuje na Nfz. Tam właśnie się wybieram. Wpisz sobie Homed Głogów Mlp.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    W Głogowie Mlp przyjmuje na Nfz. Tam właśnie się wybieram. Wpisz sobie Homed Głogów Mlp.

o to spoko, tam mam taką samą odległość jak do Rzeszowa :) a w jakie dni przyjmuje? pewnie tylko raz w tygodniu? dzięki Sylwia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic bo też dopiero chce się do niej dostać ale jest u nich z tego co się dowiedziałam jak dzwoniłam tak że pierwszego dnia każdego miesiąca teraz wypadnie 3 październik są tylko zapisy od 7 30 pierwszeństwo osobiście jak się zgłaszasz masz i rejestrują na listopad. Tak to zrozumialam. .. mówiła Pani żeby od razu ranu dzwonić bo czasem po 2 h wszystko już jest zajęte. .. zobaczymy jak to będzie 3go ja chyba pojadę tam o 7 osobiście

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym. ...u mnie sytuacja już jest chyba zakończona poniekąd. ..zrovilam dziś kolejna bete.
    Poniedziałek 215
    Środa 280
    Piątek 162

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    No to jaki jest sens robienia bety jak juz dostane@? :)
    no to jak juz dostaniesz @, to nie robisz bety ;-)

Janess lubi tę wiadomość

age.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek idę na betę tylko potwierdzić bo dzisiejszy test z porannego moczu również pozytywny. Potem do lekarza tylko zastanawiam się czy zaraz iść czy odczekać z tydzień?

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa nawet dwa tygodnie. Tak pezynajmniej zalecaja przy ivf. Dwa tygodnie po pozytywnej becie. Wczesniej nic nie widac.
    Tylko idz w poniedzialek i srode na bete, zobaczysz czy prawidlowo przyrasta.

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczoraj na wizycie. 13 dzien cyklu, a o owulacji nic nie slychac ani widac. Prolaktyna podwyzszona, chcial mi przepisac bromergon czy jakos tak ale najpierw nam powtorzyc badanie i przyjsc w piatek. Dzis zaczelam brac luteine, bedziemy skracac cykle...

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Wysłany: 24 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki a macie jakiś namiar na dr Home, nr telefonu czy coś? Gdzie w Rzeszowie przyjmuje oprócz oczywiście Parensa? przyjmuje gdzies na NFZ?

Ciekawa trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i za parę dni nam tu się pochwalisz wysoką betą :)

Ania z tego co wiem na NFZ przyjmuje tylko w Głogowie. Numer mam prywatny, ale nie wiem czy mogę go udostępniać. Przedzwoń sobie na rejestrację na jej gabinet prywatny. Może poda, ale przyjmuje tylko w poniedziałki i czwartki :)

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok

Wysłany: 24 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa - wierzę że Ci się udało. Ale nie będę jeszcze gratulować. Poczekam do wysokiej bety by nie zapeszyć. Ja mam juz 3 dzień @. Mega bolesna i obfita. Miałam brać od 2 dc letrozol, ale stwierdziłam że wezmę od 4dc a estrofem wezmę 7dc. Mam nadzieję że sobie nie zaszkodzę tym, ale chciałabym wydłużyć sobie "owulację" w sensie takim żebym nie miała np w 12dc tylko ok 14-15dc. Bo niestety w 12dc idę na laparoskopię i do tego czasu nie możemy serduszkować. Mam nadzieję że mimo wszystko cykl nie będzie stracony :/

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj naszło nas na delikatny sex a teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy?

Bikini31 lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ