Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiula ja też się w sumie zastanawiam czy jest możliwa tak wczesna owulacja, bo u mnie ostatnie cykle są różne i tez miałam wrażenie, że kilka razy miałam owulke tak wcześnie (jeśli w ogóle jeszcze mam owulację).
Zastanawiam się też nad temperaturą, czy jest możliwy skok dopiero kilka dni po owulacji? wiem, że to głupie i podstawowe pytania ale moje cykle totalnie wariują ostatnio... -
ciekawa87 wrote:Bezchmurna tule mocno może histeroskopia pomoże?
Pewnie z czasem i na to mnie lekarz skieruje, chyba że już rozłoży ręce....
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualnyAniaT wrote:No to fajnie mi się udało na 25 listopada na NFZ, ale jak zadzwoniłam to byłam przerażona bo w kolejce było 14 osób stwierdziłam ze nie będę na telefonie tyle czekać i wybrałam ten drugi numer który jest na stronie i odrazu odebrały i mi się fukslo bo pewnie jakbym czekała to by mi się juz nie udało.
A prywatnie tez do Głogowa się zapisałaś? Ile wizyta kosztuje?
Prywatnie zapisalam sie do jej gabinetu na Twardowskiego
Wiesz co ja bylam osobiscie o 7 50 (7 30 otwieraja) i jak zobaczylam ze w 20 minut juz prawie caly listopad zajety i juz umawiaja na 18 to bylam w szoku... Pierwszy raz sie do niej wybieram bo duzo tutaj dobrych opini uslyszalam o niej i od znajomych tez.
-
nick nieaktualnyAsiek1214 wrote:Dziewczyny pytanko , gdzie jeszcze w Rzeszowie poza Parens przyjmuje dr Homa ( jakiś adres ,telefon, cokolwiek )
na Twardowskiego w swoim ganinecie prywatnie a prywatnie ale tez na NFZ w Glogowie przychodnia HOMED
http://www.homed.pl/strona-glowna/ginekologia-i-poloznictwo.html -
syllwia91 wrote:Prywatnie zapisalam sie do jej gabinetu na Twardowskiego
Wiesz co ja bylam osobiscie o 7 50 (7 30 otwieraja) i jak zobaczylam ze w 20 minut juz prawie caly listopad zajety i juz umawiaja na 18 to bylam w szoku... Pierwszy raz sie do niej wybieram bo duzo tutaj dobrych opini uslyszalam o niej i od znajomych tez.
NO ja też pierwszy raz, zobaczę czy mi się uda pójść na tą wizytę, mam nadzieję, że tak. Jestem teraz na etapie szukania nowej pracy i nie wiem co to będzie pod koniec listopada, najwyżej wtedy umówię się prywatnie. -
Dziewczyny polecam naprawdę Wam dr homę. Wcześniej chodziłam ponad 2 lata do Chmielowiec. Za przeproszeniem główno zdrobiła. U homy jestem 4 miesiąc i już miałam laparoskopię i teraz na hsg czekam. Jak widzicie na moim przypadku jest konkretna.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaT wrote:NO ja też pierwszy raz, zobaczę czy mi się uda pójść na tą wizytę, mam nadzieję, że tak. Jestem teraz na etapie szukania nowej pracy i nie wiem co to będzie pod koniec listopada, najwyżej wtedy umówię się prywatnie.
Mam dokładnie taka sama sytuację
Jak tylko dojdę do siebie to szukam pracy i mam nadzieję że dam radę iść na wizytę. .. -
Witam dziewczyny! Jesteśmy po badaniu nasienia, poszło szybko i sprawnie, pani która nas przyjmowała bardzo miła. Tylko zastanawia mnie ilość nasienia w tym kubeczku. Wydawało mi się że strasznie mało go było.. a jakie Wy macie w tym temacie doświadczenia??
U mnie raczej już po owulacji bo tem. podskoczyła, wiec czekam teraz spokojnie na @... -
Janess wrote:Nie dość, że nasz rząd nie refunduje już in vitro, tak jak pisała lipa, to jeszcze nasi rzeszowscy radni odrzucili projekt finansowania na ostatniej radzie. Był projekt aby dofinansować in vitro 120-tu parom rocznie, przez 3 lata, z Rzeszowa i okolic (nie wiem jaki miał być zasięg). Pomysł super. Kilka miast w Polsce ze swoich środków finansuje zabiegi, ale wiecie jak u nas jest, w tym naszym zagłębiu...
Czyli wychodzi na to że pisane nam żyć bez dziecka. cóż czekamy cierpliwie na Hsg i mam nadzieję że na histeroskopię.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo koleżanka ma rację! Głowa do góry :-*
ciekawa87 lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Janess wrote:Nie dość, że nasz rząd nie refunduje już in vitro, tak jak pisała lipa, to jeszcze nasi rzeszowscy radni odrzucili projekt finansowania na ostatniej radzie. Był projekt aby dofinansować in vitro 120-tu parom rocznie, przez 3 lata, z Rzeszowa i okolic (nie wiem jaki miał być zasięg). Pomysł super. Kilka miast w Polsce ze swoich środków finansuje zabiegi, ale wiecie jak u nas jest, w tym naszym zagłębiu...
-
Lipa - my o in vitro możemy pomarzyć. Jak jeszcze przeczytałam że kosztuje ok 12tys, to już całkowicie się załamałam
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
BezchmurneNiebo wrote:Lipa - my o in vitro możemy pomarzyć. Jak jeszcze przeczytałam że kosztuje ok 12tys, to już całkowicie się załamałam
tylko kredyt, ja już też jadę na pożyczkach.
Ale nie martw się tym na razie, jeszcze długa droga do in vitro. jeszcze nei wiesz, czy masz niedrożne jajowody. a zresztą podczas hsg często się je udrażnia. spokojnie -
Lipa - dzięki za pocieszenie, ale myslę że są niedrożne, bez możliwości ich udrożnienia, gdyż jak ja mam zrosty w jamie brzusznej takie że laparoskopem nie dało się wejść to i w jajowodach też są. Pytanie czy takie duże jak w brzuchu czy małe z mozliwośćią udrożnienia.
Co do kredytów, to ja już mam ich dość i niestety na najbliższe lata nie weźme kredytu bo nie będę miała zdolności
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
ciekawa87 :*będę trzymała kciuki zeby było wszystko dobrze.
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
powodzenia ciekawa - ja jutro się dowiem jaki plan ma lekarka.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok