Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ciekawa87 wrote:U mnie póki co nadal bez większych objawów ciążowych co mnie zaczyna martwic...
Będzie dobrze nie szukaj sobie na siłę problemu
Jak masz ogromne wątpliwości to zrób sobie betę i powtórz ją po 48 h!
Kochana powodzenia :-*lipa lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Hahaha!!! Ja np się martwię, że zawsze po owulacji objawy pms miałam straszne, a teraz nic nie czuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:32
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Ja jednak poczekam cierpliwie do poniedziałkowej wizyty chociaż nie wiem czy juz cos będzie widac na usg. Zobaczymy. Powtórzenie bety nic nie da bo na pewno będzie przyrost a on nie zawsze świadczy o prawidłowo rozwijającej sie ciąży. Póki co to zostalo cierpliwie czekać a wy trzymajcie kciuki
Bikini31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Ja już po laparoskopii. Niestety wiele wam nie napisze, gdyz w moim przypadku laparoskopia nic nie wniosła. Masywne zrosty wewnątrzotrzewnej uniemożliwiły wejście laparoskopem do jamy brzusznej. Jestem teraz na urlopie do końca tyg, kolejny będę na l4 od dr Homy, i w tym czasie zrobi mi HSG gdyz przy laparoskopii nie dało rady. Jesli okaże się że jajowody sa niedrożne i nie bedzie możliwości ich udrożnienia to pozostaje nam tylko in vitro.
I gorąca prośba do dziewczyn które miały do czynienia z in vitro. Napiszcie tu badz na pv wszystkie wytyczne do in vitra oraz jakie warunki trzeba spełnić by dostać się do tych refundowanych. Z góry dziekuje.
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
syllwia91 wrote:Tak. Na 18 listopada na nfz a oprócz tego prywatnie na 31 października.
No to fajnie mi się udało na 25 listopada na NFZ, ale jak zadzwoniłam to byłam przerażona bo w kolejce było 14 osób stwierdziłam ze nie będę na telefonie tyle czekać i wybrałam ten drugi numer który jest na stronie i odrazu odebrały i mi się fukslo bo pewnie jakbym czekała to by mi się juz nie udało.
A prywatnie tez do Głogowa się zapisałaś? Ile wizyta kosztuje? -
nick nieaktualny
-
BezchmurneNiebo wrote:Witajcie
Ja już po laparoskopii. Niestety wiele wam nie napisze, gdyz w moim przypadku laparoskopia nic nie wniosła. Masywne zrosty wewnątrzotrzewnej uniemożliwiły wejście laparoskopem do jamy brzusznej. Jestem teraz na urlopie do końca tyg, kolejny będę na l4 od dr Homy, i w tym czasie zrobi mi HSG gdyz przy laparoskopii nie dało rady. Jesli okaże się że jajowody sa niedrożne i nie bedzie możliwości ich udrożnienia to pozostaje nam tylko in vitro.
I gorąca prośba do dziewczyn które miały do czynienia z in vitro. Napiszcie tu badz na pv wszystkie wytyczne do in vitra oraz jakie warunki trzeba spełnić by dostać się do tych refundowanych. Z góry dziekuje.
Przykro mi, ale nie ma już refundowanego in vitro. Nasz wspaniały rząd zakończył program w czerwcu tego roku. -
Bezchmurne_Niebo przykro mi...
a u mnie wczoraj wieczorem poczułam znów lewy jajnik, w nocy nie mogłam spać na brzuchu bo mnie bolał, rano też teraz już mniej. Czy może to być już owulacja?? tak wcześnie?? Test wieczorny wyszedł tak jakby pozytywny, bo 2 kreseczki prawie tak samo wyraźne..
Nie było serduszkowania, bo na jutro jesteśmy umówieni na badanie nasienia, jak to była owu to znów cykl stracony... -
No ja teraz miałam owulacje prawdopodobnie w 8 lub 9 dc, bo w 12dc już było po owulacji.
Dziewczyny a czy jak sa zrosty w jamie brzusznej to duże jest prawdopodobieństwo zrostów w jajowodach?
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Asiek1214 wrote:Dziewczyny pytanko , gdzie jeszcze w Rzeszowie poza Parens przyjmuje dr Homa ( jakiś adres ,telefon, cokolwiek )
Przyjmuje na Twardowskiego prywatnie, w poniedziałki i czwartki. I w przychodni w Głogowie Młp.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:No ja teraz miałam owulacje prawdopodobnie w 8 lub 9 dc, bo w 12dc już było po owulacji.
Dziewczyny a czy jak sa zrosty w jamie brzusznej to duże jest prawdopodobieństwo zrostów w jajowodach?
Mi się wydaje, że niestety prawdopodobieństwo jest duże, natomiast mam nadzieję, że w razie czego to w trakcie hsg uda się je udrożnić. Bądź dobrej myśli.