starania w cyklu z HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane powiedzcie jak to jest z serduszkowaniem w cyklu w którym było badanie HSG ja jestem tuż tuż przed owulacją (pęcherzyk 24mm, endometrium idealne), lekarz mówił aby się wstrzymać w tym cyklu, bo może dojść do zapalenia... i tu dylemat, bo ten pęcherzyk piękny jak pęknie to aż kusi
-
angi_o wrote:Ja pytałam się mojego gina i powiedział że jak wróce ze szpitala po badaniu HSG to od razu mogę się starać. Nie można serduszkować przed badaniem.
A miałaś HSG standardowe? czy z usg?
Ja przed nie współżyłam, biocenozę miałam idealną, teraz na badaniu nie wykrył żadnych infekcji.
-
agm wrote:Jeden cykl powinno się odczekać, bo przy standardowym HSG organizm poddany jest promieniowaniu a to dobrze nie wpływa na nasz organizm:-)
Pytałam gina o to, mówił, że promieniowanie nie jest aż tak istotne, jak to że może dojść do zapalenia na jajowodach (jak dostanie się jakaś bakteria) i wtedy znów mogą być niedrożne... chyba się wstrzymam 1 cykl... trudno ... ale aż skręca bo lewy jajnik daje o sobie znać więc właśnie jest owulka jutro na pewno temp. wyższa bedzie -
celia wrote:O rany Hela ja myślałam, że można od razu Zresztą z tego co doczytywałam są ciąże z cyklu z HSG ... Ja idę w grudniu i miałam nadzieję na staranka od razu
Ktorego grudnia masz badanie? Ja wstepnie zapiasalam sie na 10go
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 09:32
celia lubi tę wiadomość
-
kochane tylko jest pytanie jakie to HSG? bo są ponoć dwa (a może i więcej, nie wiem) przy pomocy USG i tam jest podawany inny kontrast oraz przy użyciu RTG - kontrast z jodem.
Kobiety w tym pierwszym przypadku mają zielone światło od razu po badaniu, a przy drugim właśnie są różne opinie, że prześwietlenie źle działa na jajeczko, kontrast itd. - tyle zdołałam się dowiedzieć, ale ile w tym prawdy? hmmm
Dzisiaj może uda mi się dostać do drugiego gina to napiszę co mi powiedział na ten temat
Choć wydaje mi się, że jeśli nie mam żadnych infekcji to nic by się nie stało... Mam straszny mętlik
U mnie i tak już za późno, wczoraj późnym wieczorem miałam owulkę -
celia, Inga zgadzam się z Wami. Mi lekarz, do którego chodzę powiedział żeby starać się od razu, bo jest tam wszystko przepłukane i śluz jest lepszy, a lekarz który robił badanie razem z lekarzem od RTG powiedzieli że też nie ma przeciwskazań w starankach w tym cyklu. No niestety i tak się nie udało. W tej chwili to już 7cs po HSG a 30cs w ogóle.
-
angi_o wrote:celia, Inga zgadzam się z Wami. Mi lekarz, do którego chodzę powiedział żeby starać się od razu, bo jest tam wszystko przepłukane i śluz jest lepszy, a lekarz który robił badanie razem z lekarzem od RTG powiedzieli że też nie ma przeciwskazań w starankach w tym cyklu. No niestety i tak się nie udało. W tej chwili to już 7cs po HSG a 30cs w ogóle.
cholera a mnie ten mój nastraszyl jakimis zapaleniami, a mogliśmy wczoraj i może by się udało -
Mili wrote:Hejka.
U mnie pierwszy dzień @ i badanie za kilka dni. No i zaczynam się nakręcać. Było naprawdę tak strasznie...?
mnie, nie ukrywam, bolało bardzo, ale dużo dziewczyn pisało że ból jak przy @ wszystko zależy od osoby daj znać jaki wynikMili lubi tę wiadomość
-
Mili wrote:Dzięki hela. Masz rację to sprawa indywidualna, postaram się nie nakręcać. Serdecznie pozdrawiam.
I nie czytaj, z własnego doświadczenia wiem, że to tylko dodatkowo stresuje powodzeniaMili lubi tę wiadomość
-
Inga wrote:Celia Mnie powiedziano, ze mamy sie starac od razu. Widac co gin to teoria.
Ktorego grudnia masz badanie? Ja wstepnie zapiasalam sie na 10go
Mi gin kazał dzwonić pierwszego dnia okresu, ale ja mam regularne cykle, więc myślę, że by zadzwonić w przyszłym tygodniu, jak dostanę wyniki posiewu. Mi wypadnie 16 gru, to będzie 11dc, oby się udało