X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starania o dziecko, z PCOS, niedoczynność tarczycy..
Odpowiedz

Starania o dziecko, z PCOS, niedoczynność tarczycy..

Oceń ten wątek:
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunette wrote:
    hej i ja się dołączam, walczę o dziecko już 4 lata, czeka mnie inseminacja, jeśli to nie pomoże - invitro, chociaż nie wiem czy będzie mnie na to stać :(

To jest straszne jak kobieta nie może zajść w ciążę.. stara się.. tyle stresu.. kochana może jednak jeszcze się uda? :)

❤❤
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane ja mam niedoczynność i hashi, pcos wykluczone przez 3 lekarzy, 4 aniolki w niebie i słabe nasienie u meza:/ tak ze jest bombowo :(

wierze że się uda Kochana ! <3 po to tutaj jesteśmy żeby się wspierać <3

❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja w tym cyklu zamiast 10 dni luteine, to wzielam tylko 8 dni - myslicie, ze @ przyjdzie do mnie na czas czy z opoznieniem, miala juz ktoras tak kiedys?

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny ja w tym cyklu zamiast 10 dni luteine, to wzielam tylko 8 dni - myslicie, ze @ przyjdzie do mnie na czas czy z opoznieniem, miala juz ktoras tak kiedys?

Tez tak wzięłam raz i dostałam po 6 dniach okres ;)

❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Myszusia - to cierpliwie czekam na @ :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:50

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kochana nie czekajcie z badaniem nasienia, my czekalismy 12 cykli bo tak nam zalecil moj gin ze 12 cykli to czas dla natury i co dla nas to zmarnowany czas:( maz poszedl w 13 cyklu i dramat:( wogule lekarze sie dziwią jak to mozliwe ze byly ciaze przy takim nasieniu no ale były.. i najprawdopodobniej moja tarczyca i hashimoto skutecznie sie ich pozbywało:((o niedoczynnosci i hashi dowiedziałam sie w pazdzerniku w 15 cs)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszej biochemicznej tez się cykle rozjechaly i wtedy dostałam pierwszy cykl z clo na naprawę jak to gin stwierdził.

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja myślę, że powinnaś powiedzieć lekarzowi o swoich "obawach" z miesiączką i on powinien na to coś zaradzić. Słyszałam od dziewczyn i lekarza, że Dong Quai reguluje miesiączki i pojawia się owulacja. Ja niestety nie jestem na etapie "Dostać @) jeszcze troszkę mi zostało, ale np, mogę go już polecić w 99%, bo od wczoraj mam śluz płodny (11dc a zawsze owulkę mam gdzieś 18-21dc) więc w szoku jestem że to tak wcześnie i nie mogę się przystosować :D Może też spróbuj cykl z dongiem?

❤❤
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunette- nic się nie martw! Jeszcze może będzie ten mały "CUD" ;) Mocno kciukam <3

❤❤
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no tak jak mówisz troszkę tego jest, ale dobrze, że zaczniesz leczenie teraz i już będziesz coś wiedziała. A o dziecko teraz możesz się starać ?

❤❤
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli :) Zawsze w najmniej oczekiwanym momencie pojawia się dzidzi ;) Dobrze, że na TSH bierzesz leki, bo dla starających się norma to do 2. Będę trzymać kciuki za Ciebie ;) Myślę, czy zrobić teraz test owulacyjny.. nie będzie za wcześnie? (chodzi mi o godz) bo najlepiej robić wieczorem..

❤❤
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, moja szyjka jest nisko, otwarta, miękka. To znaczy że zaczynają się dni płodne ? Ja już sama głupieje, bo zaczęłam w tym cyklu brać Donga. Zawsze owulacje miałam w 18-21dc a teraz mam 12dc i już śluz płodny :) Aż w szoku jestem :D Oczywiście pozytywnie ;) I dodam jeszcze że test owulacyjny prawie pozytywny. Pewnie jutro lub pojutrze będą dni płodne? a kiedy odstawić donga? nie można brać go np 3 dni po owulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:57

❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja donga odstawiłam w dzień pozytywnego testu owu. Tzn w tym dniu jeszcze wzięłam :)

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana ja donga odstawiłam w dzień pozytywnego testu owu. Tzn w tym dniu jeszcze wzięłam :)

Aha bo ja mam nieregularne miesiączki i przeważnie owulację mam 18-21dc a dziś jest 12dc a ja mam śluz płodny. Zastanawia mnie to czy to owulacja i dong zadziałał czy co? :)

❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszusia wrote:
    Aha bo ja mam nieregularne miesiączki i przeważnie owulację mam 18-21dc a dziś jest 12dc a ja mam śluz płodny. Zastanawia mnie to czy to owulacja i dong zadziałał czy co? :)
    ja nie mam sluzu plodnego u mnie owulacje zwiastuje obnizajaca sie temp, test owul pozytywny i bol owulacyjny

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ