X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie jutro kciuka o 11 ... ide na Sono HSG :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Będę trzymać mocno :) Nic się nie bój napewno będzie wszystko ok :) notabene 91 z nicka to twój rok urodzenia ? Czyżby jesteśmy z jednego rocznika ? :)

sylwias lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ! :*

Tak dokladnie 91 to rok urodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy rownolatkami :)

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    No to jesteśmy rownolatkami :)

Super ! :)
    Stres coraz wiekszy :O

• sylwias Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się jak dinozaur...rocznik 85.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwias wrote:
    Jaki dinozaur no coś ty :) ....mąż mój 79 więc średnia naszej pary odrazu szybuje w górę :)
    Syllwia 91 naprawdę nie stresuj się , kilka chwil i nawet nie zauważysz że już po wszystkim :)

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwias wrote:

Spoko spoko Ja tez dinozaur 86 :)

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86 rządzi :-P

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

I jak po badaniu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ! No malo przyjemne badanie, uczucie tego rozpierania to masakra... powiedzialam do nich ze mam uczucie jakbym miala zaraz....... i mnie uspokajaly ze to tylko takie uczucie ze nic sie nie dzieje ale mimo wszystko nie wiedzialam co sie dzieje. Trwalo to chwile bo nie mam lewego jajowodu no i ogolnie panikowalam strasznie, strasznie sie spinalam co im nie pomagalo a potem tak jakbym na chwile chyba odleciala i nagle uslyszalam ze jest dobrze, ale trzeba przepchac jajowod bo powoli leci ? dokladnie nie wiem co mowila pani dr bo bylam cala spocona, machałam rekami ale jak to powiedziala to byl bol straszny az zakrzyczalam i od razu po tym koniec zabiegu , jajowod drozny ! To najwazniejsze ! Pani dr wyznaczyla termin kolejnej wizyty i wtedy zaczynamy stymulacje ? ja oczywiscie nie wiem jak to wyglada dlatego jak wrocilam do domu zobaczylam w kalendarzyku ze pprzeciez wtedy mam miec okres no i zadzwonilam do poloznej zapytac ze chyba pani dr zle popatrzyla... haha ! Nie wiedzialam ze wtedy mozna miec okres rozpoczynajac ta stymulacje ! Ogolnie jak wyszlam z gabinetu maz zapytal czy w ogole mialam badanie bo nie dosc ze bylam tam chwile w samej przychodzni 20 minut to chyba biedulek myslal ze nie wyjde o wlasnych silach, po badaniu nie bolalo mnie nic oprocz ramienia ktore chyba przez to wymahiwanie rekami naciagnelam haha ale teraz jak wzielam sie w domu za sprzatanie to dostalam takiej jakby kolki, nie wiem jak to opisac wiec zamierzam juz nic nie robic dzisiaj. Mam malutkie plamienie dopiero w sumie tez teraz dostalam, no ale ogolnie jestem pocieszona ze tak to poszlo , samego badania nie pamietam dokladnie tzn nie sluchalam o czym Pani dr rozmawiala z polozna bo oblaly mnie poty i patrzylam na sufit byleby nie tam , wazne ze wynik jest dobry, a po lewej stronie mam duzo zrostow ktore bola nawet przy zwyklym usg ale Pani dr powiedziala ze nia ma sensu ich ruszac bo lewa strona i tak nie jest juz potrzebna i jej nie ma...
    Aleee sie spisalam dziewczynki wybaczcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 17:30

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak dobrze że ja będę mieć hsg i histeroskowie pod ogólnym znieczuleniu.
    Sylwia super że badanie wyszło dobrze ; )

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam było minęło grunt że drożny , to najważniejsze !!! Teraz tylko działać :)
    Jak dobrze pójdzie to może wszystkie w tym roku już się wypiszemy ze staraczek :D
    Jakieś takie pozytywne nastawienie mnie ogarnęło przy piątkowym wieczorze ...zwłaszcza że właśnie mąż potwierdził że dostanie urlop na tydzień w lutym więc wszystko idzie po naszej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie było minęło! Jest przetkany! ja właśnie przy oddychaniu mam taki ból ale pewnie jutro już przejdzie . Teraz muszę znaleźć jakas pracę może szczęście się utrzyma i z tym też się uda...

• sylwias Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess testujesz dzisiaj?

Janess lubi tę wiadomość

• sylwias Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 0,6 ;(

• sylwias Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Profamilii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry dziewczyny !

Janess przechodzi powoli i już coraz mniej ja czuję.

Janess, sylwias lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi. Ale byle do przodu, byle do celu. Jakie plany teraz?

sylwias lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa a Ty jak się czujesz ?

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ