Staraczki i mamusie z Rzeszowa
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ile osób tyle opinii 🙂elamela wrote:Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby lekarz był niedelikatny w słowach. Robi na pewno dokładną diagnostykę i zleca bardzo dużo badań do wykonania.JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
 - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
 - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
 - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
 - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
 - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
- 

elamela wrote:Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby lekarz był niedelikatny w słowach. Robi na pewno dokładną diagnostykę i zleca bardzo dużo badań do wykonania.
 Elemela, ja 3mam za Ciebie kciuki i wierze ze Przybycień Ci pomoże.
 Sama jak będę sie starać o 2 dziecko na pewno się do niego udam 😉
 Mieszkałam bardzo długo w Tarnowie, do dr przyjeżdzały pary z całej Polski, mam kilkoro znajmomych ktorym pomógł lub przynajmniej bardzo dobrze zdiagnozował...a to że jest bezpośredni, czy nawet specyficzny, jest naprawde najmniejszym problemem 😉 elamela, KatWomanDo lubią tę wiadomość
                                polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17 elamela, KatWomanDo lubią tę wiadomość
                                polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
 niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
 histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
 02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
 22.03 - crio ;(
 06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
 7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
 15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
- 

Znów przychodzę do Was z pytaniem 

Umówiłam się na pierwszą wizytę do dr U, zapytałam czy mam zrobić przed tą wizytą jakieś badania ale Pan doktor powiedział, że nie trzeba i że ma zniżkę do laboratorium dla swoich pacjentów (chyba do ALABu)
 Ja akurat jestem na początku cyklu więc mam ochotę powtórzyć te podstawowe badania: LH, FSH, estradiol, testosteron, prolaktynę, panel tarczycowy itd. ... Wybierałam się na Warzywną.

Czy faktycznie Pan doktor zapewnia badania w znacznie niższej cenie, niż gdybym chciała robić je na własną rękę na Warzywnej? 
 👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
 🤵 ✔️

03.2022 11 tc nasz Aniołek Marysia 👼💔
- 

Z tego co dziewczyny pisały, to nawet ze zniżką w alabie jest drożej niż bez zniżki na warzywnej. Ja na twoim miejscu zrobiła bym te badania, zawsze to szybciej, nie będziesz musiała czekać na następny cykl, a doktor i tak na pewno zleci jeszcze jakieś innerosamare wrote:Znów przychodzę do Was z pytaniem 

Umówiłam się na pierwszą wizytę do dr U, zapytałam czy mam zrobić przed tą wizytą jakieś badania ale Pan doktor powiedział, że nie trzeba i że ma zniżkę do laboratorium dla swoich pacjentów (chyba do ALABu)
 Ja akurat jestem na początku cyklu więc mam ochotę powtórzyć te podstawowe badania: LH, FSH, estradiol, testosteron, prolaktynę, panel tarczycowy itd. ... Wybierałam się na Warzywną.

Czy faktycznie Pan doktor zapewnia badania w znacznie niższej cenie, niż gdybym chciała robić je na własną rękę na Warzywnej?  rosamare lubi tę wiadomość rosamare lubi tę wiadomość 
 Starania od 10.2015.
 Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
 kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
 7.05 transfer blastki 4AA😢
 7.08 crio blastki😢
 30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
 12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
 15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
 2 ❄❄
- 
                        nick nieaktualny
- 

Hej dziewczyny 

Gdzie w Rzeszowie zrobię usg piersi ??? Muszę wyrobić się z badaniem do końca marca, a terminy w niektórych placówkach dopiero na wrzesień.starania od ok 2015
 Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
 M: Mała ilość żołnierzyków
 1 IUI - 26.09.2017 
 7.2020 - ❄️❄️
 8.09.2020- transfer 💪
 30.05.2021- 👶
- 

Dziewczyny jakiego polecacie ginekologa położnika do prowadzenia ciąży?Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
 niedoczynność tarczycy-Letrox50
 hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
 -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
 -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
 -Ureaplasma... - pokonana!!!!! 
 15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
 17.01.20-beta 626,7
 29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
- 

rosamare wrote:Znów przychodzę do Was z pytaniem 

Czy faktycznie Pan doktor zapewnia badania w znacznie niższej cenie, niż gdybym chciała robić je na własną rękę na Warzywnej? 
 Zdecydowanie w alabie jest dużo drożej. Podstawowe badania zawsze możesz zrobić, bo dr i tak je zleci. A najtaniej, tak jak dziewczyny pisaly, jest na warzywnej. Jak cofniesz się do moich wiadomości sprzed miesiąca pewnie w tym wątku to tam podawałam jakie badania ja dostałam na pierwszej wizycie od dr U. rosamare lubi tę wiadomość rosamare lubi tę wiadomość
- 

ma.rysia wrote:Histetoskopię dr U robi w profamilii? Orientujesz się może czy dr wykonuje drożność w szpitalu? Ja dopiero zaczynam się leczyć u dr i zastanawiam się jak to wygląda
 Tak w Profamilii , z tego co wiem to robi laparoskopię i histeroskopie ale o samej drożności nie słyszałam .. ma.rysia lubi tę wiadomość
                                38 lat - starania od 01.2013 .. ma.rysia lubi tę wiadomość
                                38 lat - starania od 01.2013 ..
 05.2015 hsg - jajowody drożne
 05.2016 poronienie samoistne 6t
 05.2017 laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna
 05.2019 laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna (początki endometriozy)
 01.2020 histeroskopia (usunięcie częściowej przegrody)
 Hiperprolaktynemia, AMH 2,63 (08.2018); 1,33 (07.2020)
- 

JJ. Ja też niby wskazań konkretnych nie mialam ale doktor zlecił mi laparoskopię diagnostyczna z histeroskopią w tamtym roku w maju.. okazało sie ze mam początki endometriozy ale jajowody drożne i wszystko ogólnie w porządku i w sumie to wcześniej juz wiedziałam ze mam niewielką przegrodę macicy wiec w trakcie tej histeroskopii usuną mi jej część, ale podobno jeszcze troche jej zostało wiec teraz histeroskopowo doktor chce mi usunąć resztę przegrody.. z tym że przegroda nie jest w sumie powodem niezachodzenia w ciążę a jedynie może powodować ewentualne poronienia więc lepiej się jej w sumie pozbyć ..38 lat - starania od 01.2013 ..
 05.2015 hsg - jajowody drożne
 05.2016 poronienie samoistne 6t
 05.2017 laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna
 05.2019 laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna (początki endometriozy)
 01.2020 histeroskopia (usunięcie częściowej przegrody)
 Hiperprolaktynemia, AMH 2,63 (08.2018); 1,33 (07.2020)
- 

Rozumiem.
 Ciężkie to wszystko.
 Dziewczyny a robiłam test obciążenia glukozą i jak to w moim przypadku bywa...znowu wynik śmieszny.
 Glukoza w jednostkach 99-93-99. Mam powtórzyć badanie z sprawdzeniem insuliny.
 Któraś z Was miała podobny przypadek?
 JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
 - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
- 

annana88 wrote:Hej dziewczyny 

Gdzie w Rzeszowie zrobię usg piersi ??? Muszę wyrobić się z badaniem do końca marca, a terminy w niektórych placówkach dopiero na wrzesień.
 Ja usg piersi robiłam w luxmedzie na Jabłońskiego. 2 tyg czekałam na wizytę. annana88 lubi tę wiadomość
                                polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17 annana88 lubi tę wiadomość
                                polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
 niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
 histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
 02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
 22.03 - crio ;(
 06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
 7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
 15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
- 

Witam jestem tutaj pierwszy raz czytając forum postanowilam się zarejestrować i do Was dołączyć. Staram się z mężem i dziecko, w 2018 roku miałam ciążę pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy drozny. Staram się z mężem naturalnie niestety mija rok... Potrzebuję pomocy specjalisty. Dziś kolejny okres i załamanie... Czy zna ktoś klinikę lekarza który jest wart polecenia w Rzeszowie? Pozdrawiam
- 

W profamilii w rok temu czekałam na termin parę dni, dobrze że mi przypomniałaś, bo też muszę się już wybraćannana88 wrote:Hej dziewczyny 

Gdzie w Rzeszowie zrobię usg piersi ??? Muszę wyrobić się z badaniem do końca marca, a terminy w niektórych placówkach dopiero na wrzesień.   annana88 lubi tę wiadomość annana88 lubi tę wiadomość 
 Starania od 10.2015.
 Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
 kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
 7.05 transfer blastki 4AA😢
 7.08 crio blastki😢
 30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
 12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
 15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
 2 ❄❄
- 

Ja27staraczka wrote:Witam jestem tutaj pierwszy raz czytając forum postanowilam się zarejestrować i do Was dołączyć. Staram się z mężem i dziecko, w 2018 roku miałam ciążę pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy drozny. Staram się z mężem naturalnie niestety mija rok... Potrzebuję pomocy specjalisty. Dziś kolejny okres i załamanie... Czy zna ktoś klinikę lekarza który jest wart polecenia w Rzeszowie? Pozdrawiam
 W Parensie w Rzeszowie często przewija się nazwisko dr Magonia i dr Homy.
 Dr Ulman nie pracuje w klinice leczenia niepłodności aczkolwiek się zajmuje niepłodnością + jest naprotechnologiem.JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
 - Hashimoto

- 

Kojarzycie dziewczyny ginekologa Anna Zymroz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 21:02  
 * ANA - ujemne
 * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
 * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
 * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
 * TSH -3.05
 *Homocysteina -6.2
 * AntyTG i antyTPO w normie
 * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
 * 20.06.18-laparo
 * 24.03.18 poronienie 6t ;(
 * nasienie po zabiegu ok
 * 08.2017-I IVF 
 * kariotypy ok
- 
                        nick nieaktualnyPolecam dr Ulmana, parens odradzam, ja po Ulmanie chciałam uderzać na Kraków ale się udało.Ja27staraczka wrote:Witam jestem tutaj pierwszy raz czytając forum postanowilam się zarejestrować i do Was dołączyć. Staram się z mężem i dziecko, w 2018 roku miałam ciążę pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy drozny. Staram się z mężem naturalnie niestety mija rok... Potrzebuję pomocy specjalisty. Dziś kolejny okres i załamanie... Czy zna ktoś klinikę lekarza który jest wart polecenia w Rzeszowie? Pozdrawiam KatWomanDo lubi tę wiadomość KatWomanDo lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyZależy jaki szpital Cię interesuje, ja chodzę do U że Względu na to że pomógł mi zajsc już zostałam, ale gdybym miała decydować to tetaz poszłabym do dr Galuszki, Soji, do tej z pf Pani dr z podwójnym nazwiskiem hmmm dr Góra jest bardzo polecany na fb. Ogólnie raczej kogoś z tych.Miska _a wrote:Dziewczyny jakiego polecacie ginekologa położnika do prowadzenia ciąży?
 Gratuluję na tym wątku równiez😘 Miska _a, KatWomanDo lubią tę wiadomość Miska _a, KatWomanDo lubią tę wiadomość
- 

sucharek85 wrote:Elemela, ja 3mam za Ciebie kciuki i wierze ze Przybycień Ci pomoże.
 Sama jak będę sie starać o 2 dziecko na pewno się do niego udam 😉
 Mieszkałam bardzo długo w Tarnowie, do dr przyjeżdzały pary z całej Polski, mam kilkoro znajmomych ktorym pomógł lub przynajmniej bardzo dobrze zdiagnozował...a to że jest bezpośredni, czy nawet specyficzny, jest naprawde najmniejszym problemem 😉
 Dziękuje Ci bardzo za miłe słowa ) idę za dwa tygodnie na laparoskopię i mam nadzieję, że wynik będzie nowym krokiem w dalszym leczeniu ) idę za dwa tygodnie na laparoskopię i mam nadzieję, że wynik będzie nowym krokiem w dalszym leczeniu   sucharek85, KatWomanDo lubią tę wiadomość
                                Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018. sucharek85, KatWomanDo lubią tę wiadomość
                                Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.

11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
 04.2019 - AMH 4,52
 05.2019 - 1 IUI X 
 07.2019 - 2 IUI X 
 09.2019 - zmiana lekarza
 09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
 01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne 
 03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna